παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Είσοδος του Ουρανού στον Κριό (Σάββατο 12/3, 0:53) Viva la Revolucion

 

 

2011:  H αναταραχή συνεχίζεται

 

Όταν σκεπτόμαστε εξέγερση ή  επανάσταση οι αυτόματοι συνειρμοί είναι χιλιάδες άνθρωποι με φωτιές  που πηγαίνουν να καταλάβουν τη Βαστίλη, κομμένα κεφάλια και λαιμητόμοι στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ή μπολσεβίκοι κατά της διάρκεια της Οκτωβριανής επανάστασης που πολιορκούν και καταλαμβάνουν τα τσαρικά ανάκτορα. Μόνο που στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης με τις απρόσωπες πολυεθνικές και τους κοστουμάτους  εταιρικούς καρχαρίες δεν υπάρχουν Βαστίλες και ανάκτορα για να πολιορκήσεις και να καταλάβεις.

Όσο περισσότερο οι αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια της απότομης αλλαγής σκηνικού μετά τον Σεπτέμβριο του 2008 με την χρηματοοικονομική κρίση τόσο περισσότερο τους διαφεύγει η ουσία. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σύνθετη και βαθειά και δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Κάποιοι αυτό ονομάζουν αυτό που ζούμε Κραχ, κάποιοι Κρίση. Υπάρχει και η συμπαντική αιτία.

 

 

Στην αστρολογία ξέρουμε ότι η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω περιγράφει μια βαθιά μεταμόρφωση που θα πάρει χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια είναι μια μεγάλη επανάσταση που δεν είναι στο δρόμο για να συμβεί. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Μια απεργία εδώ, μια πορεία πιο πέρα, μια συμπλοκή παρά κάτω, μια λογομαχία που επιμένει, μια μικρή εξέγερση, ένας πυροβολισμός- μοιάζουν να μη συνδέονται κι όμως ξέρουμε ότι συνδέονται. Υπάρχει κοινωνική ανησυχία, ανυπομονησία, θυμός και υπόκωφη ένταση που όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται. Με την είσοδο του Ουρανού στον Κριό στις αρχές Μαρτίου τα περιστατικά εξέγερσης και θυμού- σε ατομικό και συλλογική επίπεδο- θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.

 

Η δύσκολη όψη μεταξύ Πλούτωνα/Ουρανού θα δημιουργήσει μια βασιλική μάχη μεταξύ Συντηρητισμού και Προόδου. Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτή η όψη μεταξύ των δύο πλανητών (Πλούτωνας στον Καρκίνο και Ουρανός στον Αιγόκερω)  ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 30: ναζισμός, προετοιμασία για το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικό κραχ, ανεργία. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις αντιδράσεις του εκκεντρικού Ουρανού αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι Πλούτωνας και Ουρανός δημιουργούν σύγκρουση, οδομαχίες, δολοφονίες, και αν όχι πόλεμο όπως τον ξέραμε ένα καινούργιο είδος οικονομικού πολέμου με θύματα μεγάλα στρώματα πληθυσμών.

 

Ταυτόχρονα συμβαίνει και μια νεωτερική πολιτισμική έκρηξη. Ο Ουρανός συμβολίζει στην βίαια εξέγερση. Την κοινωνική δυσφορία των μαζών που προσπαθούν να επαναπροσδιοριστούν κοινωνικά μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις και ένταση. Αφού ο Ουρανός επίσης συμβολίζει και την τεχνολογία περιμένουμε  νέα τεχνολογική έκρηξη σε όλα τα επίπεδα και μερικές τρομακτικές καινοτομίες στην στρατιωτική τεχνολογία που θα δουν το φως της δημοσιότητας- ο Ουρανός φέρνει στην επιφάνεια ξαφνικά, απρόσμενα, άτσαλα και χοντρά ότι κρυβόταν πίσω από ομίχλη και μυστικοπάθεια την εποχή που ο Ουρανός βρισκόταν στους Ιχθύες-  τους επομένους μήνες παγώνοντας τον κόσμο και δείχνοντας το άσχημο πρόσωπο του Ουρανού στον Κριό.

 

 

Όσο ο Πλούτωνας προχωράει στα εσώτερα του Αιγόκερου ο Συντηρητισμός θα γίνεται όλο και επιθετικότερος. Ο μέσος άνθρωπος αισθάνεται ανησυχία και τρόμο στο ενδεχόμενο της φτώχειας και του αβέβαιου μέλλοντος. Στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από το εισόδημά σου και πόσο αντέχεις να χάσεις από αυτό. Και παρόλο που όλα γίνονται υπέρ του ανθρωπάκου οι κυβερνήσεις σφίγγουν τη θηλειά στο λαιμό του.

 

Η Ελλάδα σαν πείραμα σε δοκιμαστικό σωλήνα και καταδικασμένη να είναι ορατή σε ό,τι κι αν κάνει συμπυκνώνει αστρολογικά ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη- με τον γενέθλιο Πλούτωνά της στον Κριό σε σκληρή γωνία με τον διελαύνοντα Πλούτωνα στον Αιγόκερω- φαίνεται ότι μέσα στον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ζει τέτοια τρομακτική πίεση που νιώθει τα κόκκαλα της να σπάνε. Οι πλανητικές διελεύσεις και τα αστρολογικά φαινόμενα  ( από τα μέσα Μαρτίου η εισβολή του Ουρανού στο Κριό θα αρχίσει να επηρεάζει αισθητά τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας στις 6ο του Κριού, ενώ οι εκλείψεις-:Ηλιακή- 1ουνίου, Σεληνιακή-15 Ιουνίου,  Ηλιακή- 1 Ιουλίου, Σεληνιακή- 10 Δεκεμβρίου επιδρούν καταλυτικά   στον Άρη της, στην Αφροδίτη, στους Δία και Πλούτωνα και τέλος στην Σελήνη της Ελλάδας ενεργοποιώντας  τους μισούς πλανήτες του γενέθλιου χάρτη της) δεν  μιλάνε για ανανέωση, μεταφέρω τον καναπέ από την μια άκρη στην άλλη ή αλλάζω πίνακες στους τοίχους αλλά για γεγονότα ζωής και θανάτου, για θάνατο και αναγέννηση, για γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο.  Η σκληρή έκλειψη Σελήνης του περασμένου Δεκεμβρίου στον Ήλιο του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνει  εκτός από τεράστια πτώση της δημοφιλίας του και ότι η προσφυγή στις κάλπες στο πρώτο εξάμηνο είναι ένα σενάριο που δύσκολα θα αποφευχθεί.

 

 

Και ποτε θα τελειώσει; Όσοι διαθέτουν δύο ζωντανά κύτταρα στο κεφάλι τους έχουν αντιληφθεί ότι μόλις άρχισε και ότι οι ανακοινώσεις κάθε τόσο από κυβερνήσεις, ειδικούς και  τράπεζες ότι μπαίνουμε σε φάση ανάκαμψης θα ήταν μπλάκ χιούμορ αν δεν ήταν εθελοτυφλία και ευσεβείς πόθοι. Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνεται όλο και περισσότερο. Σήμερα είναι στο υψηλότερο σημείο του αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1962, ανέφερε το Economic Policy Institute, στη σχετική έκθεσή του Ούτως ή άλλως μέσα στην χρονιά και πάλι στο μέσον ενός αστρολογικού τυφώνα με εκλείψεις και σκληρές διελεύσεις στον γενέθλιο χάρτη της και με ένα πρόεδρο που φαίνεται ότι έχασε τη δύναμή του- αν την είχε ποτέ- και πολλοί ονομάζουν μαριονέτα και τα Tea Parties να στέλνουν την Αμερική ολοταχώς στον μεσαίωνά της η Αμερική θα αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις και επιθετικότητα και αμφισβήτηση που ποτέ πριν δεν είχε ζήσει.

 

 

H ανθρωπότητα έχει μπει ήδη σε μια νέα εποχή που είναι σκληρή επώδυνη και αναπόφευκτη.  Πολλοί θα απελπιστούν, άλλοι δεν θα αντέξουν, άλλοι θα καθίσουν σε μια γωνία παρακολουθώντας ότι συμβαίνει σαν ριάλτι σε πραγματικό χρόνο, άλλοι θα θυμώσουν τόσο που θα θελήσουν να μην αφήσουν πέτρα την πέτρα κι όταν αυτό συμβεί οι κυβερνήσεις θα πάρουν σκληρά μέτρα για να εξασφαλίσουν την Τάξη. Τώρα πια έχουμε όλοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε  δύο επιλογές : είτε διαλέγεις να μείνεις ακίνητος και τρομοκρατημένος  στο σπίτι σου γιατί έξω υπάρχουν δράκοι είτε επιλέγεις να βγεις εκεί έξω που τίποτα δεν είναι σίγουρο και βέβαιο για να αγωνιστείς με απώλειες αυτό που έρχεται και ονομάζεται Καινούργιος Κόσμος. 


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...