παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου

Ο ωροσκόπος & ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου αφορούν τα καθέκαστα αυτής της ζωής. Μας έλαχαν για ΄κείνη τη συγκεκριμένη ώρα που γεννηθήκαμε & είναι φευγαλέοι & δέσμιοι της επίγειας ζωής. Έχουν αμεσότητα & προορισμό στο παρόν. Έτσι αυτός ο προορισμός διαφέρει π.χ. από εκείνον του Βόρειου Δεσμού, που επεκτείνεται στο μακρινό απρόβλεπτο μέλλον. Ο ωροσκόπος & ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου προσβλέπουν στις άμεσες περιστάσεις.

Ο κυβερνήτης του γενέθλιου ωροσκοπίου θέτει μία πορεία μέσα σ'αυτό. Ο Ήλιος είναι ο οδηγός, ο ωροσκόπος το όχημα & ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου δείχνει πού πάμε, διαμέσου της οικοθεσίας του. Αν ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου βρίσκεται στον ίδιο οίκο με τον Ήλιο, η κατεύθυνση της ζωής του ατόμου ταιριάζει περισσότερο με το κέντρο του εαυτού του. Όταν οι συνθήκες είναι ευμενείς προς αυτόν, τα πράματα μας έρχονται απλά και εύκολα. Η γενική ιδέα είναι να μάθουμε και να κατανοήσουμε την αποστολή του. Τί προσπαθεί να κάνει, να πετύχει σ' αυτή τη ζωή. Όσα περισσότερα μαθαίνουμε για τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου μας και την παρούσα κατάστασή του (διελεύσεις & όψεις προς αυτόν), τόσο περισσότερο μαθαίνουμε να εργαζόμαστε αρμονικά με την ενέργειά του και αποφεύγουμε μπόλικη αχρείαστη οδύνη & δυσφορία. Οι γενέθλιες είτε από διέλευση όψεις προς τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου τείνουν να έχουν αισθητή, ισχυρή επίδραση στο άτομο και χρίζουν δέουσας προσοχής.

Ο γενικός κανόνας, λέει πως ο κυβερνήτης του ζωδίου του ωροσκόπου είναι ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου. Πως σε περίπτωση που κάποιο ζώδιο βρίσκεται αναχαιτισμένο στον πρώτο οίκο, ή ο ωροσκόπος βρίσκεται σε ζώδιο με δύο κυβερνήτες, ή υπάρχουν πλανήτες στον πρώτο οίκο, ή ο ωροσκόπος βρίσκεται σε σύνοδο με κάποιο πλανήτη, προκύπτουν συγκυβερνήτες του ωροσκοπίου, όμως ο κύριος και πρώτιστος είναι ο πρωτεύων κυβερνήτης του ζωδίου του ωροσκόπου και αυτός είναι που μας εκπροσωπεί. Πως πρόκειται για το σημαντικότερο πλανήτη του ωροσκοπίου και δε γίνεται δευτερεύων ως προς κανέναν άλλον. Παρ' όλ' αυτά, ένας έμπειρος αστρολόγος που μπορεί να βασιστεί στην ικανότητά του στην τέχνη της αστρολογικής σύνθεσης, καθορίζει κατ' εξαίρεση ποιός από τους συγκυβερνήτες κυριαρχεί, δηλαδή ποιος είναι πιο ισχυρός ή έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στο ωροσκόπιο, σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Κάποια απ'αυτά μπορεί να είναι :

-Η στενή σχέση κάποιου από τους συγκυβερνήτες του ζωδίου του ωροσκόπου με τον Ήλιο, καθώς ο τελευταίος θα δώσει μεγαλύτερη ζωτικότητα στον πλανήτη που αναζητούμε.

-Η τοποθέτηση κάποιου από τους συγκυβερνήτες του ζωδίου του ωροσκόπου σε γωνιακό οίκο.

-Η έξαρση, ή η κυριαρχία ενός από τους συγκυβερνήτες του ζωδίου του ωροσκόπου.

-Η πτώση ή η αδυναμία ενός από τους συγκυβερνήτες του ζωδίου του ωροσκόπου.

-Η τοποθέτηση ενός από τους συγκυβερνήτες του ζωδίου του ωροσκόπου στο δεύτερο ήμισυ σε κάποιον κατιόντα οίκο (3ος, 6ος, 9ος, 12ος).

-Η ύπαρξη κάποιου πλανήτη σε σύνοδο με τον ωροσκόπο. Σε τέτοια περίπτωση, ως σύνοδος θεωρείται η θέση του πλανήτη 5Ί κοντά στην ακμή του ωροσκόπου και στον πρώτο οίκο ή αν ο πλανήτης βρίσκεται 3Ί κοντά στην ακμή του ωροσκόπου και στο δωδέκατο οίκο.

Το ζώδιο που ανατέλλει στον ωροσκόπο καθορίζει το βασικό θέμα του χάρτη, αφού πρόκειται για το φίλτρο διαμέσου του οποίου η ταυτότητά μας (η φύση μας) εκφράζεται στον εξωτερικό κόσμο. Έτσι, εάν ανατέλλει ο Λέων, για παράδειγμα, και ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι σε ζώδια που λειτουργούν συμπληρωματικά προς τον Λέοντα (όπως είναι όλα τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα –εκτός από τον υδροχόο που κάνει αντίθεση στον Λέοντα), ο χάρτης και το άτομο σίγουρα θα ωφεληθούν. Αλλά εάν ανατέλλει ο Ταύρος, ας υποθέσουμε, και ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι σε ένα άλλο σταθερό ζώδιο που κάνει τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ταύρο, αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα. Μπορούμε να σκεφτούμε τον ωροσκόπο, όπως και κάθε άλλη γωνία του χάρτη σαν εξαιρετικά ευαίσθητη κεραία που προσεγγίζει εμπειρίες. Οι κυβερνήτες των γωνιών επιταχύνουν αυτές τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε για ν'αναπτυχθούμε στον αντίστοιχο τομέα της ζωής μας.

Η οικοθεσία του κυβερνήτη του ωροσκοπίου έχει τεράστια σημασία, καθώς δείχνει πού θα εστιάσει κυρίως κάποιος στη ζωή του για να εξωτερικεύσει την προσωπικότητά του. Η οικοθεσία του Ήλιου αποκαλύπτει το χώρο για την έκφραση (και πρωταρχική πηγή) της δημιουργικής και φυσικής ζωτικότητας. Η οικοθεσία όμως του κυβερνήτη του ωροσκοπίου αποκαλύπτει το επίκεντρο της δραστηριότητας του εαυτού μας σε δράση. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι η οικοθεσία του Ήλιου είναι εκεί όπου η ζωτική ενέργεια σφύζει και πάλλεται, ενώ η οικοθεσία του κυβερνήτη του ωροσκοπίου μάς λέει σε ποιον χώρο αυτή η ζωτικότητα παίρνει μια πιο προσωπική μορφή μέσα από τις δραστηριότητες του Εγώ. «Εγώ είμαι» η οικοθεσία του Ήλιου, «εγώ κάνω» η οικοθεσία του κυβερνήτη του ωροσκοπίου. Συνεπώς, εάν ο Ήλιος και ο κυβερνήτης του χάρτη βρίσκονται στον ίδιο οίκο, τότε ο αστρολόγος θα πρέπει να θεωρήσει ότι αυτός ο οίκος έχει ύψιστη σημασία στον γενέθλιο χάρτη.

Ο κυβερνήτης ενός χάρτη επιστροφής είναι ισχυρός δείκτης για το τί θα 'πρεπε κανείς να περιμένει κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

Οι όψεις όπου εμπλέκεται ο κυβερνήτης του προοδευμένου χάρτη περιγράφουν το είδος των εμπειριών που συναντά κάποιος. Αντανακλούν την κατάστασή του και είναι πολύ προσωπικής φύσης, όπως κι εκείνες που δέχεται η μοίρα του ωροσκόπου.

Συναστριακά, οι επαφές των κυβερνητών του ωροσκόπου και του έβδομου οίκου στους χάρτες δύο ατόμων είναι ιδιαιτέρως έντονες. Τα άτομα νιώθουν έναν άμεσο ισχυρό δεσμό και συχνά ωθούνται να δημιουργήσουν κάποια σχέση. Υπάρχει η αίσθηση πως τα μονοπάτια τους έχουν κοινή κατεύθυνση και εργάζονται προς κοινούς αναπτυξιακούς στόχους. Οι όψεις μεταξύ των κυβερνητών των ωροσκόπων είναι βοηθητικές ανεξαρτήτου ποιά όψη κάνουν (ακόμη και η χιαστί μπορεί να λειτουργήσει). Με τη σύνοδο ο δρόμος είναι ίσως ανώμαλος, καθώς το κάθε άτομο αναπτύσσεται και αλλάζει αλλά τουλάχιστον νιώθουν πως ταξιδεύουν μαζί στον ίδιο δρόμο. Όλες οι όψεις υποδηλώνουν σχέση με επιρροή πάνω στα άτομα. Ο ένας βοηθάει τον άλλο να προχωρήσει μπροστά στη ζωή. Με τη σύνοδο του κυβερνήτη του ωροσκόπου στο χάρτη του ενός με τον κυβερνήτη του έβδομου στο χάρτη του άλλου έχουμε φυσική συνένωση. Εκείνος με τον κυβερνήτη του έβδομου πιθανότατα θα ορίσει & θα φροντίσει τη σχέση, αλλά ίσως τελικά δειλιάσει να την κρατήσει ενωμένη. Η αντίθεση λειτουργεί παρόμοια, αλλά ίσως εμπεριέχει ένα στοιχείο "έλξης/απώθησης'' με περισσότερες πιθανότητες να επικρατήση η έλξη εξαιτίας του στοιχείου της φυσικής συνένωσης που υπάρχει στην αντίθεση. Με τα τετράγωνα μπορεί τα άτομα να ταλαιπωρηθούν από διάφορες ταραχές και η χιαστί είναι η δυσκολότερη. Τα άτομα θέλουν ίσως να είναι μαζί αλλά απλά δε μπορούν να κάνουν τη σχέση να λειτουργήσει.

Πηγές :

astrofix.net

alanoken.com

joyofsatan.org

weeklyhoroscope.com

afoolsjourney.com

valkyrieastrology.com

moonvalleyastrologer.com

the innerwheel.com

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...