παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Troll ...Ζουν αναμεσα μας...Προσοχη..!?

Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με αμφιλεγόμενες, προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες

[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2].

 

Αντιμετώπιση

Ένα ιδιαίτερα επίμονο και ενοχλητικό τρολ μπορεί να αποτρέψει άλλους χρήστες από το να συμμετάσχουν σ' έναν κοινό διάλογο, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη διάλυση μιας διαδικτυακής κοινότητας. Αν ένα τρολ αγνοηθεί από την υπόλοιπη κοινότητα (πρόκειται συνήθως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο), συνήθως αρχίζει να παράγει όλο και πιο ενοχλητικά και προσβλητικά μηνύματα με μόνο στόχο να προκαλέσει αντίδραση. Αν αυτή δεν έρθει, τότε το τρολ συνήθως εγκαταλείπει την κοινότητα.

Η συμμετοχή ή απάντηση σε συζήτηση που συμμετεχει το τρολ, σατιρικά περιγράφεται ως "τάισμα" του τρολ, γι' αυτό και υπάρχει η σύνηθης παραίνεση "μην ταΐζετε τα τρολ" (Αγγλ. "Don't feed the trolls") ωστε να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα ικανοποιήσουν το τρολ, ή περαιτέρω δυσάρεστες τροπές.

Εκτός από την αδιαφορία, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν χρήσιμα τεχνικά μέσα για την καταπολέμηση ενός χρήστη - τρολλ, όπως η άμεση αφαίρεση των μηνυμάτων του, η τεχνική με κατάλληλα φίλτρα προστασίας ώστε αυτά να καθίστανται αυτομάτως αόρατα, ή η φραγή του αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να γράψει απολύτως τίποτα. Σε chat rooms οι διαχειριστές (operators) έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν το τρολλ από ένα "δωμάτιο" συζήτησης (kick) ή και να του απαγορεύσουν την επανείσοδο (ban). Δραστικότερη είναι η μέθοδος κατά την οποία το τρολλ τίθεται αμέσως εκτός chat room με την απλή είσοδό του σε αυτό με συγκεκριμένο ψευδώνυμο ή από συγκεκριμένη IP (akick). Τέλος, αν η περίπτωση του τρολλ είναι πολύ "βαριά", δεν του επιτρέπεται καν η σύνδεση με το διακομιστή (K-lined).

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29

 

Μην Ταΐζεις το Αδηφάγο Κήτος!
 

Σταμάτα. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Κάνε πίσω.

Πιθανότατα έχεις φτάσει σε αυτήν τη σελίδα γιατί θεάθηκες να απαντάς σε ένα δύσκολο άτομο σε κάποιο δημόσιο χώρο συζήτησης, όπως μία λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα φόρουμ. Με πολιτισμένο και υψηλής πνευματικότητας ύφος, τους έδινες μια δίκαιη ευκαιρία ακρόασης, με την ελπίδα μιας παραγωγικής συζήτησης.

 


Αυτό είναι αξιέπαινο και τιμητικό για σένα, αλλά το σχέδιο θα λασπώσει και θα σου γυρίσει πίσω σαν μπούμερανγκ. Απαντώντας σε αυτά τα άτομα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα ενθαρρύνεις. Κάθε ήρεμη, λογική, και προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση που γράφεις, απλά γεννά ακόμη ένα ασυνάρτητο κατεβατό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να απαντάς αυτήν τη στιγμή.

Η μόνη διέξοδος είναι να διακόψεις τον κύκλο.

Θα μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις μια στρατηγική αντιπαράθεσης, απαντώντας σε κάθε κείμενο του προκλητικού με μια παθιασμένη καταδίκη αυτών που έγραψε. Αυτό θα φανεί ικανοποιητικό για λίγο, αλλά σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις μια τρύπα στο νερό: Αυτό το άτομο θα απαντά με κάτι εντελώς άσχετο, και θα αναρωτιέσαι γιατί μπήκες καν στον κόπο να ασχοληθείς. Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι στη λίστα θα δουν τη "συζήτηση" και πιθανόν να ακολουθήσουν με δικά τους flames, τα οποία δε θα ωφελήσουν σε τίποτα. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση.

 


  
Η μόνη λύση είναι να σταματήσεις το πρόβλημα στη ρίζα του -- που είναι τελικά: η προσοχή σου. Αυτοί οι ανθρώποι τρέφονται από την προσοχή των άλλων και των απαντήσεων τους. Δεν ενδιαφέρονται για το ποια είναι η απάντηση, αρκεί να λάβουν κάποια απάντηση. Δε διαβάζουν το περιεχόμενο αυτών που γράφεις, το μόνο που βλέπουν είναι το γεγονός ότι έγραψες κάτι. Συνεπώς, η καλύτερη λύση είναι να τους αγνοείς. Μην τους μιλάς. Μην ανταλλάζεις μηνύματα. Μην αναγνωρίζεις την ύπαρξη τους.

Αν πρέπει να απαντήσεις οπωσδήποτε, τότε γράψε ένα μήνυμα μιας γραμμής με ένα σύνδεσμο σε αυτήν τη σελίδα, ούτως ώστε οι υπόλοιποι στη λίστα να καταλάβουν τι σκέφτεσαι.

Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε

 

http://www.to-adifago-kitos.gr/

 

 

 

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...