παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η σκοτεινή ενέργεια Άρη-Πλούτωνα σε γενέθλιο.

Ο Άρης είναι η θέληση και το αρχέγονο ένστικτο, ενώ ο Πλούτωνας η δύναμη και ο καταναγκασμός. Ο συνδυασμός αυτών των δύο σε έναν γενέθλιο χάρτη είναι ένα εκρηκτικό δίδυμο. Οι μεταξύ τους όψεις δημιουργούν μια ισχυρή, και κάποιες φορές τρομακτική ενέργεια, καθώς ο Άρης φουντώνει την ανάγκη του Πλούτωνα για έλεγχο, ενώ ο Πλούτωνας εντείνει την επιθυμία του Άρη να κατακτά και να υποτάσσει. Οι σκληρές τους όψεις (σύνοδος, αντίθεση, τετράγωνο) είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς αυτοί οι δύο πλανήτες είναι τόσο ισχυροί, που ακόμα και μια σύνοδος που θεωρείται γενικά θετική, μπορεί εδώ να δημιουργήσει τριβές και εντάσεις. Ωστόσο, η σύγκρουση που προκύπτει από τις σκληρότερες όψεις προκαλεί και τις σφοδρότερες εκδηλώσεις της συνδυασμένης ενέργειάς τους.

Η προσωπικότητα του ατόμου με όψη Άρη-Πλούτωνα

Ο κυρίαρχος φόβος του ανθρώπου αυτού είναι η απώλεια του ελέγχου, και κάθε καταστροφική ή χειριστική συμπεριφορά του είναι το άμεσο αποτέλεσμα αυτού του φόβου. Η προσωπική του ισχύς μπορεί να απειλήθηκε ή να του αφαιρέθηκε όταν ήταν παιδί. Ως εκ τούτου, η εμπιστοσύνη και η ελευθερία έχουν αναχθεί σε δύο πολύ σοβαρά ζητήματα γι΄αυτόν. Η ανάγκη του Πλούτωνα να διερευνήσει τα βάθη, ενεργοποιείται από τον Άρη, κάνοντάς τον άνθρωπο αυτό βαθιά καχύποπτο. Είναι συνεχώς σε επιφυλακή για πάσης φύσεως σκοτεινά και υστερόβουλα «ελατήρια» που κρύβονται πίσω από τις κινήσεις των άλλων, ακόμα και όταν αυτά δεν υπάρχουν. Αισθάνεται υποσυνείδητα πως η ζωή του απειλείται και πως ό,τι δεν ξέρει μπορεί να τον βλάψει, έτσι για να προστατευθεί επιβάλλεται στους πάντες και τα πάντα. Αυτό είναι ακραίο, αλλά ούτως ή άλλως δεν βιώνει τίποτα «ντεμί», καθώς το μέτριο ή το μέτρο απλά δεν του κάνουν. Ο άνθρωπος αυτός αποπνέει έναν σκοτεινό μαγνητισμό. Είναι αποφασισμένος και αδυσώπητα κυριαρχικός, σχεδόν αδίστακτος, καθώς οι εμμονές του Πλούτωνα τον ωθούν να καθηλώσει το βλέμμα του πάνω σ΄ αυτόν για τον οποίο αισθάνεται έλξη. Όταν η ανάγκη του Άρη να κατακτήσει και να υποτάξει, πυροδοτείται, τότε κυριολεκτικά καταδιώκει το αντικείμενο του πόθου του. Ευτυχώς γι ‘αυτόν, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να προσεγγίσει τους άλλους και να σχετιστεί μαζί τους. Το πρόβλημα εμφανίζεται αμέσως μετά!

Τα κακά στη σχέση με έναν σύντροφο Άρη-Πλούτωνα

Η σχέση με ένα άτομο Άρη-Πλούτωνα δεν είναι «παίξε-γέλασε». Επιλέγοντας να μείνετε σε αυτή τη σχέση σημαίνει ότι έχετε μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας. Το να μην ενδίδετε στις παράλογες απαιτήσεις του, είναι σημαντικό, καθώς η ανοχή μπορεί να σας φαίνεται κάτι εύκολο, αλλά είναι ο συντομότερος δρόμος για να γευτείτε… την περιφρόνησή του. Αυτή η σχέση είναι κατάλληλη, μόνο για όσους είναι έτοιμοι να υψώσουν το ανάστημά τους. Ο άνθρωπος Άρη-Πλούτωνα σέβεται τη δύναμη και απεχθάνεται την αδυναμία, αλλά διακατέχεται επίσης από μια ακατανίκητη ανάγκη να κρατά εκείνος τον έλεγχο. Μπορεί να ξετρυπώσει αδυναμίες και λάθη στο σύντροφό του και να απαιτήσει από εκείνον να αλλάξει. Αν ο σύντροφος… συμμμορφωθεί προς τας υποδείξεις, τότε θα αντιμετωπίσει την περιφρόνηση του προσώπου Άρη- Πλούτωνα, ακριβώς επειδή υπέκυψε στις απαιτήσεις του. Αν δεν συμμορφωθεί, θα υποστεί ένα ανελέητο μπαράζ πιέσεων για να ανταποκριθεί στις αξιώσεις του και να αλλάξει. Για τον άνθρωπο με όψη Άρη-Πλούτωνα, η αγάπη είναι πόλεμος και στον πόλεμο αυτό υπάρχει μόνο ένας νικητής. Καταλαβαίνετε ποιος! Το σεξ είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, γιατί και οι δύο πλανήτες εκπροσωπούν δύο πτυχές του, ωστόσο διαφορετικές. Ο Άρης είναι η επιθυμία και το σεξουαλικό ένστικτο, ενώ ο Πλούτωνας η ανάγκη να διαπεράσει την άμυνα του άλλου και να συγχωνευθεί μαζί του στο βαθύτερο δυνατό επίπεδο. Με τις σκληρές μεταξύ τους όψεις, το σεξ μπορεί να γίνει… η απόλυτη εμμονή. Η ανάγκη του Πλούτωνα για έλεγχο κατατροπώνει τον Άρη, και εμποδίζει τη δυνατότητα του ανθρώπου να απελευθερωθεί και να νιώσει μέσα σε μια σχέση εμπιστοσύνη και οικειότητα. Ταυτόχρονα, η ανάγκη του Πλούτωνα να φτάσει στα όρια, ενεργοποιείται, και …το παιχνίδι της κυριαρχίας ξεκινά. Το σεξ μπορεί να γίνει για το πρόσωπο του Άρη-Πλούτωνα το πεδίο για να αποδείξει την υπεροχή του. Έτσι, ο σύντροφός του μπορεί να αισθάνεται αντιφατικά: από τη μία συγκλονισμένος και κατακυριευμένος από τη σεξουαλικότητα του προσώπου αυτού και από την άλλη αποστασιοποιημένος από τη μηχανική τεχνική του. Ο άνθρωπος Άρη-Πλούτωνα είναι απίστευτα ζηλιάρης, αλλά το κρύβει, για να μην φανεί αδύναμος. Καταφεύγει σε αντιπερισπασμούς, καλύπτεται και κρύβεται, ακόμα κι αν δεν έχει στην ουσία τίποτα να κρύψει, κι όλο αυτό δημιουργεί σύγχυση στο σύντροφό του, καθώς δεν έχει ιδέα τι ακριβώς κάνει ο άλλος και για ποιο λόγο. Με τον τρόπο αυτό, το πρόσωπο Άρη-Πλούτωνα «δημιουργεί» έναν ζηλιάρη σύντροφο, που θα ελέγχεται πιο εύκολα.

Τα…καλά της υπόθεσης

Ναι, υπάρχουν και τέτοια! Αυτή η συνδυασμένη ενέργεια των δύο πλανητών προσφέρεται για ριζικές, μεταμορφωτικές αλλαγές. Το πρόσωπο Άρη-Πλούτωνα μπορεί να μην έχει ιδέα πόσο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος που έχει στο σύντροφό του. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με το υποσυνείδητο, έτσι η δράση του (Άρης) βασίζεται περισσότερο στο ένστικτο, και λιγότερο στη λογική. Αν το πρόσωπο Άρη-Πλούτωνα αποκτήσει συνείδηση του τι κάνει, οι μεταμορφωτικές ιδιότητες του Πλούτωνα θα υλοποιηθούν με θετικό τρόπο από τον Άρη. Ο φόβος μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή αδυναμία του, αν δεν αντιμετωπιστεί. Αν το πρόσωπο Άρη-Πλούτωνα καταλάβει ότι είναι υπεύθυνο για κάποιες καταστροφικές πράξεις του, ίσως αναγκαστεί να τις σταματήσει. Είναι επιλογή του, βέβαια, αλλά η τρομερή αποφασιστικότητά του μπορεί να στραφεί στη βελτίωση της συμπεριφοράς του, γιατί αν το βάλει στόχο δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει. Τότε, το πρόσωπο Άρη-Πλούτωνα θα μπορέσει να σχετιστεί ερωτικά με τον άλλο, άφοβα, στενά και βαθιά, και θα επικεντρωθεί περισσότερο στην προστασία του συντρόφου και της σχέσης του, παρά στη διαφύλαξη της δύναμης και της κυριαρχίας του, και όλη αυτή η εκρηκτική ενέργεια των δύο πλανητών θα εκδηλωθεί θετικά.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...