παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
KΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

από το μέλος ether12 @ 15.01.2009 21:04


Aπό σήμερα και κάθε Πέμπτη (22.00) θα προβάλλεται στην ΕΤ η σειρά «Καρυωτάκης» και δεν είναι κακό να της κάνουμε λίγη διαφήμιση. Ίσα-ίσα, σε μία εποχή που καθημερινά κατακλυζόμαστε από σκατά επιβάλλεται να στηρίζουμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες. 

Ας δούμε, όμως, τον αστρολογικό χάρτη του «καταραμένου ποιητή». 

30 Οκτωβρίου 1896, άγνωστη ώρα, Τρίπολη.   Σκορπιός ο Ήλιος, Λέων η Σελήνη, Ζυγός ο Ερμής, Τοξότης η Αφροδίτη, Δίδυμοι ο Άρης, Παρθένος ο Δίας, Σκορπιός οι Κρόνος-Ουρανός...  

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι η πολύ κοντινή σύνοδος Ήλιου-Χείρωνα στο Σκορπιό. Ο Ήλιος στο Σκορπιό είναι όυτως ή άλλως σκοτεινός. Ακόμα και ένας θετικός Σκορπιός κάποια στιγμή θα βιώσει μία έντονη ενόρμηση για θάνατο και εκμηδένιση...εδώ, όμως, ο Χείρων μπλέκει το πράγμα, τραυματίζοντας τον  Ήλιο του ποιητή.   Oι όψεις Ήλιου-Χείρωνα έχουν βεβαίως και πολλά καλά όμως τα αρνητικά της είναι πιο θεμελιώδη.
Η Liz Greene τονίζει ότι μερικά από αυτά είναι η κατάθλιψη, η αίσθηση μίας μόνιμης ζημιάς και το χάσιμο της θέλησης και χαράς για ζωή (τα παραπάνω συμπτώματα ο Καρυωτάκης τα παραδέχτηκε ανοικτά). Ειδικά στο Σκορπιό το Χειρώνιο τραύμα φαίνεται να παίρνει μία μοιραία, θανάσιμη τροπή. Θυμίζουμε ότι ο Κένταυρος Χείρων ήταν αθάνατος, όμως το τραύμα από το βέλος του Ηρακλή του προκαλούσε διαρκείς και φρικτούς πόνους χωρίς τελειωμό. Έτσι λοιπόν ο Χείρων πήρε μία γενναία απόφαση: αποφάσισε να πεθάνει χαρίζοντας την αθανασία του στον Προμηθέα!  Τί να την κάνεις την αιώνια ζωή όταν αυτή είναι γεμάτη πόνο.... 

Ωστόσο, δεν πρέπει να φανταζόμαστε τον Καρυωτάκη σαν ένα μίζερο, καταθλιπτικό νέο που διαρκώς κλαιγόταν και σκεφτόταν την αυτοκτονία, κάτι που τονίζει και ο σκηνοθέτης της σειράς που μελέτησε τη ζωή του ποιητή. Ο ποιητής στο αποχαιρετιστήριο γράμμα τονίζει ότι «δοκίμασε όλες τις χαρές», και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην τις δοκιμάσει όταν έχει Σελήνη στο Λέοντα και Αφροδίτη στον Τοξότη, ζώδια της ευδαιμονίας, της καλοπέρασης και της κατάφασης.

Ειδικά η Αφροδίτη στον Τοξότη φαίνεται καθαρά καθώς στην ηλικία των 17 γράφεται στη Νομική, περίοδος σπουδών και μελετών, αλλά και περίοδος που ακολουθείται από συνεχή πάρτυ και κραιπάλες!   Το κλειδί, όμως, κατʼεμέ βρίσκεται στη σχέση Ήλιου-Σελήνης.  Η παρατήρηση μου έχει δείξει ότι τα τετράγωνα Ήλιου-Σελήνης πιθανόν να σχετίζονται με κάποιες ψυχικές ανισορροπίες. Φυσικά και δεν γενικεύω, δεν λέω ότι όποιος έχει αυτό το τετράγωνο είναι προβληματικός, καμία σχέση. Απλά μιλάω με τη ψυχρή γλώσσα της στατιστικής που μου δείχνει ότι τα άτομα με τετράγωνο στα Φώτα παρουσιάζουν σχετικά αυξημένη συχνότητα εσωτερικών ανισορροπιών λόγω της δυσαρμονίας εγωϊσμού-συναισθημάτων αλλά και λόγω της δυσαρμονίας μεταξύ αυτού που παίρνουν από τη ζωή και αυτού που επιθυμούν από τη ζωή. 

Η περίπτωση του Καρυωτάκη είναι ενδεικτική. Σκορπιός, το ζώδιο του «θανάτου» - Λέων, το ζώδιο της «ζωής». Συνήθως επικρατεί ο Ήλιος, ειδικά στους άντρες, ειδικά μετά τα 30, μετά την Κρόνια επιστροφή που κάνει τον άνθρωπο να πορεύεται πιο συνειδητά και με μεγαλύτερη αυτογνωσία. Και αν προσθέσουμε και τη σύνοδο του Χείρωνα, καθώς και τη ζοφερή σύνοδο Κρόνου-Ουρανού στο Σκορπιό (!!!) –μακριά, όμως, από τον Ήλιο- τότε δεν μας εκπλήσσει  που μετά τα 30 επικράτησε εντελώς το «μαύρο» στη ρουλέτα του ποιητή!

Τη μοιραία απόφαση, πάντως,  την αποδίδω λιγότερο στο Σκορπιό και περισσότερο στην περηφάνια του Λέοντα. Η Λιονταρίσια Σελήνη δεν μπορεί να συμβιβαστεί με  τη νίκη του «μαύρου», αρνείται να αποδεχτεί μία ζωή χωρίς χαρά....προτιμά να δώσει ένα γενναίο και δραματικό τέλος!!


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...