παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη No 3
Από signingstar στις 24-05-2013

Κάθε Πανσέληνος στον Τοξότη είναι ταξιδιάρα και κουβαλά μία μποέμικη διάθεση αφού επιθυμεί να απομακρυνθεί από τα κλασικά και τετριμμένα, θέλει να βλέπει μπροστά της ανοικτό ορίζοντα και διψά για σχέδια και υποσχέσεις που βλέπουν μόνο το αύριο. Η συγεκριμένη Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη ταυτόχρονα, που πραγματοποιείται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, κουβαλά τόσο μεγάλη διάθεση να μπορούσες να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθείς στη χώρα του Ποτέ, που θα μπορούσες να νομίζεις πως πατάς αυτό το κουμπί και το πρωί που κλείνεις το ξυπνητήρι σου.

Η Πανσέληνος στον Τοξότη έρχεται σε μία εποχή μετά από δύο δύσκολες εκλείψεις στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού που έδιεξαν τη δύναμη της είδησης του θανάτου (με την κυριολεκτική ή τη μεταφορική έννοια), που έβαλαν σε κίνδυνο οικονομικές πηγές και χρηματικά κεφάλαια που χαρίζουν ασφάλεια και σταθερότητα, που έδειξαν τη δύναμη του ισχυρού απέναντι σε κάθε έναν άλλο που θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο ανίσχυρο. Με τη συγκεκριμένη όμως Πανσέληνο η ελπίδα για το αύριο μπορεί να γεννηθεί εκ νέου και να γίνει πύρινο μέτωπο που καίει στο διάβα του ότι έχει πεθάνει και δεν το έχει καταλάβει. 

Με τη Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη ταξίδεψε, γνώρισε κόσμο, αφέσου σε στιγμές που θέλουν να δείξουν πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή. Και η ζωή είναι όντως όμορφη όταν της δίνεις νόημα σε κάθε στιγμή της ημέρας σου...

 

Υ. Γ. Και αν κάποιος/α ψάχνει να βρει το Θεό μέσα από τη Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη, τότε ας μην πάει πολύ μακριά, παρά στα λεγόμενα του μεγάλου Έλληνα αστροφυσικού Γ. Γραμματικάκη που λέει σε μία από τις τελευταίες τους συνεντεύξεις πως η Επιστήμη, η Τέχνη και ο Έρωτας μπορούν να ανασύρουν τον άνθρωπο από την υπαρξιακή του μοναξιά και να προσδώσουν νέο νόημα στην ύπαρξη και προορισμό του...

 

Κριός

Η Σεληνιακή έκλειψη στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Τοξότη θα σε βοηθήσει να δεις πέρα από τον οπτικό ορίζοντα που έχεις μέχρι σήμερα μπροστά σου. Στον επαγγελματικό τομέα, είναι ώρα να ξεφύγεις από τα στενά πλαίσια της αμοιβής σου και να εστιάσεις στο κατά πόσο μπορείς να ονειρευτείς ένα μέλλον γεμάτο δημιουργικότητα, αναγνώριση όσων σκέφτεσαι και σχεδιάζεις να πραγματοποιήσεις αλλά και στην ουσιαστική σου συνεισφορά στην κοινωνία. Στον προσωπικό τομέα, μπορεί να ζορίζεσαι οικονομικά ή να πιέζεσαι στη σχέση σου λόγω κοινωνικών συμβιβασμών και αγκυλώσεων, αλλά πάντα μπορείς να πάρεις αυτό το άτομο από το χέρι για ένα ταξίδι εκεί που δε σας βλέπει κανείς. Η ευκαιρία της Σεληνιακής έκλειψης θα μπορούσε να σημαίνει το άνοιγμα των παρωπίδων που φόρεσες ή σου φόρεσαν στα μάτια και στο μυαλό και την εμπιστοσύνη στη συμπαντική σοφία του κατάλληλου timing για την κίνηση που μπορεί να δείχνει πόσα διδάχτηκες τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Ταύρος

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη και 8ο Ηλιακό σου οίκο είναι μία στιγμή που θα προσπαθήσεις να ισορροπήσεις αυτά που επενδύεις και αυτά που κερδίζεις στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα. Με τον όρο επένδυση μπορεί να εννοούνται οι έννοιες του χρόνου, των συναισθημάτων, των ιδεών, του υλικού που κουβαλάς μέσα σου και αποτελεί μαγιά για μία σχέση ή συνεργασία. Επειδή λοιπόν είσαι επιρρεπής αυτή την εποχή στο να αποκομίσεις κέρδη, να αναζητήσεις απτά στοιχεία από το όφελος που έχεις από μία σχέση ή συνεργασία, να σου θυμίσω πως έχεις απέναντι σου ένα άτομο ή μία υποχρέωση που πρέπει να ταΐσεις και εσύ με τη σειρά σου. Αν λοιπόν εστίασες στη δουλειά σου και ξέχασες το/η σύντροφο, τότε τόλμησε ένα ταξίδι-έκπληξη που ανανεώνει τη σχέση σας. Αν πάλι εξετάζεις τη δουλειά σου μέσα από τη χρηματική σου αμοιβή, θα σου έλεγα να προσθέσεις την ασφάλεια που σου παρέχει και την ισορροπία που σου προσδίδει στην προσωπική σου ζωή. Μην ξεχνάς σε κάθε περίσταση την απέναντι πλευρά, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να γίνεις περισσότερο εγωιστής/ρια από όσο είσαι και θα έπρεπε να είσαι στη συγκεκριμένη Πανσέληνο και Σεληνιακή έκλειψη.

 

Δίδυμοι

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στο αντιδιαμετρικό σου ζώδιο του Τοξότη είναι πιθανό να οδηγεί στο αποκορύφωμα της μία εποχή δύο περίπου ετών που βίωσες προκλήσεις και αλλαγές, εξελίξεις και επαναστάσεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Σε αυτή τη φάση, καλείσαι να δείξεις επιλεκτικότητα σε μία σειρά από ευκαιρίες ή προτάσεις που εμφανίζονται στη ζωή σου, να επιδιώξεις να στρέψεις το ενδιαφέρον σου προς το άτομο ή τον τομέα που σε εκφράζει περισσότερο, να στρέψεις το ενδιαφέρον σου προς τα εκεί που υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και ανταπόδοσης. Μέσα στις παραπάνω προοπτικές καλά θα κάνεις να γνωρίζεις πως υπάρχει το ενδεχόμενο της εξιδανίκευσης ή της πλάνης, της παγίδας να εστιάσεις εκεί που υπάρχει λαμπερό περιτύλιγμα και όχι ουσία. Γι αυτό, αν ζορίζεσαι να λάβεις αποφάσεις, άφησε λίγο χρόνο να τρέξει ώστε να ανακαλύψεις αν η λάμψη ήταν παροδική ή πρόκειται για κάτι που έχει ουσία και αξίζει να επενδύσεις.

 

Καρκίνος

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να εξετάσεις πιο ολοκληρωμένα την επαγγελματική σου ζωή, θέλοντας να βρεις νόημα στη ζωή σου μέσα από προτάσεις και δουλειές που έχεις, μέσα από τον τομέα της καριέρας σου, μέσα από τις θυσίες που κάνεις για να μπορέσεις να σταθείς καλύτερα στον εργασιακό στίβο. Αν τον τελευταίο καιρό έχεις κουραστεί πολύ, αν έχεις οδηγήσει τον εαυτό σου στα όρια του για να αντέξει τις προκλήσεις και τον υπερβολικό χρόνο που καταναλώνεις στη δουλειά σου, τότε είναι ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα για να δεις τι ξόδεψες για να πετύχεις. Αν όμως δεν έχεις δουλειά, αν παλεύεις να τα βγάλεις πέρα, τότε σε αυτή την Πανσέληνο και Σεληνιακή έκλειψη άνοιξε τον κύκλο των γνωριμιών σου, διαφήμισε τις ικανότητες σου και είναι πολύ πιθανό να έχεις θετικές εξελίξεις στη ζωή σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να πιστέψεις στην τύχη και να δείξεις επιλεκτικότητα σε αυτά που παρουσιάζονται μπροστά σου. Μπορεί να βγεις κερδισμένος/η από αυτή την έκλειψη αν προσφέρεις χρόνο στον οργανισμό σου να ξεκουραστεί και να αναζητήσει επαγγελματικά μονοπάτια που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία σου.

 

Λέων

Η ευνοϊκή προς εσένα Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη ρίχνει άπλετο φως στην ερωτική σου ζωή και στις δραστηριότητες που σου προσφέρουν ευχαρίστηση και αισιοδοξία. Με τόσους πολλούς πλανήτες στους Διδύμους, η κοινωνική σου ζωή είναι στα καλύτερα της, αλλά ταυτόχρονα βιώνεις και την εποχή που μεγαλοποιείς γνωριμίες, προτάσεις και οτιδήποτε φτάνει σε εσένα χωρίς να το φιλτράρεις. Με τη συγκεκριμένη λοιπόν έκλειψη είναι ώρα να αναρωτηθείς αν επιδιώκεις πολλές γνωριμίες ή τη μία που θα σου δημιουργήσει όνειρα για την προσωπική σου ζωή. Είναι η στιγμή να διαχωρίσεις επιφανειακές συζητήσεις με σχέδια που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή σου. Είναι ο κατάλληλος καιρός να ανοίξεις την καρδιά και το μυαλό σου απέναντι στο/η σύντροφο σχετικά με τις προθέσεις σου για εξέλιξη της σχέσης σας ή στο άτομο που υπάρχει μεταξύ σας ένα φλερτ αλλά παραμένει σε πλατωνικό επίπεδο. Είναι ώρα να επενδύσεις εκεί που σε οδηγεί η καρδιά σου και όχι εκεί που σε οδηγούν τα μονοπάτια που ανοίγουν άλλοι για εσένα.

 

Παρθένος

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη μπορεί να αποτελέσει ένα σημάδι πως ψάχνεις τρόπο να βγεις από μία επαναλαμβανόμενη ζωή, πως σκέφτεσαι σοβαρά να μετακομίσεις ή να κάνεις στροφή στην καριέρα σου, πως περνούν όλο και περισσότερες σκέψεις από το μυαλό σου μήπως έφτασε η ώρα να προχωρήσεις την προσωπική σου ζωή ένα βήμα παρακάτω. Έχοντας την ευκαιρία να κάνεις βήματα προόδου στη δουλειά σου, να αποκαλύψεις κομμάτια από τις επαγγελματικές σου ικανότητες που είναι ικανά να θεμελιώσουν την καριέρα σου, ίσως να ξέχασες ή να άφησες πίσω σου την προσωπική σου ζωή. Τώρα όμως είναι ώρα να αναζητήσεις την ισορροπία, την αρμονία και να ψάξεις ένα καλύτερο αύριο μέσα από προσωπικές σχέσεις που μπορεί να προσφέρουν όραμα και ελπίδα. Μην πέφτεις στην παγίδα να θεωρείς όλες τις σχέσεις ίδιες, αλλά πίστεψε στο άτομο που θα σε βοηθούσε να ξεκολλήσεις από τη ζωή που σε κούρασε, γιατί είναι κάπου εκεί κοντά σου.

 

Ζυγός

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Τοξότη θα μπορούσε να είναι η απάντηση στις προσπάθειες που κάνεις τόσο καιρό να ανακαλύψεις φως στην άκρη του τούνελ. Ίσως να βρίσκεις χρόνο να κάνεις αυτό το ταξίδι που τόσο καιρό ονειρεύεσαι ως τρόπο διαφυγής από μία πραγματικότητα που είναι περισσότερο επίπονη από όσο θα περίμενες. Ίσως πάλι να αποτελεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών που κάνεις, με το πολυπόθητο πτυχίο πλέον στο χέρι να σου δίνει την ευχέρεια να ανοίξεις φτερά για μία αλλαγή καριέρας ή μία νέα επαγγελματική προσπάθεια σε ένα μακρινό από τον τόπο κατοικίας ή εργασίας σου. Ίσως πάλι να αποτελεί το κλείσιμο μίας δικαστικής περιπέτειας που έχεις, ώστε να μπορέσεις να αποσαφηνίσεις κέρδη και ζημιές για να γνωρίζεις τι κουβαλάς πλέον στη φαρέτρα σου ως πολύτιμο εφόδιο για να πουλήσεις πιο ακριβά πλέον τον εαυτό σου. Η Σεληνιακή έκλειψη ζητά από εσένα διάθεση για κίνηση και αλλαγές, γιατί διαφορετικά μπορεί να αποτελέσει τεράστια παγίδα να κατρακυλήσεις σε κουβέντες χωρίς τελειωμό.

 

Σκορπιός

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη και 2ο Ηλιακό σου οίκο μπορεί να αποτελεί μία αφορμή να καταμετρήσεις τι κερδίζεις από τον κόπο που καταναλώνεις στον επαγγελματικό τομέα ή να αντιπαρατεθείς με το/η σύντροφο σχετικά με την ισορροπία στη σχέση σας. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, προκλήσεις ή προσκλήσεις στον ερωτικό ή επαγγελματικό τομέα και εσύ να καλείσαι να δείξεις εμπιστοσύνη προς τη σωστή κατεύθυνση, να επιλέξεις το άτομο ή την προοπτική που όχι μόνο ταιριάζει με εσένα αλλά υπόσχεται και κάποια μορφή κέρδους για εσένα. Στον επαγγελματικό τομέα λοιπόν είναι πιθανό να επιζητάς άμεσα κέρδη με αποτέλεσμα να καις μία προοπτική που φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για να την απορρίψεις de facto. Στον προσωπικό τομέα, ο/η Άλλος/η κουβαλά αρκετά θέλγητρα που είναι δύσκολο να ξεπεράσεις έτσι απλά, αφού είσαι σε φάση που δεν έχεις μεγάλες δυνάμεις και αντοχές. Σε αυτή την Πανσέληνο λοιπόν, μέτρησε καλά όσα κατέχεις, υπολόγισε πόσα δεν μπορείς να αφήσεις να χαθούν και μετά άνοιξε τα χαρτιά σου.

 

Τοξότης

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο σου είναι μία αφορμή για να μειώσεις ταχύτητα, να χαμηλώσεις τις απαιτήσεις σου, να δεις με τα μάτια σου και όχι μέσα από μεγεθυντικούς φακούς και να δείξεις επιλεκτικότητα. Πιθανότατα να βρίσκεσαι σε μία περίοδο με πολλές επιλογές, με αυξανόμενες απαιτήσεις των γύρω σου, με τα φώτα να έχουν στραφεί, αν όχι πάνω σου, τουλάχιστον στο χώρο που κινείσαι. Σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι αρκετά εύκολο να υπερεκτιμήσεις ανθρώπους και καταστάσεις, να θαμπωθείς από την αντανάκλαση της εικόνας ή από υποσχέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, να πέσεις σε παγίδες που είναι μαεστρικά καλυμμένες. Με την παρούσα Σεληνιακή έκλειψη λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να αξιολογήσεις κάθε προοπτική που ανοίγεται μπροστά σου, ακολουθώντας έναν εύκολο τρόπο. Φρόντισε να αναλογιστείς τι θα χάσεις αν δεν ανοίξεις το δώρο που έχεις απέναντι σου, αν αρνηθείς την πρόταση, αν παίξεις και ηττηθείς, ώστε να κατανοήσεις πολύ καλύτερα τη σημασία της ευκαιρίας που σου παρουσιάζεται. Η απόφαση θα πρέπει να κουβαλά τεράστια ποσά πραγματικότητας και αλήθειας και όχι αληθοφάνειας, γι αυτό φρόντισε να έχεις κοντά σου πραγματιστές και όχι αιθεροβάμονες.

 

Αιγόκερως

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη και 12ο Ηλιακό σου οίκο, έχει διπλό στόχο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την προτροπή να αναρωτηθείς αν φροντίζεις να προσφέρεις τροφή στην καρδιά και την ψυχή σου ή μήπως τον τελευταίο καιρό έχεις εστιάσει στην υλική πλευρά της ζωής και ξέχασες τα άλλα κομμάτια της. Πότε ασχολήθηκες με κάτι άλλο εκτός από τις καθημερινές σου δουλειές, τη διευθέτηση των εργασιακών σου ασχολιών, την επαγγελματική σου ζωή; Φροντίζεις τον τελευταίο καιρό να διαβάζεις κάποιο βιβλίο, να προσφέρεις αγκαλιές και συντροφιά σε άτομα του κοντινού σου κύκλου, να ασχολείσαι με τον ύπνο και την ξεκούραση σου; Και μέσα από την παραπάνω πρόταση, περνάμε στο δεύτερο στόχο της Πανσελήνου. Πότε τσέκαρες για τελευταία φορά την υγεία σου; Και αν αυτό έγινε πρόσφατα, ενδιαφέρθηκες για την ψυχική σου υγεία; Με λίγα λόγια, πριν βυθιστείς σε ένα πέλαγος από επαγγελματικές ασχολίες, εργασιακές υποχρεώσεις και δουλειές που δεν τελειώνουν, φρόντισε τον εαυτό σου γιατί χωρίς αυτόν σε καλή φόρμα δε θα καταφέρεις τίποτα από όσα ανοίγονται μπροστά σου.

 

Υδροχόος

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στο φιλικό σου ζώδιο του Τοξότη είναι μία ευκαιρία να ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο, να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με άτομα του φιλικού τομέα ή να ενδιαφερθείς περισσότερο για κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες που φέρνουν ισορροπία στη ζωή σου. Έχοντας βρει την ευκαιρία τον τελευταίο καιρό να εκφράζεις τον εαυτό σου, να κυνηγάς στόχους και βλέψεις σου, να γίνεσαι πιο άμεσος/η στις επιθυμίες σου, έφτασε μάλλον η ώρα να ισορροπήσεις τη ζωή σου. Πόσο ευχαριστημένος/η είσαι με το φιλικό σου κύκλο; Πόσο ικανοποιημένος/η είσαι με τις ευκαιρίες σου να ξεφεύγεις από ένα στενό πλαίσιο σκέψης και δράσης και να αναδεικνύεις αλληλεγγύη, άμιλλα, υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τόνωση του ηθικού τους; Πόσο χρόνο προσφέρεις στους/ις φίλους/ες για να σου εκφράζουν τα προβλήματα και τις σκέψεις τους; Αντίστροφα όμως, μήπως είναι ώρα να σταματήσεις να αποστασιοποιείσαι από τα αισθήματα σου και να προσφέρεις όλη σου την αγάπη και στοργή στο ένα άτομο που είναι κοντά σου και σε βοηθά να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου; Στη συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη εκτίμησε την πρόοδο που έχεις κάνει σχετικά με την εκδήλωση των αισθημάτων σου και ανάλογα ρύθμισε την πορεία σου.

 

Ιχθείς

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη κλείνει ένα χρονικό διάστημα δύο περίπου ετών με εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη που άλλαξαν τις ισορροπίες στο σπίτι και στη δουλειά σου, που προσπάθησαν να σε κάνουν να μεταφέρεις τα ενδιαφέροντα σου σε άλλους τομείς, που σε μετακίνησαν από τον τόπο που ζεις ή εργάζεσαι, που επηρέασαν τις σχέσεις με τους γονείς σου. Στην τελευταία λοιπόν έκλειψη, ίσως να πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να αναγνωρίσεις τη νέα σου εικόνα. Ικανοποιείσαι από αυτό που βλέπεις, θεωρείς πως έκανες βήματα προόδου ή μήπως οπισθοδρόμησες προς τα εκεί που πάλευες να ξεφύγεις; Πόσο εφικτό θεωρείς πως είναι να μπορείς να επηρεάσεις άλλους με την προσωπικότητα σου πλέον; Νιώθεις πως κατάφερες να ξεφύγεις από αγκυλώσεις που σου είχαν τόσο καιρό επιβάλει κάποιοι ή τελικά έπεσες στην παγίδα τους; Δε χρειάζεται να τρελαθείς, απλά να βρεις το χρόνο και το χώρο για να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου. Το έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη πλέον.


πηγη: http://www.signingstars.gr/index.php?param=art&id=1708

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...