παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Το σημάδι του Σκορπιού

Ένα ξεχωριστό ζώδιο. Πώς μπορεί να κατανοήσει κανείς τη βαθύτερη φύση του Σκορπιού, αυτού του σταθερού ζωδίου του Νερού! Τα συναισθήματά του έχουν μεγάλο βάθος, αλλά και οι πληγές του αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια.

Εύκολα μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ένα Σκορπιό. Πρόκειται για ένα ζώδιο με έντονο συναισθηματισμό το οποίο ζει με πάθος και πολλή ένταση την ερωτική του ζωή. Το ίδιο πάθος θέλει να βλέπει στα μάτια του συντρόφου του, ο οποίος επιπλέον οφείλει να του είναι αφοσιωμένος «ψυχή τε και σώματι». Επειδή ο Σκορπιός ζηλεύει εύκολα, ο σύντροφός του θα πρέπει σε καθημερινή σχεδόν βάση να του δείχνει τόσο με λόγια όσο και με έργα πόσο τον θέλει και τον αγαπά. Σε διαφορετική περίπτωση, το κλίμα στη σχέση δηλητηριάζεται –θα προκύπτουν συνέχεια παρεξηγήσεις για το παραμικρό και θα υπάρχουν τριβές που κάθε λίγο και λιγάκι θα οδηγούν σε ομηρικούς τσακωμούς.

Πριν από την ανακάλυψη του Πλούτωνα το 1930, ο Σκορπιός είχε κυβερνήτη τον πλανήτη Άρη. Επομένως, είναι ατρόμητος και διαθέτει μεγάλη υπομονή. Όσο και αν δεν το δείχνει, είναι ευαίσθητος και πληγώνεται βαθιά σε περίπτωση που ο σύντροφός του δεν αποδειχθεί άξιος της αγάπης και της εμπιστοσύνης του.

Σε γενικές γραμμές, ο Σκορπιός είναι ιδιαίτερα δραστήριος όσον αφορά τον έρωτα, στον οποίο δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Το βέβαιο είναι πως ο σύντροφός του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νιώσει παραμελημένος, αφού ο Σκορπιός αγαπά παράφορα και παθιασμένα –στο ερωτικό του πάθος είναι που διοχετεύει συνήθως το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του. Και, επιπλέον, η αγάπη του έχει διάρκεια. Στη σχέση και στο σύντροφό του ο Σκορπιός είναι στρατιώτης πιστός και αφοσιωμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Μπορεί κανείς να καταλάβει, λοιπόν, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχάσει ή να ξεπεράσει κανείς μια σχέση με Σκορπιό.

Άντρας Σκορπιός

Πίσω από την άνετη και χαλαρή εμφάνιση αυτού του άντρα υπάρχει (μη σας ξεγελούν τα φαινόμενα στην πρώτη γνωριμία) ένα ηφαίστειο που καθόλου δεν κοιμάται. Αξίζει να το πλησιάσετε, αλλά σιγά σιγά και με προσοχή για να μην καείτε!

Σίγουρα, δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις γυναίκες που προκρίνουν την ηρεμία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μια ερωτική σχέση. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιαδήποτε γυναίκα να αντισταθεί στο μαγνητισμό και το διαπεραστικό βλέμμα του άντρα Σκορπιού. Η γοητεία του ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν μιλά ούτε ανοίγεται πολύ: είναι ο κλειστός τύπος που έχει πάντα κάτι το αινιγματικό πάνω του και ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η ακατάσχετη φλυαρία περί έρωτα και σχέσεων, ο άντρας Σκορπιός ξέρει να κινεί το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου με τη διακριτική του στάση. Στο βλέμμα του όμως μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει το πάθος που υπόσχεται πολλά. Δεν θέλει και πολύ μια γυναίκα (χορτασμένη από τα πολλά λόγια, που είναι φτώχια) να μπει στον πειρασμό να ανακαλύψει τα μυστικά του, να ζήσει αυτή την περιπέτεια.

Σε γενικές γραμμές, ο άντρας Σκορπιός είναι ιδιαίτερα ενεργητικός και μαχητικός. Ζει τη ζωή του με πάθος και δεν συνηθίζει να το βάζει κάτω με την πρώτη αντιξοότητα που θα συναντήσει.

Δίνει μεγάλη σημασία σε θέματα έρωτα και σεξ και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι εκεί διοχετεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του. Γι΄αυτό η ερωτική εμπειρία με έναν άντρα Σκορπιό είναι τις περισσότερες φορές μια όμορφη στιγμή στη μνήμη κάθε γυναίκας, ανεξαρτήτως ζωδίου.

Όσον αφορά το κεφάλαιο συμβίωσης μαζί του, η κτητική του διάθεση σίγουρα κολακεύει στην αρχή, ύστερα από λίγο όμως καταντά κουραστική. Καχύποπτος και ζηλιάρης, είναι ικανός για φοβερές σκηνές ζηλοτυπίας. Οι ακατάπαυστες ερωτήσεις, η γκρίνια και οι εξάρσεις θυμού μπορεί να γίνουν μέρος της καθημερινότητας. Από την άλλη, είναι πιστός στη σύντροφό του και φροντίζει με διάφορους τρόπους να κρατά άσβεστη τη φλόγα της σχέσης του –όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γυναίκα Σκορπιός

Πρόκειται, σε γενικές γραμμές, για μια γυναίκα βαθιά συναισθηματική και αρκετά ευαίσθητη, όσο κι αν δεν το δείχνει. Ζει έντονα τη ζωή της και ασκεί έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό που την κάνει να ξεχωρίζει. Δύσκολα περνά απαρατήρητη. Ώριμη και αποφασιστική όσον αφορά τις επιλογές της, ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικήσει στο ερωτικό παιχνίδι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι της ταιριάζει ο ρόλος της «μοιραίας γυναίκας» με το βλέμμα που καθηλώνει και αναστατώνει. Επίσης, δεν συγκινείται καθόλου από το καθιερωμένο, τετριμμένο ρομαντικό φλερτ. Αν θέλει να την κερδίσει ένας άντρας, πρέπει να έχει το θάρρος να αυτοσχεδιάσει και να πρωτοτυπήσει.

Υπερήφανη και κάποιες φορές αυταρχική, έχει οξύ πνεύμα και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σαρκαστική απέναντι σε ανθρώπους που δεν εκτιμά ή δεν σέβεται. Ως εκ τούτου, έλκεται από άντρες που πιστεύουν στον εαυτό τους, έχουν φιλοδοξίες και διεκδικούν με δυναμισμό. Άντρες που δεν δείχνουν αδυναμία και δεν αποθαρρύνονται από μια αποτυχία.

Όταν θυμώνει, μπορεί να γίνει έντονα καυστική, συμπεριφερόμενη με μια τραχύτητα ασυνήθιστη για το γυναικείο φύλο.

Σε γενικές γραμμές, είναι χαρακτήρας των άκρων, αφού βάζει πάθος σε ό,τι κάνει. Δεν πρόκειται να δει κανείς χλιαρές αντιδράσεις από μέρους της. Η γυναίκα Σκορπιός εκτιμά την ειλικρίνεια και την ευθύτητα από την αρχή. Αν αντιληφθεί ότι της λένε ψέματα, τότε απομακρύνεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν πληγωθεί, θα ψάξει να βρει τρόπο για να πάρει μια κάποια εκδίκηση. Γενικά, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, δεν συγχωρεί, ούτε ξεχνά εύκολα.

Ως σύντροφος, αποδεικνύεται ιδιαίτερα πιστή και αφοσιωμένη. Πρόθυμη να κάνει θυσίες, αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να βάλει σε δεύτερη θέση τον εαυτό της και τις ανάγκες ή τις επιθυμίες της, προκειμένου να βοηθήσει τον άνθρωπο που αγαπά και θαυμάζει.

Ωστόσο, αρκετές φορές η καθημερινότητα μαζί της κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Η επιμονή και η ισχυρογνωμοσύνη της μπορούν να εκνευρίσουν και τον πιο διαλλακτικό σύζυγο. Η καχυποψία και η ζήλια της μπορούν σε χρόνο μηδέν να χαλάσουν το κλίμα αγάπης και τρυφερότητα.

♥♥♥♥♥ Κι αν είναι Σκορπιός, μην τον φοβάσαι… ♥♥♥♥♥

Κατά έναν περίεργο τρόπο ο Κριός, ζώδιο της φωτιάς, έλκει ιδιαίτερα το Σκορπιό, ζώδιο του νερού. Δυναμικοί, ερωτικοί αλλά πολεμοχαρείς και οι δύο, ο ένας γνωρίζει τη δύναμη του άλλου και έτσι οπισθοχωρεί. Κάτι σαν τον Γιάννη και το θεριό της παροιμίας! Εξάλλου, ο Άρης (σεξ), κυβερνήτης του Κριού, ήταν παραδοσιακά και κυβερνήτης του Σκορπιού. Το σεξ, βέβαια, κυριαρχεί εδώ σε όλο του το μεγαλείο.

Ο ευαίσθητος Καρκίνος ταιριάζει επίσης στο ζώδιο του Σκορπιού. Ο Σκορπιός βρίσκει σ΄αυτόν τη γλυκιά θαλπωρή που διαθέτει ο Καρκίνος. Το δεύτερο ζώδιο του νερού που συγκινεί ένα Σκορπιό είναι ο Ιχθύς. Μπορεί ακόμα να τον κάνει και θύμα του, καθώς η κάπως άστατη φύση του Ψαριού κεντρίζει τη ζήλια του Σκορπιού. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Σκορπιός έχει μια κάποια σαδομαζοχιστική τάση.

Απέναντι από τον παθιασμένο Σκορπιό το πάνσοφο σύμπαν έχει τοποθετήσει το γλυκό, γήινο, συνήθως υπομονετικό Ταύρο. Νερό ο ένας, γη ο άλλος, μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της καθημερινής ζωής, με το ασίγαστο πάθος που τα διακρίνει. Η μόνη δυσκολία θα είναι όταν ο Άρης (ή άλλος δυσαρμονικός πλανήτης) τους επηρεάζει. Το μεν πείσμα του Ταύρου δεν είναι καλός σύμβουλος, ενώ, από την άλλη, οι πληγές του Σκορπιού δεν κλείνουν εύκολα.

Λίτσα Πατέρα – «Αστρολόγος»

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...