παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Μητρότητα και Σελήνη

Η Σελήνη στον Κριό

Μέσα στην οικογένεια υπάρχουν θυμοί και διαφωνίες. Υπάρχει μία ευθύτητα, αλλά και μαχητική διάθεση. Η μητέρα ενδέχεται να ήταν πολύ αυτοκέφαλη και ηγετική. Το παιδί δεν αισθανόταν την φροντίδα ή την τρυφερότητα που επιζητούσε. Στη γονική σχέση με το δικό μας παιδί, χρειάζεται να καλλιεργήσουμε την υπομονή, να μάθουμε να το ακούμε, να βρούμε μία επικοινωνία που δεν θα μας δημιουργεί καταπίεση στο σπίτι. Μία φυσική δραστηριότητα με το παιδί μας είναι θετικός παράγων προσέγγισης. Το παιδί μπορεί να μάθει από εμάς να είναι αυτοδύναμο, πρόθυμο και να ρισκάρει στη ζωή. Να μη θυμώνουμε όταν κλαίει ή δείχνει αδυναμία, θεωρώντας πως πρέπει να είναι πάντα δυνατό. Κι η ευαισθησία έχει θέση στη παιδική ψυχή. Όταν το μαλώνουμε, έχουμε τη τάση να είμαστε καυστικοί ή δεικτικοί. Να αποφεύγουμε να δείχνουμε πως η δραστηριότητά μας ή η ταχύτητά μας είναι κάτι που το παιδί υποχρεούται να ξεπεράσει, αλλιώς θα το υποτιμούμε. Κάθε άτομο έχει τους δικούς του ρυθμούς. Ας το ενθαρρύνουμε, αλλά στο δικό του τρόπο έκφρασης.

Η Σελήνη στον Ταύρο

Είναι η καλύτερη θέση της, άρα εδώ, στην οικογένεια έχουμε ασφάλεια, ζεστασιά και τρυφερότητα. Υπάρχει μία αρμονική και γλυκιά ατμόσφαιρα. Η μητέρα ενδιαφέρεται για το παιδί και του δίνει αξίες στη ζωή. Υπάρχει η παραδοσιακή οικογένεια που λειτουργεί με πίστη και σταθερότητα. Επίσης, οι δεσμοί είναι δυνατοί, όσο κι αν ο κόσμος έξω από το σπίτι αλλάζει. Στο παιδί μας επιδιώκουμε την ίδια ασφαλή ζωή, ένα σπίτι ωραίο, με φυτά, αισθητική, καλομαγειρεμένα φαγητά και του μαθαίνουμε την αξία των χρημάτων για μία τακτοποιημένη ζωή. Γίνεται πρακτικό και ισορροπημένο, γευόμενο συγχρόνως τις χαρές της ζωής. Δεν θα έλεγα πως ένα παιδί καταπιέζεται ή στενοχωριέται σ’ αυτή τη περίπτωση, αλλά εκείνο που μπορεί είναι να μείνει αρκετά προσκολλημένο στη μητέρα ή στην οικογένεια γενικότερα, μη θέλοντας να αφήσει την εστία του. Πρέπει να γίνει ανεξάρτητο και να ζήσει μόνο του μια μέρα.

Η Σελήνη στους Διδύμους

Ενδεχομένως σαν παιδί βιώσαμε ένα περιβάλλον ασταθές, με περισσότερο λεκτική επικοινωνία παρά συναισθηματική. Η μητέρα μπορεί να ήταν ένα νευρικό και αεικίνητο άτομο, το οποίο συζητούσε και είχε τη λογική πάνω από όλα. Φόβοι και ανησυχίες αναλύονταν. Στο παιδί μας, επιδιώκουμε να διδάξουμε τη ζωή, όπως έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε τη λογική και τον λόγο μέσα στο σπίτι. Μπορούμε να δείχνουμε τις αξίες της ζωής μέσα από ιστορίες, διηγήσεις, παραμύθια και βιβλία. Τα μέλη της οικογένειας αγαπούν γενικά τα βιβλία. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο προσωπικές σχέσεις με το παιδί μας κι όχι να το θεωρούμε μόνο σαν ένα πρόσωπο με το οποίο κάνουμε ωραία συζήτηση. Ας προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο, καθώς στη μικρή ηλικία το παιδί χρειάζεται περισσότερο σταθερό περιβάλλον και περισσότερη συναισθηματική σχέση.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Η Σελήνη στον Καρκίνο

Ένας χώρος ιδανικός για τη Σελήνη. Το σπίτι που είναι παραδοσιακό και η μητέρα που κρατά τον ρόλο της σε όλο το μεγαλείο. Είναι η μητέρα που φροντίζει την οικονομία, τη συντήρηση του σπιτιού και μας φροντίζει στοργικά, αλλά και κάπως κυριαρχικά. Το παιδί μεγαλώνει με έντονη την ιδέα της οικογένειας που το προσέχει και το προστατεύει. Στο παιδί μας, προσφέρουμε τα ίδια, ή τουλάχιστον με αυτή την εικόνα βαδίζουμε. Σε μία τέτοια κατάσταση, δημιουργούνται και εξαρτήσεις και δυσκολευόμαστε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο. Υπάρχει διαισθητική προσέγγιση στις ανάγκες του παιδιού μας. Ακόμη, έχουμε τη τάση να προσφέρουμε στο παιδί μία ατμόσφαιρα υγιή για να αναπτυχθεί, να ολοκληρώσει τον πνευματικό και συναισθηματικό του κόσμο σε ένα χώρο τρυφερό και στοργικό, με αξίες και ενδιαφέρον, ώστε να βιώσει ουσιαστικά την παιδική του φάση και να έχει πάντα καλές αναμνήσεις από αυτήν. Αρκεί να το ενθαρρύνουμε να μεγαλώσει κάποια στιγμή και να αναλάβει τις ευθύνες του (απέναντι ζώδιο : Αιγόκερως).

Η Σελήνη στον Λέοντα

Ενδεχόμενα η οικογένεια ξεχώριζε ή επεδίωκε να ξεχωρίζει. Μπορεί η μητέρα να είχε ένα ναρκισσισμό κι αν δεν την θαύμαζαν αρκετά στο σπίτι, να δραματοποιούσε τη ζωή για να προκαλεί το ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα υπήρχε μία τάση για μεγαλείο και μεγαλοψυχία μέσα στην οικογένεια. Με κακές όψεις, θα λέγαμε ότι ο εγωισμός ήταν έκδηλος. Στο παιδί μας, θέλουμε να υπάρχει ο θαυμασμός, αλλά και το ίδιο να είναι λαμπρό και ξεχωριστό. Να είναι ηγέτης στο χώρο του. Θα ενδιαφερθούμε να του προσφέρουμε διασκέδαση και πιθανόν πολυτέλεια, ή ένα λαμπρό παρόν και μέλλον. Ας προσέχουμε να μην δραματοποιούμε τη ζωή γύρω του, αλλά και να μην μας παρασύρει σε υπερβολές για τις συναισθηματικές του καταστάσεις. Από την άλλη, τα συναισθήματα αγάπης είναι έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις, μεγαλειώδη.

Η Σελήνη στη Παρθένο

Εδώ έχουμε μία μητέρα με αγάπη για την τάξη και την υγιεινή στο σπίτι. Είναι εργατική, κριτική κι επίμονη για να γίνουν όλα τέλεια. Αυτή η ανάγκη για τελειότητα, δημιουργεί μία αγχωτική κατάσταση στην οικογένεια, ενοχές και υπερβολικές ευθύνες, χωρίς χαλάρωση. Στο παιδί μας έχουμε τη τάση να αναζητάμε το τέλειο, να κάνουμε κριτική και να το κουράζουμε. Θέλουμε την υγιεινή του διατροφή και ένα καθαρό περιβάλλον, ενώ η αταξία μας αποσυντονίζει. Το παιδί μας μπορεί όμως να έχει μία πιο ελεύθερη προσωπικότητα κι η διαρκής τελειομανία μας να το κουράζει ή να το κάνει να αισθάνεται ένοχο που δεν πληρεί τις προσδοκίες μας. Ας του δώσουμε τις βάσεις, αλλά να το αφήσουμε να χαλαρώσει, να παίξει, να λερωθεί, σαν κάθε παιδί. Το κάνουμε υπεύθυνο, πρακτικό, αλλά δεν χρειάζεται να του δημιουργούμε την ανάγκη για τελειότητα, καθώς κανείς, ούτε εμείς,  είναι τέλειος!

Λίλιαν Σίμου astrolife

Η Σελήνη στον Ζυγό

Το οικογενειακό περιβάλλον είναι ένας δεσμός ειρηνικός και ευγενικός, όπου αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών του σπιτιού. Αν ωστόσο, υπήρχαν συζυγικές δυσκολίες, οι εντάσεις δημιουργούν στο παιδί μία αστάθεια και μία αποστροφή για τον γάμο. Αν στο γάμο μας υπάρχουν προβλήματα, ας μην βάλουμε το παιδί ανάμεσα στη συζυγική σχέση σαν δεσμικό παράγοντα ή διαιτητή των παρεξηγήσεων. Ακόμη, αν ζούμε μόνος/η με το παιδί, να μη προσκολληθούμε σ’ αυτό, υποκαθιστώντας με το ίδιο, τον σύντροφο που λείπει. Μπορούμε, επίσης, να διδάξουμε το παιδί μας πώς να χειρίζεται τις ανθρώπινες σχέσεις με σεβασμό, ειρηνική διάθεση και αγάπη. Ακόμη, η κοινωνικότητα είναι κάτι σημαντικό για το παιδί μας, μέσα σε ένα περιβάλλον αρμονίας και ποιοτικής αισθητικής.

Η Σελήνη στο Σκορπιό

Στο πατρικό σπίτι, υπήρχε μία ατμόσφαιρα απόλυτη, σταθερή αλλά και λίγο μυστηριώδης ή με σκοτεινά σημεία και μυστικά. Ωστόσο, υπήρχε πίστη, αλλά και σκληρή διάθεση απέναντι σε όποιον δεν τηρούσε τους κανόνες. Η υπευθυνότητα των γονέων ή της μητέρας ειδικά, έδινε μία στιβαρή παρουσία πάνω στο παιδί κι ένα έλεγχο των συγκινήσεων. Στο παιδί μας, ενδέχεται να κρύβουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε να γίνουν γνωστές. Είμαστε υπεύθυνοι, αλλά μπορεί και να ωθούμε τον εαυτό μας μέχρι εξαντλήσεως, στο να κάνουμε αυτό που θεωρούμε ότι οφείλουμε. Προσπαθούμε με μαχητική διάθεση να το προστατέψουμε και να τακτοποιήσουμε τις ανάγκες του. Μπορούμε να αισθανθούμε τις σκέψεις του. Πρέπει να προσπαθούμε να μη γινόμαστε καταπιεστικοί και έχουμε μία ελαστικότητα με τη παιδική ψυχή. Χρειάζεται ελευθερία και χαλάρωση, συγχώρεση για τα λάθη και να το αφήνουμε να ζήσει τη παιδικότητά του και τη ζωή του. Ας του εμπνεύσουμε την δύναμη και τη μαχητικότητα, σαν όπλο για τα ώριμα χρόνια του.

Η Σελήνη στο Τοξότη

Στην οικογένεια που μεγαλώσαμε, υπήρχε πιθανότατα ένα φιλοσοφικό κι ελεύθερο πνεύμα, μία ιδεολογία ή μία αναζήτηση ιδεολογικής ταυτότητας. Μπορεί η οικογένεια να είχε άλλες ιδέες και αντιλήψεις από το χώρο που μεγαλώσαμε (αυτό θα εξαρτηθεί από τη πλήρη ανάλυση της Σελήνης στο χάρτη). Γενικά το κλίμα ήταν αισιόδοξο, αλλά και κάπως ανεύθυνο και αδέσμευτο. Επικρατούσε διαλογική συζήτηση για πολλά που απασχολούσαν τα μέλη της οικογένειας. Στο παιδί μας, θα μας αρέσει να αναλύουμε τη ζωή και να αναζητάμε το φιλοσοφικό ή βαθύτερο νόημά της. Θα προσφέρουμε μία διανοητική κυρίως ελευθερία και αρκετές θεωρίες. Πρέπει να κρατάμε και τη πρακτική όψη της ζωής, καθώς και να ακούμε πιο προσεκτικά τις ανάγκες του παιδιού. Θα έχουμε τη τάση να το προωθούμε σε μελέτες βιβλίων ή να εκπαιδεύεται διασκεδάζοντας (π.χ. βλέποντας προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης). Θα του προσφέρουμε μία ζωή πληθωρική και με αισιόδοξη προοπτική.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω

Μεγαλώσαμε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον αυστηρό, κριτικό, συντηρητικό, «καθώς πρέπει». Η μητέρα έκανε το καθήκον της με το παραπάνω, δεν υπολόγιζε κόπο, πόνο, συναισθήματα. Έπνιγε τις συγκινήσεις της, για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Συναισθηματικά ήταν απόμακρη, αλλά μας έμαθε να στεκόμαστε κοινωνικά και να αγωνιζόμαστε. Στο παιδί μας, έχουμε τη τάση να είμαστε κυριαρχικοί, επιδιώκοντας μία τελειότητα διαφορετική από αυτή της Παρθένου. Εδώ είναι η κοινωνική τελειότητα για να κερδίσουμε τον σεβασμό και την αναγνώριση. Αυτό επιζητάμε από το παιδί μας. Το περιορίζουμε και ζητάμε να κάνει μόνο χρήσιμα πράγματα για το μέλλον του. Ωστόσο, πρέπει να ζήσει και σαν παιδί. Όχι ανεύθυνα, αλλά γκρεμίζοντας τα τείχη της αυτοπροστασίας που διαθέτουμε, για να επιτρέψουμε στις συγκινήσεις να μας αγγίξουν. Δεν πειράζει αν κλάψουμε κάποια φορά (απέναντι ζώδιο : Καρκίνος). Η ευσυνειδησία και ο σεβασμός που του εμπνέουμε είναι σημαντικά προσόντα για την ώριμη ηλικία του, αλλά στη παιδική του φάση, ας το προσεγγίσουμε πιο συναισθηματικά.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Η Σελήνη στον Υδροχόο

Είναι πιθανόν το οικογενειακό μας περιβάλλον να ήταν μία διαλυμένη οικογένεια, ή μία οικογένεια με αρκετή ελευθερία, ανεξαρτησία στα μέλη της. Πάντως, η επαφή ήταν περισσότερο λεκτική παρά συναισθηματική. Δεν θα λέγαμε ότι ήταν μία δεμένη οικογένεια με τον παραδοσιακό τρόπο, αντίθετα ένα περιβάλλον διαφορετικό από τα δεδομένα, με ανοικτούς ορίζοντες ή εκκεντρικά άτομα. Στο παιδί μας, θα έχουμε τη τάση να ξεφύγουμε από τη παραδοσιακή μορφή γονικής σχέσης, επιτρέποντάς του να διαφωνεί, να αλλάζει και να ανατρέπει τη καθημερινότητά του, αρκετά εύκολα. Ωστόσο, ένα παιδί με τέτοιο εύρος ελευθερίας, κάνει επικίνδυνες επιλογές κάποια φορά λόγω της ανώριμης ηλικίας, έχει επίσης τη τάση να μη μπορεί να προσαρμοστεί στα κοινωνικά δεδομένα και να μη στέκεται στο καθήκον του. Θα μπορούσαμε να του διδάξουμε ένα ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα, αλλά και την διαφορά μεταξύ ελευθερίας και αναρχίας. Κι αυτό γιατί μέσα στο κόσμο δεν θα ζει μόνο του και όπως εκείνο θέλει, αλλά θα πρέπει να προσαρμόζεται και να συμβιβάζεται κάποιες φορές. Ωστόσο, θα είναι ανοικτό σε ιδέες και επιστημονικά επιτεύγματα, ικανό με σωστή μόρφωση να ανοίξει τους ορίζοντες του μέλλοντος.

Η Σελήνη στους Ιχθείς

Η οικογένεια ήταν πολύ τρυφερή και ζεστή ή απούσα και απατηλή (ανάλογα με την πλήρη εξέταση της Σελήνης). Ζούσαμε μέσα σε μία ιδανική ή σε αντίθετη περίπτωση, σε μία παραπλανητική εικόνα για τους γονείς και ειδικά τη μητέρα. Επιρρεπείς σε ψυχολογικές καταστάσεις, βιώναμε σαν δικά μας τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα των μελών της οικογένειας, έχοντας σαν πρότυπο γονείς που θυσιαζόντουσαν ή ζούσαν σε μία σφαίρα φαντασίας και απόσυρσης. Για το παιδί μας έχουμε μία ιδανική εικόνα, διαισθητική προσέγγιση και συμπόνια. Όταν υποφέρει, υποφέρουμε, όταν χαίρεται, χαιρόμαστε. Θα θέλαμε να είμαστε «σούπερ-γονιός» και του προβάλλουμε μία φανταστική εικόνα για μας. Θα πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστικοί και να έχουμε μία προσγειωμένη θεώρηση των πραγμάτων για το παιδί μας. Να του προσφέρουμε ιδανικά, αλλά να μη το αφήνουμε να ζει σε ένα απατηλό κόσμο μακριά από τη πραγματικότητα. Να του δίνουμε διεξόδους έμπνευσης, καθώς ενδέχεται να έχει ταλέντα και να προσπαθούμε να κατανοούμε τον ευαίσθητο ψυχισμό του.

πηγη : http://astrolife.gr

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...