παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αστρολογία Και Ελεύθερη Βούληση, Αστρολογία και Υπαρξισμός

   Ο Υπαρξισμός είναι μια φιλοσοφική θεωρία που υποστηρίζει ότι "η Ύπαρξη προηγείται της Ουσίας" (αντί η ουσια της ύπαρξης). Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ δίνει το εξής παράδειγμα για να το εξηγήσει με ένα απλό τρόπο: Έχουμε ένα ψαλίδι. Αν έχουμε ένα δημιουργό που έχει δώσει μια συγκεκριμμένη συνταγή για την κατασκευή του και τον τρόπο χρησιμοποίησής του, τότε η "ζωή" του ψαλιδιού είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτό μπορεί να ισχύσει και για την ανθώπινη ζωή.
Είνα γνωστές οι σχετικές διδαχές πολλών θρησκείων που θεωρούνται μοιρολατρικές, που θέλουν τον άνθρωπο να έχει μια αντίστοιχη προκαθορισμενη ζωή σύμφωνα με ορισμένη αρχή και σκοπό. Ο Υπαρξισμός τοποθετεί τον άνθρωπο να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και να δεσμεύετει μόνο από την ελευθερία του. "Η Ύπαρξη προηγείται της Ουσίας". Πρώτα Υπάρχουμε. Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο, και φτάνουμε σε σημεία καμπής στη ζωη μας που αυτοπροσδιοριζόμαστε. Πριν από την ύπαρξη μας, δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε τον εαυτό μας εξαρχής να μας καθορίζει και να διαγράφει την προσωπική του "μοίρα". Δεν είμαστε προϊόν συντάγής, ο κατασκευαστής μας δεν υπάρχει, υπάρχουμε μόνο εμείς που αναζητάμε κατά τη διάρκεια της ζωή μας την άσκηση της προσωπικής μας ελευθερίας.
 Το μήνυμα είναι "Γίνε ο εαυτός σου".

  Σαφώς, ξεκινάμε από κάπου. Έχουμε μια μάνα και έναν πατέρα που μας έχουν γεννήσει. Κουβαλάμε εκτός από τα γονίδια, τη σχέση τους και τις νευρώσεις τους. Το κοινωνικό τους υπόβαθρο και το παρελθόν τους. Μεγαλώνουμε σε ένα συγκεκριμμένο περιβάλλον. Είμαστε καθορισμένοι από τη ζωή που μας έφερε εδώ, και δεσμευμένοι από το πλήθος των δυνατοτήτων που μας έχουν κληρονομηθεί. Η ελευθερία μας περιορίζεται συνεπώς στις δυνατότητες που οι ίδιοι φέρουμε. Δεν είμαστε τα πάντα, γενικά και αόριστα. Είμαστε τα πάντα από τις (σχεδόν) απεριόριστες δυνατότητές μας. Από το δικό μας, πολύ προσωπικό υλικό, το οποίο μας δόθηκε από τη ζωή, ακριβώς για να αντλήσουμε ζωή και να τη συνεχίσουμε.

  Ένας αστρολογικός χάρτης μπορεί να μας δείχνει αυτές τις δυνατότητες διατυπωμένες. Να μας δείχνει τη γεννηση μας, τί κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, το πρώιμο περιβάλλον μας, τα βασικά μοτίβα που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μας, και απο κει και πέρα μπορεί να μας δείξει κάποιες τάσεις για το που οδεύουμε(και όλα αυτά μέσα από ένα μεγάλο σύνολο πιθανών εξελίξεων) μπορεί να μας εξυπηρετήσει στο να γίνουμε ο εαυτός μας και να ασκήσουμε την προσωπική μας(περιορισμένη εκ των πραγμάτων, αλλά με άπέραντες δυνατότητες) προσώπική ελευθερία και ελεύθερη βούληση. Η ζωή μπορεί να είναι ένα παζλ συμπτώσεων ή αλληλένδετων κομματιών που ενώνονται με έναν ακατανόητο τρόπο. Ίσως αυτό εξηγει η Αστρολογία. Καθε τί άλλο είναι κατά τη γνώμη μου, μοιρολατρία. Διαφορετικά, θα μπορούσαμε εξαρχής να προβλέψουμε με ακρίβεια τί θα συμβει στον καθένα. Όποιος μπορεί, ας το ισχυριστεί. Και να το αποδείξει.
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 222 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...