παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΩΔΗ ΣΤΟ ΒΛ-ΑΙΜΑ ΣΟΥ








Ο Μίλαν Κούντερα στην Αβασταχτη Ελάφρότητα του Είναι  μιλάει για το Βλέμμα και λέει:

"Όλοι έχουμε ανάγκη να μας κοιτάνε. Ανάλογα με το τι είδους είναι το βλέμμα κάτω από το οποίο θέλουμε να ζούμε , μπορούμε να καταταγούμε σε τέσσερεις κατηγορίες.

Η πρώτη αναζητάει το βλέμμα ενός ατέλειωτου αριθμού ανώνυμων ματιών, με άλλα λόγια το βλέμμα του κοινού.  Είναι η περίπτωση του Γερμανού τραγουδιστή και της Αμερικάνας σταρ, είναι επίσης η περίπτωση του δημοσιογράφου με το σουβλερό πηγούνι.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το βλέμμα ενός πλήθους γνώριμων ματιών. Είναι οι ακούραστοι διοργανωτές κοκτέιλ και δείπνων. Είναι πιο ευτυχισμένοι απο τους ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας που όταν χάνουν το κοινό τους φαντάζονται ότι έσβησαν τα φώτα στο σαλόνι της ζωής τους.

Έπειτα είναι η τρίτη κατηγορία , ή κατηγορία αυτών που έχουν ανάγκη να βρίσκονται κάτω απο το βλεμμα του αγαπημένου ανθρώπου.  Η κατάστασή τους είναι το ίδιο επικίνδυνη με την κατάσταση των ανθρώπων της πρώτης ομάδας. Αν τα μάτια του αγαπημένου ανθρώπου κλείσουν το σαλόνι βυθίζεται στο σκοτάδι.

Τέλος υπάρχει και η τέταρτη κατηγορία, η πιο σπάνια, αυτών που ζουν κάτω από τα φανταστικά βλέμματα πλασμάτων που είναι απόντα. Είναι οι ονειροπόλοι."





(Κάθόμαστε στο τραπέζι αντικρυστά. Παίζουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι. Κοιτιόμαστε στα μάτια μέχρι ένας από τους δύο να κοιτάξει αλλού. Πάντα χάνω. Τί είναι αυτό που με κάνει άραγε να αποσύρω πρώτος το βλέμμα μου απο το βλέμμα σου?

Έχεις γαλανά μάτια σαν της Μητέρας. Όταν σε είδα πρώτη φορά ερωτεύτηκα το χρώμα τους. Αγαπάμε τα μάτια που μας θυμίζουν τα μάτια της Μητέρας γιατί είναι τα πρώτα μάτια που καθρεφτιζόμαστε σα μωρά την ώρα που μας νανουρίζουν, την ώρα που μας θηλάζουν, την ώρα που μας κοιτάνε με λατρεία. Όλα τα μάτια που ερωτευόμαστε είναι τα μάτια της Μητέρας που περιμένουμε να μας κοιτάξουν σαν νάμαστε το κεντρο όλου του κόσμου.

Όταν με κοιτάζεις είμαι ΕΓΩ. Χωρίς εσένα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. Μαζί σου δεν φοβάμαι τίποτα. Κανένα βλέμμα δεν με νοιάζει αν το δικό σου βλέμμα δεν με ψάχνει)



http://www.youtube.com/watch?v=9TMtIj6kW6w



Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...