παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
“Ψωναρες” του ζωδιακου


ΚΡΙΟΣ: Ο Κριός θεωρείται από τους μεγαλύτερους Νάρκισσους, αλλά όχι τόσο σε θέματα εμφάνισης. Είναι γεννημένος (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει) για πρωταγωνιστής. Τρελαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, και να είναι πρώτος και καλύτερος στα πάντα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το άτομό του είναι πρωταρχικού ενδιαφέροντος, και πρέπει να ασχοληθούν όλοι με αυτό. Συνήθως οι συζητήσεις του, όποιο και να είναι το θέμα, οδηγούνται σε κάποιο κατόρθωμά του.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Κριό: «Πέθανε η γάτα σου; Αλήθεια; Αχ, τώρα θυμήθηκα τη δική μου. Να σου δείξω φωτογραφίες της; Στο σχολείο ήμουν τόσο σέξι που με φώναζαν γατούλη /γατούλα.»

ΤΑΥΡΟΣ: Ο ναρκισσισμός του Ταύρου έγκειται στο να θεωρεί τον εαυτό του αντάξιο του καλύτερου, σε ό,τι αφορά στην προσωπική του ικανοποίηση, ιδίως αν αυτή έχει να κάνει με υλικές απολαύσεις. Παράλληλα όμως με το να τις δικαιούται, προσφέρει και στους γύρω τη σημαντική απόλαυση της δικής του παρουσίας. Μπορεί ακόμα, σε εξάρσεις… μεγαλείου, να νιώθει ότι δίνει ένα μεγάλο δώρο στους άλλους με το να υπάρχει στη ζωή τους. Τι θα έκαναν χωρίς αυτόν;
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Ταύρο: «Ωραία φάγαμε. Το χάρηκα, αλλά όχι όσο χάρηκες εσύ την παρέα μου. Πάω στην τουαλέτα, στο μεταξύ κανόνισε εσύ τον λογαριασμό.»

ΔΙΔΥΜΟΣ:Συνέχεια άρθρου.. Ο Δίδυμος πιστεύει ότι πνευματικά είναι ο πιο προικισμένος από όλους τους άλλους. Και δεν βρίσκει τον λόγο να μην το επιδείξει σε κάθε ευκαιρία. Όλα τα ξέρει, για όλα έχει άποψη. Μπορεί ακόμα και να γίνει ελαφρώς προσβλητικός ή να εκδηλώσει έναν σνομπισμό, αλλά τι να κάνουμε, δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίσα. Είναι όμως πρόθυμος να μοιραστεί τη σοφία του, όσο και να την εμπλουτίσει.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Δίδυμο: «Χρειάζεσαι πολλή εξάσκηση για να μπορείς να γράφεις τόσο έξυπνα tweets σαν τα δικά μου, οπότε δεν πειράζει αν σου βγαίνουν κάπως άνοστα.»

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο ναρκισσισμός του Καρκίνου έγκειται στο απεριόριστο μέγεθος της καρδιάς του, που έχει χώρο για τους πάντες. Μετράει σε εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό την προσωπική του αξία, στη βάση του ότι προσφέρει τόσα πολλά στις σχέσεις του με τους άλλους. Θεωρεί τον εαυτό του σαν την απόλυτη «ψυχούλα» που είναι πάντα γεμάτη αγάπη και ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό άλλωστε και παρεξηγείται τόσο εύκολα (ανιδιοτέλεια, χμ…), αν κρίνει ότι η προσφορά του δεν έχει εκτιμηθεί όπως της άξιζε.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Καρκίνο: « Έπρεπε να πάρω Νόμπελ σαν τη Μητέρα Τερέζα. Ξέρεις τι κόσμο έχω σώσει εγώ; Αλήθεια.»

ΛΕΩΝ: Ο ναρκισσισμός του Λέοντα πάει για το χρυσό μετάλλιο. Είναι η δεύτερη φύση του. Και πιάνει όλα τα επίπεδα: εμφάνιση, γοητεία, επιτυχία. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα τον ακολουθεί λαχανιασμένη, χιλιόμετρα πίσω. Γιατί είναι καλύτερος και από όλους τους υπόλοιπους Λέοντες, εννοείται. Μο-να-δι-κός. Και το αφήνει να φανεί σε κάθε ευκαιρία, απλά και φυσικά, γιατί όλες οι μεγάλες αλήθειες στον κόσμο είναι αυταπόδεικτες.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Λέοντα: «Ξέρεις πως είμαι Λέων, έτσι; Και ξέρεις ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε έτσι ώστε να βρίσκομαι εγώ στο κέντρο του; Όταν θέλω να ακούσω τη γνώμη σου για μένα, θα σου την πω εγώ.»

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος είναι ο κρυφός ναρκισσιστής του ζωδιακού. Εξωτερικά, τον διακατέχει μια μετριοφροσύνη και μια απουσία επιδεικτικότητας. Μέσα του όμως όλα είναι διαφορετικά. Γιατί για εκείνον τα πάντα βιώνονται μέσα από ένα πρίσμα τελειότητας, κάτι που ο ίδιος το έχει κατακτήσει ή τέλος πάντων βρίσκεται πολύ κοντά να το πετύχει. Οι άλλοι φυσικά δεν είναι τόσο τέλειοι και κάνει φιλότιμες προσπάθειες να φανεί ευγενικά επιεικής μαζί τους.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Παρθένο: «Αν δεν το κάνω εγώ, αποκλείεται να γίνει όπως πρέπει. Ναι, ακόμα και τα λάθη μου είναι σωστά. Ω, Θεέ μου, μήπως κάπου έκανα λάθος;»

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός είναι από τους πρωταθλητές του ναρκισσισμού, αλλά τουλάχιστον το κάνει με χάρη. Το ναρκισσιστικό πεδίο του είναι η προσωπική του γοητεία. Η ερωτική αλλά και η κοινωνική γενικότερα. Θέλει να είναι δημοφιλής και να θαυμάζεται για τις επιλογές, τα γούστα, την ποιότητα της ζωής του. Και να μένει αξέχαστος σε όσους τον γνωρίζουν, γι’ αυτό φροντίζει να διατηρεί σχέσεις μαζί τους, ακόμα κι αν είναι απλώς… διπλωματικές.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Ζυγό: «Είμαι το πιο αξιολάτρευτο άτομο που θα συναντήσεις ποτέ. Κανένας από τις εκατοντάδες πρώην μου δεν ήταν αντάξιός μου, παρόλο που εξακολουθούμε να είμαστε φίλοι. Και με θέλουν ακόμα.»

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός θεωρεί δεδομένη την ανωτερότητά του και δεν μπαίνει καν στον κόπο να την αποδείξει. Θα ήταν σαν να πήγαινε να αποδείξει ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή… Εντάξει, μπορεί με όλη αυτή την αφ’ υψηλού στάση και να θέλει να κρύψει τα συναισθήματα που τον κάνουν ευάλωτο και τις προσωπικές του ανασφάλειες. Αλλά μην τολμήσεις να του το πεις.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Σκορπιό: «Δεν μου καίγεται καρφάκι ό,τι και να λένε οι άλλοι. Ο Σκορπιός είναι το καλύτερο ζώδιο. Γιατί; Επειδή είμαστε Σκορπιοί, βρε ανόητε. Μη με μισείς, επειδή δεν μπορείς να είσαι εγώ.»

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης θεωρείται από τα ζώδια με τη χαμηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού. Η ανωτερότητά του ως προς τους άλλους βρίσκεται στην φιλοσοφημένη άποψή του περί ελευθερίας. Και στην τόλμη του να την εφαρμόζει. Τώρα, αυτό κάποιοι θα το έλεγαν αδιαφορία για το αν με τις επιλογές του μπορεί να «ποδοπατήσει» τα συναισθήματα των άλλων. Αλλά δεν γίνεται να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, γίνεται;
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Τοξότη: «Πώς; Η φιλοσοφία μου για τη ζωή πληγώνει τα αισθήματά σου; Μπα, δηλαδή απαγορεύεται να λέμε την αλήθεια; Γιατί δεν το παίρνεις πιο χαλαρά, όπως εγώ;»

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως είναι ο Νάρκισσος της φιλοδοξίας. Θέλει να είναι ο πρώτος και καλύτερος, σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτυχία. Και είναι ικανός να μη λογαριάσει αν θα πρέπει να παραγκωνίσει εχθρούς ή φίλους, προκειμένου να την πετύχει. Ο σκοπός (του) αγιάζει όλα τα μέσα. Επίσης μερικές φορές έχει μια τάση σνομπισμού απέναντι σε όσους θεωρεί άτομα κατώτερα ή στερημένα από φιλοδοξίες.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Αιγόκερω: «Συγνώμη που πάτησα στα πόδια σου, στους ώμους σου, στο κεφάλι και στα όνειρά σου για να σκαρφαλώσω μέχρι τον στόχο μου. Είπα, συγνώμη, τι θες τώρα;»

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος είναι εξελιγμένος άνθρωπος και πρεσβεύει την ισότητα. Αλλά μια κάποια δόση ναρκισσισμού την έχει κι εκείνος. Η ανωτερότητά του ως προς τους άλλους έγκειται στην αίσθηση της ελευθερίας και της πρωτοπορίας που, πώς να το κάνουμε, δεν την έχουν όλοι. Έτσι προσπαθεί να βοηθήσει την, όχι και τόσο εξελιγμένη, υπόλοιπη ανθρωπότητα να φτάσει στο επίπεδό του, αν και μερικές φορές του πέφτει βαριά η προσπάθεια.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Υδροχόο: «Αν δεν χρειαζόταν να παρακινώ διαρκώς τους άλλους να είναι τόσο αυθεντικοί όσο εγώ, θα έβρισκα χρόνο να τελειοποιήσω τη φοβερή μου εφεύρεση.»

ΙΧΘΕΙΣ: Ο ναρκισσισμός του Ιχθύ, παρόλο που δεν εκφράζεται τόσο έντονα όσο σε άλλα ζώδια, έχει να κάνει με την απέραντη φαντασία του. Ο ίδιος, παρά τη φαινομενική μετριοφροσύνη του, μπορεί να χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, όταν καταλαμβάνεται από τις ψευδαισθήσεις του μεγαλείου του. Και αντιδρά με έντονη άρνηση, όταν κάποιο πρόσωπο ή μια κατάσταση της πεζής πραγματικότητας πάει να τον βγάλει κακήν-κακώς από την ονειροφαντασία του.
Τι θα μπορούσες να ακούσεις από έναν Ιχθύ: «Πώς μπορείς να μου χαλάς έτσι τη φαντασίωσή μου; Αλλά επειδή είμαι μεγαλόψυχος, θα σε συγχωρήσω αν ζητήσεις συγνώμη γονατιστός.»

ΠΗΓΗ :http://freemind.gr

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...