παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ
Ζυγός, το ζώδιο της εύθραυστης ισορροπίας και της αισθητικής και της χάρης. Κάθε φορά με τον ένα πόδι στο σχοινί και το άλλο στον αέρα, το μισό κορμί στην ασφάλεια της μοναξιάς και το άλλο μισό στη σαγήνη της ανακάλυψης του Άλλου. Το ζώδιο που τρέφεται από την ομορφιά και την σαγήνη.
Ομορφιά. Μια ιδέα που όσο και αν την ψάχνει στον κόσμο μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις θα την βρει. Λίγες στιγμές ευτυχίας και ατέλειωτες ώρες αγωνίας για την αναζήτηση της μορφής της σε αυτό τον κόσμο. Ζυγός, ο μεγάλος εγκλωβισμένος στα στενά κουτάκια αυτού του ευθυνότροφου κόσμου και των ευθυνόφοβων ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Ένας φιλόσοφος της ομορφιάς σε ένα κόσμο επιστημονικών ορισμών και αποδείξεων. «Είναι δυνατόν κανείς να κοιτάζει στα άστρα και αντί να βλέπει τέχνη, σχήματα και μουσικές, να βλέπει νέφη αερίων, μόρια και ιόντα;».
Ερωτευμένοι με τον έρωτα (όπως λέει και ένας καλός φίλος), φαταλιστικοί και δραματικοί αν θέλουν αλλά τη στιγμή που θα αισθανθούν πως δεν παίρνουν τόσα όσα δίνουν παγωμένοι, απόμακροι και φευγάτοι πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές. Αυτό είναι το μάθημα και το μυστικό, η απαίτηση και η κατάρα, το θέλω και το πρέπει του ζωδίου: Τίποτα δεν προσφέρεται εν λευκώ, όσα έδωσες θα λάβεις. Ζυγαριά, ισορροπία και ισότητα, συμφωνία και πολιτισμός. Η ισότητα είναι αρμονία και η κάθε σχέση μια πέτρα στο οικοδόμημα της ευτυχίας του Ζυγού.
Η ζωή διδάσκει ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολιτισμένοι. Οι άνθρωποι έχουν ακόμη ένστικτα και συναισθήματα, κατάλοιπα της ζωικής τους φύσης και όχι μόνο αυτό αλλά αφήνονται σε αυτά, τρέφονται από αυτά, οδηγούνται στην καταστροφή μέσω αυτών. Για τους Ζυγούς αυτή είναι η μαχαιριά, το τραύμα, η αιτία πολέμου και απωλειών: ο υποκειμενισμός, το συναίσθημα που δεν εξηγείτε, δεν αναλύεται και δεν μετριέται για να μπει στη ζυγαριά και να μετρηθεί. Όταν ο Ζυγός καρφωθεί πρώτη φορά από αυτό το μαχαίρι ή το καρφώσει ο ίδιος σε κάποιον (ανακαλύπτοντας τις σκιές του εγώ του) θα βρεθεί εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υπαρξιακής κρίσης.
Υπάρχουν οι Ζυγοί που θα αρνηθούν την ύπαρξη αυτών των συναισθημάτων, που δεν θα αποδεχθούν πως μπορεί να υπάρχει κάτι τόσο ανεξήγητο που να χαλάει το συμπαντικός τους πλάνο. Θα το πολεμήσουν. Θα αποχωρούν παρά θα συμμετέχουν. Θα πειραματίζονται παρά θα εμπλέκονται. Υπάρχουν όμως και οι Ζυγοί που θα κάνουν το βήμα στο κενό. Θα πέσουν από το σχοινί, θα αρνηθούν την ασφάλεια της μοναξιάς και στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τον ανεξήγητο άλλο που αισθάνεται χωρίς να σκέφτεται, θα κάνουν μια επιλογή.
Ναι, οι Ζυγοί που κατηγορούνται ότι δεν μπορούν να επιλέξουν θα κάνουν μέσω της ακατανόητης ύπαρξης του Άλλου μια επιλογή. Και όλα ξεκινούν από την επιλογή, το Εγώ ξεκινά από την επιλογή. Και τότε γίνεται κατανοητό γιατί ο Ζυγός είναι η πτώση του Ήλιου. Ο Άλλος διαμορφώνει το Εγώ μου καλώντας με να επιλέξω να τον βρω κάπου στη μέση της απόστασής μας. Για τον Ζυγό ο Άλλος δεν είναι απαραίτητος, είναι αναπόφευκτος.
Η Νέα Σελήνη είναι ευκαιρία, φρέσκια δράση, απαλλαγή από την καταδυνάστευση του παρελθόντος, ο κύκλος που τώρα χαράσσεται από τον διαβήτη της επιλογής στον τερέν της πραγματικότητας. Νέα Σελήνη στον Ζυγό: ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον αναπόφευκτο Άλλο, να πέσουμε από το σχοινί χωρίς την εγγύηση ενός διχτυού ασφαλείας, να πάψουμε να αρνούμαστε πως κι εκείνος/η έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες, προβλήματα, απαιτήσεις, θυμούς και αναμνήσεις όπως εμείς. Με επίκεντρο τον Άλλο μαθαίνουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που δυσκολευόμαστε να υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο με ευτυχία. Μοιάζουμε άρα μπορούμε να ανοιχτούμε. Διαφέρουμε άρα μπορούμε να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε μαζί. Εσύ κι Εγώ. Να αλλάξει κι ο χώρος ανάμεσα μας. Από το κενό να δημιουργήσουμε περιεχόμενο.
Καλή Νέα Σελήνη Stardome! Καλές γνωριμίες, (επανα)συνδέσεις, προσεγγίσεις και αποχωρισμούς.
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...