παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
People’s Temple: Case “Jim Jones”

Λίγες μέρες απομένουν για να μετρήσουμε ακριβώς 33 χρόνια από το ιστορικό μακελειό της Jonestown. Στις 18-11-1978, στην κοινότητα Jonestown της Γουιάνα, 913 άνθρωποι προέβησαν στην αυτοχειρία υπό την καθοδήγηση ενός ανθρώπου – του Jim Jones – μαζί με τον οποίο οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο ίσων ευκαιριών και προσωπικής πραγμάτωσης.

 

Ο Jim Jones, ιδρυτής και ηγέτης της επονομαζόμενης θρησκευτικής σέκτας «Ναός των Ανθρώπων», δημιούργησε ένα μεγαλεπήβολο – για την εποχή εκείνη – όραμα που είχε τις βάσεις του στην φυλετική αδελφότητα και ενοποίηση. Παρά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε, ο Jones κατάφερε να αναπτύξει ένα πολυσύνθετο κα ετερογενές «πλέγμα» αφοσιωμένων και πιστών οπαδών οι οποίοι εγκολπώθηκαν τις ιδέες και τις αντιλήψεις του.

 Οι λαμπρές προοπτικές όμως του οράματος και η ενσάρκωσή του με την εφαρμογή ενός κομμουνιστικού μοντέλου φιλανθρωπικής κοινότητας κατέληξαν στο ειδεχθές συμβάν της μαζικής αυτοκτονίας στην Jonestown.

Πολλοί υποστήριξαν ότι ο Jones υπήρξε χαρισματικός ηγέτης αλλά και παρανοϊκή προσωπικότητα σε μια μεγάλη μάζα ανθρώπων, οι οποίοι υπέστησαν ψυχονοητική χειραγώγηση και αποστερήθηκαν την κριτική τους ικανότητα και την προσωπική τους βούληση.

 

Θα μπορούσατε να αναφερθείτε, σε γενικές γραμμές, στις τάσεις και το συμπεριφορικό μοντέλο του Jim Jones όπως αυτά διαφαίνονται στον χάρτη του???

 Info: May 13, 1931, 10:00 PM in Lynn, IN (United States)
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...