παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Χείρωνας στους Οίκους

Η σημασία του Χείρωνα στο χάρτη σας

Το βασικό σημείο στην ιστορία του Χείρωνα είναι μια αθεράπευτη ή ανοιχτή πληγή, μια σωματική αναπηρία που μας κάνει να νιώθουμε «διαφορετικοί» από τους άλλους. Αντιμετωπίζουμε αυτή την πληγή με έναν από τους τρεις τρόπους: γινόμαστε είτε ο Θεραπευτής, είτε ο Πληγωμένος, είτε αυτός που Τραυματίζει. Αυτό εξαρτάται από το αν διαλέγουμε να δίνουμε συνέχεια προσοχή στην πληγή μας, να τη δείχνουμε στους άλλους ή αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι πονάμε και στρεφόμαστε στους άλλους όταν έρθουν πολύ κοντά, όπως ακριβώς ένα πληγωμένο ζώο θα δαγκώσει όταν πονάει. Βλέπετε, ο Χείρων είναι το «ευαίσθητο σημείο» μας.

Ο Χείρωνας στον 1ο οίκο: Με τον Χείρωνα στον 1ο οίκο, ο τραυματισμός μπορεί να συνέβη νωρίς στη ζωή. Μια γυναίκα με τον Χείρωνα σ’ αυτόν τον οίκο γεννήθηκε με πολύ εύθραυστα οστά. Εξαιτίας της ευαίσθητης κατάστασής της, οι γιατροί συμβούλεψαν τη μητέρα της να μην την παίρνουν πολύ αγκαλιά και να μην την παίζουν. Έτσι μ’ αυτό τον τρόπο, στερήθηκε την απαραίτητη αγκαλιά και τρυφερότητα όταν ήταν βρέφος. Το υπόλοιπο ωροσκόπιο έδειχνε πολύ ισχυρή θέληση και πραγματικά εργάστηκε πολύ γενναία μέσα στους περιορισμούς της αναπηρίας της και έγινε δυνατή και αυτάρκης. Μάλιστα, όταν ο διελαύνων Ουρανός σχημάτισε σύνοδο με τον Χείρωνά της στον 1ο οίκο ξεκίνησε μαθήματα φυσικοθεραπείας.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένας καλλιτέχνης με τον Χείρωνα στον Τοξότη στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Αυτός χτυπήθηκε από μια σοβαρή ασθένεια ατροφίας του νευρικού συστήματος κι όμως όλες του τις δυνάμεις για να διδάξει ζωγραφική σε νέους ανθρώπους. Παρόλο που ο Χείρωνας επέλεξε να πεθάνει, οι θεοί τον ανταμείψανε για την προσφορά του, κάνοντάς τον τμήμα ενός αστερισμού στον ουρανό. Κατά τον ίδιο τρόπο παρόλο που αυτός ο άνθρωπος πέθανε πολύ νέος, η μνήμη του και η επιρροή του έζησαν μέσα από τους πίνακές του και από τα μελλοντικά καλλιτεχνικά έργα των μαθητών. Πέρασε στην αιωνιότητα, δηλαδή όπως ο Χείρωνας.
Και οι δυο αυτοί άνθρωποι προσωποποιούν την φύση του πληγωμένου θεραπευτή / διδασκάλου τον Χείρωνα και είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία αλλά και για τους υγιείς αρτιμελείς ανθρώπους που τους γνώρισαν.

Ο Χείρωνας στον 2ο οίκο: Σ’ αυτό τον οίκο η ικανότητα του Χείρωνα να εφαρμόζει τις πνευματικές, φιλοσοφικές και ηθικές συλλήψεις του, στην καθημερινή ζωή και στα πρακτικά θέματα.
Ένα παράδειγμα με τον Χείρωνα σ’ αυτόν τον οίκο είναι δυο άνθρωποι που υπέφεραν πολύ εξαιτίας κάποιας χρεοκοπίας και οικονομικής κατάρρευσης και παρόλα αυτά χρησιμοποίησαν αυτή την εμπειρία τους για να διευρύνουν τους φιλοσοφικούς τους ορίζοντες και την ψυχολογική κατανόηση της ζωής τους.

Ο Χείρωνας στον 3ο οίκο: Μια γυναίκα που θεράπευσε τον εαυτό την από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας ειδικές δίαιτες και πρωτοποριακές δικές της τεχνικές τώρα γράφει και δίνει πληροφορίες, για το πως αυτή η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μ’ αυτό τον τρόπο: έχει Χείρωνα στον Τοξότη στον 3ο οίκο της επικοινωνίας. Αυτή η οικοθεσία έχει παρατηρηθεί και σε άλλα ωροσκόπια ανθρώπων που γράφουν για ιατρικά και θεραπευτικά θέματα.
Το τραύμα τους μπορεί να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους και κατά την ενηλικίωσή τους. Μερικοί με αυτήν την οικοθεσία μπορεί να έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν στην σχολική κατάσταση τα πρώτα χρόνια ή να έχουν μαθησιακά προβλήματα ή και προβλήματα ομιλίας. Σε μερικές περιπτώσεις, κάποιοι με τον Χείρωνα εδώ είχαν αδέλφια που ήταν άρρωστα ή χτυπήθηκαν από τη μοίρα κατά κάποιο τρόπο, έτσι τα πρώτα χρόνια ήταν σημαδεμένα από την ανάγκη να είναι ευαίσθητοι στην κατάσταση των αδελφών τους.

Ο Χείρωνας στον 4ο οίκο: Αν ο 4ος οίκος θεωρηθεί ότι είναι κάποιος από τους γονείς, τότε αυτός/η μπορεί να φέρει τα χαρακτηριστικά του Χείρωνα. Το παιδί με αυτή την οικοθεσία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις πληγές αυτού του γονέα, ή να τον βλέπει σαν ένα είδος διδασκάλου ή συμβουλάτορα. Παράδειγμα, μια γυναίκα που είχε τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Χείρωνα στον 4ο οίκο, όταν ήταν μικρή, εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της σχεδόν αμέσως μόλις η μητέρα της πέθανε από καρκίνο. Αυτή η πρώιμη απόρριψη συνεισέφερε στην δεκτικότητα και την ευαισθησία της προς τον πόνο, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων.
Ακόμα, με αυτή την οικοθεσία, είναι πιθανόν να αναπτυχθεί κάποιο ενδιαφέρον για τα διάφορα είδη θεραπευτικής κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής.

Ο Χείρωνας στον 5ο οίκο: Ο 5ος οίκος συνδέεται με τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους και αυτοί που έχουν αυτή την οικοθεσία θα μπορούσαν να προσφέρουν υπηρεσία σαν δάσκαλοι προς τους νέους. Παράδειγμα, μια γυναίκα με τον Χείρωνα σε αυτό τον οίκο ξεπέρασε την εξάρτησή της από την ηρωίνη και τώρα δουλεύει και βοηθάει εφήβους με προβλήματα στα ναρκωτικά.
Η οικοθεσία του Χείρωνα μπορεί ακόμα να δείχνει που έρχονται σε σύγκρουση οι γήινες, φυσικές ορμές και πόθοι μας με την τάση μας προς το θείο, το υπερβατικό, το αγνό. Παράδειγμα, ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος με τον Χείρωνα στον 5ο οίκο, που βασανιζόταν από σεξουαλική επιθυμία για εφήβους, αγόρια και κορίτσια. Μέσα από την ψυχοθεραπεία και προσευχή, έχει πετυχημένα κατευθύνει αυτές τις ορμές σε δημιουργικά κανάλια και εκφράζει την αγάπη του για τα παιδιά δουλεύοντας σαν δάσκαλος και σύμβουλος «προβληματικών παιδιών».

Ο Χείρωνας στον 6ο οίκο: Κατά κάποιο τρόπο, ο Χείρωνας υπέφερε επειδή ήταν παγιδευμένος σε ένα σώμα που δεν του άρεσε. Μερικοί άνθρωποι με αυτή την οικοθεσία, αισθάνονταν άβολα ή περιορισμένοι μέσα στο σώμα τους. Μια ήταν μια υπερβολικά ψηλή γυναίκα και ένας άλλος ένας κοντός άντρας. Όμως, το είδος των ψυχολογικών προσαρμογών που χρειάστηκε να κάνουν συνεισέφερε στην ευαισθησία τους και στην κατανόησή τους για τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Ο άντρας, μάλιστα, έχει δουλέψει με ουσιαστική και δημιουργική προσφορά με ανάπηρους ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Και για να ξαναθυμηθούμε την ολιστική προσέγγιση του Χείρωνα προς την ιατρική, αυτή η οικοθεσία παρατηρείται συχνά σε ωροσκόπια θεραπευτών που δουλεύουν με το σώμα – αυτοί που χρησιμοποιούν τεχνικές χειροπρακτικής, μασάζ, βοτανοθεραπεία κ.λπ. Εξ’ άλλου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝ σημαίνει «αυτός που κεντάει την αύρα με τα χέρια».
Εφόσον ο Χείρωνας ήταν τόσο ειδικός στην τέχνη των επιδεξιοτήτων και ικανοτήτων επιβίωσης είναι πιθανόν αυτό που έχουν τέτοια οικοθεσία να έχουν την ικανότητα να κατέχουν με μεγάλη επιδεξιότητα διάφορες τέχνες, όπως η μαγειρική, ραπτική και άλλες χρήσιμες πρακτικές τέχνες.

Ο Χείρωνας στον 7ο οίκο: Με αυτή την οικοθεσία, είναι πιθανόν η φύση του Χείρωνα να προβληθεί στον σύντροφο, που μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν πληγωμένος ψυχολογικά ή σωματικά. Ή μπορεί να θεωρείται σαν ένα είδος δασκάλου ή σοφού συμβούλου.
Αντίστροφα, αυτοί με τον Χείρωνα στον 7ο θα μπορούσαν να ενεργούν σαν διδάσκαλοι προς ένα άλλο πρόσωπο. Ακόμα, αν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον 7ο, τότε το συναίσθημα απόρριψης του Χείρωνα μπορεί να επέλθει μέσα από μια σχέση. Ο πόνος ενός οδυνηρού χωρισμού από κάποιον αγαπημένο μπορεί να προκαλέσει βαθιά πληγή και να μαλακώσει, να ευαισθητοποιήσει και να μεταμορφώσει ακόμα και τους πιο σκληρόκαρδους ανθρώπους. Ή μπορεί να γευθούν την απογοήτευση εξαιτίας της ασυμφωνίας ανάμεσα σε κάποιο εξιδανικευμένο συναίσθημα για την αγάπη και στην πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ο Χείρωνας στον 8ο οίκο: Αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 8ο, μπορεί να είναι ευαίσθητοι ως προς τη σεξουαλική απόρριψη, ή να αισθάνονται ανεπαρκείς ή μπερδεμένοι σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η πολύ ισχυρή του λίμπιντο μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τις πιο πνευματικές και θρησκευτικές του τάσεις.
Είναι πιθανόν να είναι υπερβολικά δεκτικοί σε οποιεσδήποτε οδυνηρές λανθάνουσες τάσεις και ρεύματα και να κατέχουν θεραπευτικές ικανότητες που θα έπρεπε να αναπτύξουν. Μερικοί μπορεί να είναι ικανοί να διδάξουν άλλους για τα βαθύτερα μυστήρια ή τις άλλες λεπτές διαστάσεις της ζωής. Ο 8ος οίκος συνδέεται με το θάνατο, έτσι αυτοί που έχουν αυτή την οικοθεσία μπορεί να θελήσουν να μελετήσουν το παράδειγμα του κενταύρου που διάλεξε το θάνατο με ειρήνη και γαλήνη.

Ο Χείρωνας στον 9ο οίκο: Ο 9ος οίκος θα τονίσει την ικανότητα του Χείρωνα να έχει διαισθητικές, διορατικές και ανανεωτικές αντιλήψεις και να τις εφαρμόζει με πρακτικό τρόπο. Είναι πιθανόν, οι άνθρωποι με αυτή την οικοθεσία, να γίνουν πολύ ικανοί δάσκαλοι. Ο πολύ αναγνωρισμένος, σεβαστός και βαθυστόχαστος αστρολόγος Τζον Αντεϊ είχε τον Χείρωνα στον Κριό στον 9ο οίκο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα. Ανάπηρος εξαιτίας κάποιας αθεράπευτης μορφής ρευματισμών, δούλευε σαν δάσκαλος ανάπηρων ανθρώπων. Μάλιστα, κάποτε είπε ότι αν δεν του συνέβαινε αυτή η αρρώστια, θα είχε αρκεστεί στο να παίζει γκολφ και να κάνει ιππασία και ποτέ του δεν θα είχε σταθεί ακίνητος να διαλογιστεί για τη ζωή. Το τραύμα του τον ανάγκασε να στρέψει την προσοχή του στα θέματα του 9ου οίκου, την φιλοσοφία και την αστρολογία. Με την καθαρότητα και την φινέτσα του μυθολογικού Χείρωνα, ο Αντεϊ συνέδεσε την αφηρημένη και θεωρητική αντίληψη των αρμονικών με πρακτικό τρόπο στην ανάλυση των ωροσκοπίων.

Ο Χείρωνας στον 10ο οίκο: Οποιοσδήποτε πλανήτης στον 10ο, συνδέεται με την καριέρα και το επάγγελμα. Από τα 100 ωροσκόπια θεραπευτών που μελέτησα, τα 73 είχαν τον Χείρωνα στον 10ο. Εν ολίγοις, η λειτουργία του ανθρώπου στην κοινωνία θα μπορούσε να αντανακλά τις θεραπευτικές ιδιότητες του Χείρωνα. Όμως ο Χείρωνας ήταν αβέβαιος ως προς του που άρμοζε η θέση του – ήταν κατά το μισό θεός και κατά το άλλο μισό ζώο και αυτοί με τον Χείρωνα στον 10ο μπορεί να είναι αβέβαιοι για το πως θα προσαρμοστούν στην κοινωνία, για το ρόλο που είναι προορισμένοι να παίξουν στο συλλογικό σχηματισμό των πραγμάτων.
Ο Χείρωνας στον 10ο μπορεί επίσης να περιγράφει ένα συναίσθημα απόρριψης από έναν από τους γονείς (10ος οίκος) και τον επακόλουθο ψυχολογικό πόνο και την εξέλιξη που προέρχεται από μια τέτοια εμπειρία. Ακόμα είναι πιθανόν ο γονέας να φέρει τα χαρακτηριστικά του Χείρωνα – ή να φέρει κάποιο τραύμα / αναπηρία ή να έχει τις θεραπευτικές και φιλοσοφικές ικανότητες του Χείρωνα.

Ο Χείρωνας στον 11ο οίκο: Αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 11ο μπορεί να έχουν κάποια σχέση με τη διοίκηση διαφόρων ειδών θεραπευτικών κέντρων. Μπορεί να είναι ευαίσθητοι στον πόνο της κοινωνίας και ίσως να ασχολούνται με την βοήθεια ή τη διδασκαλία εκείνων που είναι καταπιεσμένοι ή αδικημένοι. Μπορεί, ακόμα, να υπάρχει κάποιος ενοχλητικός φόβος απόρριψης από την ομάδα ή από τις φιλίες ή κάποια πληγή που προκλήθηκε από τέτοιες σχέσεις. Αυτός ο πόνος θα μπορούσε να ενεργήσει σαν καταλύτης για περισσότερη αυτογνωσία.
Ακόμα, ο Χείρωνας μπορεί να προβληθεί στους φίλους, ώστε αυτοί να φέρουν τα χαρακτηριστικά του – είτε είναι άνθρωποι που έχουν κάποιο επάγγελμα σχετικό με τη θεραπευτική ή έχουν κάποιο σωματικό ή ψυχολογικό τραύμα. Αυτοί με τον Χείρωνα στον 11ο μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες σαν σύμβουλοι στους φίλους τους, ή να ψάξουν οι ίδιοι στους συνεργάτες τους κάποια βοήθεια, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Ο Χείρωνας στον 12ο οίκο: Σύμφωνα με τη μελέτη που προανέφερα, η τρίτη πιο συχνή θέση του Χείρωνα στα ωροσκόπια των θεραπευτών είναι ο 12ος οίκος. Από αυτούς, δυο διακεκριμένες ομάδες παρατηρήθηκαν: αυτοί που εξασκούσαν την «πνευματική θεραπευτική», χρησιμοποιώντας δηλαδή τα χέρια τους ή ακόμα και θεραπεία από μακριά και αυτοί που δούλευαν κυρίως με όνειρα ή την διαίσθηση. Παράδειγμα, μια γυναίκα που γεννήθηκε ανάπηρη που έχει τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Χείρωνα στον 12ο. Τώρα δουλεύει σαν ψυχολογική σύμβουλος σε ένα νοσοκομείο (12ος οίκος των ιδρυμάτων).
Γι’ αυτούς που έχουν τον Χείρωνα στον 12ο, οι αθεράπευτες πληγές μπορεί να βρίσκονται θαμμένες βαθιά στο ασυνείδητο ή να προέρχονται από εμπειρίες πριν την γέννηση ή από προηγούμενες ζωές. Ο ψυχολόγος Άρθουρ Γιάνωβ, ο συγγραφέας της «Πρωταρχικής Κραυγής», γεννήθηκε με τον Χείρωνα στον Κριό στον 12ο οίκο: πιστεύει ότι ο τρόπος να επανασυνδεθούμε με την αληθινή μας δύναμη και ζωτικότητα (Κριός) είναι να απελευθερώσουμε αυτά τα βαθιά κρυμμένα τραύματα.
Οι ερευνητές της μετενσάρκωσης θα μπορούσαν να πουν ότι αυτοί που έχουν τον Χείρωνα στον 12ο είχαν κάποια σχέση με τη θεραπευτική ή τη διδασκαλία σε προηγούμενες ζωές. Πάντως, όπως και να είναι, τα άτομα με αυτή την οικοθεσία έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν μια πλούσια πηγή πρακτικής σοφίας που είναι αποθηκευμένη στις κρυφές πτυχές του δικού τους ψυχισμού.

http://asteriskos.wordpress.com/2010/01/25/%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...