παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η Αστρολογια ως μεσο ερμηνειας και καθοδηγησης

Από το άρθρο που θα αναρτήσω αυτή τη φράση κρατώ που μου άρεσε πολύ "Η αστρολογία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σύμπαν που μιλάει στον άνθρωπο - όχι λέγοντας του τι να πράξει, αλλά προσπαθώντας να τον καθοδηγήσει, ώστε να μάθει ίσως να χρησιμοποιεί την πιο ισχυρή του μαγεία, την ελεύθερη βούλησή του, με μεγαλύτερη ευθύνη και δημιουργικότητα."

 

                                                 Η Αστρολογια ως μεσο ερμηνειας και καθοδηγησης

Η αστρολογία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σύμπαν που μιλάει στον άνθρωπο - όχι λέγοντας του τι να πράξει, αλλά προσπαθώντας να τον καθοδηγήσει, ώστε να μάθει ίσως να χρησιμοποιεί την πιο ισχυρή του μαγεία, την ελεύθερη βούλησή του, με μεγαλύτερη ευθύνη και δημιουργικότητα. Αν ήταν ο άνθρωπος σοφός, θα άκουγε πιο προσεκτικά και με αληθινή ταπεινοφροσύνη, βαθύ σεβασμό και ειλικρινή εκτίμηση.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος αστρολόγος ή να καταλαβαίνει την αστρολογία για να επικοινωνεί με το σύμπαν. Η ζωή δίνει σημάδια ή ενδείξεις στη Γη, καθώς επίσης και στον ουρανό. Μιλάει σε όλους εμάς σε πολλά επίπεδα και με πολλούς τρόπους, συνήθως μέσω της γλώσσας των συμβολισμών και πάντοτε απευθυνόμενη στην ψυχή μας.



Η ίδια η αστρολογία δεν είναι παρά ένα εργαλείο - μια από τις παλιές γλώσσες με τις οποίες το σύμπαν μπορεί να εκφραστεί προς εμάς. Όταν στρέψουμε τη συνείδηση μας προς την ουράνια πλευρά, μας δίνεται μια απροκατάληπτη και υπερβατική άποψη της ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα σαν την αστρολογία που να ρίχνει φως ή να προσδίδει βαθιά αντίληψη του συνόλου για κάποιο πράγμα, είτε είναι μια ολόκληρη ξεχωριστή ζωή είτε ολόκληρη η συλλογική μας Ιστορία.

Αν και η αστρολογία μπορεί επίσης να απευθυνθεί στα λιγότερο σημαντικά καθημερινά ζητήματα της ζωής, η αληθινή, διανοητική της υπεροχή βρίσκεται στην ικανότητα της να μας ανυψώνει πάνω από την υποκειμενική μας συμμετοχή στη ζωή και να μας δίνει μια ευρύτερη, πιο ολιστική άποψη. Όταν θέλετε να δείτε τη μεγάλη εικόνα, κοιτάξτε προς (ή από) τον ουρανό. Όταν θέλετε βαθιά αντίληψη των ζητημάτων της ζωής που είναι άμεσης σπουδαιότητας, δείτε ακριβώς μπροστά σας. Το σύμπαν θα σας μιλήσει επίσης και σ' αυτό το επίπεδο.

Οι αρχαίοι λαοί το κατάλαβαν αυτό καλύτερα. Κατανόησαν τα καθημερινά σημάδια και τις ενδείξεις της ζωής. Η επικοινωνία τους με τη φύση ήταν ανταποδοτική, ένας αληθινός διάλογος. Άκουσαν ταπεινά τα μηνύματα της ζωής με γνήσιο σεβασμό και εκτίμηση. Ο σημερινός κόσμος θα μπορούσε να μάθει πολλά από τους αρχαίους τρόπους και τη σοφία τους. Ίσως ήρθε η εποχή να τους επανανακαλύψει, προσαρμόζοντας τους στη σύγχρονη ζωή συνειδητά.

Οι δυνατότητες της αστρολογίας είναι σχεδόν απεριόριστες. Ίσως αυτό φαίνεται κάπως υπερβολικό, αλλά δεν απορρέει από επαγγελματικό εγωισμό. Αντιθέτως, πηγάζει από μια γνήσια ταπεινή απορία γι' αυτό το θαυματουργό σύμπαν, το οποίο μας περιβάλλει. Η αστρολογία στο κάτω κάτω δεν είναι παρά μια προσπάθεια να κατανοήσουμε το σύμπαν και να διαβάσουμε τα μηνύματα του. Σε αυτή την περίπτωση περιορίζεται, όχι από τον εαυτό του, αλλά από το βαθμό εξελικτικής ή μεταβιβαστικής κατανόησης του ανθρώπου. Αναλόγως με την αξία της, η αστρολογία, όπως και το ίδιο το σύμπαν, είναι αληθινά περικυκλωτική των πάντων. Σαν σώμα γνώσης, η αστρολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται ή να σκεπάζεται από σκοτάδι, αντικατοπτρίζοντας σταθερά τη, σε συνεχή αλλαγή, προσωπική κατάσταση άγνοιας της ανθρωπότητας (όπως και κάθε άλλο σώμα γνώσης, παραδείγματος χάρη επιστήμη, θρησκεία, ψυχολογία κ.λπ.).

Όπως επίσης η Βίβλος, μετά από χιλιετίες ύπαρξης, επιδέχεται χιλιάδες σύγχρονες αναλύσεις και μοντέρνες ερμηνείες μέσα στα πολιτισμικά, πολιτικά και πολιτιστικά πλαίσια της εξέλιξης του ανθρώπου, έτσι και η αστρολογία σήμερα, στην εξίσου μακρόχρονη πορεία της, πρέπει να εκκαθαριστεί από δογματισμούς, αναχρονισμούς και ψυχοφθόρες προκαταλήψεις.
Τέλος, η αστρολογία στην απλούστερη έκφραση της αποτελεί ένα μέσο που μετρά το χρόνο και ερευνά την πορεία της ειμαρμένης, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Το μέσο αυτό βασίζεται στις κινήσεις των πλανητών, τις ζωδιακές διελεύσεις και στο σχηματισμό όψεων μεταξύ τους. Η κίνηση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με την κίνηση των δεικτών ενός ρολογιού που μας δείχνουν την ώρα, βοηθώντας μας να συνειδητοποιούμε την κυκλική πορεία του γήινου χρόνου.

 

 

Απο: http://www.lefakis-universe.gr

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...