παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Natal Black Moon aspects Part II

 larastone3.jpg
 

Η Μαύρη Σελήνη σε όψη

Είναι ενδιαφέρον ότι η Μαύρη Σελήνη επιδρά μόνο εάν είναι σε σύνοδο ή σε αντίθεση με έναν πλανήτη. Ποτέ δεν έχω βρει ότι τετράγωνα, τρίγωνα, εξάγωνα και χιαστί να ισχύουν με τη Μαύρη Σελήνη. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σκιές παίρνουν μορφή στις ευθείες γραμμές και όχι σε γωνίες. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το αν η όψη είναι μια σύνοδος ή μια αντίθεση, η εφαρμογή είναι η ίδια. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ο βαθμός της επίπτωσης. Η σύνοδος είναι πιο έντονη από την αντίθεση.

Αυτό το κεφάλαιο θα διερευνήσει συνόδους και αντιθέσεις της Μαύρης Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη. Συνιστάται μια ανοχή τριών μοιρών. Με εξαίρεση μια αντίθεση με την Αφροδίτη, όταν η Μαύρη Σελήνη είναι σε σύνοδο ή σε αντίθεση με ένα πλανήτη σε ένα γενέθλιο χάρτη, ρίχνει μια σκιά σε αυτό τον πλανήτη. Η ενεργειακή επιρροή της Μαύρης Σελήνης δημιουργεί στρες στον πλανήτη, αποδυναμώνοντας τον σε κάποιο βαθμό. Θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου το σύνολο του χάρτη, αλλά κατά γενικό κανόνα, σύνοδοι και αντιθέσεις της γενέθλιας Μαύρης Σελήνης στραγγίζουν και μειώνουν τον άλλο πλανήτη.

Ωστόσο, όταν ο βασικός φόβος της γενέθλιας Μαύρης Σελήνης αναγνωρίζεται και αρχίσουμε να θεραπεύουμε την σκοτεινή πλευρά, το επηρεασμένος πλανήτης είναι «απελευθερωμένος» από την επίδρασή της και γίνεται μια ακόμη πιο ισχυρή επιρροή στο χάρτη. Κατά μία έννοια, ο πλανήτης που επηρεάζεται ξαναγεννιέται. Για παράδειγμα, μια γενέθλια σύνοδος Μαύρης Σελήνης - Ήλιου στους Διδύμους θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε ζωή ενός προσώπου γιατί πάντα θα επιδιώκει την έγκριση και την αποδοχή των άλλων, αντί να ακολουθεί τις δικές του επιθυμίες. Όταν ο ίδιος αναγνωρίσει ότι ο βασικός φόβος της σκιάς του, είναι ο φόβος της απόρριψης και, στη συνέχεια, λάβει μέτρα για να κάνει ο ίδιος τις επιλογές του, αντί άλλοι, η δύναμη του γενέθλιου ήλιου του θα «εκραγεί» και θα οδηγήσει σε μεγάλα ύψη.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο/αντίθεση με Ερμή

Όταν η Μαύρη Σελήνη κάνει όψη με τον Ερμή δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την αιτιώδη επίδραση των ενεργειών μας, η οποία μπορεί να παρεμποδίσει τη σταδιοδρομία μας και τις σχέσεις. Μπορεί επίσης να νιώθουμε ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει ή ότι δεν είμαστε ποτέ σε θέση να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τις προθέσεις μας, τις ιδέες μας και τα συναισθήματά μας. Πάντα παρεξηγημένοι, μερικές φορές έχουμε πρόβλημα να αποδεχτούμε την ευθύνη για τις πράξεις μας ή να προσδιορίσουμε τι ρόλο παίζουμε στις καταστάσεις. Λάθη κατά την κρίση είναι συνηθισμένα. Καθώς αρχίζουμε να επουλώνουμε τη σκοτεινή πλευρά μας, αποκτούμε μια σημαντική διαύγεια για τη ζωή.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο/αντίθεση Αφροδίτη

Η γενέθλια σύνοδος της Μαύρης Σελήνης και της Αφροδίτης είναι η μόνη όψη που πραγματικά μετριάζει τη Μαύρη Σελήνη. Η γενέθλια σύνοδος της Μαύρης Σελήνης και της Αφροδίτης είναι η επανένωση της διττής φύσης της προσωπικότητας. Φως και σκοτάδι εξισώνονται σε σχέση με την εγγύτητα της συνόδου. Βιώνουμε σε υψηλότερο βαθμό την ισορροπία στις διαπροσωπικές σχέσεις μας και ο πρωταρχικός φόβος δεν αποτελεί συνήθως σημαντικό εμπόδιο στη ζωή.

Η γενέθλια αντίθεση της Μαύρης Σελήνης και της Αφροδίτης είναι ένα άλλο θέμα. Με αυτή την όψη, δυσκολίες πλήττουν συχνά τις σχέσεις. Με αυτή την οικοθεσία, έχουμε συνήθως μια σειρά από σημαντικές σχέσεις στη διάρκεια της ζωής μας. Δεν έχουμε πρόβλημα να βρούμε συντρόφους. Το να διατηρήσουμε τις σχέσεις είναι το ζήτημα. Με αυτή την όψη αγωνιζόμαστε με την εξισορρόπηση του εαυτού μας σε σχέση με τους άλλους. Υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να μπλέκουμε σε ερωτικά τρίγωνα, όπως, μπορεί να νιώσουμε ότι οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται από τους συντρόφους μας. στη ζωή Μπορεί επίσης να σημαίνει οικονομικές πιέσεις στη ζωή μας. Καθώς αρχίζουμε να επουλώνουμε τη σκοτεινή πλευρά μας, ως αποτέλεσμα έχουμε την ικανοποίηση στις σχέσεις και τη σταθεροποίηση των οικονομικών καταστάσεων.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο /αντίθεση με Άρη

Η γενέθλια σύνοδος ή αντίθεση ανάμεσα στη Μαύρη Σελήνη και τον Άρη δείχνει ότι μπορεί να έχουμε πρόβλημα να ελέγξουμε την ψυχραιμία μας ή να μειώσουμε την επιθετικότητα. Αντί να ανασταλούν αυτές τις τάσεις, η Μαύρη Σελήνη τις μεγεθύνει. Με την όψη αυτή είναι δύσκολο να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας, κάνοντάς μας κάπως απρόβλεπτους. Η παρορμητικότητα είναι κάτι που μπορεί να αντιμαχόμαστε. Καθώς αρχίζουμε να θεραπεύουμε την σκοτεινή πλευρά μας, μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε, κάνοντας ευκολότερα τα πράγματα για τους εαυτούς μας και για όλους τους άλλους. Η ιδιοσυγκρασία σπάνια μαλακώνει πλήρως με αυτή την όψη, αλλά εμείς μαθαίνουμε να μετριάζουμε τις ακραίες αντιδράσεις μας.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο/ αντίθεση με Δία

Η γενέθλια σύνοδος ή αντίθεση της Μαύρης με το Δία προκαλεί τη σκοτεινή πλευρά μας να κυριαρχήσει στην προσωπικότητά μας. Ο πρωταρχικός φόβος της γενέθλιας Μαύρης Σελήνης επιδεινώνεται με τον Δία. Ο Δίας αντιπροσωπεύει την αφθονία που κάποιος επιθυμεί και η Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο ή αντίθεση με τον Δία αποτελεί εμπόδιο σε αυτό. Η σκιά μπορεί να εξαπλωθεί ευρέως πάνω μας, περιορίζοντας τις ευκαιρίες μας. Αυτή η όψη μπορεί επίσης να δείχνει μια δύσκολη παιδική ηλικία. Καθώς αρχίζουμε να θεραπεύουμε την σκοτεινή πλευρά, ξεκαθαρίζει το μονοπάτι για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο / αντίθεση Κρόνος

Η σύνοδος ή αντίθεση της Μαύρης Σελήνης και του Κρόνου δυσχεραίνει  την ικανότητά μας να χτίσουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που θα θέλαμε. Αγωνιζόμαστε να βρούμε την αυτο-πειθαρχία που χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αναγνωρίζουμε συχνά το έλλειμμα αυτό και να προσπαθούμε σκληρά για να διορθώσουμε το πρόβλημα. Φαίνεται ότι είμαστε οι χειρότεροι εχθροί μας, επικρίνοντας τους εαυτούς μας για τις αποτυχίες μας. Συχνά αισθανόμαστε ότι τα πράγματα πάντοτε καταρρέουν για μας. Καθώς αρχίζουμε να θεραπεύουμε την σκοτεινή πλευρά, η σκιά μας πέφτει μακριά πιο γρήγορα από ό,τι συμβαίνει με άλλους πλανήτες. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που κάθε ανακούφιση φαντάζει ως μια μεγάλη απελευθέρωση.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο /αντίθεση Χείρωνας

Η σύνοδος ή αντίθεση της Μαύρης Σελήνης με το Χείρωνα δημιουργεί συχνά μια διάρκεια ζωής με οδυνηρές εμπειρίες. Αυτή η όψη σχεδόν απαιτεί από εμάς να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για τους άλλους, οδηγώντας μας να ζούμε με μια βαθιά πληγή που περιορίζει την προσωπική μας ανάπτυξη. Η όψη αυτή μοιάζει με αυτή της Μαύρης Σελήνης με τον Ήλιο, στο ότι μπορεί να υποδηλώνει διαβρωτικές αυτοκτονικές σκέψεις, σκέψεις χωρίς τις οποίες θα ήμασταν καλύτερα, ή την επιθυμία για απελευθέρωση από τα εγκόσμια προβλήματα. Καθώς αρχίζουν να επουλώνεται η σκοτεινή πλευρά μας, μια εντελώς νέα προοπτική και εμπειρία ζωής είναι εφικτή. Βιώνουμε χειροπιαστές ανταμοιβές από την αντιμετώπιση της σκιάς.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο / αντίθεση Ουρανός

Με σύνοδο ή αντίθεση Μαύρης Σελήνης και Ουρανού συνεχώς αλλάζει η ζωή μας με δραματικούς τρόπους. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο. Η εσωτερική ηρεμία φαίνεται να μας διαφεύγει, καθώς είμαστε πάντα απασχολημένοι πότε με το ένα πράγμα, πότε με το άλλο. Είναι δύσκολο για μας να χαλαρώσουμε και να ζήσουμε στο παρόν. Είμαστε καλοί στο να δημιουργούμε αναταραχή στον εαυτό μας, κάτι που μας κρατάει συνεχώς μακριά από την ισορροπία. Καθώς αρχίζουν να επουλώνονται οι σκοτεινές πλευρές μας, είμαστε ελεύθεροι να φέρουμε την επανάσταση στην προοπτική μας για τη ζωή, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τα πάντα στις ζωές μας.

Μαύρη Σελήνη σύνοδος /αντίθεση Ποσειδώνας

Με τη σύνοδο ή την αντίθεση της Μαύρης Σελήνης με τον Ποσειδώνα βιώνουμε γενικευμένη σύγχυση σχετικά με την πραγματικότητα της ζωής μας. Δεν νιώθουμε να ανήκουμε. Είναι πολύ εύκολο για μας να χαθούμε στο δικό μας κόσμο, αποξενωμένοι από τους άλλους. Έχουμε την τάση βιώνουμε απογοήτευση στη ζωή και μπορεί να δυσκολευόμαστε να εκδηλώσουμε τις ιδέες και τα σχέδιά μας. Υπάρχει επίσης μια αυξημένη πιθανότητα για αυταπάτη. Από τη φύση του, ο Ποσειδώνας είναι άυλος. Σε συνδυασμό με τη Μαύρη Σελήνη, ο ακριβής εντοπισμός του πώς μας επηρεάζει η σκοτεινή πλευρά μπορεί να αποτελεί πρόκληση.Μόλις η σκοτεινή πλευρά και ο πρωταρχικός φόβος εντοπιστούν και αναγνωριστούν, είμαστε σε θέση να διοχετεύσουμε ισχυρή ενέργεια για να δημιουργήσουμε μια ζωή γεμάτη ομορφιά.

 

Μαύρη Σελήνη σύνοδος / αντίθεση Πλούτωνας

Με τη σύνοδο ή την αντίθεση της Μαύρης Σελήνης με τον Πλούτωνα μοιάζει σα να αποκλειόμαστε από μια γενική ελαφρότητα του είναι. Στην ουσία, η σοβαρή φύση μας είναι το αποτέλεσμα της διπλής επιρροής του Κάτω Κόσμου (βλέπε κεφάλαιο 5). Φαίνεται ότι φέρουμε το βάρος του κόσμου στους ώμους μας. Για μας, η αποστολή της γενιάς μας είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας και οι αποφάσεις μας για τις ζωές μας ακολουθούν το σκοπό αυτής της αποστολής. Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τις ευθύνες μας. Αφού αναγνωριστεί ο πρωταρχικός φόβος, είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε μια εξαιρετικά αναγκαία αίσθηση ευκολίας στη ζωή μας.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο / αντίθεση Eris

Η σύνοδος ή αντίθεση της γενέθλιας Μαύρης Σελήνης με τον πλανήτη Έρις υποδηλώνει μια ζωή ως ηγέτης, με τα επακόλουθα βάρη και τις ευθύνες της ηγεσίας. Η μυθολογία της Μαύρης Σελήνης είναι πολύ σημαντική για να κατανοήσουμε τα άτομα με αυτή την όψη (βλέπε κεφάλαιο 5). Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 6 - 23 Οκτ, 2011 (με το συνδυασμό της Μαύρης Σελήνης και Eris) και 11 - 28 Μαρ 2016 (με την αντίθεση της Μαύρης Σελήνης με Έρις) θα μεταμορφώσουν τον κόσμο. Μόλις αναγνωριστεί και ξεπεραστεί ο πρωταρχικός φόβος, θα είναι ασταμάτητοι σε ό, τι επιλέξουν να κάνουν (δείτε την οικοθεσία για μια ένδειξη της τομέα ζωής στον οποίο θα χαράξουν πορεία). Γάμοι που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων θα λάβουν μια ειδική ευλογία.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο / αντίθεση με Ωροσκόπο / Δύση (Descendant)

Σύνοδοι και αντιθέσεις μεταξύ της γενέθλιας Μαύρης Σελήνης και του Ωροσκόπου ή της Δύσης δείχνουν ότι προσωποποιούμε την αρχετυπική ενέργεια της Μαύρης Σελήνης (βλέπε κεφάλαιο 5). Οι ζωές μας κάνουν κύκλους μεταξύ δραματικών περιόδων καταστροφής και αναγέννησης. Βιώνουμε ένα τεράστιο ποσό ωρίμανσης κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής. Αλλά δεν είναι εύκολο για εμάς. Αν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι αυτό είναι το μοτίβο της ζωής μας και να μάθουμε να συμπλέουμε με τις αλλαγές, φτάνουμε στην πραγματικότητα να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι χαράζουμε ενδιαφέρουσες ζωές.

 

Μαύρη Σελήνη σε σύνοδο / αντίθεση με IC (Ναδιρ) / Μεσουράνημα (Medium Coeli)

Η σύνοδος και η αντίθεση με το IC και MC θέτουν σημαντικές προκλήσεις για εμάς. Απαιτείται περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να καθορίσουμε την πορεία της σταδιοδρομίας. Μπαίνουμε στην ενηλικίωση πιο αργά από τους άλλους. Καθώς αρχίζουμε να επουλώνουμε τη σκοτεινή πλευρά μας, η προσπάθεια που ξοδεύεται σε καταστάσεις αδράνειας μπορούν να διοχετευτούν στην κίνηση προς τα μπρος.

«The Astrology of the Black Moon: A Guide - Oracle Report»,

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...