παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ζήλια και κτητικότητα στα ζώδια.

Όλα τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) μπορούν να γίνουν κτητικά και ζηλιάρικα και να προσκολληθούν συναισθηματικά στο σύντροφό τους. Οι Ιχθείς είναι κάπως λιγότερο ζηλιάρηδες από τους άλλους δύο και γενικά δείχνουν τη συμπάθεια και τη συμπόνια τους σε πολλούς ανθρώπους. Ο Ταύρος είναι άλλο ένα ζώδιο γνωστό για την ανάγκη του να κατέχει, περισσότερο υλικά και σωματικά, καθότι γήινο και να αισθάνεται ασφαλής. Η κτητικότητα πηγάζει από την ανασφάλεια και ως εκ τούτου προκαλεί την τάση διατήρησης της σταθερότητας. Ο Ταύρος μπορεί να βλέπει τον σύντροφό του ως κτήμα του, περιμένοντας απ΄αυτόν τυφλή αφοσίωση και πίστη, ενώ η απιστία του συντρόφου θα προκαλέσει αναμφισβήτητα την οργή του.

Ο Σκορπιός είναι γνωστός για την παθολογική του ζήλια, προϊόν της βαθιάς καχυποψίας του. Το ζώδιο αυτό φοβάται την εγκατάλειψη και την προδοσία και έχει ανάγκη τους πολύ στενούς δεσμούς με λίγους ανθρώπους και προσεκτικά επιλεγμένους. Ένα άλλο ζώδιο γνωστό για τη ζήλια του, είναι ο Λέων, που δεν ανέχεται την προδοσία κάθε είδους, θεωρώντας τη προσωπική προσβολή. Η προδοσία παραμένει στη ψυχή του μια βαθιά πληγή και σπάνια συγχωρείται. Ο Λέων χρειάζεται πίστη σε αντάλλαγμα για την αφοσίωσή του. Είναι ζηλιαρόγατος, αλλά απολαμβάνει τον ανταγωνισμό, υπό τον όρο ότι πατά σε στέρεο έδαφος. Έχει αγαθή καρδιά, υψηλό ιδεαλισμό, και η κατάχρηση της εμπιστοσύνης του είναι πραγματικά τρομακτική γι ‘αυτόν. Σε περίπτωση απιστίας, ο Αιγόκερως την αναμένει, ο Σκορπιός την υποπτεύεται, ενώ ο Λέων απλά δεν μπορεί να το πιστέψει.

Τα λιγότερο ζηλιάρικα ζώδια είναι αυτά του Αέρα, με τον Ζυγό να φαίνεται ζηλιάρης μόνο και μόνο επειδή νιώθει την ανάγκη να αρέσει. Ποτέ, όμως, αυτή η ζήλια δεν θα μετατραπεί σε παθολογική ζήλια όπως άλλων ζωδίων, κι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την επιθυμία του να είναι συμπαθής και αποδεκτός. Όλα τα σταθερά ζώδια το βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να παραιτηθούν από την «κατοχή» ενός αγαπημένου προσώπου, από συναισθήματα και ιδανικά.

Ο Καρκίνος, ένα ζώδιο με βαθιές και έντονες συναισθηματικές ανάγκες, έχει μια ισχυρή τάση να ζει μέσα από τους αγαπημένους του και χρειάζεται αιώνια πίστη. Είναι κτητικός, όπως και ο Σκορπιός, αλλά εκδηλώνει την κτητικότητά του με έναν πιο διακριτικό και λεπτό τρόπο. Νιώθει έντονο πάθος, όπως ο Σκορπιός, αλλά επειδή είναι πιο ευάλωτος, ο Καρκίνος είναι πιο προσεκτικός στο πού και πώς θα το εκφράσει. Δεσμεύεται με…αργούς ρυθμούς, επειδή η εμπιστοσύνη είναι τρομερά σημαντική γι΄αυτόν, όπως και για όλα τα ζώδια του Νερού. Πολλοί Καρκίνοι αποφεύγουν την οριστική δέσμευση, επειδή φοβούνται την πιθανότητα χωρισμού και τη συναισθηματική εξάντληση που αυτός συνεπάγεται. Το γκρέμισμα της «φωλιάς» αποτελεί ένα πραγματικό τραύμα γι΄αυτόν, ακόμα κι αν μέσα του λαχταρά βαθιά την ελευθερία. Ο Καρκίνος σπάνια θα φύγει πρώτος από τη σχέση, κυρίως επειδή μια συναισθηματική σύγκρουση είναι πολύ τρομακτική. Επειδή, δε, και οι απόψεις των τρίτων είναι πολύ τρομακτικές, θα προτιμήσει αθόρυβα και σταδιακά να γίνει δυσάρεστος στον σύντροφό του μέχρι να τον διώξει εκείνος. Τότε, δεν θα χρειάζεται να νιώθει ένοχος. Η προδοσία της εμπιστοσύνης είναι βασικό ζήτημα για όλα τα ζώδια του Νερού. Και ναι μεν λογικά μπορεί να τη δικαιολογήσουν, συναισθηματικά, όμως, ποτέ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...