παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο Άρης στο Σκορπιό 26/7 έως 13/9: Μύθοι, πραγματικότητες και δύο υστερόγραφα

Επειδή στο τελευταίο ποστ για την ανασκόπηση του Άρη στο Ζυγό (πάτα εδώ για να το διαβάσεις) μας ζητήσατε να σας δώσουμε μια πρόγευση για τον Άρη στο Σκορπιό, είμαστε εδώ να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας! Προφανώς δεν μπορούν όλες οι λεπτομέρειες μια διέλευσης να χωρέσουν σε ένα ποστ, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλύψουμε τα σημαντικότερα θέματα. Αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα με τη λογική «Μύθος και Πραγματικότητα», περισσότερο εξαιτίας της τάσης που υπάρχει να ωραιοποιούμε τις διελεύσεις ή να τις συγκαλύπτουμε κάτω από τόνους ρητορικών για την εξέλιξη της ψυχής...

Πάμε να δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά ζητήματα αυτής της διέλευσης.

 

Μύθος 1ος: Ο Άρης είναι κυβερνήτης του Σκορπιού άρα είναι μια καλή θέση για τον Άρη και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Πραγματικότητα: Ναι, ο Άρης είναι παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού και συνεπώς είναι μια θέση που ο Άρης αισθάνεται πιο άνετα σε σχέση με την σχεδόν 8μηνη παραμονή του στο ζώδιο του Ζυγού. Όμως η δήλωση «ο Σκορπιός είναι καλή θέση για τον Άρη» απέχει έτη φωτός από το γενικό συμπέρασμα «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα». Και αυτό, ειδικά στη περίπτωση του Άρη, συνιστά μια σχεδόν εγκληματική υπεραπλούστευση.

Ο Άρης συμβολίζει την πρωτοβουλία, τη μάχη και την επιβεβαίωση. Συνεπώς μιλάμε για τον πλανήτη που συμβολίζει μια πολύ συγκεκριμένη φωνή μέσα μας, η οποία μας λέει: «Δεν μπορείς να αφήνεις τίποτα στη τύχη του! Στη ζωή κερδίζουν μόνο όσοι προσπαθούν βλάκα!». Οπότε η απάντηση στο μύθο είναι: τίποτα δε θα πάει από μόνο του καλύτερα και απεναντίας αν επαναπαυθείς και πιστέψεις ότι όλα θα φτιάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι, τότε να είσαι σίγουρος/η ότι μέχρι να τελειώσει αυτή η διέλευση, θα είσαι σε δυσκολότερη θέση από αυτή που είσαι αυτή τη στιγμή.

 

Μύθος 2ος: Ο Άρης στο Σκορπιό είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουμε ανοιχτά ό, τι θέλουμε!

Πραγματικότητα: Λυπάμαι χάσατε. Ο Σκορπιός δεν είναι Κριός. Η ανοιχτή διεκδίκηση δεν είναι στα φόρτε αυτής της θέσης. Ο λόγος; Η ανοιχτή μάχη σε φέρνει σε μια θέση που οι δυνάμεις και οι αδυναμίες σου φανερώνονται στον  αντίπαλο σου και γίνεσαι αυτομάτως ευάλωτος. Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που δεν πάει στη μάχη χωρίς στρατηγική, γιατί, σε αντίθεση με το Κριό, δε πάει στη μάχη για να δοξαστεί ή για να επιβεβαιωθεί. Ο Σκορπιός πάει στη μάχη για να κερδίσει. Και γι' αυτό μπορεί να προσποιηθεί, να ελιχθεί, να υπεκφύγει μέχρι να καταλήξει πια είναι η στιγμή που ο απέναντι του έχει πλέον χαλαρώσει τις άμυνες του. Και τότε μόνο θα επιτεθεί. Χειρουργικά. Θανατηφόρα.

Με άλλα λόγια, αυτή η διέλευση ευνοεί εκείνον/η που έχει αναπτύξει μια στρατηγική για να διεκδικήσει τους στόχους του/της, είτε είναι επαγγελματικοί, είτε προσωπικοί. Επίσης ευνοεί όποιον/α έχει κινηθεί παρασκηνιακά και έχει εξασφαλιστεί από κινδύνους.

Στον αντίποδα, ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο απόλυτης αυτοκυριαρχίας και ελέγχου καθώς έχει εγγεγραμμένη στη ταυτότητα του την πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι ασφαλές και κανείς δεν είναι αθώος. Συνεπώς καχυποψία, υπόγειες συρράξεις, μάχες επιβολής και εξουσίας, τόσο σε επίπεδο προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών σχέσεων, όσο και σε διεθνές επίπεδο δε θα πρέπει να αποκλείονται.

 

 

Μύθος 3ος: Ο Άρης στο Σκορπιό μπορεί να μας μεταμορφώσει και να μας βοηθήσει να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.

Η Πραγματικότητα: Η παραπάνω φράση είναι αληθινή, αρκεί να συμπληρωθεί από τη πρόταση: «Αρκεί να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις πληγές και τους φόβους μας».

Η λέξη μεταμόρφωση είναι μια υπέροχη λέξη που χρησιμοποιούμε για να καμουφλάρουμε τη πραγματικότητα που υπονοείται από συχνά από το ζώδιο του Σκορπιού. Η πραγματική μεταμόρφωση και αλλαγή στάσης έρχεται μόνο από ευθεία αναμέτρηση με το φόβο. Είτε είναι ο φόβος του θανάτου, είτε ο φόβος της φθοράς ή της απώλειας, αυτό είναι το στοιχείο που προσφέρει στο ζώδιο του Σκορπιού τη περίφημη ψυχική αντοχή του και το βάθος των συναισθημάτων του. Συνεπώς με τον Άρη στο Σκορπιό όλοι ερχόμαστε σε εσωτερικές συγκρούσεις (είτε το αντιλαμβανόμαστε συνειδητά, είτε μας προκύπτει από γεγονότα) με τους φόβους, το παρελθόν, με κλείσιμο κεφαλαίων της ζωής μας (σχέσεις, συνεργασίες ή επιλογές).

Έτσι για πολλούς αυτή η διέλευση ενδέχεται να λειτουργήσει και σαν μια περίοδος ενδοσκόπησης και εσωτερικών διεργασιών που μένουν στο σκοτάδι. Μην ξεχνάμε ότι η σχεδόν 8μηνη παραμονή του Άρη στο Ζυγό έχει αφήσει το στίγμα της με σχέσεις ή και γάμους που τελείωσαν αλλά και σχέσεις που μόλις ξεκίνησαν, με αλλαγές στόχων αλλά και με συγκρούσεις που ποτέ δεν έφταναν σε μια κορύφωση αλλά μας έτρωγαν την ενέργεια και τη διάθεση σε βάθος χρόνου. Υπάρχει λοιπόν και η ανάγκη για να ανασύνταξη και ο Άρης στο Σκορπιό είναι ιδανικός για αυτού του είδους τις διεργασίες.

 

Μύθος 4ος: Η παρουσία και του Κρόνου στο Σκορπιό αυτή την εποχή θα αποδυναμώσει τον Άρη.

Η Πραγματικότητα: Αν αποδυναμώνεται κάτι αυτή την εποχή είναι το περιθώριο για δικαιολογίες και υπεκφυγές.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής: όταν δύο πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο θέλουν και οι δύο να εκφράσουν την ενέργεια του ζωδίου μόνο που λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Ας γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι με το Σκορπιό. Ο Σκορπιός, ως ζώδιο του Νερού επικαλείται το συναισθηματικό/ψυχικό κομμάτι στη ζωή μας. Και πιο συγκεκριμένο εκείνο το κομμάτι μας που ζητά την παγίωση και εξασφάλιση των συναισθημάτων και των αναγκών μας. Γι' αυτό το λόγο στρέφει τη προσοχή μας σε όλες τις σχέσεις οφέλους που έχουμε στη ζωή μας και μας καλεί να αναρωτηθούμε: «Πόσο σημαντικό για την ποιότητα ζωής σου και την ευτυχία σου είναι διατηρήσεις αυτή τη σχέση;». Με βάση αυτή την ερώτηση όχι μόνο θέτουμε τις σχέσεις μας σε μια κρίση, αλλά προβαίνουμε και σε ένα καθαρισμό του κοινωνικού μας περιβάλλοντος από σχέσεις που βρίσκονται σε σήψη, μας βλάπτουν ή απλά έχουν πάψει να μας κάνουν ευτυχισμένους. Ο τρόπος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι αυτές τις σχέσεις στη ζωή μας με τη παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό ήταν με ρεαλισμό και πραγματισμό, μέσα από ρεαλιστικές δοκιμασίες αντοχής αλλά και μέσα από ευθύνες. Με απλά λόγια το πόσο σημαντική είναι μια σχέση για εμάς αποδεικνύεται με την αντιστοιχία δηλώσεων πράξεων και από τις φυσικές αντοχές. Η παρουσία του Άρη επιπλέον υπονοεί δύο πράγματα που θα λάβουν μέρος στο επόμενο διάστημα: (1) οι σχέσεις θα δοκιμαστούν και σε επίπεδο κοινής πρωτοβουλίας, δηλαδή θα πρέπει να αποφασιστούν κοινά βήματα που θα τα στηρίξουν και τα δύο μέλη με ρεαλιστικό τρόπο και με κατάθεση ψυχικών και συναισθηματικών αποθεμάτων, (2) νέες σχέσεις θα συναφθούν για αρκετούς ή θα ανανεωθούν σχέσεις που έχουν μέχρι τώρα αντέξει στη δοκιμασία του Κρόνου το τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αυτή η ανανέωση θα έρθει πλέον με την αμοιβαία αποδοχή των λαθών που έχουν συμβεί αλλά και την αμοιβαία αναγνώριση των πληγών που έχουν προξενηθεί και οφείλουν να επουλωθούν. Ο Κρόνος απαιτεί δικαιοσύνη άλλωστε...

Υπενθυμίζω, οι σχέσεις δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι μόνο ερωτικές. Σε όποια σχέση έχει επενδυθεί ψυχικός και συναισθηματικός κόπος (επαγγελματική, φιλική, ερωτική ή οικογενειακή) ισχύει ο χαρακτήρας αυτής της διέλευσης όπως περιγράφηκε.

Οι δύο πλανήτες θα βρίσκονται σε ακριβή σύνοδο στο διάστημα 24 με 27 Αυγούστου, οπότε εκεί θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι θα αποτυπωθούν με μορφή αποφάσεων, πρωτοβουλιών ή γεγονότων όσα αναφέρθηκαν.

 

Υ.Γ1: Εκτός από τη σύνοδο του με το Κρόνο ο Άρης θα σχηματίσει τις ακόλουθες σημαντικές όψεις: (i) 29 και 30 Ιουλίου, τετράγωνο με Δία στο Λέοντα, (ii) 5 έως 7 Αυγούστου, τρίγωνο με Ποσειδώνα, (iii) 14 έως 17 Αυγούστου, εξάγωνο με Πλούτωνα, (iv) 22 με 25 Αυγούστου, τρίγωνο με Χείρωνα και χιαστί με Ουρανό.

Από αυτές σε αρχική ανάγνωση να αναφέρουμε ότι η πιο δυναμική φαίνεται να είναι το τετράγωνο με το Δία στο Λέοντα καθώς είναι και η πρώτη σημαντική όψη του Δία από τη στιγμή που άλλαξε ζώδιο. Μια σύγκρουση Άρη - Δία φέρνει πάντα στην επιφάνεια θέματα όπως έξαρση φανατισμού, επιθετικότητας και βίας αλλά και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας που οδηγεί σε παρορμητικές, βιαστικές επιλογές. Για τις υπόλοιπες όψεις, όπου κρίνεται σημαντικό θα δώσουμε μέσα στον Αύγουστο περισσότερες πληροφορίες.

 

Υ.Γ2: Ο Άρης στο Σκορπιό ενεργοποιεί 4 εκλείψεις που έλαβαν χώρα στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού τα τελευταία 2 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιούνται:

(i) Η ηλιακή έκλειψη της 13/11/2012 που έλαβε χώρα στις 21 μοίρες του Σκορπιού. Ενεργοποιείται τις ημέρες γύρω από την 1η Σεπτεμβρίου από τον Άρη και ο κύκλος της  κλείνει στο διάστημα 6 έως 15Οκτωβρίου με το τελευταίο πέρασμα του Κρόνου από τις μοίρες της έκλειψης (έχει περάσει ήδη δύο φορές, μια σε ορθή και μια σε ανάδρομη πορεία)

(ii) Η Σεληνιακή έκλειψη της 25/4/2013 που έλαβε χώρα στις 5 μοίρες του Σκορπιού. Η έκλειψη έγινε σε αντίθεση με Άρη και Αφροδίτη και σύνοδο με το Κρόνο. Ενεργοποιείται στις 5 και 6 Αυγούστου.

(iii) Η Ηλιακή έκλειψη της 9/5/2013 που έλαβε χώρα στις 19 μοίρες του Ταύρου. Η έκλειψη έγινε σε σύνοδο με Ερμή και Άρη. Ενεργοποιείται στο διάστημα 27 με 30 Σεπτεμβρίου.

(iv) Η Ηλιακή έκλειψη της 3/11/2013 που έλαβε χώρα στις 11 μοίρες του Σκορπιού. Αυτή η δυναμική έκλειψη που επηρέασε έμμεσα ή άμεσα τους περισσότερους πλανήτες την περίοδο που συνέβη θα ενεργοποιηθεί στο διάστημα 14 με 17 Αυγούστου.

(v) Η Ηλιακή έκλειψη της 29/4/2014 που έλαβε χώρα στις 8 μοίρες Ταύρου. Η έκλειψη βρισκόταν σε σύνοδο με Ερμή, τρίγωνο με Πλούτωνα και εξάγωνο Ποσειδώνα.

 

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι όσοι έχουν πλανήτες στα διαστήματα (α) από 5 έως 11 μοίρες Ταύρου ή Σκορπιού και (β) από 19 έως 21 μοίρες Ταύρου ή Σκορπιού (και δευτερευόντως όσοι έχουν πλανήτες στα αντίστοιχα διαστήματα του Λέοντα ή του Υδροχόου) ενδέχεται να επηρεαστούν από την ενεργοποίηση των εκλείψεων αυτών από τον Άρη.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...