παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Νεα Σεληνη την 1/3/2014

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς έχει ως βασικό της στόχο την έννοια της συγχώρεσης. Η σύνοδος της με το Χείρωνα δείχνει πως όποιος/α δεν είναι σε θέση να συγχωρέσει, να επιτρέψει στον εαυτό σου να παραδεχτεί τα λάθη, τα τραύματα, τις πληγές του δεν θα μπορέσει ποτέ να αισθανθεί καλά μέσα σε ένα κοινωνικό γίγνεσθαι που δυσκολεύει όλο και περισσότερο τις ουσιαστικές σχέσεις.

Με την ταυτόχρονη έναρξη της ανάδρομης πορείας του Άρη στο Ζυγό, οι προσωπικότητες καλούνται να χαμηλώσουν τον πήχη των φιλοδοξιών τους και να εργαστούν μέσα σε σχέσεις, να συνεργαστούν, να προσφέρουν και να υπηρετήσουν στόχους που εντάσσονται στην έννοια του κοινού καλού. Όποιος/α προσπαθεί να λυτρωθεί για λάθη και αδυναμίες του/ης, για σφάλματα και επιλογές που οδήγησαν σε αδιέξοδα μέσα από την προσωπική κόντρα με τους γύρω του, το μόνο που θα κατορθώσει θα είναι να αυξήσει την ένταση του/ης εσωτερικού του/ης θυμού.

Η θυματοποίηση δεν είναι μία πράξη υποβιβασμού των προσωπικών ικανοτήτων, αλλά μία πράξη βαθιάς συναισθηματικής νοημοσύνης, αφού προσφέροντας απλόχερα στους άλλους και όχι μόνο στον εαυτό σου, ταϊζεις και τη δική σου ανάγκη να νιώσεις ασφάλεια μέσα σε περιβάλλοντα αλληλοβοήθειας και ανιδιοτελούς αγάπης. Χαλάρωσε τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, ****σε τις εκφράσεις σου, άπλωσε το χέρι σου και άνοιξε τα αυτιά σου στους γύρω σου και θα νιώσεις καλύτερα.

Κριός

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς συμπίπτει με την έναρξη της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σου Άρη στο Ζυγό, κάνοντας την έναρξη του μήνα περίεργη, δύσκολη, εσωστρεφή ή με διαθέσεις να σου μάθει την τέχνη της υπομονής και της συγχώρεσης. Μία ξαφνική αδιαθεσία μπορεί απλά να σημαίνει πως έχεις ανάγκη από ξεκούραση ή από αλλαγή του καθημερινού σου προγράμματος. Μία αναταραχή στον εργασιακό χώρο είναι πιθανό να σε αναγκάσει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να χρειαστεί να περιορίσεις το δυναμισμό σου για να μην ανεβάσεις περαιτέρω τις εντάσεις. Μία απόφαση του/ης συντρόφου μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις πως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα στη σχέση σας και είναι καιρός να αναλάβεις τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέξεις τους άλλους γύρω σου και τις διαθέσεις τους, να εναρμονίσεις τη δράση σου με τις επιθυμίες των ανθρώπων που θέλεις να διατηρήσεις στο περιβάλλον σου και να κατεβάσεις ταχύτητα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως δεν έχεις υπέρμετρες αντοχές και είναι κρίμα να μείνεις από καύσιμο την κρίσιμη στιγμή.

Ταύρος

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς είναι μία ευκαιρία να ασχοληθείς με την κοινωνική σου ζωή, να έρθεις σε επαφή με φίλους και γνωστούς που έχετε χαθεί τον τελευταίο καιρό, να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις την πολυπλοκότητα της καθημερινότητας με το χρόνο που προσφέρεις στον εαυτό σου. Ίσως πάλι να ξεκινάς μία γόνιμη περίοδο δυόμισι περίπου μηνών κατά της διάρκεια της οποίας θα αλλάξεις τις προτεραιότητες σου, θα βάλεις νέους κανόνες στην καθημερινότητα σου και θα αναζητήσεις δράσεις και δραστηριότητες που θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ καλύτερα με το σώμα σου και την ψυχική σου ισορροπία. Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη σου υπενθυμίζει τη δύναμη της ψυχής στη σωματική υγεία, οπότε αν νιώθεις άδειος/α από κοινωνικές επαφές, τότε φρόντισε να αρχίσεις να κάνεις κινήσεις για να επαναφέρεις την ισορροπία προσωπικού/εργασιακού χρόνου πριν κάνεις κακό στον εαυτό σου.

Δίδυμοι

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς αποτελεί ένα σημάδι πως υπάρχει μία δυσλειτουργία στην προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή και η οποία επηρεάζει έντονα τη δημόσια εικόνα σου. Ίσως να πρέπει να αποδεχτείς πως βρίσκεσαι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που δεν έχεις τις προσωπικές ελευθερίες που θα ήθελες, που ακολουθείς κανόνες που ορίζουν κάποιοι άλλοι. Ίσως πάλι να πρέπει να κάνεις μία θυσία στις βλέψεις σου και να αποδεχτείς το ρόλο σου, βασιζόμενος/η στην αμοιβή σου που σε βοηθά να ζεις αξιοπρεπώς για την ώρα. Στην προσωπική σου ζωή, υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με την έννοια του γάμου σου (αν είσαι παντρεμένος/η) ή με τους γονείς σου που πρέπει να αρχίσεις να εξετάζεις σε βάθος. Η κατάσταση στα προσωπικά σου σε αναγκάζει να αποδέχεσαι μία ανοικτή πληγή, αλλά αυτό είναι και μία μορφή μαθήματος για εσένα. Η ζωή σου δεν είναι ένα συνεχές λούνα παρκ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διδάξεις και στους γύρω σου που νόμιζαν πως θα έκαναν μία ευχάριστη βόλτα με εσένα.

Καρκίνος

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς έχει μία άκρως διδακτική χροιά για εσένα, αφού σε βάζει στη διαδικασία να αναρωτηθείς αν ανήκεις στο περιβάλλον που κινείσαι ή πρέπει να αποδεχτείς πως συμβιβάζεσαι αφού φοβάσαι να κάνεις το βήμα προς το άγνωστο. Για να μπορέσεις να θέσεις σε εφαρμογή τα επαγγελματικά σου πλάνα, θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι από την υπάρχουσα ζωή σου, να μοιράσεις το χρόνο σου με διαφορετικό τρόπο ώστε να κάνεις χώρο για να μπει η νέα προοπτική στη ζωή σου. Για να εξετάσεις κατά πόσο σε ικανοποιεί η υπάρχουσα σχέση σου, φρόντισε να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας με αποδράσεις και πράξεις που σε βγάζουν από τα στενά πλαίσια μίας επαναλαμβανόμενης ρουτίνας. Φοβάσαι να τολμήσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως, αλλά η Νέα Σελήνη σου φωνάζει πως αν δεν τολμήσεις, δεν πρόκειται να σου χαριστεί τίποτα. 

Λέων

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς μπορεί να σε τρομάξει, γιατί σου δείχνει τη δύναμη του ενστίκτου (του δικού σου, του/ης συντρόφου, του ατόμου που σε επηρεάζει με άμεσο τρόπο). Με την ταυτόχρονη έναρξη της ανάδρομης πορείας του Άρη στο Ζυγό, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσμο της διαίσθησης, σε εκείνη την κατάσταση κατά την οποία αφήνεσαι να σε ορίσουν οι καταστάσεις που έχεις επιλέξει να συμμετάσχουν στη ζωή σου ή που προκύπτουν απρόοπτα. Στον επαγγελματικό τομέα, μάθε να εμπιστεύεσαι την ώρα που πρέπει να κλείσει μία πόρτα ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος και ο χρόνος για να ανοίξει μία νέα. Στον ερωτικό τομέα, όταν η συνεννόηση και η ισορροπία χάνονται, τότε πρέπει να αναζητήσεις απαντήσεις στο συναίσθημα και στη σεξουαλική χημεία, στους τομείς που μπορεί να αποβούν καθοριστικοί στο κατά πόσο θα αντέξει η σχέση. Στον οικονομικό τομέα, αναζητάς σοβαρούς συνεργάτες και συνομιλητές, αλλά μήπως ψάχνεις σε λάθος μέρη και σημεία; Σταμάτα να σκέφτεσαι και φρόντισε να αισθανθείς αν θέλεις να λάβεις απαντήσεις που δεν προσθέτουν εκθετικά στα ήδη υπάρχοντα βάρη στη σκέψη σου.

Παρθένος

Η Νέα Σελήνη απέναντι σου έχει ως στόχο να φωτίσει τις δυσλειτουργίες στις διαπροσωπικές σου σχέσεις που θεωρείς σημαντικές για να πατήσεις καλά στα πόδια σου. Στον ερωτικό τομέα, η ισορροπία φαίνεται να χάνεται, αφού η μοναξιά μπορεί να σε αναγκάσει να στραφείς σε ένα παρελθόν που δεν έχει καμία ελπίδα να γίνει γόνιμο παρόν. Ίσως πάλι να αρχίζεις να κάνεις δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη σχέση σου, να βλέπεις την κατάσταση που βιώνεις ως μία προσπάθεια θεραπείας (δικής σου ή του/ης συντρόφου) και να αναγνωρίζεις τα σημάδια της ανισορροπίας στη θεώρηση σας απέναντι στη σχέση σας. Στον επαγγελματικό τομέα, οι φιλοδοξίες σου με όσα σου προσφέρονται φαίνεται να έχουν πλέον απόσταση. Πιθανότατα να πρέπει να δουλέψεις πολύ, να χρειάζεται να περιορίσεις τις υψηλές σου φιλοδοξίες για να ενταχθείς ομαλά σε ένα περιβάλλον εργασίας. Ίσως πάλι να βιώνεις ένα σοκ που σε αναγκάζει να μετρήσεις την αμοιβή σου διαφορετικά, που σε αναγκάζει να αποδεχτείς μία πρόταση που μέχρι σήμερα απέρριπτες. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Σελήνη σου διδάσκει την έννοια της ταπεινοφροσύνης και της θυσίας των προσωπικών αναγκών μπροστά σε ένα γενικότερο καλό. 

Ζυγός

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς σου ζητά να εστιάσεις στην υγεία σου ή στην ισορροπία στις σχέσεις σου με άτομα στον εργασιακό τομέα. Με την ταυτόχρονη έναρξη της ανάδρομης πορείας του Άρη στο ζώδιο σου, μαθαίνεις πως κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από εσένα πλέον και πως πρέπει να δείξεις υπομονή, σύνεση και σοφία ώστε να δεις θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια σου να γίνουν πραγματικότητα. Καταρχάς, εστίασε στην υγεία σου, είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική. Βρες τρόπους να εντάξεις στη ζωή σου δραστηριότητες που σε αναζωογονούν, σε χαλαρώνουν, σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο εύκολα τα βράδια. Άνοιξε τους ορίζοντες σου και δοκίμασε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, αφού σε συνδυασμό με την κλασική Ιατρική μπορούν να κάνουν θαύματα το επόμενο χρονικό διάστημα πάνω σου. Επιπλέον, στον εργασιακό τομέα, είναι ώρα να κάνεις ένα διαχωρισμό σε ανθρώπους που αξίζει να κρατήσεις γύρω σου και σε όσους δεν προσφέρουν πλέον κάτι. Είναι δύσκολο να πρέπει έτσι απότομα να κατεβάσεις ταχύτητα, αλλά αν δεν το κάνεις αυτή την περίοδο, τότε σύντομα θα νιώσεις πως εξαντλείσαι με τρόπο που μπορεί να μην έχει ομαλή επιστροφή.

Σκορπιός

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς θέλει να σε ρωτήσει με πλάγιο όμως τρόπο πόσο χαρούμενος/η είσαι με τη ζωή σου, κατά πόσο έχεις τη δυνατότητα να ευχαριστηθείς με στιγμές στη ζωή σου, αν ζεις για τον εαυτό σου ή έχεις επιλέξει ή αναγκαστεί να ακολουθείς κανόνες που θέτουν άλλοι. Εκεί που εστιάζεις είναι η προσωπική σου ζωή, αφού μπορεί να έχεις επιλέξει να κάνεις συμβιβασμούς και να ζεις μία πραγματικότητα που δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό που είχες στο μυαλό σου πριν από λίγο καιρό. Αναπόφευκτά, το παρελθόν θα έρθει και πάλι μπροστά στα μάτια σου, θα κάνεις συγκρίσεις, θα αναπολήσεις και ίσως να θελήσεις να κάνεις μία κρούση προς τα εκεί. Ίσως πάλι να ανακαλύπτεις πως ο/η σύντροφος έχει τάσεις να εμπλέκεται με το παρελθόν του/ης και αυτό να σε προβληματίσει σχετικά με την επιλογή σου. Κουβαλάς αρκετές ανασφάλειες αυτή την εποχή, και με τη Νέα Σελήνη είναι πιθανό κάποια από αυτές να γίνεται περισσότερο έντονη. Μη συνεχίζεις να την κρύβεις, αλλά φρόντισε να τη φέρεις στην επιφάνεια γιατί όσο την καταπιέζεις γίνεται σαν το αγκάθι που θα εξακολουθήσει να τρυπά εντονότερα την καρδιά σου.

Τοξότης

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς είναι κάπως συμπονετική. Σου ζητά να αφήσεις για λίγο στην άκρη την ερωτική σου ζωή, τις ποικίλες σου δραστηριότητες, την κοινωνικότητα σου και να εστιάσεις στο σπίτι σου. Με τον όρο σπίτι εννοείται ο χώρος που ζεις αλλά και τα άτομα μέσα σε αυτόν, ξεκινώντας από γονείς, περνώντας σε σύντροφο και φτάνοντας μέχρι τη δική σου οικογένεια. Καλείσαι να μη φοβηθείς να φέρεις στην επιφάνεια ευαισθησίες και κρυφές σου πληγές, να φροντίσεις να βοηθήσεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα λόγια σου, από τη συμπαράσταση σου, να προσπαθήσεις να έρθεις κοντά με άτομα που μέσα από μία αγκαλιά θα δείτε το μέλλον σας πιο ζεστά και ανακουφιστικά. Αν πάλι αυτό που πρέπει να εξετάσεις είναι η επαγγελματική σου ζωή, τότε δώσε σημασία στις συμβουλές που λαμβάνεις από άτομα της οικογένειας και άφησε για λίγο στην άκρη συνεργάτες και φίλους που προσπαθούν να σε επηρεάσουν στον τρόπο να ξεκινήσετε κάτι στα πλαίσια μίας συνεργασίας.

Αιγόκερως

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς είναι ευεργετική αν αποφασίσεις να στραφείς προς τα μέσα σου και αφήσεις για λίγο στην άκρη τη δημόσια εικόνα σου. Έχεις κατορθώσει να ξεκλέψεις χρόνο τον τελευταίο καιρό για να πραγματοποιήσεις μία κοντινή απόδραση, για να ακούσεις τις ανάγκες της καρδιάς σου, για να ενδιαφερθείς για τις επιθυμίες των ατόμων του συγγενικού σου κύκλου; Φρόντισες να κάνεις κάτι άλλο πέρα από τα βήματα που θα οδηγήσουν την καριέρα σου ένα σκαλί παραπάνω; Προσπάθησες να ανοίξεις διάλογο με το/η σύντροφο που θα είναι ουσιαστικός και όχι επιφανειακός; Με λίγα λόγια, είναι ώρα να βάλεις και την καρδιά στο παιχνίδι και να σταματήσεις να αρνείσαι πως πρέπει να αλλάξεις μονοπάτι στην αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συναισθηματική σου ζωή. Συγχώρεσε κάποιους ανθρώπους, αλλά κυρίως τον εαυτό σου και τις πρακτικές του παρελθόντος, αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ξεκλειδώσεις κρυμμένα σου ατού στην αρένα της ερωτικής προσέγγισης.

Υδροχόος

Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς μπορεί να συμβολίζει μία αναπροσαρμογή των οικονομικών σου δεδομένων, που θέλει όμως αρκετή προσοχή. Ίσως να καλείσαι να μειώσεις τα έξοδα σου, να βάλεις φρένο σε κάποιες συνήθειες που φαίνεται να σου καταναλώνουν ποσά που δεν είσαι διατεθειμένος/η ή ικανός/η να συνεχίσεις να υποστηρίζεις. Ίσως πάλι να ξεκινά μία εκπαιδευτική διαδικασία στη ζωή σου που σου καταναλώνει χρόνο και αναζητάς τον τρόπο να τον αναπληρώσεις μέσα από συμβιβασμούς που καλείσαι να κάνεις. Αυτό που μετρά όμως με τη Νέα Σελήνη είναι να αλλάξεις την αξία που προσδίδεις σε στοιχεία της ζωής σου. Αν κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις, τότε θα καταλάβεις πως δεν απαιτείται κόπος για να διακόψεις κάποιες συνήθειες που θεωρούσες απαραίτητες, αλλά μέσα από τη νέα φιλοσοφία που αρχίζεις να διαμορφώνεις φαντάζουν εντελώς παράταιρες με το νέο σου πατρόν συμπεριφοράς, δράσης και γενικότερης διαβίωσης.

Ιχθείς

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου θα σε βάλει στη διαδικασία να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου και τα λάθη σου σχετικά με τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Αν διατηρείς μία σχέση που γνωρίζεις πως σε πληγώνει, απλά από συνήθεια, τότε πρέπει να βρεις το κουράγιο να τη διακόψεις γιατί κινδυνεύεις να συνηθίσεις κάτι που δεν αποτελεί καμία δικλείδα ασφαλείας πλέον για εσένα. Αν ελκύεσαι από ένα άτομο αλλά δε γνωρίζεις τον τρόπο που θα το εκφράσεις, τότε φρόντισε να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις σημάδια από προηγούμενες σχέσεις σου που σε έχουν κάνει να μην εμπιστεύεσαι τη συναισθηματική και ψυχική επαφή, αφού θεωρείς πως κάποια στιγμή βγαίνεις χαμένος/η από αυτό το πάρε-δώσε. Αν είσαι σε μία σχέση και θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα, τότε αναρωτήσου αν βλέπεις ισότιμη συμμετοχή σε αυτή τη σχέση ή το ένα από τα δύο μέλη επενδύει πολλά περισσότερα από το άλλο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η ισορροπία να σπάσει. Βλέπεις στην απέναντι πλευρά κομμάτια που σου λείπουν και θα ήθελες να υπάρξουν στην κοινή σας ζωή; Αν ναι, σταμάτα να φοβάσαι και βούτα στα βαθιά. Αν όχι, τότε πρέπει να επιστρέψεις στο παρελθόν που αρνείσαι να συγχωρέσεις και σου έχει κλέψει κάθε καλή πρόθεση να μοιραστείς κομμάτια από την καρδιά σου.

Πηγη : http://signingstars.gr/a2617/%CE%BD%CE%AD%CE%B1_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CE%BD_1_3_2014.html

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...