παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Γουστάρω που γερνάω σε τέτοιο σάπιο κόσμο...

Λίγα πράγματα θυμάμαι απο τα πρώτα μου χρόνια... 

Είχα τη τύχη να μεγαλώσω σε επαρχιακή κωμόπολη, πράγμα που σημαίνει κάτι σημαντικό, σε αντίθεση με πολλούς, είχα παιδικά χρόνια.
Μεγάλωσα χωρίς κινητά, χωρίς υπολογιστές, χωρίς Playstation, χωρίς xbox, χωρίς internet.. χωρίς ευθύνες, με περίσσια όρεξη για ζωή και μυαλό σαν στεγνό σφουγγάρι.
Ευλογία για μένα, χωριατόπαιδο για άλλους, δε γαμείς.. έτσι πάει, σε κανέναν δεν λείπει αυτό που δεν είχε ποτέ, γι'αυτό και δεν το εκτιμάει. 

Η χαρά μας τότε δεν ήταν το facebook, ούτε το να βγούμε για ξύδια με τους φίλους σε ηλικίες ανάρμοστες όπως συμβαίνει σήμερα.. Μέθυσα πρώτη φορά μετά τα 20 μου και δεν ντρέπομαι γι'αυτό. Με γκόμενα πήγα στα 18 μου, και όχι στα 13 όπως ισχύει σήμερα. Πρόλαβα την εποχή που είχε σημασία το ποιος είσαι και όχι το πως είσαι εμφανισιακά. Πρόλαβα την εποχή που τη μισή μέρα διαβάζαμε, είτε σχολικά βιβλία, είτε comics, σε χαρτί αποτυπωμένα, και όχι σε αρχεία pdf η Blogs...

Αταίριαστος στο σημερινό κόσμο, ίσως εκτός εποχής, ίσως απλά πιο αγνός, μεγάλωσα πιο ρομαντικά, πιο καθαρά, ίσως με πρίμο άνεμο.. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όπως και να το δεις..
Κάποιοι μεγαλώσαμε νιώθοντας αβόλευτοι, γι' αυτό και ακόμα δεν έβαλα ποτέ τη ζωή μου σε σειρά. Ποτέ δε πίστεψα στη τύχη, ποτέ δεν υπήρξα ακόλουθος του "ωχ αδερφισμού", γι' αυτό και ήμουν περίγελος των αρπαγμένων απ΄του πάπα τα αρχίδια.

 Είναι αστείο, μα όταν περπατάς κόντρα στον άνεμο τόσων εποχών, παρατηρείς τα πράγματα διαφορετικά από ότι αν χόρευες μαζί με τα πρόβατα, στο χορό του σφαγέα... Η αποτυχία των σημερινών γονιών βρίσκεται οπουδήποτε και να κοιτάξεις. Μισοκαυλωμένα νιάτα, ανίδεα, ημιμαθή, με όρεξη μόνο για βόλεμα και στ' αρχιδιστικά κίνητρα. Στα 14 η παρθενιά είναι αντικείμενο χλευασμού, τα αφροδίσια δίνουν και παίρνουν (1 στα 3 κορίτσια στη τρίτη λυκείου έχει ήδη περάσει κονδυλώματα, ακόμα και αν δεν το ξέρουν) και η όρεξη για την ίδια τη ζωή έχει αντικατασταθεί από λανθασμένη αντίληψη της επανάστασης, η οποία γίνεται μέσα από υπολογιστές και συγκεντρώσεις του συνασπισμού, του κ.κ.ε και άλλων εκμεταλλευτών "μικρών" μυαλών.. (καλό παράδειγμα το status που έπεσε στα μάτια μου - "Ο καπιταλισμός γαμιέται.. via iPhone" )


Η αυθάδεια θεωρείται μαγκιά, η ηλιθιότητα έχει πάρει τη θέση της αθωότητας και η μαλακία σφαλιαρίζει βάναυσα το πρόσωπο της νεολαίας από όποια σκοπιά και να δει κανείς το θέμα.

Ο αριθμός των εραστών μιας ανήλικης κοπέλας είναι συχνά διψήφιος, οι "μικρές" εκτρώσεις (βλ. χάπι της επόμενης ημέρας) το ίδιο, αντίθετα η χρήση του προφυλακτικού θεωρείται κάτι αρνητικό και τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά.. κανένας δεν νομίζει οτι θα συμβεί σε αυτόν, οπότε και δεν το παίρνει σοβαρά.. Η θέση μου στο θέμα? Πολλοί οδήγησαν για καιρό μηχανή χωρίς κράνος, λίγοι δεν χτύπησαν..

Τα αγοράκια έχουν αποχαυνωθεί, είναι δούλοι του αιδοίου και της κάθε μαλακισμένης, έχοντας χάσει κάθε ένστικτο κυνηγιού, με μόνο σκοπό της μέρας τους η επόμενη μαλακία μπροστά απο ένα pc σε γνωστά sites όπως λόγου χάρη το xvideos..

 Και τα 2 φύλα μαζί συναντιούνται σε χώρους όπως του σχολείου, και αντί ο στόχος της μέρας τους να είναι η μάθηση, προσπαθούν να "φασωθούν" (κούλ λέξη σήμερα), να καπνίσουν, να πουν μαλακίες για το ποιος "άνταρε" ποιον, τι comment έγινε σε ποια φωτογραφία, ποιος ρουφιάνεψε ποιον και ποια γκόμενα έκατσε σε ποσους...


Περίεργο, το σχολείο για μένα ήταν κάτι διαφορετικό..
Αφήνοντας κατά μέρος τη βαριά επιστημονική διάλεκτο, είμαι σίγουρος πως σχολείο ήταν και θα είναι για καιρό ακόμα το κτίριο στο οποίο μεταδίδεται η γνώση και η στοιχειώδης εκπαίδευση.. όχι, κάπου το 'χασα.. 
ΝΑΙ! το βρήκα, είναι το μέρος στο οποίο μεταδίδεται η γνώση με φρικιαστικά βαρετούς τρόπους, καθώς και το μέρος που η μικρή Ελένη θα δώσει το πρώτο τσιμπούκωμα στο μικρό μανωλάκη... 

ΟΚ, το χουμε! (κρίμα που δεν υπήρχαν και στα χρόνια μου μικρές πουτ... εε..Ελένες...)

Θα μου πεις τώρα (αν είσαι 16, η απλά μαλακισμένο) πως οι καθηγητές φταίνε που δεν εμπνέουν σεβασμό, οι γονείς που δεν ασχολούνται όλη τη μέρα μαζί σας, και η κυρα Τούλα στη γωνία γιατί απλά ποτέ δεν φταίτε εσείς για τίποτα..
Καταλαβαίνω πως μπορεί να φταίει οποιοδήποτε άλλος απο εσάς τους ίδιους για αυτή τη κατάντια της νεολαίας..

 

 Εδώ είναι φανερή η αδιαφορία του πατέρα και της μάνας, δεν έχουν μπει στο κόπο να αγοράσουν μια λάμπα φθορίου στη κοπελίτσα και αναγκάζεται και βγάζει φωτογραφίες με κίτρινο φως.. απλά απαράδεχτοι γονείς!

 

 Εδώ φαίνεται καθαρά η αποτυχία της γιαγιάς και της μητέρας, μιας και δεν μετέδωσαν στο παιδί τη γνώση του πως να καθαρίζει το δωμάτιό του.. ανοιχτά συρτάρια, στραβές κουρτίνες, το κρεβάτι μπουρδέλο... Επίσης η τσιγκουνιά του μπαμπά είναι ευδιάκριτη στο φόρεμα της κοπέλας.. Η καημένη αναγκάζεται να φοράει το βαφτιστικό της γιατί το χαρτζιλίκι δε την φτάνει να αγοράσει καινούργιο.. εξ΄ου και ο κώλος που κοντεύει να βγει απ' έξω...

 

 Εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης.. άδειος τοίχος, κανένα background απολύτως.. Η κοπέλα ζει στα όρια της φτώχειας και κανένας δε νοιάζεται..

 Εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα της άσχημης καταπίεσης την οποία υπομένει το κοριτσάκι αυτό κάθε μέρα στο σχολείο της.. την αναγκάζουν να κάνει γυμναστική 2 ώρες αντί για μια, γι' αυτό και έχει κάνει ένα κώλο πιστόλι...

Είναι ξεκάθαρο το οτι για όλα φταίνε οι γονείς και οι δάσκαλοι, κανένας ποτέ δεν έριξε το φταίξιμο στη νέα σάπια γενιά που δύστυχος θα κατοικεί το πλανήτη μετά από μας, κανένας ποτέ δεν κατηγόρησε τη πουτάνα για την επιλογή της, όλοι κατηγορούν το νταβατζή που της δίνει δουλειά..

Αυτό είναι το μέλλον σας.. 
 
 
 Ζείτε σε ένα διαδικτυακό κόσμο, τα likes, τα comments, το chat είναι το ενδιαφέρον σας. Τη μισή μέρα παραπονιέστε που δεν έχετε βιβλία, και την υπόλοιπη αράζετε στο Γκάζι... 


Αρκετά με τη πάρτη σας

Για να προλάβω τον οποιονδήποτε διαβάσει ποτέ αυτό το κείμενο, όχι δεν είμαι αλάθητος, ούτε το παίζω αγνός και παντογνώστης.. Έχω κάνει τις μαλακίες μου στα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι ζωντανός. Για την ακρίβεια έχω κάνει τόσες που μου φτάνουν για 2 ζωές. Οπότε ναι, και εγώ ένας μεγάλος μαλάκας είμαι, αλλά στη κατάντια του σημερινού κόσμου δε θα συμμετέχω..
Βλέπω το κόσμο γύρω μου, και νιώθω γέρος, νιώθω εκτός εποχής, πως περπατώ ανάποδα σε μονόδρομο.. ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε...

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...