παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
2011: H φλόγα φλερτάρει το βενζινάδικο

 

 

 

 

 

2011:  H  φλόγα φλερτάρει το βενζινάδικο

 

 

Από τον Γιώργο Πανόπουλο

 

 

 

Όταν σκεπτόμαστε εξέγερση ή  επανάσταση οι αυτόματοι συνειρμοί είναι χιλιάδες άνθρωποι με φωτιές  που πηγαίνουν να καταλάβουν τη Βαστίλη, κομμένα κεφάλια και λαιμητόμοι στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ή μπολσεβίκοι στη διάρκεια της Οκτωβριανής επανάστασης που πολιορκούν και καταλαμβάνουν τα τσαρικά ανάκτορα. Μόνο που στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης με τις απρόσωπες πολυεθνικές και τους κοστουμάτους  εταιρικούς καρχαρίες δεν υπάρχουν Βαστίλες και ανάκτορα. Όσο περισσότερο οι αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια της απότομης αλλαγής σκηνικού με την χρηματοοικονομική κρίση του Σεπτέμβριου 2008, τόσο περισσότερο τους διαφεύγει η ουσία. Κάποιοι ονομάζουν αυτό που ζούμε Κραχ, κάποιοι Κρίση. Κάποιοι άλλοι Παρακμή. Υπάρχει και η συμπαντική εξήγηση.

 

Στην αστρολογία ξέρουμε ότι η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω περιγράφει μια βαθιά μεταμόρφωση που παίρνει χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια δεν μιλάει για μια επανάσταση που έρχεται, αλλά που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Αν ενώσεις τις τελείες ασύνδετων μεταξύ τους γεγονότων- μια απεργία εδώ, μια πορεία πιο πέρα, μια συμπλοκή παρά κάτω, μια λογομαχία που επιμένει, μια μικρή εξέγερση, ένας πυροβολισμός- βλέπεις μια συγκεκριμένη εικόνα. Μια εικόνα κοινωνικής δυσφορίας, ανυπομονησίας, θυμού και υπόκωφης έντασης. Με την είσοδο του Ουρανού στον Κριό στις αρχές Μαρτίου τα περιστατικά με ξαφνικά ξεσπάσματα και απρόσωπο θυμό- τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο- θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο. Ο Ουρανός συμβολίζει τη βίαιη εξέγερση. Την αιφνίδια κινητοποίηση των μαζών που προσπαθούν να επαναπροσδιοριστούν κοινωνικά μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις και σύγκρουση. Τα πράγματα θα πολωθούν: από την μία πλευρά  η Εξέλιξη (Ουρανός), από την άλλη ο  Συντηρητισμός (Πλούτωνας).

 

Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτή η δύσκολη όψη μεταξύ των δύο πλανητών (Πλούτωνας στον Καρκίνο και Ουρανός στον Αιγόκερω)  ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 30: ναζισμός, προετοιμασία για το Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικό κραχ, ανεργία, κοινωνική αναταραχή. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις αντιδράσεις του εκκεντρικού Ουρανού αλλά η εμπειρία δείχνει ότι το ζευγάρι  Πλούτωνας /Ουρανός δημιουργεί σύγκρουση, οδομαχίες, δολοφονίες, κι αν όχι πόλεμο όπως τον ξέρουμε, ένα καινούργιο είδος οικονομικού πολέμου με θύματα  κοινωνικές ομάδες. Επίσης η ενέργειά τους ανοίγει τον δρόμο σε πολιτιστικές επαναστάσεις, ρήξεις, καινοτομίες και εντελώς διαφορετικό lifestyle. Κι αφού ο Ουρανός επίσης συμβολίζει και την τεχνολογία περιμένουμε  νέα τεχνολογική έκρηξη σε όλα τα επίπεδα ενώ μερικές τρομακτικές καινοτομίες στη στρατιωτική τεχνολογία  θα δουν το φως της δημοσιότητας- ο Ουρανός στον Κριό φέρνει στην επιφάνεια ξαφνικά, απρόσμενα, άτσαλα και χοντρά ό,τι κρυβόταν πίσω από ομίχλη και μυστικοπάθεια την εποχή που ο Ουρανός βρισκόταν στους Ιχθύες- παγώνοντας τον κόσμο και δείχνοντας το άσχημο πρόσωπό του.

 

Όσο ο Πλούτωνας προχωράει βαθύτερα στον Αιγόκερο ο Συντηρητισμός θα γίνεται όλο και επιθετικότερος. Ο μέσος άνθρωπος αισθάνεται ανησυχία και τρόμο στο ενδεχόμενο της φτώχειας ή όταν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του  No Future. Στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από το εισόδημά σου και πόσο αντέχεις να χάσεις από αυτό. Παρόλο που οι κυβερνήσεις διακηρύσσουν ότι  όλα γίνονται υπέρ του μέσου πολίτη στην πραγματικότητα σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό του. Η Ελλάδα σαν πείραμα σε δοκιμαστικό σωλήνα και καταδικασμένη να είναι ορατή σ΄όλο τον κόσμο συμπυκνώνει αστρολογικά ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη- με το γενέθλιο Πλούτωνά της στον Κριό σε σκληρή γωνία με το διελαύνοντα Πλούτωνα στον Αιγόκερω- φαίνεται ότι μέσα στον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο υφίσταται τέτοια τρομακτική πίεση που αισθάνεται τα κόκκαλα της να σπάνε. Οι πλανητικές διελεύσεις και τα αστρολογικά φαινόμενα (από τα μέσα Μαρτίου η εισβολή του Ουρανού στον Κριό θα αρχίσει να επηρεάζει αισθητά το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας στις 6ο του Κριού, ενώ οι εκλείψεις: Ηλιακή- 1 Ιουνίου/ Σεληνιακή-15 Ιουνίου,  Ηλιακή- 1 Ιουλίου, Σεληνιακή/ 10 Δεκεμβρίου επιδρούν καταλυτικά  στον Άρη, στην Αφροδίτη, στους Δία και Πλούτωνα και τέλος στην Σελήνη της Ελλάδας ενεργοποιώντας  τους μισούς πλανήτες του γενέθλιου χάρτη της) δεν  μιλάνε για ανανέωση, ή μεταφέρω τον καναπέ από την μια άκρη στην άλλη, ή αλλάζω πίνακες στους τοίχους, αλλά για γεγονότα ζωής και θανάτου, για θάνατο και αναγέννηση, για γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο: ή θα αναγεννηθούμε με νέο ρόλο και πρόσωπο, ή θα εξαφανιστούμε. Η σκληρή έκλειψη Σελήνης του περασμένου Δεκεμβρίου στον Ήλιο του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνει εκτός από τεράστια πτώση της δημοφιλίας του και ασφυκτική πίεση και ότι η προσφυγή στις κάλπες στο πρώτο εξάμηνο δεν είναι ένα αδιανόητο σενάριο.

 

Πότε τελειώνει; Όσοι διαθέτουν δύο ζωντανά κύτταρα στο κεφάλι τους έχουν αντιληφθεί ότι μόλις άρχισε και ότι οι ανακοινώσεις κάθε τόσο από κυβερνήσεις, ειδικούς και  τράπεζες ότι μπαίνουμε σε φάση ανάκαμψης θα ήταν μπλάκ χιούμορ αν δεν ήταν εθελοτυφλία και ευσεβείς πόθοι. «Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνεται όλο και περισσότερο. Το 2010 έφτασε στο υψηλότερο σημείο του αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1962, ανέφερε το Economic Policy Institute, στη σχετική έκθεσή του», ενώ οι άνεργοι στην Ευρώπη έφτασαν το 2010 τα 16 εκ, που αποτελεί και ρεκόρ δωδεκαετίας.  

 

H ανθρωπότητα έχει μπει ήδη σε μια νέα εποχή που είναι σκληρή, επώδυνη και αναπόφευκτη. Πολλοί θα απελπιστούν, άλλοι δε θα αντέξουν, άλλοι θα καθίσουν σε μια γωνία παρακολουθώντας ό,τι συμβαίνει σα ριάλτι σε πραγματικό χρόνο, άλλοι θα θυμώσουν τόσο που δεν θα αφήσουν πέτρα στην πέτρα κι όταν αυτό συμβεί οι κυβερνήσεις θα πάρουν σκληρά μέτρα για να εξασφαλίσουν την Τάξη. Τώρα πια έχουμε δύο επιλογές: είτε διαλέγουμε να μείνουμε ακίνητοι και τρομοκρατημένοι  στο σπίτι  γιατί έξω υπάρχουν δράκοι είτε επιλέγουμε να βγούμε εκεί έξω που τίποτα δεν είναι σίγουρο και βέβαιο για να αγωνιστούμε με απώλειες γι΄ αυτό που έρχεται και ονομάζεται Καινούργιος Κόσμος.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...