παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΗΛΙΟΦΩΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ηλιόφωτη Αφροδίτη στις 5 & 6 Ιουνίου: Επωφεληθείτε!


Ηλιόφωτη Αφροδίτη στις 5 & 6 Ιουνίου: Επωφεληθείτε!Όσοι παρακολουθείτε τον ουρανό, στις 5 και 6 Ιουνίου φέτος, θα έχετε την ευκαιρία, ανάλογα...


με το σημείο της γης που θα βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή, να απολαύσετε ένα θαυμαστό θέαμα: Η Αφροδίτη θα σχηματίσει σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο.







Για όσους τυχερούς έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φαινόμενο κατά το ηλιοβασίλεμα, η Αφροδίτη θα είναι ορατή σαν μια μικρή μαύρη κουκίδα στην επιφάνεια του Ήλιου (φωτό)!



Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο συμβαίνει πολύ σπάνια και θα είναι το τελευταίο για τον 21ο αιώνα. Η αμέσως προηγούμενη φορά που το απολαύσαμε ήταν στις 8 Ιουνίου του 2004 και την επόμενη φορά που θα συμβεί θα έχουμε... 11 Δεκεμβρίου 2117.



Ευτυχώς, το αστρονομικό γεγονός της συγκεκριμένης διέλευσης που πραγματοποιεί η Αφροδίτη από τον Ήλιο είναι ευρέως ορατό σε όλον τον πλανήτη.



Άπειροι παρατηρητές και στις επτά ηπείρους, ακόμα και σε ένα κομμάτι της Ανταρκτικής, θα είναι σε θέση να το δουν.



*******







Αστρολογικά τώρα, με την ανάδρομη Αφροδίτη να βρίσκεται στους Διδύμους, την ημέρα του φαινομένου αυτού ο Ήλιος και η Αφροδίτη σχηματίζουν σύνοδο ιδιομοιρίας στην 15η μοίρα των Διδύμων.



Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη ένας πλανήτης στην καρδιά του Ηλίου, που είναι δηλαδήΗλιόφωτος*, θεωρείται άκρως ευνοϊκός. Η κατάσταση αυτή του πλανήτη, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και στην Ωριαία αστρολογία. Όταν, δηλαδή συναντάται ηλιόφωτος σημειοδότης σε έναν ωριαίο χάρτη ερμηνεύεται ως θετικό σημάδι. Ανάλογα με την περίπτωση, δηλώνει την εύνοιά του στον τομέα που βρίσκεται και στο πρόσωπο ή την κατάσταση που αντιπροσωπεύει μέσα στον χάρτη.



Λίγοι μελετητές, ακόμα και αστρολόγοι, γνωρίζουν τον ορισμό του φαινομένου και την ερμηνεία του ηλιόφωτου πλανήτη, κι έτσι τις περισσότερες φορές δεν τον λαμβάνουν υπόψη κατά την εξέταση των αστρολογικών χαρτών.



* Ηλιόφωτος πλανήτης (στην καρδιά του Ήλιου): Όρος που αναφέρεται σε μια πολύ στενή σύνοδο ενός πλανήτη με τον Ήλιο, όταν η απόστασή τους είναι λιγότερο από 17' τόξου. Παραδοσιακά, η θέση αυτή ενδυναμώνει τον πλανήτη. Στη βιβλιογραφία, το φαινόμενο του Ηλιόφωτου πλανήτη συναντάται με τον όρο Cazimi. Είναι μια από τις ισχυρότερες συμπτωματικές δυνάμεις και βαθμολογείται με +5.











Μάλιστα, η εύνοια που υπόσχεται ο ηλιόφωτος, είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν πρόκειται για κάποιον από τους δύο ευμενείς πλανήτες, Αφροδίτη και Δία.



Η Αφροδίτη λοιπόν θα είναι Ηλιόφωτη από τις 23.52 (ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της 5ης Ιουνίου 2012, έως το πρωί της επομένης 6/6, στις 8.26, οπότε τελειώνει το φαινόμενο αυτό.







Έχουμε δηλαδή την δυτικά του Ηλίου ευρισκόμενη Αφροδίτη να έχει 17΄ απόσταση, και το φαινόμενο διαρκεί μέχρι να διανύσει την απόσταση τόξου που χρειάζεται για να βρεθεί 17΄ ανατολικά του Ηλίου.







Οι ώρες που θα διαρκέσει το φαινόμενο, γενικά, θεωρούνται άκρως εκμεταλλεύσιμες από αστρολογικής απόψεως. Ειδικότερα βέβαια, ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν την Αφροδίτη ηλιόφωτη στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους.



Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ακρίβεια του φαινομένου της Ηλιόφωτης Αφροδίτης υφίσταται κυρίως τις νυκτερινές ώρες, καθένας από εμάς μπορεί να εκμεταλλευτεί το διάστημα αυτό με τον καλύτερο τρόπο που ο ίδιος νομίζει. Όσοι και όπως μπορούμε, καλό είναι να πράξουμε τα δέοντα, προκειμένου να ευνοηθούμε, κυρίως στα θέματα που σηματοδοτεί η Αφροδίτη*.



* Έρωτας, χρήματα, τέχνη ομορφιά, καλοπέραση, απολαύσεις υλικές και αισθητικές και γενικότερα οι καλές σχέσεις με τον περίγυρό μας.







Ας διασκεδάσουμε λοιπόν, κι ας περάσουμε όλοι ευχάριστα μαζί με τη φίλη μας την Ηλιόφωτη Αφροδίτη!
astrology


Κανε Like Αν σου αρεσε !!


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...