παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Πλουτώνιες σχέσεις, πλουτώνιοι τύποι, πλουτώνιες εμμονές...



''Οι πλουτώνιες σχέσεις δεν είναι από τις εύκολες σχέσεις, ούτε από τις ανέμελες, ούτε από τις ρομαντικές. Η αθωότητα θα χαθεί γρήγορα, και την θέση της θα πάρουν τα πάθη, η ζήλια και ο έλεγχος. Θα είναι όμως μια οδυνηρά παθιασμένη εμπειρία.''


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

α.Πλουτώνιοι τύποι


Είστε ένας εξωστρεφής Δίδυμος, ωστόσο βρίσκετε τον εαυτό σας κατά καιρούς να είναι κλειστός σαν όστρακο; Είστε ένα θεωρητικά ανέμελο Λιοντάρι που δυσκολεύεται όμως να εξωτερικεύσει τον πλούσιο ψυχικό του κόσμο; Ό,τι ζώδιο και αν είστε, θα πρέπει να ξέρετε οτι δεν αρκεί το ηλιακό μας ζώδιο, ούτε βέβαια ο Ωροσκόπος μας, για να 'μιλήσουν' για τον χαρακτήρα μας. Υπάρχουν και άλλοι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν όλοι οι πλανήτες του γενέθλιου χάρτη μας και όχι μόνο ο Ήλιος. Άν, για παράδειγμα ο Πλούτωνας μας είναι πιο ισχυρά τοποθετημένος από κάθε άλλο πλανήτη, είμαστε καθαρά Πλουτώνιοι τύποι και αυτό δεν το αλλάζει το βασικό, ηλιακό μας ζώδιο.

(Φυσικά, μπορεί να επιδρούν παραπάνω από έναν πλανήτες στην προσωπικότητά μας. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να είναι ταυτόχρονα Πλουτώνιος και Ποσειδώνιος τύπος, αν επιδρά ισχυρά ο Πλούτων και ο Ποσειδώνας πάνω του. Και ούτω καθεξής για τους Ερμειακούς, Αφροδίσιους, Ηλιακούς, Σεληνιακούς τύπους...)

Κατ'αρχήν ας ξεκαθαρίσουμε υπό ποιές προϋποθέσεις θεωρείται κανείς 'Πλουτώνιος τύπος'. Θα πρέπει να συγκεντρώσετε περισσότερες από μία και τουλάχιστον 2-3 προϋποθέσεις από τις παρακάτω:

-Το ζώδιο σας είναι ο Σκορπιός, που κυβερνιέται από τον Πλούτωνα (εξ ημισείας με τον Άρη).
-Έχετε πολλούς πλανήτες σας στον Σκορπιό και ιδιαίτερα τους Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Άρη, Αφροδίτη.
-Ο Πλούτωνας σας έχει δυνατές όψεις (θετικές ή αρνητικές, δεν παίζει ρόλο) με τους Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Άρη, Αφροδίτη.
-Έχετε Ωροσκόπο Σκορπιό, ή όψεις του Ωροσκόπου με τον Πλούτωνα.
-Έχετε Μεσουράνημα στον Σκορπιό, ή όψεις Μεσουρανήματος με τον Πλούτωνα.
-Είστε Σκορπιός με παντελή έλλειψη επιρροής του Λέοντα και του Υδροχόου- ζώδια αντίθετα με τον Σκορπιό.
-Είστε άντρας και ο Άρης σας έχει όψεις με τον Πλούτωνα.
-Είστε γυναίκα και η Αφροδίτη σας έχει όψεις με τον Πλούτωνα.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

β.Χαρακτηριστικά ενός Πλουτώνιου τύπου


- Η πρωτόγονη, ενστικτώδης πλευρά του εαυτού σας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Έτσι, βλέπετε το κάθετί με απόλυτο τρόπο και με ό,τι κι αν έρχεστε αντιμέτωποι, είτε το λατρεύετε με πάθος είτε το μισείτε με πάθος. Η διαίσθησή σας, το ένστικτό σας, σας προτρέπουν να κυριαρχείτε ακόμα κι αν πατήσετε επί πτωμάτων. Διαφορετικά, αν έπρεπε να κάνετε παραχωρήσεις, θα ήταν και πάλι κατά κάποιον τρόπο, προς το συμφέρον σας. Σκοπός σας είναι η άνοδος και όχι η πτώση. Έχετε αποδεχτεί από την νεαρή σας ηλικία οτι ο νόμος της ζούγκλας, 'ο θάνατός σου η ζωή μου' είναι δρόμος αναπόφευκτος στη ζωή και δεν έχετε τύψεις γι'αυτό: η Φύση και όχι εσείς, το αποφάσισε... Στα μάτια των άλλων είστε σκοτεινοί, σκληροί και ενδεχομένως απάνθρωποι.
- Θεωρείτε τον εαυτό σας ανεξάρτητο και αυτάρκη. Η σχέση σας με τον εαυτό σας είναι υγιής (εφόσον έχετε θετικά διακείμενο Πλούτωνα πάντα!) και η αυτοπεποίθησή σας υψηλή, οπότε δεν χρειάζεστε την ενθάρρυνση των άλλων ούτε την επιδοκιμασία για να προχωρήσετε μπροστά.
-Ο Πλουτώνιος τύπος είναι υπερ-κοινωνιακός, ταυτόχρονα μέσα και έξω από την κοινωνία στην οποία ζεί. Θέλει να αποκτάει ισχύ επάνω στο απρόσωπο σύνολο με την δράση του, ωστόσο δεν υπολογίζει τους κανόνες της ομάδας και ζεί κατ'εξαίρεση έξω από κάθε κοινωνικό πλαίσιο. Αγνοεί τα ταμπού και 'φτύνει' τις κοινωνικές συμβάσεις. Έχει δική του ηθική, δικές του απόψεις και πάει κόντρα στο ρεύμα, ορμώμενος από την αυτοπεποίθηση που του δίνει η υψηλή ανθρωπογνωσία του. Δίνει σημασία όχι στο φαίνεσθαι, αλλά στο είναι και οραματίζεται έναν διαφορετικό κόσμο για τους ανθρώπους, πιο ορθολογιστικό, πιο εξαγνισμένο, πιο αυθεντικό σύμφωνα με το πνεύμα του άγραφου δικαίου που ορίζει η ανθρώπινη φύση και συνείδηση. Ακόμα κι αν αυτός ο κόσμος χρειάζεται βίαιη ανατροπή και αναγέννηση από του μηδενός. Ο μεταφορικός θάνατος είναι βαθύτατα πλουτώνιο χαρακτηριστικό. Μπορεί δε, να αφορά και αυτοθυσία του πλουτώνιου ατόμου, ενίοτε.
- Η πλουτώνια σκέψη είναι μονόπλευρη, απόλυτη και επιτακτική. Την έχει επιβάλει ο ίδιος ο πλουτώνιος τύπος στον εαυτό του και την ακολουθεί πιστά. Ένας αρνητικά τοποθετημένος Πλούτωνας, κάνει το άτομο να θέλει να επιβάλλει το προσωπικό του αξιακό σύστημα και στους άλλους. Οι προθέσεις του μπορεί να είναι αγνές, αλλά τα μέσα του σκοτεινά και ενδεχομένως βίαια. Πολλοί πλουτώνιοι τύποι, δυσκολεύονται να αποδεχτούν την διαφορετικότητα στην σκέψη των άλλων, οπότε, είτε θα απομακρύνουν από κοντά τους τους διαφωνούντες, είτε θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο για να φέρουν τους άλλους στα δικά τους μέτρα. Πρόκειται για την πλουτώνια ισχυρογνωμοσύνη και μισαλλοδοξία. Δεν θα το συζητήσουν, δεν θα το διαπραγματευτούν.
- Οι πλουτώνιοι τύποι, μπορεί να είναι αδιάλλακτοι και ισχυρογνώμονες στις συναναστροφές με τους άλλους, όσον όμως αφορά στον εαυτό τους, μπορεί να γίνουν οι πιο αυστηροί κριτές του. Συνεχώς κάνουν αυτοκριτική και επαναπροσδιορίζουν τους στόχους και τις τακτικές τους. Έτσι, καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα στις προκλήσεις και τους ανταγωνισμούς, εντοπίζοντας οι ίδιοι τις αδυναμίες τους, πρίν τις στοχοποιήσουν οι άλλοι. Φυσικά, η ανθρωπογνωστική έρευνα δεν αναλώνεται μονάχα στους εαυτούς τους. Η ανάγκη τους για έλεγχο, τους καθιστά οξυδερκείς ερευνητές, αναλυτές και αστυνομευτές ανθρώπων και καταστάσεων.
- Η ενέργειά τους είναι ανεξάντλητη και οι ίδιοι ακαταπόνητοι εργάτες. Έχουν υπομονή και πειθαρχία, ενώ είναι σταθεροί και αμετακίνητοι στον ρυθμό που έχουν ορίσει. Ενδεχομένως να είναι απείθαρχοι στους άλλους, αλλά είναι πολύ πειθαρχημένοι και μεθοδικοί όταν υπακούουν στην δική τους εσωτερική καθοδήγηση. Παίρνουν πολύ στα σοβαρά την εργασία τους και έχουν μεγάλες βλέψεις από αυτήν. Φυσικά αυτό μπορεί να καταστεί ενοχλητικό για τους συνεργάτες τους, που δεν μοιράζονται ίσως τις ίδιες δεξιότητες. Διαπρέπουν συνήθως στους ανθρωπιστικούς τομείς: ιατρική, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία, διδασκαλία κάθε είδους...
- Είναι γνωστή η τάση των πλουτώνιων τύπων να απομονώνονται ή και να απομονώνουν τις σκέψεις τους. Θεωρούνται σιωπηλοί, μυστικοπαθείς και απόμακροι άνθρωποι. Άτομα με πλουτώνιες τάσεις στην Σελήνη ή τον Ωροσκόπο τους είναι κλειστοί στο έπακρο. Αλλάζουν εύκολα διάθεση και κλείνονται στον εαυτό τους και στον χώρο τους. Ακόμα κι αν είναι κοινωνικοί, πάντα θα έχουν ανάγκη από λίγες στιγμές απόσυρσης και περισυλλογής. Ο καλύτερος φίλος ενός πλουτώνιου τύπου είναι ακριβώς ο εαυτός του, όσο κι αν δεθεί με έναν σύντροφο-συγγενή-φίλο. Άλλωστε, ο Πλούτωνας είναι ο πιο μακρινός πλανήτης από τον Ήλιο: όσοι επηρεάζονται από αυτόν μοιάζουν λιγάκι 'στον κόσμο τους'.
- Στις ερωτικές τους σχέσεις οι Πλουτώνιοι τύποι διακατέχονται από το πάθος της εξουσίας και της ολοκληρωτικής επιβολής στον άλλο. Σε αρνητικές όψεις, μπορεί να γίνονται κτητικοί και καταπιεστικοί ή στον αντίποδα, απόμακροι, λιγομίλητοι και ψυχροί. Σε πολλές περιπτώσεις συναντάται ένας συνδυασμός εσωστρέφειας και χειραγώγησης. Ο μύθος του Πλούτωνα με την αρπαγή και κράτηση της Περσεφόνης στον ζοφερό Άδη, είναι συμπτωματικά ενδεικτικός της πλουτώνιας ερωτικής φιλοσοφίας! Πρόκειται για έναν εξουθενωτικό αγώνα του ενός με τον άλλο, διανθισμένο με ζήλιες, πάθη, ανασφάλειες, μάχες εξουσίας, μυστικά, υποταγή, σέξ, πανικό, τραύματα, κλειστοφοβία...

γ.Πλουτώνιες εμμονές


- Αυτοκαταστροφικότητα. Πλουτώνιοι τύποι με άσχημες όψεις γενέθλιου Πλούτωνα-Ήλιου, υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αισθάνονται τον μόνιμο φόβο της απώλειας και της ήττας, ακόμα και όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά για αυτούς. Η Πλουτώνια δύναμη δεσμεύεται από την απαισιοδοξία και την αρνητικότητα και, εν τέλει οδηγεί στην αποτυχία, εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Ο Ήλιος αντικατοπτρίζει τον αρχετυπικό πατέρα που παρακολουθεί την εξέλιξη των παιδιών του. Άτομα με αυτή την Πλουτώνια εμμονή αισθάνονται οτι οφείλουν να ικανοποιήσουν τις υπέρμετρες φιλοδοξίες των γονιών τους, είτε την ανάγκη να ξεπεράσουν τις επιτυχίες των γονιών/μεγαλύτερων αδελφών/προτύπων τους. Τα υψηλά στάνταρ που θέτουν στους εαυτούς τους θα τους κάνουν είτε να φτάσουν ψηλά, είτε να αποτύχουν οικτρά, με το όποιο κόστος. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν ισόβια με τους δαίμονές τους, μέχρι να συνειδητοποιήσουν και να αποδεχτούν τα προσωπικά τους θέλω και να τα βάλουν πάνω από τις απαιτήσεις των άλλων απ'αυτούς. Εναλλακτικά, μπορεί να εκδηλώσουν συμπλέγματα ανωτερότητας και αλαζονικές τάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική τους αξία.
- Μοναχικότητα. Συνήθως προέρχεται από άσχημη όψη του Πλούτωνα με την συναισθηματική Σελήνη, τον εκδηλωτικό Ήλιο, τον επικοινωνιακό Ερμή αλλά και τον Ωροσκόπο μας. Σε αυτή την περίπτωση, ο Πλουτώνιος χαρακτήρας δυσκολεύεται να εκφράσει άμεσα τις σκέψεις και τα αισθήματά του, παρά τα συσσωρεύει μέσα του μέχρι να εξελιχθούν σε νευρώσεις. Επιβάλλει ένα τείχος μεταξύ του εαυτού του και των άλλων, γι'αυτό και δυσκολεύεται να δημιουργήσει συναισθηματικούς-ψυχικούς δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης. Συνήθως το βάζει στα πόδια όταν οι σχέσεις αρχίζουν να εμβαθύνουν, παρότι πεθαίνει για να μοιραστεί τον εσωτερικό του κόσμο. Τέτοιοι άνθρωποι τείνουν να είναι κλειστοί, λιγομίλητοι και με λίγους στενούς φίλους. Όταν όμως αποφασίσουν να ανοιχτούν σε άλλα πρόσωπα, εμφανίζουν έναν χειμαρρώδη συναισθηματισμό. Ο φόβος της απόρριψης είναι τόσο ισχυρός ώστε, όταν τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν σοβαρές σχέσεις με άλλα άτομα, γίνονται κτητικοί και προσκολλούνται πάνω στον άλλο. Όταν δε, έχουμε να κάνουμε με αρνητική όψη Πλούτωνα-Ερμή, το άτομο είναι απότομο και δύσκολο στην έκφραση και τον διάλογο.
- Κτητικότητα-Βιαιότητα. Αφορά συνήθως όψεις του Πλούτωνα με την Αφροδίτη. Το πλουτώνιο άτομο, συνηθίζει να παίζει συναισθηματικά παιχνίδια λόγω της έντονης ανασφάλειάς του. Είναι κτητικός/ή σε σημείο να πνίγει τα αγαπημένα του πρόσωπα με την τάση του να ελέγχει με την μέγιστη παρεμβατικότητα την ζωή τους. Ο ίδιος/α αποφεύγει όσο μπορεί το να δώσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του στο πρόσωπο που αγαπά μέχρι να έχει αποδείξεις της απόλυτης αφοσίωσής του. Ωστόσο πολύ δύσκολα θα ικανοποιηθεί και θα αμφιβάλλει ακόμα και χωρίς προφανείς λόγους για αυτήν. Σε ακραίες περιπτώσεις αυτής της εμμονής έχουμε βίαιους πλουτώνιους τύπους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία, τρόμο και άλλες σκοτεινές μεθόδους χειραγώγησης. Οι βίαιες κτητικές τάσεις, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εκφραστούν με φλογερή σεξουαλική δραστηριότητα που κάνει το άτομο αυτό ακαταμάχητο στο άλλο φύλο. Όταν η όψη του Πλούτωνα είναι με τον Άρη, η βιαιότητα και ο εριστικός χαρακτήρας είναι εξασφαλισμένα.

δ.Πλουτώνιες σχέσεις

Η σχέση με έναν Πλουτώνιο τύπο, είναι σχέση ζωής. Εάν βρήκατε στο δρόμο σας έναν φίλο ή έναν σύντροφο με πλουτώνια χαρακτηριστικά ή η συναστρία της σχέσης σας έχει έντονες πλουτώνιες όψεις, θα πρέπει να ξέρετε τα εξής:

-Ο πλουτώνιος δεσμός έχει την δυναμική μεταμόρφωσης των δύο εμπλεκόμενων ατόμων, είτε το θέλουν είτε όχι. Είναι η φύση του δεσμού. Μπορεί να είναι συχνά οδυνηρή αυτή η μεταμόρφωση, όμως οπωσδήποτε στο τέλος και οι δύο θα συμφωνήσουν οτι άξιζε τον κόπο.
- Οι πλουτώνιες σχέσεις δεν είναι από τις εύκολες σχέσεις, ούτε από τις ανέμελες, ούτε από τις ρομαντικές. Η αθωότητα θα χαθεί γρήγορα, και την θέση της θα πάρουν τα πάθη, η ζήλια και ο έλεγχος. Θα είναι όμως μια οδυνηρά παθιασμένη εμπειρία.
- Είτε είναι ερωτικές σχέσεις, είτε εργασιακές, είτε φιλικές, εμπεριέχουν μια άνιση κατανομή εξουσίας. Υπάρχει το ισχυρό και το αδύναμο μέλος. Πολλές φορές το ισχυρό δεν θα λογαριάσει τι είναι δίκαιο και τι άδικο, σωστό ή λάθος, μπροστά στην εσωτερική του παρόρμηση. Σίγουρα αυτό δεν ακούγεται ευχάριστο, αλλά τέτοιος είναι ο πλουτώνιος κύκλος: κάτι θα πεθάνει για να δημιουργηθεί κάτι άλλο. Και οι δύο θα αλλάξουν, θα θυσιαστούν για να γνωρίσουν τον καινούριο τους εαυτό. Είναι το κίνητρο που φέρνει δύο ανθρώπους σε μια πλουτώνια σχέση.
- Οι πλουτώνιες σχέσεις βασίζονται στα συναισθηματικά παιχνίδια. Δεν είναι καθαρά σωματικές ή καθαρά εγκεφαλικές. Έχουν να κάνουν με την συναισθηματική μεταμόρφωση των δύο ατόμων, παρά με την πνευματική ωρίμανση (Κρόνιες) ή την από κοινού δημιουργία (Ηλιακές).
-Οι πλουτώνιοι εραστές/φίλοι/συγγενείς/συνάδελφοι, δοκιμάζουν πολύ περίπλοκα ψυχολογικά παιχνίδια μεταξύ τους. Αλληλοφθείρονται και μετρούν την ανθεκτικότητα τους. Την μια στιγμή είναι τρυφεροί και δοτικοί, ενώ την άλλη βάναυσοι, απαιτητικοί και εκμεταλλευτές. Αυτό το παιχνίδι απομονώνει αυτούς τους δύο από τον περίγυρο και τις επιδράσεις τρίτων: είναι ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, για δύο παίχτες αφοσιωμένους ο ένας στον άλλο, που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, των ψυχικών δυνάμεων και των συναισθηματικών αντοχών τους. Ένας μαραθώνιος του όλα ή τίποτα...
- Η πρόκληση στις πλουτώνιες σχέσεις, είναι η αντιμετώπιση κατά πρόσωπο όλων των προσωπικών αδυναμιών που μπορούν να καταστρέψουν μια ανθρώπινη σχέση. Δηλαδή, το ζευγάρι δεν ενδιαφέρεται για μια αρμονική σχέση όπου τα διάφορα μικροπροβλήματα θα παραβλέπονται, αλλά για μια συγκρουσιακή σχέση, όπου ο καθένας από τους δύο θα πρέπει να ξεπεράσει τις φοβίες και τις ανασφάλειές του στην πράξη, με έναν συμβολικό θάνατο του παλιού του εαυτού και με την μεταμόρφωση ώστε να μπορεί να μοιραστεί απόλυτα και αυθεντικά την εσωτερική του αλήθεια, χωρίς κρυμμένες αμφιβολίες και ατέλειες που στο μέλλον θα απειλήσουν την ενότητα των δύο.
- Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν η διαδικασία της πλουτώνιας μεταμόρφωσης θα αποδώσει ή αν θα οδηγήσει στην διάλυση. Πιθανότατα η διάλυση να είναι ένα ζητούμενο. Πολλές φορές τα πλουτώνια ζευγάρια προτιμούν τη διάλυση όταν νιώθουν οτι δεν καλύπτονται. Η αυτοκαταστροφικότητα απαλάσσει έναν από τους δύο, ή και τους δύο, από την απεχθή μετριότητα

http://astrovroxi.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...