παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Σελήνη στην Παρθένο...

Φεγγαρολουσμένοι ή Σεληνιασμένοι;

moon-in-virgo.jpg 

 

Όταν πρωτοπαντρεύτηκα έπλενα συχνά. Μου άρεσε να διπλώνω τα εσώρουχα του άντρα μου. Να ταιριάζω τις κάλτσες. Ξέρεις τι μου αρέσει περισσότερο; Να βγάζω τα ρούχα απʼ το πλυντήριο.

 

-Madonna (16 Αυγούστου)

Σελήνη στην Παρθένο/ Ήλιος στον Λέοντα

 

Η Σελήνη στην Παρθένο μπορεί να ονομαστεί η Σελήνη της Πεθεράς. Ο ευέξαπτος Ερμής τη μεταμορφώνει σε ένα τέρας λογικής, που αυτοπεριορίζεται και παγώνει τα αισθήματά της. Τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για μια Σελήνη στην Παρθένο. Και επειδή ασκεί την ίδια σκληρή κριτική στον εαυτό της, έχει συνήθως χαμηλή αυτοπεποίθηση. Επομένως μας δίνει έναν άνθρωπο που πιστεύει  ή ότι είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του κόσμου ή ότι είναι πολύ καλός για να χαραμίζεται σε αυτόν τον κόσμο. Θα τον αναγνωρίσεις από τη σειρά αποτυχημένων σχέσεων που έχει κάνει και των απειλών κατά της ζωής του που έχει δεχθεί.

Η Σελήνη στην Παρθένο νιώθει πως έχει χρέος να κριτικάρει κάθε δείγμα και άποψη ζωής. Με αυτήν τη θέση, ακόμη και ο πιο πρόσχαρος Λέων θα έχει μια νότα κριτικής που σου τρυπάει το τύμπανο. Η Σελήνη στην Παρθένο διώχνει τον κόσμο γρηγορότερα και από έναν μεθυσμένο Ιχθύ που τραγουδάει καραόκε.

Ασχολείται συνέχεια με την τάξη, την υγεία και τη δουλειά, όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά. Για τη Σελήνη στην Παρθένο, συζήτηση σημαίνει να εξαπολύσεις διαταγές, προειδοποιήσεις και έναν χείμαρρο αρνητισμού. Έχει εμμονή με εκείνες τις ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής που οι υπόλοιποι δεν παρατηρούν ποτέ.

Ούτε στο σεξ βάζουν πολύ συναίσθημα και άντρες ή γυναίκες, το αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματική συναλλαγή. Είναι του σπιτιού αλλά ερωτικά επιπόλαιοι, μελαγχολικοί, πονηροί και συχνά υστερόβουλοι. Αυτή η Σελήνη μπορεί να οδηγήσει έναν άγιο άνθρωπο σε φονικό και έναν λογικό σε αίτηση διαζυγίου. Τα άτομα με Σελήνη στην Παρθένο επιδιώκουν την απομόνωση, κάτι που είναι καλό, αφού συνήθως καταλήγουν μόνοι. Μπορούν να γίνουν κακιασμένοι ερημίτες που μισούν τον κόσμο.

Ο συγγραφέας Theodore Dreiser μιλούσε με τη Σελήνη του στην Παρθένο όταν είπε: «Η ζωή είναι ένα αναθεματισμένο, ύπουλο παιχνίδι, και οι εννιακόσιοι ενενήντα εννιά στους χίλιους είναι παλιάνθρωποι». Κάτι θα ήξερε. Ο Dreiser, που ήταν Παρθένος και στο ζώδιο, εγκατέλειψε την πρώτη του σύζυγο και είχε ερωτικές περιπέτειες σε όλη του τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης με ένα κορίτσι δεκαέξι χρονών. Όταν η γυναίκα του πέθανε, παντρεύτηκε την ξαδέλφη του, με την οποία διατηρούσε σχέση επί είκοσι χρόνια.

Όχι ότι οι διπλοί Παρθένοι δεν είναι σέξι (Sean Connery), αλλά μπορείς να λιώσεις πάγο στον πισινό τους (Robert Blake). Ψυχροί υπολογιστές και τυπικότατοι, είναι τα άτομα που όταν λες: «τι όμορφο ηλιοβασίλεμα», σου απαντάνε: «λοιπόν, αντικειμενικά μιλώντας, ο ήλιος δεν έχει βασιλέψει παρά μόνον όταν βρίσκεται ολόκληρος πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα». Και η μέρα σου παίρνει την κάτω βόλτα.

Ο Ταύρος με Σελήνη στην Παρθένο είναι ένα διανοούμενο βόδι που πιστεύει ότι η ζωή είναι περισσότερα από το κανάλι με τα αθλητικά. Του αρέσουν οι ανεξάρτητοι σύντροφοι που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς λουλούδια και κεριά.

Ο Αιγόκερως με Σελήνη στην Παρθένο μπορεί να ζευγαρώσει με τον Dr Spock και έχει γεννηθεί προγραμματισμένος με λογιστικούς κανόνες, λεξικό και ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ανάβαση στην κορυφή της επιτυχίας.

Ο παρορμητισμός παγώνει στον Κριό με Σελήνη στην Παρθένο και μας δίνει ανθρώπους με νευρικά τικ, αφού ο ατίθασος Άρης μπουρδουκλώνεται στα πόδια του αναλυτικού Ερμή.

Ο Λέων με Σελήνη στην Παρθένο βρίσκεται σε σύγκρουση. Ο Λέων θέλει διασκέδαση, η Παρθένος να καθαρίζει τουαλέτες. Η εσωτερική διαμάχη εξωτερικεύεται αρκετά συχνά. Προμηθεύσου μπόλικα φτηνά γυαλικά.

Ο Τοξότης με Σελήνη στην Παρθένο είναι όπως λέμε ο κ. Ανόητος Μπουρδολόγος γνώρισε την κ. Σιχαίνομαι Αυτή τη Γραβάτα. Μένει περισσότερο στο σπίτι από άλλους Τοξότες, αλλά θα εύχεσαι να πάρει δρόμο ή να πάει να παίξει μέσα στο δρόμο.

Ο Δίδυμος με Σελήνη στην Παρθένο έχει γλώσσα που μπορεί να τσακίσει κόκαλα και ένα ιδιαίτερο ταλέντο να σου ξεριζώνει την καρδιά.

Η ζωή του Ζυγού με Σελήνη στην Παρθένο είναι σαν το παραμύθι με την πριγκίπισσα και το μπιζέλι. Ο Ζυγός θέλει να περνάει καλά. Η Παρθένος βρίσκει το ψεγάδι που καταστρέφει κάθε σχέση και μετά αναρωτιέται γιατί τίποτα δεν διαρκεί.

Ο Υδροχόος με Σελήνη στην Παρθένο τα λέει τσεκουράτα. Και τα δύο φύλα δεν ξέρουν να μασάνε τα λόγια τους, οπότε καλύτερα να αντέχεις στην κριτική.

Ο Καρκίνος με Σελήνη στην Παρθένο είναι συμπαθητικός και μυρίζει το ψέμα από χιλιόμετρα. Έχει εμφάνιση χαριτωμένου κανίς με συμπεριφορά αγριεμένου μπουλντόγκ.

Σε ένα από τα αμέτρητα μυστήρια του σύμπαντος, ο συνδυασμός Σκορπιού με Σελήνη στην Παρθένο βγάζει τον καλύτερο εαυτό των δύο ζωδίων. Λιγότερο επιρρεπής σε απιστίες και πικρόχολα σχόλια και περισσότερο επιρρεπής στην ακλόνητη πίστη και αφοσίωση, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σε κάνει πλούσιο/α. Είναι σέξι, τολμηρά και γλυκά παιδιά.

Προσοχή στον Ιχθύ με Σελήνη στην Παρθένο – υπάρχει μια σκοπιμότητα στην τρέλα αυτού του Ψαριού. Χρειάζεται ρουτίνα, δουλειά, σπίτι κι ένα ποτό. Η λογική κερδίζει πάντα το συναίσθημα.

185150.jpg 

 

 

 (Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...