παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ...

 

01:03 «και αυτόαν θέλετε είναι και ο ΜΥΘΟΣ του ʼ21. Είναι ότι..  ένας λαός μπορεί να αρθεί πέρααπό τις… κακομοιριές του, πέρα από τις πονηριές του, πέρα από τον αγώνα γιαεπιβίωση….. και να δώσει ένα παράδειγμα μεγαλείου»

ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ, Παν/μιοΑθηνών

01:29 «Αυτό είναι ο μύθος του ʼ21που έχει μια βάση. Είναι πραγματικός μύθος. Άλλωστε, όλοι οι μύθοι έχουν μιαπραγματική βάση, δεν είναι τυχαίοι»

01:42 «Έτσι δημιουργείται η βάση της ενότητας του Ελληνικού Έθνουςκαι η ενότητα της ιδεολογίας, η οποία είναι μια κοινωνική ανάγκη. Οι κοινωνίες τις ζητούν αυτές τις επεξεργασίες…και τις απλουστεύσεις θα μπορούμε να πούμε, οι οποίες μπορεί να ενοχλούν τους ιστορικούς,  αλλά καλλιεργούν συλλογικά συναισθήματα στοπληθυσμό και συγκινήσεις, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι κοινωνίες.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ, Παν/μιοΑθηνών

 02:18 «Για να ξεφύγει από τηναναρχία και τη διάλυση, το νεόκοπο βασίλειο της Ελλάδας αναζητεί κάποια ισχυρά ενοποιητικά στοιχεία. Ένα απόαυτά είναι η Εκκλησία»

02:34 «Η χριστιανική ταυτότηταεξακολουθεί να συνδέει  τις κοινότητες τηςΡούμελης και της Πελοποννήσου περισσότερο από την αρχαιολατρεία»

 

parthenon.jpg

 

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CXXBdzoQKjM

 

 

Αναρωτιέμαι αν έχουν αφήσει όρθιοκάποιο ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε για άλλη μιαφορά από τη βία, την αναρχία και τη διάλυση (μπορεί η Ιστορία ναεπαναλαμβάνεται αλλά φαίνεται ότι είμαστε ανίκανοι να παραδειγματιστούμε….)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...