παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τι είναι το μνημόνιο2?

Δεν γνωρίζω αν κάθε πολίτης που κλήθηκε ή θα (ξανα)κληθεί τυχόν να ψηφίσει στο άμεσο ή απώτερο μέλλον γνωρίζει τι είναι και τι λέει το μνημόνιο. Εγώ προσωπικά ομολογώ ότι δεν γνωρίζω και δεν μου "έκοψε" και να ψάξω σχετικά. Πρέπει να ομολογήσω ότι το βρήκα σχετικά εύκολα. Μου τη δίνει που δεν το σκέφτηκα πιο πριν.

 

Τί έχουν ψηφίσει λοιπόν τα καμάρια μας Θαψόκ, Νέα Χαμοκρατία και (παρότι την έκανε λίγο πρίν, για μένα σαν να την προσυπέγραψε γιατί έδωσε στήριξη) Λαγός(κατα άλλους Λάγος που όμως τους θίγει γιατί έχει σχέση με αφρικανική χώρα οπότε παρακαλώ μην τους λέτε έτσι )? Τι υποστηρίζει η Πλύ.ση, η Κράση (αλλά και άλλα κόμματα σε μικρότερο βαθμό με την και καλά "σταδιακή απεξάρτηση"(δηλαδη ως τότε πλήρη εφαρμογή του))?

 

Σύνδεσμος που έχει και την αγγλική έκδοση(για όποιον θέλει να ελέγξει πιθανές διαφορές):

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=443093

 

Ο κ. Μητρόπουλος οικονομικός αναλυτής και καθηγητής σε ένα βίντεο-εκπομπή του Χαρδαβέλλα, αν θυμαμαι καλά, ισχυρίστηκε ότι το έχει διαβάσει όλο, και τις 920 σελίδες(στο σύνδεσμο φαίνεται το 1/10, 49 εκτός αν προσθέτει και τα άλλα κείμενα. Μας κρύβουν κάποιο τμήμα? Αν ναι να αναρτηθεί στον ιστότοπο του Σύριζα γιατί πρέπει να είναι μέλος του νομίζω, ήθελε να βάλει υποψηφιότητα. Η όποιος θέλει και το βρεί). Επίσης ότι λέει ότι θα έχουμε χαμηλότερα επίπεδα μισθών μέχρι τη Βουλγαροποίηση(πρώτα Κεντρική Ευρώπη στα 300 Ευρώ και γύρω στο 2018 χαμηλότερα). 

 

Προσωπικά επειδή ακούω φωνές του στύλ "δεν θα έχουμε να φάμε που θα βρούμε φάρμακα κλπ". Εγώ έχω να πώ ότι αν αληθεύουν αυτά που λέγονται, δυνατότητα δήμευσης Α' Κατοικίας, συνεχώς ανοδική φορολογική πολιτική, ξεπούλημα εθνικού πλούτου ή υπονομευση/υποθήκευση του, μισθοί πείνας(γιατί στην περίπτωση μας παρατηρώ ότι δεν συνοδεύονται και απο μείωση στα είδη διαβίωσης) και ότι άλλο μου διαφεύγει τέτοια ώρα(και σίγουρα είναι πολλά).

 

Προτιμώ αν είναι να καταρεύσει το Κράτος όπως το ξέρουμε σήμερα , να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εκεί έχεις κάτι να χτίσεις και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχουμε χάσει και χρόνο και πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είμαστε σαν μια λεμονόκουπα...οι ξένοι και εγχώριοι δανειστές θα τη στύψουν, μέχρι να βγάλουν ότι μπορούν. Στη συνέχεια απλώς θα την πετάξουν και θα ασχοληθούν με κάτι που έχει περισσότερο χυμο. Τώρα ακόμη κάτι υπάρχει, και να πέσει στο πάτωμα, κόβεις το πολύ τη βρώμικη επιφάνεια και κάτι θα μείνει. Θα σπείρουμε και τα κουκούτσια να δούμε τι θα καρπίσει. Οσο περιμένουμε άπραγοι έχω την εντύπωση ότι και θα καταλήξουμε στο σενάριο με το οποίο τώρα μας φοβερίζουν αλλά και το φρόνημα του λαού θα έχει σπάσει απο την εξαθλίωση και το μειούμενο βιοτικό επίπεδο(άλλο να ζεις μια ζωή κομμουνισμό και να μην ξέρεις πως είναι να ζείς με περισσότερα απο 100 Ευρώ το μήνα και άλλο να πρέπει να συνηθίσεις ενώ έπαιρνες 7 η παραπάνω φορές αυτά) και οι πόροι δεν θα υπάρχουν για να αξιοποιηθούν και να μας ξελασπώσουν.

 

Θα γίνουμε σε εκείνη την περίπτωση, de facto προτεκτοράτο, πάντα κατά τη γνώμη μου.

 

επίσης μια ανάλυση προ μνημονίου, απο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που τη βρήκα ενδιαφέρουσα. Μην κρινεται το άτομο αλλα αν αυτα που είπε ειναι ακριβή ή όχι.

 http://www.youtube.com/watch?v=BXI-LIRPFd4&feature=related

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...