παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ποσειδώνια άτομα & Ποσειδώνας

Έχετε αναρωτηθεί, τι είναι εκείνο που μας γεμίζει με ευφορία και ψυχική γαλήνη; Γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ΄τη σκληρή πραγματικότητα και τη ρουτίνα μας; Μπλεγμένοι στα γρανάζια της κοινωνίας, ξεχάσαμε τι σημαίνει άνθρωπος και ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες, που σίγουρα δεν περιορίζονται στην αγορά ενός αυτοκινήτου ή ενός υπερπολυτελούς σπιτιού. Στην αστρολογική γλώσσα αυτό σημαίνει πως «υπολειτουργούν» ο Ποσειδώνας και τα Ιχθυακά στοιχεία.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το άγνωστο, τη συλλογική ασυνειδητότητα, την απόλυτη αγάπη και συμπόνια. Μια αγάπη που δεν έχει καμία σχέση με τις υλιστικές διαθέσεις κανενός ή τις προσταγές μιας κοινωνίας που μας θέλει στρατιωτάκια για να μας επιβραβεύει κάθε φορά που κάνουμε το «σωστό».

Ο άνθρωπος αγαπιέται, όταν είναι έτοιμος ν΄αγαπήσει και ν΄αγαπηθεί. Αυτό συμβαίνει όταν βρίσκει την πραγματική του φύση κι όταν κάνει αυτό που προστάζει η καρδιά και όχι η λογική. Το μυαλό τρέχει ασταμάτητα, δίνει παραγγέλματα, αναλύει, εκλογικεύει, αποτρέποντας όμως την ψυχή ν΄αφεθεί και να τραφεί με εκείνα που η ίδια επιθυμεί και που δεν υπάρχουν στη σφαίρα της λογικής.

Για τα Ποσειδώνια άτομα δεν υπάρχει ασφάλεια, παρά μόνο πίστη, ανύπαρκτα όρια και μια πραγματικότητα σ΄έναν εντελώς φαντασιακό κόσμο, όπου όλοι είναι περιχαρακωμένοι στο όνομα της συμπαντικής αγάπης. Όταν συνειδητοποιήσουν την πραγματική σκληρή όψη της ζωής, χάνονται στα βάθη της αβύσσου, νιώθουν ημιτελείς, ψυχικά ανικανοποίητοι και βυθίζονται στη θλίψη, τις ενοχές και τις φοβίες.

Το κλειδί για τα ποσειδώνια άτομα δεν είναι να αφεθούν στο δικό τους κόσμο αγνοώντας την πραγματικότητα αλλά ούτε να πάψουν να κάνουν όνειρα και να ελπίζουν. Το κλειδί βρίσκεται στην ικανότητα να γνωρίσουν και ν΄αγαπήσουν τον εαυτό τους, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν να κατανοήσουν και ν΄αγαπήσουν τον πλησίον τους. Δύσκολη διαδικασία που μέσα από αυτή όμως θα ενωθούν με τους άλλους, θα νιώσουν ένα με το σύμπαν, φτάνοντας στη θέωση, εκπληρώνοντας την επιθυμία του δημιουργού τους, που δεν ήταν άλλη απ΄αυτήν της κατ΄εικόνας και καθ΄ομοίωσης.

Η αγάπη, ο έρωτας, ο πόνος, η ψυχική ευφορία, η θλίψη και η διάβαση στα πνευματικά μονοπάτια της ψυχής είναι εκείνα που μας φέρνουν σ΄επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων ανοίγοντας την πόρτα προς την αιωνιότητα. Και τα ποσειδώνια άτομα είναι εκείνα που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να οδηγηθούν και να φτάσουν ευκολότερα στον προορισμό τους.

Τίνα Ζαχαριάδου

http://asteriskos.wordpress.com/2012/07/12/%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...