παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ζώδια και γάμος

Αστρολογικά, τα ζώδια που συμβολίζουν την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη είναι ο Ζυγός, παραδοσιακό ζώδιο της Αφροδίτης και ο Κρόνος. Πέρα από την Αφροδίτη και τον Κρόνο, ο ρόλος του Δία είναι κεφαλαιώδης στο θεσμό αυτό και τα περάσματά του από το Ζωδιακό Κύκλο συμπίπτουν πολύ συχνά με περιόδους σύναψης γάμων. Ας τα δούμε όλα αυτά αναλυτικότερα, εξετάζοντας τη στάση των 12 ζωδίων απέναντι στο γάμο.

ΚΡΙΟΣ

Το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζεται από την ασυγκράτητη και τυφλή ορμή για νέες εμπειρίες. Η ανυπομονησία, η βιασύνη και η έμφυτη τραχύτητά του κάνουν τον Κριό αρκετά καχύποπτο απέναντι στην ιδέα της δέσμευση. Ως ζώδιο της στιγμής, ο Κριός ενδιαφέρεται περισσότερο για την πολιορκία και την κατάκτηση, παρά για τη διατήρηση και την οικοδόμηση μιας ισχυρής και ακλόνητης βάσης. Αν και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, η αρσενική (εξωστρεφής, μαχητική και ενεργητική) φύση του Κριού, συντονίζεται καλύτερα με τους άνδρες Κριούς. Όχι ότι η γυναίκα Κριός υστερεί σε δυναμισμό,αλλά το «κοινωνικό σύστημα» τη θέλει πιο «υποτακτική». Πάντως, ως ζώδιο, δεν είναι από τα πιο ένθερμα στο θέμα του γάμου, γιʼ αυτό κι έχουν αυξημένα ποσοστά…διαζυγίων! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για το κατεξοχήν ζώδιο του Άρη που μυρίζεται παντού κινδύνους και γίνεται έξαλλο όταν νιώθει να απειλείται η προσωπική του αυτονομία και ελευθερία. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικά ο τύπος που βολεύεται, παχαίνει και ζει για πάντα ήρεμος σε ένα μέρος. Αρκετές φορές νιώθει την ανάγκη να σπάσει τις αλυσίδες του και να αποκτήσει έναν δικό του ιδιαίτερο χώρο. Αυτό δεν θα πει αναγκαστικά ότι η σχέση σας θα υποφέρει, αλλά συχνά θα νιώσετε ότι παραείναι ανεξάρτητος! Είναι από τη φύση του ένας περιπλανητής και χρειάζεται όλες τις συγκινήσεις. Συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύει την ενεργητικότητά του είναι τα σπορ.

ΤΑΥΡΟΣ

Αντίθετα από τον Κριό, ο Ταύρος είναι περισσότερο «συμβατός» στην ιδέα του γάμου. Τον χαρακτηρίζουν η σταθερότητα και ο ρεαλισμός, όπως και η ανάγκη του για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Οι Ταύροι προτιμούν να λένε όσο πιο λίγα γίνεται. Αγαπούν το σπίτι και την οικογένεια και αλίμονο σε όποιον απειλήσει είτε αυτά είτε την όμορφη σύζυγό τους! Η εσωστρεφής, δεκτική και παθητική φύση του, διακατέχεται από την ιδέα της ασφάλειας και της διατήρησης, αν και μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε εμμονή και κτητικότητα, βλάπτοντας την ισορροπία ενός γάμου. Η απορρόφηση του ζωδίου από τα πρακτικά προβλήματα της ζωής και της υλικής του εξασφάλισης, μπορεί να ερμηνευτεί ως αδιαφορία από την άλλη πλευρά, αν και στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται και από την έμφυτη έλλειψη διαχυτικότητας του ζωδίου. Ο έρωτας παίζει γι΄αυτόν τεράστιο ρόλο και η σωστή ερωτική χημεία σε συνδυασμό πάντα με την προβλέψιμη και αξιόπιστη συμπεριφορά του άλλου, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις γάμου για τον Ταύρο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το ζώδιο των Διδύμων δεν έχει στην μεγαλύτερη υπόληψη το γάμο! Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού, λόγω της εξουσίας του από τον Ερμή, είναι τέτοια η φύση του που δύσκολα δεσμεύεται και πολύ πιο δύσκολα αποκρυσταλλώνει ευρύτερα στον τομέα της καρδιάς. Η ευελιξία, η πλαστικότητα, η πολυπραγμοσύνη, η εγκεφαλική και κατεργάρικη φύση των Διδύμων δύσκολα μπαίνει σε κάποιο «καλούπι» αφού συνήθως ασφυκτιά όταν εισπράττει στην αισθηματική του ζωή καταπίεση, περιορισμούς και κανόνες. Πρόκειται λοιπόν για ένα ζώδιο που αποφεύγει όσο μπορεί το στενό, πολύ προσωπικό και συναισθηματικό δεσμό. Η ανάγκη του για περισσότερο χώρο και συνεχή εναλλαγή παραστάσεων και εμπειριών, τον κάνει άστατο και κάπως επιπόλαιο στα θέματα της καρδιάς. Θυμίζει περισσότερο την ψυχολογία ενός νεαρού, ο οποίος μη όντας ακόμη ώριμος ερωτικά, εμπλέκεται από δω κι από κει, απλώς και μόνο για να ικανοποιηθεί από την εμπειρία της στιγμής. Ο γάμος λοιπόν είναι ξένος προς το ζώδιο αυτό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος έχει τη φήμη του οικογενειάρχη, ιδίως αν πρόκειται για θηλυκό εκπρόσωπο του ζωδίου.Εξουσιάζεται από τη Σελήνη, τη Μεγάλη Μητέρα, κι έχει πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της συναισθηματικής ασφάλειας και σιγουριάς, γιʼ αυτό και ορισμένες φορές οι γυναίκες Καρκίνοι χαρακτηρίζονται από «μητριαρχική» διάθεση. Οι άνδρες δεν πάνε πίσω, αλλά επειδή δεν είναι ιδιαίτερα συμβατοί με τη σεληνιακή φύση, πρωτίστως επηρεάζονται πολύ από τη μητέρα τους και κατόπιν από τη σύζυγό τους. Αν μάλιστα υπάρχουν και αρνητικοί ψυχολογικοί δεσμοί με την οικογένεια, ο άνδρας Καρκίνος μπορεί να καταδιώκεται από μια μανία να βρει την ιδανική γυναίκα στη ζωή του, την οποία βεβαίως ποτέ δε βρίσκει. Συνήθως όμως οι άνδρες Καρκίνοι είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη και αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς, πολύ συχνά«δεσμούς εξάρτησης» με την οικογένειά τους. Η εσωστρέφεια, ο ρευστός συναισθηματισμός και η διστακτικότητα του ζωδίου μειώνουν την πρωτοβουλία του και μάλιστα για έναν τόσο σημαντικό και κεφαλαιώδη τομέα της ζωής , οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιδιώκει τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

ΛΕΩΝ

Η ψυχολογία του Λέοντα δεν είναι αντίθετη με την ιδέα του γάμου, αρκεί αυτή να συμφωνεί με τις προσωπικές απαιτήσεις του ζωδίου! Είναι ιδιαίτερα εγωκεντρικός με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα στη ζωή του. Η πατρική φύση του οφείλεται στον Ήλιο, τον κατεξοχήν πατρικό πλανήτη, ο οποίος διακρίνεται για τη γενναιοδωρία, τον ιπποτισμό, την προσωπική του λάμψη και το κύρος. Ο αρσενικός Ήλιος είναι περισσότερο συμβατός με τον άνδρα, αν και η γυναίκα Λέων βλέπει τον Ήλιο της πάντα στο πρόσωπο του υποψήφιου συζύγου της, γιʼ αυτό και ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη θέρμη απέναντι στην ιδέα του γάμου. Το ελάττωμα του Λέοντα είναι η εστίασή του στο «θεαθήναι», παραβλέποντας συχνά την ουσία του ίδιου του γάμου. Γιʼ αυτό, οι γυναίκες επιδιώκουν με κάθε τρόπο την παρουσία ενός λαμπρού και δυναμικού συζύγου. Πέρα από την απαραίτητη πίστη και αφοσίωση, η οποία είναι κοινή στα δύο φύλα, ο άνδρας Λέων είναι ο χαρακτηριστικός «πάτερ φαμίλιας».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο πραγματισμός και η σχολαστικότητα του ζωδίου, δημιουργούν δυσκολίες στο γάμο. Ως ζώδιο της προσφοράς και της υπηρεσίας έχει περισσότερο ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης, επιδεικνύοντας όσο το δυνατόν περισσότερη αποτελεσματικότητα, ευσυνειδησία και εργατικότητα. Η εργασιακή ηθική και ο έμφυτος πουριτανισμός επιδρούν ανασχετικά στην ιδέα του γάμου, που κι αυτός περνά από το μικροσκόπιο της κριτικής ανάλυσης, κάτι που ενέχει, ως γνωστόν, κινδύνους. Γιʼ αυτό χάνει συχνά τις ευκαιρίες, μιας και βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος. Έτσι εξηγείται και το μεγάλο ποσοστό ανύπαντρων Παρθένων. Το πρακτικό όφελος και η σκοπιμότητα παίζει πάντα πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι ο εκπρόσωπος της ιδέας του γάμου. Η θέση του στη μέση του Ζωδιακού Κύκλου συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του εγώ και τις ανάγκες του άλλου. Γιʼ αυτό και είναι προικισμένος με ιδιότητες ιδιαίτερα συμβατές με το γάμο, όπως τακτ, ευγένεια, χάρη και διπλωματικότητα. Η έντονα κοινωνική και συντροφική του φύση τον κάνει περιζήτητο, γιʼ αυτό και διακρίνεται για τον ευρύ κύκλο των γνωριμιών του. Ως ματαιόδοξος άνθρωπος, είναι φιλάρεσκος, επιρρεπής στις κολακείες και τα χειροκροτήματα των άλλων, αλλά παράλληλα διακρίνεται για την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητά του. Ως ζώδιο της Αφροδίτης, η γυναίκα Ζυγός είναι πιο συμβατή με την ψυχολογία του ζωδίου παρά ο άνδρας, αν και η λεπτότητα, η χάρη και η ευγένειά του είναι στοιχεία που τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό. Η μοναξιά είναι ο θανάσιμος εχθρός του Ζυγού, γιʼ αυτό είναι ένθερμος υποστηρικτής του γάμου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με το να παντρευτείτε έναν Σκορπιό κάνετε πολύ περισσότερα από το να υπογράψετε ένα συμβόλαιο γάμου. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο με την ίδια σας την ψυχή, για όλη σας τη ζωή, ό,τι κι αν συμβεί! Ο Σκορπιός δεν είναι συνηθισμένη ψυχή, είναι η ίδια η δύναμη. Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ότι κάποτε θα έχετε το πάνω χέρι. Η φύση του προκαλεί πολλούς πονοκεφάλους σε όποιον επιθυμήσει να ζήσει μαζί του! Κι όμως ,είναι ένα βαθύτατα συντροφικό ζώδιο, το οποίο δίνει τεράστια σημασία σε κάθε είδος ενεργειακής ανταλλαγής και πολύ περισσότερο στο συναίσθημα και το μεγάλο πάθος. Η εσωστρέφεια, η μυστικοπάθεια, η ακρότητα των συναισθημάτων και οι κτητικές και εξουσιαστικές του τάσεις, δίνουν αναμφίβολα χρώμα στον έρωτα και το γάμο, αλλά πρέπει κανείς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και προικισμένος για να αντιμετωπίσει τέτοια θυελλώδη συναισθήματα. Παραδοσιακά, πρόκειται για την κατοικία του Άρη, μόνο που εδώ ο πολεμιστής θεός είναι περισσότερο αμυντικός, παρά επιθετικός. Η φιλύποπτη φύση του ζωδίου δεν αντιμετωπίζει τίποτε ανάλαφρα. Η σταθερή και απόλυτη πλευρά του μπορεί να επιδρά κατά καιρούς ασφυκτικά στον άλλον και η επιπολαιότητα δεν έχει καμία θέση στη ζωή. Το ζώδιο αυτό δίνει και στα δύο φύλα έντονο ερωτισμό, ο οποίος πολλές φορές εκδηλώνεται με έναν πρωτόγονο και τραχύ τρόπο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα διαζύγια είναι συχνά στους Τοξότες! Η διαχυτική, φλογερή, εξωστρεφής και πληθωρική φύση του Τοξότη, δύσκολα αποδέχεται κάθε είδους δεσμά, πόσο μάλλον τα δεσμά του γάμου! Η παραδοσιακή κατοικία του Δία δίνει ώθηση σε όλα και ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο το οποίο επιθυμεί όσο τίποτα να διευρύνει τους φυσικούς, πνευματικούς και ψυχικούς του ορίζοντες. Είναι ο αναζητητής της περιπέτειας. Διψά για γνώση και εναλλαγή εμπειριών, γιʼ αυτό και δεν παντρεύεται εύκολα και τις προσωπικές σχέσεις του τις ζει σαν μια περιπέτεια. Έτσι, ο Τοξότης είναι πιθανό να βγαίνει έξω και να επιστρέφει ύστερα από μια-δυο βδομάδες. Παρόλα αυτά είναι δυνατό να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του και να προχωρήσει στο γάμο. Το θέμα είναι πώς μπορεί να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εδώ έχουμε ένα άριστο υλικό για γάμο, μιας και οι κλασικές ιδιότητες του Αιγόκερω είναι ο πραγματισμός, ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, η πειθαρχία και η οργάνωση. Τον επιδιώκει όμως περισσότερο για λόγους κοινωνικής καταξίωσης, παρά καθαρά προσωπικής επιθυμίας. Οι παραδοσιακές αρχές και η συντηρητική φύση του ζωδίου δίνουν την τάση για μακροχρόνιες σχέσεις, γιʼ αυτό και οι γάμοι των Αιγόκερων αντέχουν στο χρόνο. Ο σεβασμός του στις παραδοσιακές αξίες και η έντονα πατρική του φύση τον κάνουν να επιλέγει σύντροφο που δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της οικογένειάς του. Παραδοσιακό ζώδιο του Κρόνου, του αυστηρού και αμείλικτου κριτή των πεπραγμένων της ζωής, η εσωστρεφής αλλά παράλληλα φιλόδοξη φύση του ζωδίου, είναι συμβατή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αν και οι άνδρες φαίνεται να συντονίζονται καλύτερα, λόγω της τονισμένης επαγγελματικής συνείδησης.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εγκεφαλική, φιλελεύθερη, αδέσμευτη και έντονα κοινωνική συνείδηση του Υδροχόου, έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της δέσμευσης μʼ έναν άλλον άνθρωπο. Είναι αλήθεια ότι ο Υδροχόος είναι καλύτερος ως φίλος, παρά ως εραστής ή σύζυγος, αφού δυσκολεύεται να μπει στα στενά προσωπικά πλαίσια που απαιτεί ο γάμος. Όσο πιο ασφυκτικός γίνεται ο γάμος, τόσο πιο πιθανό είναι ο Υδροχόος να φύγει. Έχει περισσότερο την ανάγκη για μια πιο ευάερη και προοδευτική σχέση, γιʼ αυτό κουράζεται αφάνταστα αν μπει σε προβλέψιμο και επαναλαμβανόμενο μοτίβο ζωής. Ο Υδροχόος έλκεται περισσότερο από διανοούμενους τύπους, ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο στη ζωή του. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του, προτιμώντας να τα περνά από το κόσκινο της λογικής, με αποτέλεσμα να μοιάζει στους άλλους ψυχρός και αδιάφορος. Αυτό δείχνει καθαρά ότι ο Υδροχόος συναντά δυσκολίες όταν πρόκειται να στρέψει το ενδιαφέρον του σε μια σχέση καθαρά προσωπική. Στατιστικά μιλώντας, η ανάγκη του ζωδίου για προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία δεν βοηθάει στο γάμο, γιʼ αυτό και τα διαζύγια δεν είναι καθόλου σπάνια.

ΙΧΘΥΕΣ

Η υπερβολικά συναισθηματική, ρευστή και εν πολλοίς χαώδης φύση των Ιχθύων δύσκολα πειθαρχεί, με αποτέλεσμα να βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο και παγιδευμένο σε περιπέτειες καρδιάς! Ο ρομαντισμός και η τάση του ζωδίου για φυγή από τις πιέσεις της πραγματικότητας, δημιουργούν τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους συναισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Αναμφίβολα οι Ιχθύες δίνουν πολλά όταν νιώσουν ερωτευμένοι, φτάνοντας στο σημείο να συμπεριφέρονται με αυτοθυσία, κάτι που ναι μεν είναι ευγενικό, αλλά ενέχει και παγίδες. Ο ντελικάτος ψυχισμός τους εκδηλώνεται συχνά με μελοδραματικό τρόπο και οι διαθέσεις τους μεταπίπτουν μʼέναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο

 

 http://asteriskos.wordpress.com/2011/12/08/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...