παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Οι πλανήτες στο ζώδιο του Τοξότη
Οι πλανήτες στο ζώδιο του Τοξότη        

Ήλιος στον Τοξότη

Είναι γνωστό πως όσα χρόνια κι αν βαραίνουν στην πλάτη σας, δεν θα πάψετε ποτέ να είστε σαν μικρά παιδιά. Αυτό βέβαια έχει τα καλά του αλλά έχει και τα στραβά του. Για παράδειγμα, εύκολα σας συγχωρεί κανείς ακόμη και τις μεγαλύτερες γκάφες, από την άλλη πλευρά όμως όταν θέλετε κάτι δεν υπολογίζετε ούτε την διάθεση, ούτε τις προτεραιότητες του άλλου, επιδιώκοντας να γίνει το δικό σας.

Κατά τα άλλα, αγαπάτε την επικοινωνία, τη μάθηση και σας αρέσει να μεταδίδετε τη γνώση. Θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και αναζητείτε κάτι περισσότερο από όσα έχετε ήδη πετύχει. Είστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθείτε σε νέες ευκαιρίες καθώς αγαπάτε την επέκταση και την ποσότητα, ρίχνοντας νερό στο κρασί των πιο ποιοτικών αναζητήσεων. Αυτό είναι κι ένα πιθανό αδύνατο σημείο σας, αφού κερδίζετε μεν τις εντυπώσεις αλλά σε μια εκ του σύνεγγυς «εξέταση» ενδέχεται να φανείτε ανεπαρκείς.

Συχνά έχετε κάποια επαφή με την ανώτερη εκπαίδευση, το εξωτερικό ή ασχολείστε με δοξασίες που έχουν σχέση με την πίστη, το Θεό. Ταυτόχρονα έχετε τάση προς τη φιλοσοφία και αγαπάτε τις προσπάθειες του πνεύματος για την ανακάλυψη αληθειών. Τη γνώση που αποκτάτε από σπουδές, μελέτες, εμπειρίες της ζωής θέλετε να τις μεταβιβάζετε στους άλλους. Η αγάπη για τη μάθηση και η διάθεση μεταλαμπάδευσης της, σας κάνει δάσκαλους και σύμβουλους του ευ ζην. Έχετε έντονο το αίσθημα της ευθυμίας και της πίστης στη ζωή. Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους καταφέρνετε να επανέρχεστε γρήγορα χάρη στην αισιοδοξία σας. Την πίστη ότι κάτι καλό θα συμβεί την εμπνέετε και στους άλλους, οι οποίοι αναζητούν την συντροφιά και τη καθοδήγηση σας.

Η τάση για ελευθερία και ανεξαρτησία σας απομακρύνει από δεσμεύσεις και περιορισμούς, που δεν συνοδεύονται από ικανά ανταλλάγματα. Όταν όμως υπάρχουν, τότε οι φιλελεύθερες διακηρύξεις πηγαίνουν πακέτο με το... βόλεμα! Οι Τοξότες φημίζονται για την τάση που έχουν να βολεύονται, αναζητώντας την άνεση και τον πλούτο, κάτι που συχνά τους κρατά στενά συνδεδεμένους με την οικογένεια τους και τις παροχές της.

Συχνά αντιστέκεστε στην ανάληψη ευθυνών καθώς προτιμάτε ένα τρόπο ζωής που να τον χαρακτηρίζει η -συχνά εκ του ασφαλούς- περιπέτεια και η χαρά. Στα αρνητικά χαρακτηριστικά σας συγκαταλέγονται ο τυχοδιωκτισμός, η χαλαρότητα η ακαταστασία και η ασυνέπεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θεωρείτε πως «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μας».

Ακόμη ανοίγετε πολλές δουλειές μαζί, χωρίς τελικά να ολοκληρώνετε καμία.

Σελήνη στον Τοξότη

Τα αιτήματα του Δία για διεύρυνση και επέκταση μετουσιώνονται σε μια ασταμάτητη και άνευ όρων προσφορά... παρέας! Το «ξεπόρτισμα» και τα ταξίδια μιλάνε στην ψυχή σας και είναι αδύνατον να περιοριστείτε σε τέσσερις τοίχους. Συναισθηματικά βέβαια είστε ασταθείς και μπορεί να μεγεθύνετε τις καταστάσεις ή να χαλάτε τον κόσμο για ψύλλου πήδημα αλλά ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις μια απλή λεπτομέρεια αρκεί για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη σας και η ηρεμία στους γύρω σας. Είστε από τη φύση σας εύθυμοι και αισιόδοξοι και δεν ξεχνάτε να χαμογελάσατε ότι και αν αντιμετωπίζετε στη ζωή σας. Κάθε εμπειρία της ζωής αποτελεί για εσάς ένα πανηγύρι που σας αρέσει να ζείτε, χωρίς να υπολογίζετε το όποιο κόστος. Αναμφίβολα είστε ένα ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο που επηρεάζει τους άλλους με το ταπεραμέντο, τον ψυχισμό και την αδιάκοπη αναζήτηση σε διαφορετικά «λουλούδια». Ενστικτωδώς έχετε την τάση να βρίσκετε τον εύκολο δρόμο και να αποφεύγετε κάθε είδους περιορισμούς. Πολύ πιθανόν να έχετε εύνοια από μια θεία, να μείνετε στο εξωτερικό, να αποκτήσετε ένα μεγάλο σπίτι με άνετους χώρους ή να έχετε την τάση να τρώτε πλούσια γεύματα. Ένα μειονέκτημα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό είναι η άγνοια κινδύνου, που συνδυασμένη με την επιπολαιότητα, τείνει να σας εκθέσει σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ερμής στον Τοξότη

Διαθέτετε το χάρισμα της θετικής σκέψης και σας αρέσει να μεταδίδετε στους άλλους τη γνώση πρωτίστως της χαράς μέσα από το χιούμορ, την πίστη στο καλό και την παρουσίαση των απέραντων δυνατοτήτων που ο κόσμος έχει. Όταν μιλάτε είναι φανερό ότι για εσάς το ποτήρι της ζωής δεν είναι μισοάδειο άλλα μισογεμάτο ενώ εκεί που οι άλλοι σκέφτονται την καταστροφή εσείς σκέφτεστε ευκαιρίες. Συνήθως έχετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και δεν σας ενδιαφέρει τόσο το να ειδικεύσετε τις γνώσεις σας σε ένα αντικείμενο όσο να διευρύνετε αυτές με κάθε δυνατό τρόπο. Θέλετε τόσο πολύ η σκέψη σας να είναι ανοιχτή και συνεχώς να ταξιδεύει που ίσως κάποιες φορές δεν ενδιαφέρεστε τόσο για το αν αυτά που γνωρίζετε είναι σωστά ή λανθασμένα όσο ότι διευρύνετε το πεδίο της νόησης σας με νέες πληροφορίες. Αυτή σας την τάση πολλοί την ερμηνεύουν ως επιπολαιότητα ή ανευθυνότητα ενώ άλλοι τους αρέσει που μαζί σας πάντα μπορούν να ανοίξουν συζήτηση για παντός επιστητού, έστω κι αν αλλάζετε διαρκώς θέμα συζήτησης. Το χάρισμα να θέλετε να μεταδίδετε αυτά που μαθαίνετε και να μην τα κρατάτε μόνο για τον εαυτό σας αλλά και η επιεικής διάθεση σας είναι τα στοιχεία που εν δυνάμει σας καθιστούν έναν... αγαπημένο δάσκαλο ακόμα και αν υπάρχει κάποια ανοργανωσιά στον τρόπο που το κάνετε. Αναμφισβήτητα στα θεωρητικά μαθήματα είστε καλύτεροι από τα πρακτικά, όπως και στα προφορικά από τα γραπτά, αφού τα τελευταία περιορίζουν κατά πολύ το «πέταγμα» της σκέψης σας. Τέλος υπάρχει η τάση για ταξίδια στο εξωτερικό, επαφές με νομικές υπηρεσίες, το αεροδρόμιο, τις μεταφορές και τις ξένες γλώσσες.

Αφροδίτη στον Τοξότη

Είστε αγαπητοί, ευχάριστοι, χαριτωμένοι και συνήθως αρεστοί σε πολλούς ανθρώπους, μέχρι τουλάχιστον να σας γνωρίσουν από... πολύ κοντά, αφού στις προσωπικές σχέσεις η συγκεκριμένη Αφροδίτη δεν είναι και από τις πλέον αξιόπιστες, ειδικά στους άνδρες, ενώ γενικά δεν είναι για τα δύσκολα. Η παρέα σας είναι όμορφη και είστε ανοιχτοί προς όλους. Δεν σας ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι άσπρος ή μαύρος, μεγάλος ή μικρός αρκεί, πρώτον να μην επιδιώκει να σας θέσει όρους, κανόνες, υποχρεώσεις και απαγορεύσεις, δεύτερον να είναι ευκατάστατος/η και τρίτον να διαθέτει ευρύτητα πνεύματος και ένα νεανικό προφίλ, ανεξαρτήτως της ηλικίας του. Οι σχέσεις που σας ελκύουν περισσότερο είναι αυτές στις οποίες ευθυμείτε, έχετε την ελευθερία να επιλέγετε, μπορείτε να γνωρίσετε νέες κουλτούρες και φιλοσοφίες και επιπλέον σας δίνουν την ευκαιρία να εξελιχθείτε. Οι άνδρες του ζωδίου πάντως, όσο μεγαλώνουν έχουν αδυναμία στις μικρούλες, τις οποίες «εξαγοράζουν» με τις παροχές τους, χωρίς όμως να ξεβολεύονται διαλύοντας το γάμο τους. Αντίστοιχα οι Τοξοτίνες, προτιμούν συνήθως την παρέα των νεώτερων, συνδυασμένη με την οικονομική ασφάλεια των πρεσβυτέρων.

Γενικότερα, στον έρωτα είστε ενθουσιώδεις, φλογεροί και δοτικοί αλλά σας λείπει η διάρκεια. Σας γοητεύουν πρόσωπα που έχουν σχέση με το εξωτερικό, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, τον αθλητισμό, ταξιδεύουν και συχνά είναι πληθωρικά, ευχάριστα και αισιόδοξα. Τους μίζερους... ούτε να τους βλέπετε, από μακριά και αγαπημένοι. Είστε της άποψης «τα λεφτά σου μη μαζεύεις όσο ζεις να τα ξοδεύεις», ιδιαίτερα αν... δεν είναι δικά σας! Η αλήθεια είναι ότι συχνά έχετε εύνοια σε οικονομικά ζητήματα και αν οι όψεις που δέχεται η Αφροδίτη σας είναι θετικές μπορεί να έχετε ανοικτή πρόσβαση στο «μέλι», χωρίς καν να εργάζεστε. Τέλος, με αυτήν την Αφροδίτη, τα ταξίδια είναι συνήθως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής.

Άρης στον Τοξότη

Είστε ενθουσιώδεις, αγαπάτε την περιπέτεια και θέλετε συνεχώς να επεκτείνετε τις δράσεις και τις ενέργειες σας. Δεν σταματάτε, δεν επαναπαύεστε και δεν αρκείστε στα λίγα και καλά. Έχετε την τάση να αναζητάτε, να τολμάτε, να πληθαίνετε και να αυξάνετε τις ικανότητες σας. Σας αρέσει να διευρύνετε και να πολλαπλασιάζετε τις ευκαιρίες και δεν απογοητεύεστε εύκολα. Αντίθετα υπάρχει μια εσωτερική πίστη που σας δίνει δύναμη και ενθαρρύνει κάθε νέο σας βήμα. Μπορεί να μην έχετε την ικανότητα να συντονίζετε τις ενέργειες σας όμως αυτό δεν σας στερεί την ικανότητα να εξελίσσεστε και να πετυχαίνετε σε αθλητικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε θεωρητικές ασκήσεις, και σε πεδία που απαιτούν να ταξιδεύετε ή να έχετε ευρύτητα γνώσεων. Αισιόδοξοι ή υπεραισιόδοξοι δεν διστάζετε να ρισκάρετε ή να αναλάβετε να φέρετε σε πέρας αποστολές και υψηλούς σκοπούς, αρκεί η προσπάθεια σας να κρατήσει για ένα σχετικά μικρό διάστημα. Αλλιώς εγκαταλείπετε... Αν ο Άρης σας δέχεται προσβολές μπορεί να έχετε προβλήματα με θείους, θείες, μακρινούς συγγενείς ή τη δικαιοσύνη και δυσκολίες από αφέλεια, υπερεκτίμηση ή ερασιτεχνική προσέγγιση. Ένα από τα δυνατά σημεία του συγκεκριμένου Άρη είναι το κυνήγι της γνώσης και οι εν δυνάμει υψηλές επιδόσεις του στα σπορ, από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εντελώς προσωπικής ηθικής, καθ' όλα... συζητήσιμης! Μπορεί ακόμη να δράτε με άκομψο τρόπο ή να τζογάρετε υπέρ του δέοντος.

Δίας στον Τοξότη

Όσοι έχετε γεννηθεί με το Δία σε αυτή τη θέση μπορεί να είστε πολυτάλαντοι κι ευχάριστοι αλλά μπορεί επίσης να είστε πλεονέκτες ή να μην αξιολογείτε σωστά τα πλεονεκτήματα σας και να νοιώθετε αδικημένοι, ενώ στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό εξαρτάται από τους υπόλοιπους δείκτες του ωροσκοπίου σας Σίγουρα πάντως έχετε μια πρόσβαση στις ευκολίες ή τις εύκολες λύσεις, ιδιαίτερα σε θέματα σπουδών και ταξιδιών, ενώ μπορείτε να διακριθείτε ως εκπαιδευτικοί, νομικοί ή στελέχη των media. Ακόμη το ταλέντο σας στην επικοινωνία και τις ξένες γλώσσες είναι κάτι που μπορεί να σας ανοίξει πολλές πόρτες. Ένα από τα βασικά σας γνωρίσματα είναι η θετική προσέγγιση της ζωής. Ακόμα και στα πιο δύσκολα δεν θα σκεφτείτε «είναι μονόδρομος, δεν έχω άλλη επιλογή», θα εξετάσετε τα πράγματα πολύπλευρα, διεξοδικά και θα επιλέξετε μέσα από μια σειρά λύσεων και δυνατοτήτων προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες με τον καλύτερο τρόπο. Είστε οπαδοί της ελευθερίας της έκφρασης και δεν βάζετε άλλα ούτε δέχεστε φίμωτρο στη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων. Είστε φιλόσοφοι, οπαδοί της ευζωίας και λάτρεις της σωματικής όσο και της νοητικής γυμναστικής. Συνήθως δεν μεροληπτείτε και δεν κάνετε κοινωνικές διακρίσεις αντίθετα είστε υπέρ του σεβασμού και της τίμησης της ζωής κάθε ανθρώπου. Αν ο Δίας σας δέχεται προσβολές τότε ενδέχεται να διογκωθούν κάποια αρνητικά γνωρίσματα όπως για παράδειγμα η αμετροέπεια και η άλογη κερδοσκοπία.

Κρόνος στον Τοξότη

Εδώ όλα τα θέματα του ζωδίου (εκπαίδευση, ταξίδια, νομικά, κλπ) μπορεί να πάρουν μια επαγγελματική χροιά κι αυτό θα ήταν το σωστό. Αντίθετα, η ανεύθυνη και «χαλαρή» αντιμετώπιση των ανωτέρω ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα. Γενικά, η κοινωνική καταξίωση και η επαγγελματική σταδιοδρομίας σας ίσως καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις σπουδές σας και τους σχετικούς τίτλους, τη γνώση ξένων γλωσσών και τη θρησκευτική ή πολιτική σας τοποθέτηση. Αν προκύψουν εμπόδια και καθυστερήσεις στις σπουδές, αυτό δεν αναιρεί τις δυνατότητες εξέλιξης και πνευματικής σοφίας. Ίσα-ίσα που ο Κρόνος στον Τοξότη συμβάλλει σε μια ουσιαστική συγκρότηση, ανεξάρτητα με το επίπεδο μόρφωσης. Εξ άλλου αν τυχόν στερηθείτε κάποια πράγματα σε νεαρή ηλικία, θα μπορέσετε να πάρετε μια θριαμβευτική ρεβάνς στην ωριμότητα. Πολλές φορές οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια δεν οφείλονται μόνον σε εξωτερικές παρεμβάσεις-ατυχίες αλλά και στην δική σας άτεγκτη ηθική ή υπερβολική υπευθυνότητα, αφού θεωρείτε πως δεν ξέρετε πράγματα, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι προχωράνε με το τίποτα. Εδώ είναι που ταιριάζει απόλυτα το «στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα». Γενικά είστε ρεαλιστές και δεν αποδέχεστε εύκολα πράγματα που δεν αποδεικνύονται. Με τον Κρόνο στο ζώδιο της γνώσης καλείστε να μάθετε την αξία της πνευματικής καλλιέργειας ως αποτέλεσμα μακράς διαδικασίας και εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο της ζωής. Ένα αρνητικό γνώρισμα του είναι ο δογματισμός και η τυπολατρία.

Ουρανός στονΤοξότη

Με τον πλανήτη της καινοτομίας στο ζώδιο του Τοξότη πολλοί από εσάς θα διαμορφώσετε μια ξεχωριστή, ασυνήθιστη και πρωτοποριακή άποψη όσον αφορά θέματα εκπαίδευσης, δικαιοσύνης και πνευματικότητας. Αναμφισβήτητα θα χαράξετε έναν νέο δρόμο που δεν θα επηρεάζεστε από συντηρητικές και καθιερωμένες ιδέες αντίθετα θα κινηθείτε τάχιστα σε εναλλακτικούς δρόμους. Σε θέματα επικοινωνίας θα είστε απρόβλεπτοι, εκκεντρικοί ή αντισυμβατικοί ενώ ίσως γίνετε υποστηρικτές ιδεών που για πολλούς θα είναι παράδοξες, ασυνήθιστες και θα έρχονται σε κόντρα με τις συνηθισμένες αντιλήψεις. Υπάρχει τάση στην προφητεία και υψηλές πιθανότητες εφευρετικότητας και επιστημονικότητας. Ίσως υπάρχει μια αναρχία σκέψεων και αδυναμία οργάνωσης ιδεών και γνώσεων αλλά παρόλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να ανοίξετε νέους δρόμους για την ανθρωπότητα είτε ως στοχαστές, είτε ως επιστήμονες είτε ως προοδευτικές φιγούρες. Πολύ πιθανόν να συμμετάσχετε ή να αποσχιστείτε από ένα σύλλογο, ομάδα, λέσχη, ένωση ή χώρο που σχετίζονται με το εξωτερικό, τη γνώση, τη θρησκεία, τη πνευματική ζωή, το νόμο ή τη φιλοσοφία.

Ποσειδώνας στον Τοξότη

Εμπνέεστε από τη θρησκεία, την ηθική, την φιλοσοφία και έχετε την τάση να επηρεάζεστε από το εξωτερικό, τη δικαιοσύνη και τις επιστήμες. Σας αρέσει να ενισχύεται το ψυχικό σθένος του άλλου με την πίστη σε μια πνευματική ιδέα, την καλλιέργεια της παιδείας και την υιοθέτηση κάποιας φιλοσοφικής άποψης. Διαθέτετε ενόραση, διαίσθηση, διορατικότητα και διακατέχεστε από μια εσωτερική ανάγκη για εξέλιξη και πνευματική αναζήτηση. Ίσως υπάρξει κάποια σύγχυση σε θέματα σπουδών ή επιλέξετε ένα αντικείμενο που θα καλύπτει τις ανάγκες τις εσωτερικής ζωής. Συχνά έχετε μια ασαφή ιδέα γύρω από τη δικαιοσύνη και τη λειτουργία της και ίσως υποπέσετε σε ηθικά ή νομικά παραπτώματα. Πολύ πιθανόν να επηρεαστείτε έντονα από ένα πνευματικό δάσκαλο, ένα φιλόσοφο ή να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι ή σπουδές που θα επηρεάσουν το ψυχισμό και το υποσυνείδητο σας. Τέλος είναι πολύ πιθανόν να υπηρετήσετε ένα ανώτερο πνευματικό σκοπό που θα επηρεάσει την κοσμοθεωρία των άλλων.

Πλούτωνας στονΤοξότη

Αναζητάτε το νόημα της ζωής στη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τη παιδεία και διακατέχεστε από μια ακόρεστη επιθυμία για μάθηση και διεύρυνση των γνώσεων και των δυνατοτήτων σας. Πολλές φορές ένα μοιραίο γεγονός αποτελεί την αιτία για να κάνετε μια στροφή ζωής που σχετίζεται άμεσα με την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη ή το εξωτερικό. Η ζωή σας λοιπόν μπορεί να μεταμορφωθεί οριστικά μετά από ένα σχετικό συμβάν ή να ακολουθεί έναν αέναο κύκλο μεταμόρφωσης μέσα από καταστάσεις που θα αναμορφώνουν τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας σας. Κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει αδιαλλαξία ή απολυτότητα όσον αφορά θέματα κουλτούρας, νομιμοφροσύνης και πνευματικότητας ενώ θα ασκείτε ισχυρή επιρροή μέσω του τρόπου που θα ανταλλάζετε ιδέες και απόψεις. Σας ελκύουν με πάθος ζητήματα που σχετίζονται με το διάστημα, την τηλεπικοινωνία, το ιντερνέτ και γενικότερα επαφές που γίνονται από απόσταση.

Σημείωση: Για να λειτουργήσουν οι αργοί πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) επί προσωπικού, θα πρέπει είτε να σχηματίζουν κύριες όψεις με προσωπικούς δείκτες, είτε να βρίσκονται σε κάποιον από τους τέσσερις γωνιακούς οίκους (1ος, 4ος, 7ος, 10ος). Διαφορετικά, οι θέσεις τους αναφέρονται περισσότερο σε μια τάση γενιάς.


Πηγή: http://www.astrology.gr/ZODIA/ARTHRA/item/36898-oi-planites-sto-zodio-toy-toxoti#ixzz2J5ShynZc
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...