παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο Άρης στο Ζυγό (8 Δεκεμβρίου 2013 – 26 Ιουλίου 2014) – Μια Ανασκόπηση

Φτάσαμε λοιπόν στην εβδομάδα που ο Άρης θα ολοκληρώσει την διέλευση του από το ζώδιου του Ζυγού μετά από μια περίοδο 217 ημερών. Αυτό το ποστ είναι μια προσπάθεια να γίνει μια αποτίμηση αυτής της περιόδου και, γιατί όχι, να καταθέσετε τις προσωπικές απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο κύκλο. Για να καταφέρουμε να βάλουμε ένα πλαίσιο στο συγκεκριμένο θέμα σας δίνω παρακάτω μερικά στοιχεία που θεωρώ ότι είναι χρήσιμα στη προσπάθεια σας να αποτιμήσετε αυτό το κύκλο για εσάς προσωπικά.

 

- Ο κύκλος του Άρη στο χάρτη συμβολίζει τη περιοδική ανάγκη να αναλάβουμε δράση και να θέσουμε τους δικούς μας όρους σε όλες τις σφαίρες της ζωής μας. Ο οίκος (δηλ. η σφαίρα της ζωής) που επηρεάζεται από τον Άρη είναι μια σφαίρα που πρέπει να δώσουμε μάχες, να πάμε κόντρα σε διαμορφωμένες συνθήκες και να αναλάβουμε δράση και να κόψουμε δεσμούς με ότι ο κοινωνικός περίγυρος μας λέει ότι είναι καλό ή ασφαλές για εμάς. Επιπλέον ο Άρης ενεργοποιεί καταστάσεις που είναι δυσάρεστες ή επιβλαβείς για εμάς και έχουν προέλθει από δική μας ραθυμία ή φοβία να αντιμετωπίσουμε ευθέως ένα πρόβλημα.

 

Συνεπώς, και με βάση τις μοίρες του ζωδιακού που λαμβάνει χώρα η ανάδρομη πορεία, θα εντοπίσουμε και τη σφαίρα της ζωής που μας επηρέασε αυτή η διέλευση του Άρη. Συνήθως θα πρόκειται για έναν μόνο οίκο ή για δύο οίκους. Στη πρώτη περίπτωση η δράση είναι εστιασμένη. Στη δεύτερη περίπτωση είναι που αποδεικνύεται και η σημασία των ανάδρομων κινήσεων καθώς ο ανάδρομος πλανήτης συνδέει δύο σφαίρες της ζωής με τη κίνηση του.

 

Ας δώσω και ένα παράδειγμα σε αυτό: έστω ότι ο Άρης σε ορθή πορεία διασχίζει τον 4ο οίκο μου, προχωρά στον 5ο και εκεί γυρίζει ανάδρομος και επιστρέφει για ένα διάστημα ανάδρομος στον 4ο ξανά. Πώς θα ερμηνεύσω μια τέτοια κίνηση; Περνώντας από τον 4ο οίκο, ο Άρης μου λέει ότι πρέπει να πολεμήσω για θέματα που αφορούν αυτή τη σφαίρα της ζωής μου, δηλαδή το σπίτι μου και το προσωπικό μου χώρο. Επίσης όμως μπορεί να με φέρει σε σύρραξη με πρόσωπα της οικογένειας μου εξαιτίας της αυτονομίας μου. Επίσης ίσως φέρει και κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους γονείς μου για το οποίο πρέπει να καταναλώσω και εγώ ενέργεια και να δώσω προσοχή. Περνώντας στο 5ο, και με τη δύναμη της αυτονομίας που έχω κερδίσει τις προηγούμενες εβδομάδες, αρχίζω και οραματίζομαι ένα νέο μέλλον για εμένα, όπου θα είμαι περισσότερο πρωταγωνιστής στα όνειρα μου και θα έχω μια πιο δημιουργική δουλειά ίσως ή θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τις δραστηριότητες που με κάνουν ευτυχισμένο. Όμως τη στιγμή που οραματίζομαι αυτό το μέλλον ο Άρης γυρίζει ανάδρομος και αρχίζω και εντοπίζω τις ελλείψεις μου και τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Όταν πλέον ο Άρης περνάει στο 4ο οίκο μου, επανέρχονται τα προβλήματα και οι προκλήσεις του προηγούμενου σταδίου για να μου δείξουν ότι έχω ακόμη ανοιχτά μέτωπα. Μάλλον πρέπει να πληρώσω περισσότερα από όσα υπολόγιζα για το νέο μου χώρο. Ίσως το πρόβλημα με τους γονείς μου έχει γίνει πιο δύσκολο όσο εγώ ονειρευόμουν ένα καλύτερο μέλλον. Άρα τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσω τη δύναμη που δίνει το όραμα μου για ένα καλύτερο μέλλον για να αντιμετωπίσω  στο παρόν πολύ πιεστικά προβλήματα. Και αφού τελειώσω με αυτά σε όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας, αλλά και στην ορθή πορεία μέχρι ο Άρης να περάσει ξανά στον 5ο οίκο μου, τότε μόνο θα είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

 

Ακριβώς η ίδια λογική λειτουργεί σε όλες τις ανάδρομες πορείες που πιάνουν δύο οίκους μας. Το μόνο που αλλάζει είναι το κίνητρο που συμβολίζει ο κάθε πλανήτης.

 

- Ο κύκλος του Άρη στο Ζυγό χαρακτηρίζεται από 4 περιόδους. Αυτές έχουν τη λογική της συνέχειας, δηλαδή στη 1η περίοδο διαμορφώνονται νέες συνθήκες και γεγονότα που μας καλούν να ανασύρουμε ποιότητες όπως επιθετικότητα, αντοχές, πείσμα, εγωισμό, στη 2η  περίοδο έχουμε αποκάλυψη της πλήρους έντασης και έκτασης των γεγονότων και καταλαβαίνουμε πραγματικά τι είδους πρωτοβουλίες πρέπει να λάβουμε, στη 3η έχουμε τη περίοδο που βλέπουμε τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας (ή τις συνέπειες της απραξίας μας) και στη 4η περίοδο έχουμε μερικές ειδικές συνθήκες που αναλύονται σε εκείνο το σημειο. Ας τις δούμε με τη σειρά:

 

1η Περίοδος: 8 Δεκεμβρίου 2013 έως 1 Μαρτίου 2014

Σε αυτή τη περίοδο έχουμε την ορθή πορεία του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού μέχρι και τη στάση του για να γυρίσει ανάδρομος. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης σχηματίζει τις πρώτες δυναμικές όψεις με τους Ουρανό, Πλούτωνα και Δία που βρίσκονται στα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια (Κριό, Αιγόκερω και Καρκίνο αντίστοιχα). Το πλέον δυναμικό διάστημα αυτής της περιόδου είναι από 25 Δεκεμβρίου 2013 έως και 10 Ιανουαρίου 2014 όπου έχουμε διαδοχικά αντίθεση με τον Ουρανό, τετράγωνο με το Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Δία.

Επιπλέον στο διάστημα 22 Δεκεμβρίου με 4 Μαρτίου έχουμε την επιρροή του αντίστοιχου ανάδρομου κύκλου της Αφροδίτης στον Αιγόκερω. Ο Άρης συναντήθηκε σε τετράγωνο με την ανάδρομη Αφροδίτη στις 16 και 17 Ιανουαρίου και μετά ξανά μαζί της σε ορθή πορεία το διήμερο που γυρνούσε ανάδρομος στις 1-3 Μαρτίου.

Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι ενδεικτικές είτε γεγονότων που λαμβάνουν χώρα και διαταράσσουν την αίσθηση ασφάλειας, ηρεμίας και γαλήνης μας, είτε είναι μέρες που τα γεγονότα εν αγνοία μας θέτονται σε κίνηση για να αποκαλυφθεί η πλήρης τους ένταση και έκταση στην ανάδρομη πορεία που ακολουθεί. Χρησιμοποιούνται επίσης και σαν αφετηρία για να συγκριθούν με τις αντίστοιχες ημερομηνίες που ακολουθούν.

 

2η Περίοδος: 2 Μαρτίου 2014 έως 20 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η περίοδος της ανάδρομης πορείας του Άρη μέχρι και τη στάση του για να γυρίσει σε ορθή πορεία. Σε αυτό το διάστημα έχουμε επανάληψη των δυναμικών όψεων με Ουρανό, Πλούτωνα και Δία που συνέβησαν στη 1η περίοδο. Οι δύο εβδομάδες από τις 13 έως τις 27 Απριλίου είναι αυτές με τη μεγαλύτερη ένταση (πρόκειται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα μετά από αυτή). Στις 15 Απριλίου έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη στο Ζυγό σε σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη και την αμέσως επόμενη εβδομάδα από την έκλειψη συγκεντρώνονται στη 13η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων Άρη - Δίας - Πλούτωνας - Ουρανός δημιουργώντας ένα μεγάλο παρορμητικό σταυρό.

Ειδικά για την έκλειψη να τονίσουμε ότι πρώτη φορά ενεργοποιείται το Μάιο στο διάστημα από 24 μέχρι 26 Μαΐου από την Αφροδίτη που περνά από τον Κριό και ο Άρης την ενεργοποιεί πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα στο διάστημα από 14 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου.

 

3η Περίοδος: 21 Μαΐου έως 21 Ιουλίου 2014 (σήμερα)

Αυτή είναι η περίοδος που Άρης διατρέχει τις ίδιες μοίρες στις οποίες έκανε τη ανάδρομη πορεία του (γύρισε ανάδρομος στην 27η μοίρα του Ζυγού μέχρι την 9η μοίρα και σήμερα περνά για τελευταία φορά σε αυτό το κύκλο από την 27η μοίρα). Σε αυτό το κύκλο επαναλαμβάνονται για τελευταία φορά τα τετράγωνα με τους Ουρανό και Πλούτωνα για να κλείσει, θετικά ή αρνητικά, ο κύκλος των γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό από το Δεκέμβριο. Έχουμε πιο αναλυτικά:

Τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα 11 με 15 Ιουνίου 2014

Αντίθεση Άρη - Ουρανού 22 με 28 Ιουνίου 2014

Το τελευταίο τετράγωνο Άρη - Δία θα πραγματοποιηθεί στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων (σε Σκορπιό και Λέοντα αντίστοιχα) και είναι ένδειξη ότι μέρος της έντασης που ξεκίνησε από το Δεκέμβριο θα εκτονωθεί σε άλλη σφαίρα της ζωής, προξενώντας έτσι έμμεσα γεγονότα.

 

4η Περίοδος: 21 Ιουλίου με 26 Ιουλίου

Αυτή η σύντομη περίοδος λίγων ημερών, παρότι φαίνεται ασήμαντη, είναι πραγματικά σημαντική σε δύο επίπεδα: (1) για όσους έχουν πλανήτες στις τελευταίες 3 μοίρες του Ζυγού είναι το μόνο διάστημα που θα νιώσουν την επιρροή του Άρη σε αυτό το κύκλο και αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δεχτούν συσσωρευμένη ενέργεια. (2) Όταν ένας πλανήτης εγκαταλείπει ένα ζώδιο έχει τη τάση να μας αφήνει με γεγονότα που φέρουν τη σφραγίδα του. Αυτό σημαίνει ότι ακραία, βίαια γεγονότα δε πρέπει να αποκλείονται αυτή την εβδομάδα, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ελπίζω αυτός ο μπούσουλας να σας βοηθήσει να βάλετε σε ένα πλαίσιο γεγονότα και αλλαγές των 217 ημερών του Άρη στο Ζυγό και με χαρά αν έχετε κάτι να προσθέσετε ή να καταθέσετε θα το διαβάσουμε!

 

Καλή εβδομάδα Stardomers!

 

Υ.Γ: Αν σας ενδιαφέρει αυτή η ανάλυση πείτε το μήπως θα μπορούσαμε να δούμε μέσα στην εβδομάδα και μια αντίστοιχη για τους προηγούμενους ανάδρομους κύκλους του Άρη στο Ζυγό και να κάνουμε και μια συσχέτιση με πιο συλλογικά γεγονότα)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...