παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ???
Η λέξη Επανάσταση κρύβει μέσα τη λέξη Ανάσταση. Από ιδεολογία μπορεί να γίνει θρησκεία και να γεννήσει φανατισμό. Κάθε θρησκεία έχει συγκεκριμένο τυπικό και συγκεκριμένα πρότυπα. Ο Χριστιανισμός, φερειπειν, έχει το Ευαγγέλιο και το Χριστό. Η Επανάσταση έχει το «Κεφάλαιο» και τον «Τσε». Αναμφισβήτητα τα πιο παρεξηγημένα πρότυπα της ανθρώπινης ιστορίας. Ο μεν δίδασκε το «αγαπάτε αλλήλους», ο δε την «αντίδραση στην καταπίεση του ανθρώπου». Κι όμως, στο όνομα αυτών έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
Οι περισσότερες επαναστάσεις αποτυγχάνουν. Συνήθως, η ιδεολογία – αφετηρία είναι σωστή και έχει μια δόση αλήθειας. Στην πορεία όμως σχεδόν πάντα οι επαναστάτες χάνουν το δρόμο και απομακρύνονται από τους αρχικούς τους στόχους καθώς μεσολαβεί το υποκειμενικό στοιχείο, ο παράγοντας ʽάνθρωποςʼ.
........... 
Οποίος επιθυμεί να αλλάξει κάτι, είτε αυτός είναι πρωθυπουργός, είτε επαναστάτης φοιτητής πρέπει να γίνει ένας Ρομαντικός Τεχνοκράτης.
Ρομαντικός, δηλαδή, να έχει ανοιχτό μυαλό και φαντασία, και κυρίως την τόλμη να μπορεί να ξεφύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα για να αναζητήσει το καινούριο, να μπορεί να ονειροπολήσει.
Απʼτην άλλη, να είναι Τεχνοκράτης, δηλαδή να μπορεί να βλέπει τα πράγματα ως έχουν, να μην υποδουλώνεται στη γνώση, στον ξύλινο πολιτικό λόγο, την προπαγάνδα, αλλά να στηρίζεται στην επιστήμη, Θετική ή Θεωρητική, και να αναζητά το εφικτό.
Μόνο τότε τα λόγια θα συμβαδίσουν με τα έργα, η θεωρία με την πράξη και το Όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο θα ανταποκριθεί στις υπάρχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ζωής…
Οι συσχετισμοί με βουλευτές, υπουργούς, μαθητές, φοιτητές, αγρότες κλπ. που ΟΛΟΙ κατά βάθος θέλουν να αλλάξουν κάτι, δικοί σας…
 http://stinpresa.blogspot.com/2010/01/blog-post_30.html
 
Ellada funny.jpg 
ΥΣ: μέχρι τότε λοιπόν...pick up the pieces... :)
 http://www.youtube.com/watch?v=RRpZb3XPrXw&feature=related
 
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...