παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τοξότης

 

Στοιχείο: Φωτιά

Κυβερνήτης πλανήτης: Δίας

Κύριο χαρακτηριστικό: παρόρμηση

Γένος: αρσενικό

Συμβολίζει το τέλος των πραγμάτων και την αρχή κάποιων άλλων. Αναγέννηση λοιπόν!

Γενικά χαρακτηριστικά

Ανήσυχο πνεύμα…. Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ελευθερία της σκέψης. Είναι αισιόδοξο άτομο, που θέλει να νιώθει ότι ο ορίζοντας του είναι καθαρός και ανεμπόδιστος, γιατί τότε, και μόνο τότε, καταφέρνει να εκφραστεί και να κάνει πράγματα είτε επαγγελματικά είτε σε προσωπικό επίπεδο. Αν νιώσει ότι η ελευθερία του διακυβεύεται, απομακρύνεται. Αγαπάει πάρα πολύ τα ταξίδια και μάλιστα στους πιο ασυνήθιστους προορισμούς. Για τον τοξότη η Γη δεν είναι απλά ένας στρόγγυλος πλανήτης, αλλά ένα μυστήριο που θα ήθελε να λύσει. Το μυαλό του είναι…… τετράγωνο, για να μπορεί να είναι πρακτικός, ξεκάθαρος και ευρηματικός απέναντι στα προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διπλωμάτης, όταν και όπου χρειάζεται.

Ο ενθουσιασμός, η χαρά και το γέλιο του Τοξότη είναι τα όπλα του για να είναι πιο δημιουργικός, πιο εργατικός και πιο αποδοτικός. Τον ενδιαφέρει πολύ το περιβάλλον στο οποίο δουλεύει και κινείται. Αν κάτι δεν τον ευχαριστεί και τον πιέζει, ακόμα και με ρίσκο, θα κάνει  την μεγάλη κίνηση και θα φύγει. Η τύχη είναι σχεδόν πάντα με το μέρος του και έχει μεγάλη επιτυχία στα τυχερά παιχνίδια.

Στα αισθηματικά, αν προσπαθήσετε να κλείσετε έναν Τοξότη στην γυάλα, δεν θα τα καταφέρετε. Θα βρει τον τρόπο να δραπετεύσει και, φυσικά, να εξαφανιστεί. Συμπέρασμα; Πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος. Στην σχέση του, ακόμα κι αν είναι ένας έρωτας- σταθμός, πιθανώς να δυσκολευτεί να μείνει πιστός. Του αρέσει να παίζει – το κυνηγητό είναι από τα αγαπημένα του παιχνίδια -, αλλά αυτό συμβαίνει μέχρι να ανέβει τα σκαλιά της Εκκλησίας, γιατί τότε γίνεται ένας σοβαρός οικογενειάρχης. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και πάντα κερδίζει την αγάπη τους.

Επαγγελματικά είναι ένα ευνοημένο ζώδιο. Κερδίζει κάθε στοίχημα, ανεβαίνει εύκολα και έχει την εύνοια του Δία, που είναι ο κυβερνήτης του. Στοχεύει πάντα ψηλά, μελετάει τις κινήσεις του, οπλίζεται με υπομονή και σκέφτεται με αισιοδοξία και όχι με φόβο. Η υπομονή δεν του περισσεύει, απόδειξη ότι τις περισσότερες φορές στερείται αυτής και εξαιτίας του εκνευρισμού του οδηγείται σε λάθη. Όμως, όταν πρόκειται για μεθοδευμένες κινήσεις, εκεί αλλάζει το πράγμα….. η έλλειψη ψυχραιμίας τον αποσυντονίζει και πολλές φορές απομακρύνεται ή χάνει τον στόχο του, ευτυχώς όμως γρήγορα ηρεμεί και επανασυντονίζεται. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και όταν θυμώνει. Είναι σαν τους σεισμούς- μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας…….

 

Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Τοξότη

Του Τοξότη του αρέσει να κυνηγάει και να λαβώνει με τα βέλη του. Είναι ερωτικός, συναρπαστικός και ρομαντικός μαζί. Τρυφερός, ξέρει εύκολα να κερδίζει τις εντυπώσεις και να μην περνάει απαρατήρητος. Αν  κάποιο βέλος του σας… τρυπήσει, τότε αντιμετωπίστε τον έξυπνα, προκειμένου να τον έχετε στην ζωή σας και στην καρδιά σας. Αν είστε κριοί, Δίδυμοι ή Παρθένοι, έχετε πολλές πιθανότητες να τον γοητεύσετε.

Τοξότης – Κριός

Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι! Η παρόρμηση στο…. Τετράγωνο! Ο Κριός και ο Τοξότης είναι ένα ανεπανάληπτο δίδυμο. Αγαπούν με πάθος, παθιάζονται με την περιπέτεια και επιλέγουν να ζουν περιπετειωδώς. Η ζωή τους δεν θέλουν να έχει μόνο χρώμα, αλλά και δράση. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός και μάλιστα μακράς διαρκείας.

Τοξότης – Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι βρίσκονται στον άξονα του Τοξότη και δημιουργούν μια πολύ δυνατή σχέση. Έχουν «χημεία», αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλο κι έτσι νιώθουν ελεύθεροι μέσα στην σχέση τους. Αγαπούν την καλή ζωή, τα ταξίδια, είναι κοινωνικοί, αλλά δεν είναι ικανοί για να πάνε αυτή την σχέση παρακάτω. Αναποφάσιστοι οι Δίδυμοι, επιπόλαιοι οι τοξότες, νευρικοί και οι δυο ή μάλλον οξύθυμοι….. ίσως ένας γάμος να γινόταν το κελί τους και ως φυλακισμένοι οι Δίδυμοι και οι τοξότες είναι χειρότεροι από λιοντάρια σε κλουβί!

Τοξότης - Παρθένος

Μάλλον ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, μέχρι βέβαια να συγκρουστούν. Ο Τοξότης είναι άνετος, ευπροσάρμοστος και αντιμετωπίζει την ζωή και τις όποιες δυσκολίες της με αισιοδοξία. Ακόμα και τις δυσκολίες…. Ίσα βάρκα, ίσα νερά τις βλέπει και προχωράει! Ο παρθένος όμως λειτουργεί πιο πρακτικά. Πριν μετρήσει δυνατότητες, ποτέ, μα ποτέ δεν κάνει κίνηση. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι….. αυτό είναι και το σημείο που μπορεί να κοντραριστούν, δηλαδή ο τρόπος που αντιμετωπίζουν και διευθετούν τα πράγματα.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...