παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τα 12 ζώδια από τον Τζιμάκο... :)

Tzimis+Panousis+tautotis.jpg

Το θυμήθηκα σήμερα.. (ανάδρομος Ερμής είναι αυτός...οτι θυμάμαι χαίρομαι)

Ο Τζιμάκος απο τη στήλη του Γ. Πανόπουλου Stardust της Αthens Voice 23/10/08

 

Kριός (21 Mαρτίου - 19 Aπριλίου) Το νήπιο του ζωδιακού. Ο Κριός έχει από αρχαιοτάτων χρόνων,, όπως και όλα τα ζώδια, το ρήμα που τον χαρακτηρίζει. «Είμαι» δηλώνει ο Κριός, υπάρχω, κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω, σκλάβα τη ζωή σου θα ʼχω,

κι ας βαδίζουμε σε δρόμους χωριστούς, τραγουδάει στα υπόλοιπα ζώδια, βάζοντας, με την ύπαρξή του και μόνο, την απαραίτητη νοστιμιά στα υγρά των συγκοινωνούντων ζωδιακών δοχείων. Επειδή πρόκειται περί κύκλου, ο Κριός κουβαλάει στην πλάτη του την ισχυρή πίστη των Ιχθύων που προηγούνται και ξέρει ότι το βασικό συστατικό της ύπαρξής του είναι ο θάνατος. Το υποψιασμένο Κρυαράκη (με υψιλον και ήτα στο φινάλε), τα κρύα ράκη, τα φρέσκα κρύα πτώματα, ανοίγουν την αυλαία του ζωδιακού με τα δώδεκα σύμβολα, όπως οι 12 θεοί, οι 12 απόστολοι, οι 12 μήνες κ.λπ.

 

Tαύρος (20 Aπριλίου - 20 Mαΐου) Ο Ταύρος,, δεύτερος στην ιεραρχία του ζωδιακού, χαρακτηρίζεται από το ρήμα «έχω», που καταδεικνύει μια έντονη κτητικότητα, κατοχή και χρήση μέχρι βλακείας υλικών αγαθών, που τον οδηγεί σε ξεροκεφαλιά, πείσμα, και κολλήματα ψυχοφθόρα σε επουσιώδη ζητήματα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η συμβίωσή του με τα υπόλοιπα ζώδια. Ο Ταύρος είναι κατεξοχήν ζώδιο της υγιεινής διαστροφής. Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του ζωδίου ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν.

 


Δiδυμοι (21 Mαΐου - 21 Iουνίου) The twin towers, οι δίδυμοι πύργοι της κολάσεως, οι ουρανοξύστες του ζωδιακού, που παίρνουνε εύκολα τα μυαλά τους αέρα και που, αγγελιοφόροι με φτερωτά πόδια σαν του Ερμή, καταλήγουν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, φτιάχνουν μόνοι τους πληροφορίες και τις διοχετεύουν με τσαμπουκά, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της παρέας. Με υψηλά ποσοστά ομοφυλοφιλίας, οι Δίδυμοι έχουν ανεβασμένη πουστόζη, μʼ έναν τεράστιο εγωισμό, όπου ο εαυτός τους είναι το κέντρο του κόσμου. Το ρήμα που χαρακτηρίζει τους Διδύμους είναι το ρήμα «επικοινωνώ». Μεσίτες του ζωδιακού, φέρνουν κοντά τα υπόλοιπα ζώδια, με την πρόθεση να είναι πάντα αυτοί το επίκεντρο. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος των Διδύμων ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

 

Kαρκίνος (22 Iουνίου - 22 Iουλίου) Τα ευαίσθητα Καρκινάκια, γεννημένα ντάλα καλοκαίρι, με την πουτανίτσα Σελήνη να τους ανεβοκατεβάζει τα γράδα, φουσκώνουνε και ξεφουσκώνουνε μέσα τους, σαν τα νερά του Ευρίπου. Συναισθηματική σταθερότης μηδέν, εξού και η αδικαιολόγητη πολλές φορές ισχυρογνωμοσύνη τους. Καλοί δικηγόροι οι Καρκίνοι, μπορούν να υπερασπίσουν με άνεση την άποψή τους, αλλά ταυτόχρονα με την ίδια άνεση και την ακριβώς αντίθετη. Το ρήμα που χαρακτηρίζει τον Καρκίνο είναι το «αισθάνομαι». Εκπρόσωπος του ζωδίου ο πλανηταρχίδης Τζορτζ Μπους.

 

Λέων (23 Iουλίου - 22 Aυγούστου) Ο βασιλιάς των ζώων, που χαρακτηρίζεται από το ρήμα δημιουργώ, σφραγίζει με την παρουσία του το καλοκαίρι διότι, όπως και όλα τα ζώδια, έχει τις αμφίδρομες εξαρτήσεις του από τις εποχές του χρόνου που τον καθορίζουν.  Άξια αναφοράς είναι η ψαλίδα μεταξύ των αρσενικών και των θηλυκών εκπροσώπων του ζωδίου του Λέοντα, με αποτέλεσμα τα αγοράκια να είναι κοκοράκια τετράγωνα, αρχηγοί στο κοτέτσι, ενώ τα κορίτσια εύκολα να παρασύρονται σε απόλυτες απόψεις με κατινιές και σε συντηρητισμούς με σαφές το έλλειμμα ευφυΐας. Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι χαρακτηριστικός Λέων.  

 

Παρθένος (23 Aυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου) Η Παρθένος, το ζώδιο του φθινοπώρου, είναι κατʼ εικόνα και ομοίωση του Σεπτεμβρίου. Λίγο βρέχει, λίγο κάνει ζέστη, λίγο απʼ όλα. Έλλειψη πάθους, μανία με την ταξινόμηση, συντηρητικό ζώδιο και η Παρθένος, χαρακτηρίζεται από το ρήμα «ταξινομώ». Πληγωμένη η λίμπιντο της Παρθένου έβγαζε τʼ απωθημένα της στα χοιρασφάγια που γινόσαντε παλαιά στις μέρες της, με τις βωμολοχίες και τα σεξουαλικά πειράγματα, αλλά στην εποχή μας, που δεν υφίστανται τα λυτρωτικά λαϊκά δρώμενα, η Παρθένος γίνεται η ίδια γουρουνάκι, που θυσιάζεται στο βωμό της καθημερινής μιζέριας. Ο Κωστάκης ο 2ος ο μικρός είναι Παρθένος, όπως και ο Μακέιν.



Zυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Oκτωβρίου) Λίγο πριν το χειμώνα, επικεφαλής των Οκτωβριανών παρελάσεων, μπροστάρης και αγέρωχος ο Ζυγός, ωραιοπαθής, νάρκισσος, υποστηρίζει με πείσμα τις απόψεις του, που ως επί το πλείστον είναι ριζοσπαστικές. Έντονη η διάθεση του Ζυγού να ξεχωρίσει από τους πολλούς, να βγει από το κοπάδι σε απόσταση ασφαλείας, ώστε να κάνει την άγρια κριτική του. Το ρήμα που χαρακτηρίζει τον Ζυγό είναι το ρήμα «κρίνω». Γνωστός Ζυγός ο Πελέ.

 

Σκορπιός (24 Oκτωβρίου - 21 Nοεμβρίου)
Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του και ο Σκορπιός δείχνει το κεντρί του. Το ζώδιο, που έχει μόνιμα την Αφροδίτη του στους πιθήκους, χαρακτηρίζεται από την πρόταση: σεξομανής αυτοκαταστροφέας. Στο ζώδιο του Σκορπιού ανήκουν οι συνάνθρωποί μας με τις περίεργες σεξουαλικές αποκλίσεις. Παρʼ όλʼ αυτά, το ρήμα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ζώδιο είναι το «αποφασίζω». Ο Σκορπιός αποφασίζει τους όρους του σεξουαλικού παιχνιδιού, είναι απόλυτος και όταν αμφισβητηθεί δεν διστάζει να στρέψει τα όπλα του στον εαυτό του και να αυτοκτονήσει. Βλέπε το διάσημο Σκορπιό Μαραντόνα.


Tοξότης (22 Nοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου) Ο Τοξότης είναι ζώδιο με καλλιτεχνικές ανησυχίες και ως εκ τούτου οι Τοξότες έχουν και υψηλά ποσοστά ψυχασθενειών. Αδίστακτος ο Τοξότης όταν αποφασίζει να εκδικηθεί, θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα και θα καταλήξει στις περισσότερες περιπτώσεις σε βαθιά κατάθλιψη. Το ρήμα του Τοξότη είναι το ρήμα «στοχεύω». Πολλοί είναι οι Τοξότες με ταλέντο και πολλοί περισσότεροι οι Τοξότες με ψυχολογικά προβλήματα, όπως ο Γούντι Άλεν και η Μαρία Κάλλας.



AΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου - 19 Iανουαρίου)
Ο Αιγόκερως είναι το τελευταίο κέρατο του ζωδιακού, χαϊδεμένο, κακομαθημένο, με γυριστό κέρατο, τζιριτζάντζουλα! Υπακούει στο ρήμα «οργανώνω», με ηθική υπευθυνότητα και τελειομανία. Ο αρνητικός Αιγόκερως έχει νεύρα, μια υποβόσκουσα υστερία που τον οδηγεί σε τσιγκουνιά, υστεροβουλία και λανθασμένες αποφάσεις, ενώ ο θετικός Αιγόκερως είναι μάλλον το καλύτερο ζώδιο μακράν. Κλασικός Αιγόκερως ο Φεντερίκο Φελίνι.


Yδροχόος
(20 Iανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου) Ο νεροσυλλέκτης, ο αλτρουϊστής, ο αθεράπευτα εγωϊστής Υδροχόος είναι το κέντρο του κόσμου αυτουνού και όλων των κόσμων των παράλληλων ορατών τε πάντων και αοράτων. Ονειροπόλος και ονειροπωλητής ταυτόχρονα, ξεχωρίζει φτιάχνοντας οράματα, ιδέες, με τα μυαλά του πάνω από το κεφάλι να φτάνουν μέχρι τον ουρανό που τον κυβερνάει. Το ρήμα που αντιστοιχεί στον Υδροχόο είναι το ρήμα «γνωρίζω». Ο αρνητικός Υδροχόος είναι μυθομανής και ανυπόφορος, ενώ στη θηλυκή του εκδοχή είναι πιο προσγειωμένος και πιο χρήσιμος κοινωνικά. Πολλοί παρενδυτικοί, τρανσέξουαλς και διασεξουαλικοί ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήτο Υδροχόος.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Mαρτίου) Τα ψαράκια κλείνουν το ζωδιακό κύκλο (που στην ουσία δεν κλείνει ποτέ!) με ψαγμένη εσωστρέφεια και αταλάντευτη πίστη. Το ρήμα που αντιστοιχεί στους Ιχθείς είναι το ρήμα «πιστεύω», και επειδή τα ψαράκια ακολουθούν τους γνωρίζοντες Υδροχόους, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η γνώση προηγείται της πίστεως. Αυτό καλά θα κάνουν να το έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί οι τραγόπαπες, οι θεομπαίχτες που μας ταλαιπωρούν τελευταία. Χαρακτηριστικός Ιχθύς ο Τζέρι Λιούις.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4M8URAUSwmE
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...