παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Δρακωνικός χάρτης

3640807.gif

 

Δική μου ελεύθερη μετάφραση αποσπάσματος άρθρου της Bette Denlinger, του 1997 με τίτλο " Η ουρά του Δράκου, ή μερικές σημειώσεις πάνω στα Δρακωνικά Ωροσκόπια " ("The Dragon's Tale OR A FEW NOTES ON DRACONIC CHARTS" by Bette Denlinger)

Συγκρίνετε τον Τροπικό με το Δρακωνικό σας χάρτη, για να εξετάσετε το κυρίαρχο θέμα πραγμάτωσης των αναζητήσεων της ζωής σας. Αν η πλανητική τοποθέτηση του Τροπικού χάρτη ενός άλλου ατόμου, συμπίπτει μία Δρακωνική δική σας, το άτομο αυτό θα σας προκαλέσει, είτε θα σας διδάξει με κάποιο τρόπο, να χρησιμοποιήσετε τις ιδιότητες του Δρακωνικού σας πλανήτη, με τέτοιο τρόπο, ώστε να φυτέψετε τους σπόρους που θα ανθίσουν στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει για διελεύσεις & προόδους στις Δρακωνικές σας μοίρες. Οι όψεις μεταξύ χαρτών διατηρούν τις βασικές τους ερμηνείες: Αν πρόκειται για τρίγωνο η διαδικασία θα γίνει με θετικό & χαλαρό τρόπο που θα σας εμπνεύσει. Αν είναι τετράγωνο, δημιουργώντας ένταση & σύγκρουση στόχων, που θα τεστάρουν την αποφασιστικότητά σας. Με την αντίθεση, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή, να έρθει ισορροπία & με τη σύνοδο, το μάθημα, καλώς ή κακώς, θα είναι σίγουρα πολύ σημαντικό.

Η επιλογή σχετικά με το αν θα ξεκινήσουμε αυτή την αναζήτηση για να καλύψουμε τις πνευματικές μας ανάγκες είναι προαιρετική. Απ' την άλλη ο Δρακωνικός χάρτης βασίζεται στη μοιδενική μοίρα του Κριού, που αντιπροσωπεύει την ανάληψη δράσης. Συμπερασματικά, προκειμένου να εκδηλώσουμε τις καλύτερες & υψηλότερες πτυχές της φύσης μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε εσκεμμένα τα χαρακτηριστικά & τις έννοιες που υποδεικνύονται από τους πλανήτες και τα ζώδια του Δρακωνικού χάρτη.

Κάθε άτομο διασχίζει το προσωπικό μοναδικό του μονοπάτι & μόνο μέσω της αυτοεξερεύνησης & του διαλογισμού θα μπορέσει να καταλάβει το δικό του προσωπικό μάθημα. Ακολουθούν κάποιες κατευθυντήριες, αλλά επιλέξτε αυτό που σας κάνει να νοιώθετε ακριβώς πάνω στο στόχο, εμπιστευθείτε τη φωνή του ανώτερου εαυτού σας & δε θα κάνετε ποτέ λάθος.

Όταν τονίζεται ο Ήλιος σε μια Δρακωνική σύγκριση, μπορείτε να επεκταθείτε προς την εκμετάλλευση του δυναμικού σας, μέσω της ευχαρίστησης δημιουργικών ικανοτήτων. Μπορείτε να δημιουργήσετε σε πολλά επίπεδα: Να οραματιστείτε τους στόχους σας, να νοιώσετε υπερηφάνεια μέσω της ηγεσίας & παγκόσμιων επιτευγμάτων, να μεγαλώσετε ένα πραγματικό, ή πνευματικό απόγονο, ή απλώς να διασκεδάσετε & να φωτίσετε αυτούς που σας περιβάλλουν.

Αν είναι η Σελήνη που δέχεται αξιοσημείωτες όψεις, θα σας οδηγήσει στο μονοπάτι της ολοκλήρωσης η αισθηματική & συναισθηματική έκφραση. Ο συντονισμός με τους ρυθμούς του κόσμου γύρω σας, η στοργή για τους ανθρώπους & τα πράγματα που σας περιβάλλουν στην καθημερινή σας ζωή & η δεκτικότητα είναι τρόποι για να πραγματώσετε το Δρακωνικό σας προορισμό. Σας παρουσιάζονται ευκαιρίες για να φροντίσετε & να θρέψετε τους άλλους & τον εαυτό σας φυσικά, πνευματικά ή συναισθηματικά. Μάθετε να ακούτε & να διαλογίζεστε πάνω σ' αυτά που ακούτε & νοιώθετε.

Ο Ερμής, ως τονισμένος πλανήτης, δίνει κατεύθυνση προς τη λογική & την ακρίβεια στη διαχείριση καθημερινών υποθέσεων. Παλέψτε για τη διαύγεια της σκέψης σας & χρησιμοποιήστε το μυαλό σας σαν εργαλείο για να πραγματώσετε τα οράματά σας. Αυτά που λέτε ή γράφετε μπορούν να φανούν σημαντικά για το μέλλον σας. Η πληροφόρηση μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για να φέρετε σε ισορροπία τις συγκρούσεις σας. Το κλειδί της βελτίωσης ίσως βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον σας. Οι σκέψεις αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, οπότε καλό είναι να τις κατευθύνετε σε ευχάριστα μονοπάτια.

Η Αφροδίτη φωτίζει το δρόμο των δυνατοτήτων μέσω των σχέσεων, των κοινωνικών δραστηριοτήτων & της ικανότητας να αγαπάμε. Δώστε μεγάλη προσοχή σε ανθρώπους & πράγματα που έλκονται αβίαστα στη ζωή. Εναρμονιστείτε & συμφωνήστε με το άλλο πλάσμα που περπατά μαζί σας στο δρόμο. Η εκτίμηση για την ομορφιά & την τέχνη μπορεί να σας εξφενδονίσει σε νέες κατευθύνσεις που δοκιμάζονται για πρώτη φορά. Η ευθυμία & η καλοσύνη σας, μπορούν να φέρουν κοντά σας φίλους που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον.

Όταν τονίζεται ο Άρης, το έργο & η προσπάθεια θα είναι οι πτυχές της ζωής που θα σας ανταμείψουν αν συγκεντρωθείτε σ' αυτές. Η ανάληψη δράσης μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις. Προωθείστε τις προσωπικές σας επιθυμίες, επιβεβαιώστε τον εαυτό σας & κηνυγήστε αυτά που θέλετε. Η προσωπική σας πρωτοβουλία μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο καμπής για το μέλλον σας. Ικανοποιώντας πρώτα τον εαυτό σας, μπορείτε να γίνετε ευχάριστος/η στους άλλους. Δεχθείτε τις προκλήσεις & αντιμετωπίστε τους αγώνες με γενναιότητα, καθώς μπορείτε ν' αναπτυχθείτε ξεπερνώντας τις συγκρούσεις.

Ο Δίας στο Δρακωνικό χάρτη, δίνει βαθύτερο νόημα στην ανάπτυξη της φιλοσοφίας & της πίστης. Οι αντιδράσεις σας προς τις γνώμες & τα λόγια των άλλων περιέχουν βαθύτερα προμηνύματα για τον εαυτό σας. Οι πράξεις γενναιοδωρίας προς & από τους άλλους ανθρώπους, ειδικά την οικογένεια, μπορούν να σηματοδοτήσουν μετέπειτα επιβράβευση. Μάθετε να κοσκινίζετε την κρίση σας, να ζυγίζετε το περιττό & υπερβολικό έναντι του ενδυναμωτικού για τους άλλους & διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Όλ' αυτά αποτελούν περιοχές εξερεύνησης. Οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες είναι ευοίωνες κατευθύνσεις.

Ο Ουρανός φέρνει ξαφνικές αλλαγές & ασυνήθιστες περιστάσεις στη ζωή. Συναντώντας τες κατά πρόσωπο, σας δίνεται η ευκαιρία να ωριμάσετε & να εκπληρώσετε την άλλη πλευρά της προσωπικότητάς σας. Δεχθείτε το νέο & διαφορετικό. Το κλειδί των μελλοντικών δυνατοτήτων βρίσκεται σε τυχαίες συναντήσεις & προσωρινές φιλίες που σπινθηροβολούν καινούργιες σκέψεις & στόχους. Αγκαλιάστε την αλλαγή, την πρόοδο & τις ανθρωπιστικές προσπάθειες. Αρνηθείτε την από φόβο προσκόλληση σ' αυτό που ήδη έχετε δοκιμάσει & γνωρίζετε. Μάθετε να προσαρμόζεστε, να αλλάζετε. Αφήστε την έμφυτη ανεξαρτησία σας να λάμψει.

Με σχηματισμούς του Ποσειδώνα, το Δρακωνικό ωροσκόπιο υποδεικνύει πως μπορείτε να κάνετε γόνιμη σπορά, μέσω μιας συνειδητοποίησης της συμπόνοιας & της συμπάθειας. Όταν καταλάβουμε πως ολόκληρη η ανθρωπότητα κολυμπάει μέσα μια θάλασσα παρόμοιας συνειδητότητας, μπορούμε ν' αγγίξουμε τον πόνο του άλλου διαμέσου του εσώτερου εαυτού μας. Καλές πράξεις που απορρέουν από φανταστικές ανάγκες μπορούν να δράσουν καταλυτικά για το μέλλον μας. Μπορούν να προκύψουν μπερδεμένες, σαγηνευτικές καταστάσεις, όπου τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Αν κάποιος τισ αντιμετωπίσει άφοβα μπορεί να πάρει το μονοπάτι των ανώτερων ιδανικών. Μη φυγοπονήσετε από τη συμπάθεια & τη φιλανθρωπία. Μπαίνοντας στη θέση του άλλου, μπορείτε να προωθήσετε το δικό σας δρόμο.

Με τον Πλούτωνα να κυριαρχεί στη σκιαγράφηση του Δρακονικού χάρτη, η διαδρομή προς την ικανοποίηση της ψυχικής αναζήτησης, ίσως έχει να κάνει με την αποδοχή μεγάλων αναταραχών. Υπάρχουν άνθρωποι, καταστάσεις & πράγματα που πρέπει να αποβληθούν προκειμένου να καθαρίσει ο δρόμος της μελλοντικής επίτευξης. Ο Πλούτωνας μπορεί να αντιπροσωπεύει την εγκατάλειψη ενός στοιχείου της ζωής, που αποτελεί το κλειδί της μελλοντικής απόδοσης. Η παροιμία "Ό,τι έσπειρες θα θερίσεις" μας θυμίζει να εξορίσουμε την παρελθοντική δυσαρέσκεια, πριν περάσουμε στη νέα σπορά. Η αγνότητα του σκοπού είναι εξαιρετικά σημαντική με τον Πλούτωνα.

Η διαπλοκή του Vertex σ' ένα Δρακωνικό συνδιασμό, αναμειγνύει τα νοήματα του Vertex & των Δεσμών της Σελήνης. Δεν υπάρχει κανένας προσωπικός έλεγχος πάνω στην κατάσταση. Κάποιος άλλος έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον μας. Ένα άλλο πρόσωπο μπαίνει στη ζωή μας & παρασυρόμαστε σε μια σχέση που μπορεί να ικανοποιήσει & να πραγματώσει τα προσωπικά μας όνειρα, παραδίνοντας τον εαυτό μας στην επηρροή του άλλου.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...