παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Pluto in the Fifth: The Alchemy of Love

Pluto in the Fifth: The Alchemy of Love

 bell-hook-candle-post-287x300.png

 

Η Gillian Holroyd, ένα ελεύθερο πνεύμα και ιδιοκτήτρια γκαλερί στο Greenwich Village, πουλώντας μάλλον αντικείμενα μακάβριας πρωτόγονης μορφής τέχνης, έχει βαρεθεί, είναι ανήσυχη και δυσαρεστημένη με τη ζωή της. Όμορφη, μορφωμένη και οικονομικά ανεξάρτητη, που είναι μπροστά από την μέση γυναίκα της εποχής της. Είναι μια γυναίκα με ευθύνες που έχει και τον έλεγχο. Αυτό που δεν έχει, όμως, είναι η αγάπη. Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος γι 'αυτό. Η Gillian Holroyd είναι μια μάγισσα με υπερφυσικές ικανότητες. Στην ταινία του Bell 1958, «βιβλίο και κερί», η αγάπη απαγορεύεται για τις μάγισσες, αν επιθυμούν να διατηρήσουν τις εξουσίες τους.

Όταν συναντάμε τη Gillian, εργάζεται στο κατάστημα της την παραμονή των Χριστουγέννων, και ο άμοιρος γείτονας Shep Henderson, ένας εκδότης βιβλίων, καταφεύγει στο μαγαζί της για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Η Gillian τον θαυμάζει από μακριά, μέχρι τη στιγμή που πιάνει  κουβέντα μαζί του, αυτή προς απογοήτευσή της μαθαίνει πως είναι αρραβωνιασμένος. Το χειρότερο είναι, πως μαθαίνει αργότερα ότι είναι αρραβωνιασμένος με μια παλιά αντίζηλό της στο κολέγιο. Από πείσμα, για την εκδίκηση και επειδή απλά μπορεί, αποφασίζει να κάνει ένα ξόρκι, ώστε ο Shep να την ερωτευτεί. Αυτό που δεν προβλέπει είναι η αντίστροφη επίδραση από το ξόρκι, και αρχίζει να ερωτεύεται τον Shep.

Η Gillian παλεύει με τις ανεπιθύμητες συνέπειες λόγω της προχειρότητας των τελετουργικών της, και ανακαλύπτει με φόβο ότι δεν ήταν απλά ένα απρόθυμο θύμα της ίδιας της μαγείας της. Καθώς η  εξουσία της εξασθενεί, τα γεγονότα μεταξύ της ίδιας και του Shep ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Ενώ το σύνολο των κρυφών μαγισσών και μάγων της Νέας Υόρκης απειλείται με έκθεση, οι Gillian και Shep αντιμετωπίζουν τα σκαμπανεβάσματα της αγάπης. Η Gillian πρέπει να κάνει μια επιλογή. Θα πρέπει να υποταχθεί στα συναισθήματά της για τον Shep ή θα πρέπει να τα απαρνηθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της;

Τα άτομα με τον Πλούτωνα στον πέμπτο οίκο μοιράζονται με την Gillian θέματα της εξουσίας και ελέγχου σε ζητήματα ρομαντισμού. Όπως και οι μάγισσες και οι μάγους του Bell, στο Book και κερί, η αγάπη για αυτά τα άτομα είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να κλειδωθεί παρά να εκφραστεί. Τα αισθήματα αγάπης και στοργής έχουν μια τρομακτική ένταση και θέσουν τις ζωές αυτών των ατόμων εκτός ελέγχου. Ωστόσο, ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Καταπιέζοντας την ανάγκη για αγάπη είναι σαν να στερείτε από τα άτομα αυτά το φως και τον αέρα.

Όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουν, ο έλεγχος είναι μια ψευδαίσθηση, και οτιδήποτε προσπαθούμε να ελέγξουμε μπορεί να μας κυριεύσει στην προσπάθειά μας να το πράξουμε. Σε κάθε θέμα που σχετίζεται με τον Πλούτωνα που δεν προσφέρονται τόσο επιλογές ως προς το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά επιλογές ως προς το σε τι θα υποταχθούμε. Η αποστολή ζωής των ατόμων με Πλούτωνα στον πέμπτο οίκο είναι να αποφασίσουν αν θα υποταχθούν στην αγάπη ή αν θα υποταχθούν στην εσωτερική τους απαίτηση να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Ωστόσο, ο Πλούτωνας δεν ρωτά, απαιτεί να μεταμορφώσουμε την περιοχή που κυβερνά για μια αποτελεσματική έκφραση των ενεργειών της. Όπως και η πυρηνική διαδικασία που κυβερνά ο Πλούτωνας, θα μας αποδομήσει ξανά και ξανά μέχρι να καταλήξουμε σε μια καθαρή έκφραση της πρόθεσης του Πλούτωνα. Η αποστολή του Πλούτωνα στον πέμπτο είναι να ζήσει μια καθαρή και καθολική αγάπη, χωρίς παιχνίδια, χωρίς έλεγχο, χωρίς όρους. Πρόκειται για μια βαθιά και σταθερή αλχημεία που τινάζει τις ρίζες του εαυτού και της ψυχής, εάν υποβληθεί στη διαδικασία.

Τελικά η Gillian υποβάλλεται στην διαδικασία για την αλχημεία της αγάπης, ή την απορρίπτει; Αν έχετε τον Πλούτωνα στο πέμπτο, γνωρίζετε την ένταση του αγώνα.

 

 

 

http://sasstrology.com/2010/02/pluto-in-the-fifth-the-alchemy-of-love.html

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...