παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Με αφορμη το 0.25% της ΕΚΤ

και τις-προφανως-δυσοιωνες προβλεψεις της για τη συνεχιση(ή και εμβαθυνση) της κρισης στον οικονομικο τομεα,παραθετω ενα ακομα αρθρο του Οριονα:

 

 http://orion.jigsy.com/prognosis/american-financial-crisis

Η Αμερικανική οικονομική κρίση

Η Αμερική εξάγει πάλι τις οικονομικές κρίσεις της. Η πρώτη μεγάλη εξαγωγή έγινε το 2008 από τις εταιρείες Lehman Brothers και Fannie Mae, αρχικά μέσω της Ισλανδίας. Εκεί, η πρακτική του καπιταλισμού να δημιουργεί άυλες αξίες και στη συνέχεια να τις εμπορεύεται είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση δύο ισλανδικών τραπεζών. Όταν οι δανειολήπτες στην Αμερική άρχισαν να μην πληρώνουν τα στεγαστικά δάνειά που είχαν πάρει από τις πιο πάνω εταιρείες, οι τράπεζες που είχαν αγοράσει τις σχετικές αξιώσεις των εταιρειών βρέθηκαν στα όρια της χρεωκοπίας. Έτσι το οικιστικό πρόβλημα των Αμερικανών μεταφέρθηκε στην Ευρώπη μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Το επόμενο πρόβλημα προς εξαγωγή είναι τώρα το ασφαλιστικό. Η μεταρρύθμιση Ομπάμα με την επέκταση της νοσοκομειακής περίθαλψης σε εκατομμύρια Αμερικανούς, η οποία θα απαιτήσει πολλά χρήματα, έκανε τους Ρεπουμπλικάνους να αρνούνται την αύξηση του ορίου δανεισμού. Στο παρά 5’ Κυβέρνηση και Ρεπουμπλικάνοι συμβιβάστηκαν και ο κίνδυνος χρεωκοπίας απομακρύνθηκε προσωρινά καθώς ο συμβιβασμός ισχύει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Ας δώσουν κάποια παράταση σε αυτή την ημερομηνία, γιατί Ερμής και Δίας ανάδρομοι μέχρι τις αρχές Μαρτίου δεν επιτρέπουν επιτυχημένες συμφωνίες.

Όμως, με τον Δία σαν μοναδική διέλευση από τον 8ο οίκο του χάρτη της, μια χώρα δεν πτωχεύει. Πολύ περισσότερο όταν ο πλανήτης ευνοεί με σύνοδο τους γενέθλιους Ήλιο και Ερμή. Υπάρχει βέβαια και ο διερχόμενος Πλούτωνας στον απέναντι 2ο οίκο που σχηματίζει διάμετρο αλλά η όψη αυτή (διάμετρος Πλούτωνα-Ήλιου) είναι εγγενής στο ωροσκόπιο της Αμερικής. Στο γενέθλιο χάρτη της (4.7.1776, ώρα 17.10) ο Πλούτωνας βρίσκονταν πάλι στον Αιγόκερω σχηματίζοντας αντίθεση από ζώδιο με τους Δία, Ήλιο και Ερμή στον Καρκίνο. Όσο λοιπόν η Αμερική πτώχευσε κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, όταν ο Πλούτωνας σχημάτιζε σκληρές όψεις και σύνοδο με τους πιο πάνω ριζικούς πλανήτες, άλλο τόσο κινδυνεύει να πτωχεύσει και τώρα.

Μια πρόχειρη ματιά στο παρελθόν δείχνει πως λειτούργησαν οι διελεύσεις του Πλούτωνα:

- Πρώτο τετράγωνο, Πλούτωνας στον Κριό-4ο οίκο, 1823-1850: Το δόγμα του Προέδρου Μονρόε ότι η Αμερική παύει να αποτελεί έδαφος εποικισμού για τις Ευρωπαϊκές χώρες. Η απόκτηση του Τέξας και ο πόλεμος με το Μεξικό, μετά τη λήξη του οποίου ενσωματώθηκαν και οι υπόλοιπες μεσοδυτικές Πολιτείες.

- Σύνοδοι Πλούτωνα στον Καρκίνο-8ο οίκο, 1914-1939. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος στην Ευρώπη είχε σαν αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της Αμερικής. Μέσα στην περίοδο υπάρχει και το 1929. Αναφορές σε αυτή τη χρονιά γίνονται όλο και συχνότερα στις μέρες μας, όχι άδικα. Το κραχ του ’29 -υπόθεση αρχικά της Αμερικανικής οικονομίας- μεταδόθηκε στην Ευρώπη, ενώ η επιτυχία του σχεδίου του Προέδρου Ρούσβελτ για έξοδο από την κρίση (New Deal) αμφισβητείται ακόμη και σήμερα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από τις πιο πάνω εταιρείες η Fannie Mae ιδρύθηκε το 1938 σαν ένα από τα μέτρα του σχεδίου Ρούσβελτ. Έμενε λοιπόν η δοκιμασμένη λύση ενός πολέμου μετά τον οποίο η χώρα έγινε υπερδύναμη.

- Δεύτερο τετράγωνο, Πλούτωνας στο Ζυγό, 1971-1980. Εκτός από το Βιετνάμ, στον οικονομικό τομέα η αποδέσμευση του δολαρίου από τον κανόνα χρυσού κράτησε το νόμισμα αυτό σαν ισχυρότερο στην παγκόσμια οικονομία.

- Διάμετρος, Πλούτωνας στον Αιγόκερω, 2008-2024. Η παρούσα οικονομική κρίση, η οποία μεταδίδεται από το κέντρο προς την περιφέρεια. Η εξαγωγή των προβλημάτων θα γίνει αυτή τη φορά μέσω της Συρίας, γιατί μια εμπλοκή της Αμερικής εκεί θα δικαιολογήσει και την αύξηση των ορίων δανεισμού της χώρας.



Όσο πλησιάζει το 2014 η εικόνα του γίνεται πιο καθαρή για τις δυτικές χώρες: ταλαντεύονται στο χείλος ενός δημοσιονομικού γκρεμού με την Αμερική να σέρνει το χορό του Ζαλόγγου όπου, όμως, δεν πέφτει η πρώτη αλλά η τελευταία του χορού. Μέχρι το 2023 που ο Πλούτωνας θα ολοκληρώσει τον κύκλο σχηματίζοντας σύνοδο με τη γενέθλια θέση του, η Αμερική θα εξάγει τις οικονομικές κρίσεις της. Με αποκορύφωμα την άνοιξη του επόμενου χρόνου, όταν οι Άρης, Πλούτωνας, Ουρανός και Δίας σε διέλευση θα προσβάλουν τον γενέθλιο Ήλιο της χώρας.

(δημοσιεύτηκε 18.10.2013)

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...