παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Πανσεληνος στις 13/6/2014

Απο τον Regulushellas

http://regulushellas.blogspot.ch/2014/06/blog-post_10.html

 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Α. Γίνεται στις 13-6-2014, ώρα 7.11 (θερινή) στην 22ο του άξονα Τοξότη - Διδύμων, επηρεάζοντας τα πιο «ζωτικά» σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας (Σελήνη, Β. και Ν. Δεσμός, Αφροδίτη).





Οι βαρείς πλανήτες δεν έχουν ιδιαίτερα μετακινηθεί από την προηγηθείσα Νέα Σελήνη, απλώς πια το τετράγωνο Άρη/ Πλούτωνα - που είχε ξεκινήσει από την προηγηθείσα Νέα Σελήνη - τώρα πια έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, με Άρη στις 12ο Ζυγού και Πλούτωνα στις 12ο Αιγόκερω.

Αυτό το ακριβέστατο τετράγωνο είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτή της Πανσελήνου που θα το εξετάσουμε παρακάτω ιδιαίτερα. 

Δεύτερο βασικό αστρολογικό στοιχείο είναι η ακριβέστατη (στα πρώτα μάλιστα λεπτά, όψη partille, όπως την ονομάζουν στην Ωριαία Αστρολογία, στην οποία όψη 2 πλανήτες έχουν μια από τις 5 πτολεμαϊκές όψεις στην απόλυτη ακρίβεια, ακόμα και στα πρώτα λεπτά) αντίθεση Αφροδίτης - Κρόνου με Αφροδίτη στις 17ο 44΄ Ταύρου και Κρόνο στις 17ο 44΄ του Σκορπιού, ενώ ο Χείρωνας από τις 17ο 44΄ (πάλι όψη partille, ιδιομοιρία στα πρώτα λεπτά!) των Ιχθύων, κάνει ακριβέστατο τρίγωνο με τον Κρόνο, ακριβέστατο εξάγωνο με την Αφροδίτη, και έχουμε ένα σχηματισμό σφήνας (μια αντίθεση, ένα τρίγωνο, ένα εξάγωνο) που, όσες φορές το έχουμε συναντήσει πάντα κάτι καινούργιο «σφηνώνει» στην πολιτική - κοινωνική ζωή (το Μάη του ’12 είχαμε τη «ΧΑ», που «σφήνωσε» στο πολιτικό-κοινωνικό σκηνικό, τον περασμένο Νοέμβρη είχαμε την προώθηση του αντιρατσιστικού αλλά και την δολοφονία των 2 στελεχών της ΧΑ, που «σφήνωσε» πάλι την τρομοκρατία - αυτή τη φορά με πιο δυναμική μορφή - στην πολιτική ζωή.)

Πάντως «σφήνα» με τρεις πλανήτες σε απόλυτη ιδιομοιρία - επαναλαμβάνω, στα πρώτα λεπτά -  είναι κάτι που δε θυμάμαι να το έχω ξαναδεί, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη. 


Την ίδια μέρα ο Ερμής ανάδρομος στη 2ο του Καρκίνου, σε συγκλίνον τρίγωνο με Ποσειδώνα, που είναι ακόμα στην 7ο των Ιχθύων, ο Δίας στην 22ο του Καρκίνου, σε σκληρή - ακριβέστατη - σκληρή όψη 135ο με τον Ποσειδώνα (πολλές οι ακριβέστατες όψεις σ’ αυτήν την Πανσέληνο) αλλά και σε ακριβέστατη πάλι όψη χιαστί (150ο) με τη Σελήνη.

Τέλος ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο είναι στις 7ο Καρκίνου, σε ακριβέστατο - κι αυτός - τρίγωνο με Ποσειδώνα αλλά και πάνω στο άριστο μεσοδιάστημα Ήλιου - Δία, ενώ το M/C είναι στις 16ο Ιχθύων, σε εμπλοκή με τη «σφήνα» για την οποία παραπάνω μιλήσαμε. Σίγουρα, πολύ δυναμική αυτή η πανσέληνος και σίγουρα θα «σφραγίσει» τους υπόλοιπους - τουλάχιστον - μήνες.


Ας δούμε όμως τώρα τα «hot points» - που παραπάνω αναφέραμε, ένα προς ένα, αφού πρώτα τονίσουμε πως: α. Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων - Τοξότη έχει πάντα να κάνει με μεταφορές, επικοινωνίες, χώρους μάθησης, νέους ανθρώπους, άρα αυτά τα θέματα μπορεί να είναι στην «πρώτη γραμμή» κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου.


Β. Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με εσωτερική πολιτική, εχθρικά κράτη, άρα φαίνεται πως οι εκλογές που έχουν προηγηθεί σημειοδοτούν σημαντικά δρώμενα για την εσωτερική πολιτική αλλά και για τη στάση κάποιων άλλων κρατών προς τη χώρα μας.





Γ. Στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου γίνεται σε οίκο που συνδέεται με παρασκήνιο πάσης μορφής, αλλά και με δημόσια τάξη. Ας δούμε τώρα τα 4 κύρια «στίγματα» της Πανσελήνου που είναι:

α. το τετράγωνο Άρη/ Πλούτωνα.
β. Η αντίθεση Αφροδίτη - Κρόνου και η σφήνα που σχηματίζει ο Χείρων και το M/C μ’ αυτή.
γ. Η 135ο όψη Δία - Ποσειδώνα.
δ. Η 15ο όψη Σελήνης - Δία.


Το τετράγωνο Άρη/ Πλούτωνα
Άρης - Πλούτωνας, στην πιο καλή του εκδοχή - γιατί, ακόμα και οι πιο «σκληρές» όψεις μπορεί να έχουν την καλή τους εκδοχή - μπορεί να δώσει πραγματοποίηση επιτυχίας μέσα από υπερβολική προσπάθεια, μπορεί να δώσει νίκη και αντίτιμο κάποια θυσία, μπορεί να δώσει ακόμα και «πύρρειο» νίκη. Πολλές φορές δίνει κάτι θεαματικό που οι επιπτώσεις του φαίνονται αργότερα (π.χ. το 2004 που υπήρχαν δυνατές εμπλοκές Άρη - Πλούτωνα είχαμε την επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων και αρκετά χρόνια αργότερα φάνηκαν οι «παρενέργειες» αυτής της επιτυχίας.) Στις δύσκολες πάντως εκδοχές αυτής της όψης έχουμε φαινόμενα βίας, σκληρότητας, επιθετικότητας, υπερβολικό εκνευρισμό, υπερβολική νευρική ευερεθιστικότητα. Φαινόμενα φανατισμού ευνοούνται με την όψη αυτή.

Η αντίθεση Αφροδίτης - Κρόνου (partille)
Η εμπλοκή αυτών των 2 πλανητών συνδέεται με περιορισμούς πάσης μορφής, αναστολές, μοναξιά. Στην πιο καλή εκδοχή δίνει αυτοέλεγχο, συναισθηματικές αναστολές. Ο Ebertin την εμπλοκή των 2 αυτών πλανητών τη συνδέει με «μοναχικούς ανθρώπους που διακατέχονται από μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος, αλλά και με ανεύθυνους και ανέντιμους ανθρώπους». Δείχνει δυσκολίες σε σχέσεις, συνεργασίες και, σίγουρα, είναι δύσκολη ένδειξη για θέματα χρηματοοικονομικά. Δείχνει «ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα», χωρισμούς, απιστία, κακοπιστία και, γενικά, παθογένεια στις σχέσεις και συνεργασίες. Η εμπλοκή Χείρωνα και M/C μ’ αυτήν την αντίθεση με καλές όψεις μπορεί να υποδηλώνει μια κυβερνητική (10ος, M/C) αλλαγή, που να φαίνεται ως «θεραπεία» (Χείρων) από μια καταπιεστική (Κρόνος αντίθεση Αφροδίτη) κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση Χείρων σύνοδο με M/C Πανσελήνου, σε εμπλοκή μάλιστα με τον Άρη της Ελλάδας και με κόντρα αντισκιά πάνω στον Ουρανό, δείχνει «τραύμα», κυβερνητικό - τραυματίζεται η κυβέρνηση - με τρόπο ξαφνικό, δυναμικό (οι εμπλοκές με Άρη, Ουρανό που αναφέραμε πιο πάνω). Πάντως ο Ουρανός στη «μοίρα του αρχηγού» (15ο-16ο Κριού) φαίνεται πως επωάζει κάποιο νέο «αρχηγό», «ηγέτη», πολύ περισσότερο που ο Ουρανός απ’ αυτή τη θέση κάνει ακριβέστατο τρίγωνο με Άρη, Κρόνο Ελλάδας αλλά και εξάγωνο με τον Ήλιο της.

Η 135ο Δία - Ποσειδώνα
Οι δύο αυτοί πλανήτες συνδέονται με κάθε μορφή κερδοσκοπίας και σε σκληρές όψεις δηλώνουν λανθασμένους τρόπους κερδοσκοπίας, λάθος αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων σκάνδαλα, απώλειες, πολιτικές συγκρούσεις, αστάθεια. Το ότι το μεσοδιάστημά τους εμπλέκεται με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας δηλώνει:
«την πράξη της εξαπάτησης» κατά λέξη, όπως γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτήν την εμπλοκή.
Ανευθυνότητα, κερδοσκοπία, διασκορπισμό της δύναμης.
Δυσάρεστη εμπειρία από επακόλουθη διάψευση ελπίδων.

Σελήνη χιαστί με Δία (150ο )
Η 150ο χιαστί όψη είναι όψη διλλημάτων, πόλωσης, χωρισμού, ανταγωνισμού, σε κάθε περίπτωση δύσκολη όψη. Μπορεί να δηλώνει ιδεολογικές, νομικές συγκρούσεις, διαφορές, διαφωνίες εταίρων, ακόμα και φαινόμενα ασωτίας. Πάντως η εμπλοκή με τον Άρη και τον Πλούτωνα (της Ελλάδας) μιλά για μια μεγάλη επιτυχία που προκαλεί διλλήματα και αντιφατικές «αναγνώσεις».

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...