παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η παραβολή του Τοξότη Ασθενούς
                   Πλάγιος ήχος, από το απολυτίκιον του Τοξότη ασθενούς:
                      What's the buzz? Tell me what's happening!


  Ένας καρκινοπαθής, απελπισμένος, επισκέπτεται δυο γιατρούς για να τον βοηθήσουν στο πρόβλημά του.

Επειδή όμως είναι άνθρωπος που πάντα αναζητά την αλήθεια, τους ζητά να του πουν την πραγματική τους άποψη, με κρυφή την ελπίδα να του δώσουν λύση στη θανατηφόρα του ασθένεια.

Ο πρώτος γιατρός του λέει: Είσαι καπνιστής 15 χρόνια. Δεν γυμνάζεσαι. Επίσης, ο παππούς σου είχε χάσει τη ζωή του από την ίδια ασθένεια - όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι θέμα κληρονομικότητας. Σύμφωνα με τα στατιστικά δείγματα που έχουμε, έχεις μέχρι 6 μήνες ζωής. Δεν είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά της Επιστήμης μου. Και όπως γνωρίζετε, είμαι επαγγελματίας Ιατρός. Το κόστος της θεραπείας είναι 30.000 αργύρια.

Ο δεύτερος γιατρός του λέει: Το κάπνισμα έχει παίξει ρόλο, το ίδιο και η μη υγιεινή ζωή που έκανες. Επίσης θα μπορούσε να είναι θέμα κληρονομικότητας στην οικογένεια, αλλά και αυτό επίσης δε λέει κάτι από μόνο του. Μπορώ να σου εξηγήσω ποιές μεθόδους θεραπείας μπορείς να ακολουθήσεις, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει με αυτή την ασθένεια, την έχουν ξεπεράσει σε κάποιο βαθμό και αιτία θανάτου ήταν κάτι ολότελα διαφορετικό. Τον ποιο σημαντικό ρόλο παίζει το κατά πόσο είστε διατεθημένος να παλέψετε με τον καρκίνο, και να έχετε ανθρώπους να σας στηρίζουν. Εννοείται πως θα προσπαθήσουμε για την θεραπεία σας. Η Επιστήμη μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν θα σας δώσει σαφή απάντηση. Η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο.

Ο ασθενής έζησε με την αρρώστεια του και έφυγε από τη ζωή στα 84 του χρόνια από άσχετη αιτία, το πνευμονικό οίδημα. Επέλεξε τον κατάλληλο γιατρό μέσα από δεκάδες - κάποιοι από αυτούς τσαρλατάνοι και απατεώνες, δοκίμασε διαφορετικές θεραπείες, είχε δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούσαν.
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...