παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Joshua Bell

joshua-bell-dc.jpgjoshua_bell_violinist.jpg

Ένας άντρας εισέρχεται σε σταθμό του μετρό της Washington & αρχίζει να παίζει βιολί. Ήταν ένα κρύο πρωινό του Ιανουαρίου. Έπαιξε 6 κομμάτια Bach για περίπου 45 λεπτά. Ήταν ώρα αιχμής & υπολογίζεται πως πέρασαν από μπροστά του 1100 άνθρωποι, οι περισσότεροι στο δρόμο για τη δουλειά τους.

3 λεπτά αφότου άρχισε, ένας μεσήλικας τον πρόσεξε. Χαλάρωσε το βηματισμό του, σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα & έφυγε βιαστικά.

1 λεπτό αργότερα ο βιολιστής πήρε το πρώτο του δολλάριο από μια γυναίκα που το πέταξε χωρίς όμως να σταματήσει.

Μερικά λεπτά αργότερα κάποιος ακούμπησε στον τοίχο για να τον ακούσει αλλά κοίταξε το ρολόι του & έφυγε.

Τη μεγαλύτερη προσοχή την έδωσε ένα τρίχρονο αγόρι. Η μητέρα του το τραβούσε μαζί της αλλά το παιδί σταμάτησε να τον δει. Τελικά η μητέρα το τράβηξε δυνατά & αυτό συνέχισε να περπατάει γυρνώντας συνεχώς το κεφάλι του πίσω. Αυτό επανέλαβαν διάφορα άλλα παιδιά.

Όλοι οι γονείς χωρίς καμμιά εξαίρεση τα ανάγκασαν να συνεχίσουν να προχωρούν.

Ο μουσικός έπαιξε για 45 λεπτά. 6 άνθρωποι σταμάτησαν για να μείνουν για λίγο κοντά του. Γύρω στους 20 του έδωσαν χρήματα αλλά συνέχισαν να προχωρούν κανονικά. Μάζεψε 32 δολλάρια. Όταν τελείωσε κανείς δεν το πρόσεξε. Δεν υπήρξε κανένα σημάδι αναγνώρισης ή χειροκρότημα.

Ο βιολιστής αυτός ήταν ο Joshua Bell, παγκοσμίου φήμης. Το βιολί με το οποίο έπαιζε αξίζει 3,5 εκατομύρια δολλάρια. 2 μέρες πριν, έπαιξε σ' ένα θέατρο στη Βοστώνη με μέσο όρο κόστους θέσεων 100 δολλάρια & τα εισητήρια εξαντλήθηκαν.

JoshuaBell_05_Credit_TimothyWhite.jpg

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...