παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Επιστροφή Κρόνου ( 2 )

Ως ημερήσιος , ή με άλλα λόγια, καθώς ανήκει στην ηλιακή ομάδα * *  έχει καλύτερη δράση σε ημερήσιους  χάρτες, « χαίρεται» την ημέρα και επίσης, τυγχάνει υπό της προστασίας του Ήλιου που είναι ο αρχηγός της ημερήσιας ομάδας.

Όσο πιο δυνατό τίτλο έχει τόσο μπορούμε να διακρίνουμε ευνοϊκότερη συμπεριφορά είτε ως προς τη γενέθλια απόρροια της επίδρασής του, είτε κατά τις διελεύσεις του και φυσικά, στην επιστροφή του.

Οι καταστάσεις που ελέγχονται είναι

Αν ο χάρτης είναι ημερήσιος ή νυχτερινός

Αν είναι τοποθετημένος πάνω ή κάτω από τον ορίζοντα

Αν βρίσκεται σε ημερήσιο ή νυχτερινό ζώδιο

 

* Ένας χάρτης είναι ημερήσιος αν ο Ήλιος είναι πάνω από τον ορίζοντα και αντιστοίχως, νυχτερινός, όταν βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Ο άξονας Ωροσκόπου – Δύσης είναι στην ουσία ο ορίζοντας σε κάθε χάρτη.

* * Υπάρχουν 2 «αιρέσεις» οι λεγόμενες σήμερα διεθνώς Sect., η Ηλιακή και η Σεληνιακή.

Για τον Κρόνο υπάρχει και η αντίληψη ότι ανήκει στην Ηλιακή Ομάδα, αλλά ως προϋπόθεση είναι να βρίσκεται τοποθετημένος και σε αρσενικό ζώδιο.

 

Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί ημέρα, ενδέχεται να αναφέρουν την περίοδο της επιστροφής του Κρόνου ως μία περίοδο δημιουργική, ενώ, όσοι έχουν γεννηθεί νύχτα, να αναφέρουν για την περίοδο της επιστροφής του μεγαλύτερες δυσκολίες ψυχολογικές αλλά και εξωτερικών γεγονότων και συμβάντων.

Καθώς  η επίδραση της επιστροφής του Κρόνου μελετάται από τη στιγμή της εισόδου του στο γενέθλιο ζώδιό του, μπορεί η ανάλυσή της επιστροφής του να γίνει με το ελληνιστικό σύστημα όπου σε  οίκο τοποθετείται ένα ολόκληρο ζώδιο από 0-30 μοίρες.

Άλλωστε, εκτός του αν ο Κρόνος αφορά ημερήσιο χάρτη ή μη, πολύ σημαντικά είναι τα 3 άλλα στοιχεία:

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται και οι θεμελιώδεις του δυνάμεις, ο οίκος και οι όψεις που κάνει.

Έτσι, καθορίζοντας αν ο γενέθλιος Κρόνος είναι εντός ή εκτός ομάδας και την ύπαρξη θεμελιωδών του δυνάμενων ή μη, καθορίζεται με λεπτομέρεια ο οίκος και όσα αυτός διαπραγματεύεται.

Επομένως, η επιστροφή του Κρόνου στο γενέθλιο οίκο του, προάγει εκείνα τα θέματα ή και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον οίκο.

Παράλληλα, ο Κρόνος, εκτός από τον οίκο που απασχολεί με τη γενέθλια θέση του, κυβερνά δύο οίκους – καθώς θεωρούμε ότι κυβερνά και τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο, κι έτσι, και τα θέματα αυτών των οίκων μπορούν να έρθουν στο προσκήνιο της ζωής του ατόμου απαιτώντας από αυτό προσπάθεια, ουσιαστικότητα και προσοχή.

Περιληπτικά, οι οίκοι μας μιλάνε για τα εξής:

1ος οίκος: Ο ωροσκόπος ή η Γωνία της Ανατολής. Η χαρά του Ερμή. Το σώμα, η φυσική κατάσταση, η υγεία, η προσωπικότητα, η αρχή, ο ερωτών – στην ωριαία. Συμβολίζει το κεφάλι και έχει προσανατολισμό ανατολικά, είναι γωνιακός και αρσενικός οίκος.

2ος οίκος: Η περιουσία, τα κινητά αγαθά, οι πηγές των εσόδων, η αυτοπεποίθηση, ο λαιμός, η τροφή. Θηλυκός διάδοχος οίκος, έχει προσανατολισμό ανατολικά-βόρεια.

3ος οίκος: Η χαρά της Σελήνης. Τα αδέρφια, οι γείτονες οι συχνές μετακινήσεις, οι συγγενείς. Η επικοινωνία, η έκφραση του ατόμου. Ο Τύπος, τα νέα, οι αγγελιοφόροι, οι φήμες. Εξουσιάζει ώμους, χέρια, δάχτυλα. Είναι οίκος αρσενικός και κατιών. Προσανατολισμός: Βόρεια-Βορειοανατολικά.

4ος οίκος : Η Γωνία της Γης ή Imum Coelum. Το Υπόγειον του Πτολεμαίου.Η ακίνητη περιουσία. Οι γονείς, ο πατέρας, το σπίτι. Οι ρίζες μας, τα παιδικά μας χρόνια, η επιρροή του πατέρα. Εξουσιάζει το στήθος. Οίκος γωνιακός και θηλυκός. Προσανατολισμός: Βόρεια.

5ος οίκος: Η χαρά της Αφροδίτης. Τα παιδιά, οι τέχνες , η διασκέδαση, η δημιουργία. Τα τυχερά παιχνίδια. Η σύλληψη, η εγκυμοσύνη. Η χαρά και η ευχαρίστηση. Ο Έρωτας.

Εξουσιάζει την καρδιά και την πλάτη. Οίκος αρσενικός, διάδοχος. Προσανατολισμός: Βόρεια- Βορειδυτικά.

6ος οίκος. Η χαρά του Άρη. Η κόποι, ο μόχθος, οι ασθένεια. Οι υπάλληλοι, τα καθημερινά καθήκοντα. Εξουσιάζει την κοιλιακή χώρα και τα εντόσθια. Οίκος κατιών-θηλυκός.

Προσανατολισμός Δυτικά-Βορειοδυτικά.

7ος οίκος: Η Γωνία της Δύσης. ( DC ) .

Ο γάμος, ο / η σύζυγος, οι σημαντικές συνεργασίες και σχέσεις. Οι (φανεροί) εχθροί, οι αντίπαλοι, ο ανταγωνισμός.

Ο προορισμός ενός ταξιδιού – αν σε ωριαία ο χάρτης αφορά ερώτηση για ταξίδια.

Οι « άλλοι» , το περιβάλλον του ατόμου καθώς είναι το αντίθετο σημείο του ωροσκόπου.

Εξουσιάζει τον ομφαλό και τους γλουτούς.

Γωνιακός-αρσενικός οίκος.

Προσανατολισμός: Δυτικά.

8ος οίκος: Η Επικαταφορά.Τyphonis Sedes. Ο θάνατος, ο τρόπος του θανάτου, οι κληρονομιές η διαθήκη, τα χρήματα των προσώπων του 7 ου οίκου. Οι οικονομικές συναλλαγές, τα χρέη. Η αγωνίες και φόβοι του ατόμου. Η ψυχανάλυση, η μεταμόρφωση, η αναγέννηση.

Κυβερνά τα γεννητικά όργανα. Οίκος θηλυκός, διάδοχος.

9ος οίκος:  Η χαρά του Ήλιου. Τα μακρινά  ή μοναδικά ταξίδια, το εξωτερικό, οι αλλοδαποί. Ο νόμος, τα νομικά έγγραφα, το θείο, η θρησκεία. Η ανώτερη εκπαίδευση, η φιλοσοφία. Τα όνειρα, η αστρολογία, οι ιερωμένοι, οι πνευματικοί άνθρωποι.

Κυβερνά γοφούς και μηρούς. Είναι αρσενικός, κατιών. Προσανατολισμός: Νότια- Νοτιοδυτικά.

10ος οίκος: Το Μεσουράνημα, Medium Coeli. Fortuna. Η καριέρα, οι τιμητικές διακρίσεις. Οι αρχές και η εξουσία, πρόσωπα με υψηλό αξίωμα. Η μητέρα.

Εξουσιάζει τα γόνατα και τους τένοντες. Θηλυκός γωνιακός οίκος. Προσανατολισμός: Νότια.

11ος οίκος: Η χαρά του Δία. Fortuna Felix. Ο Αγαθός Δαίμων. Οι φιλοδοξίες, οι ελπίδες, οι στόχοι, οι θρίαμβοι του ατόμου. Η εμπιστοσύνη, ο έπαινος. Οι φιλίες, οι φίλοι.

Εξουσιάζει τους αστραγάλους και τις γάμπες. Οίκος αρσενικός- διάδοχος. Προσανατολισμός : Νότια-Νοτιοανατολικά.

12ος οίκος: Η χαρά του Κρόνου. Porta Laboris, Maelus Daemon.

Οι κρυφοί εχθροί, τα μυστικά, ο εγκλεισμός, οι λύπες, η αυτοκαταστροφή, η αυτοαναίρεση.

Κυβερνά τα πέλματα. Θηλυκός – κατιών οίκος. Προσανατολισμός: Ανατολικά-Νοτιοανατολικά.

 

Η παραγώγηση των οίκων είναι μία τεχνική που πρέπει να εφαρμόζεται ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των θεμάτων ενός  χάρτη ή του πλανητικού γεγονότος που εξετάζουμε.

 

Ο κύκλος της πορείας του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη μας μπορεί να χωριστεί σε 4 μέρη.

Από τη γενέθλια θέση, το πρώτο τετράγωνο του Κρόνου ( με τη γενέθλια θέση του ) η αντίθεσή του με τη γενέθλια θέση , το δεύτερο τετράγωνο ( με τη γενέθλια θέση) και τέλος, η επιστροφή του στη γενέθλια θέση του.

Καθ όλη την τέλεση του μεγάλου κύκλου του σχηματίζει γωνίες με όλους τους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη , συχνά, ενεργοποιώντας διάφορα ζητήματα και ενδεχομένως γεννώντας συνθήκες εκδήλωσης γεγονότων.

Έτσι, κατά την επιστροφή του Κρόνου, προκειμένου να εξεταστεί η συνολική διέγερση θεμάτων που μπορεί να μας δώσει, δεν αρκούμαστε να εξετάσουμε μόνο τις όψεις με τους πλανήτες στη συνήθη τους ανοχή αλλά μπορούμε να εξετάσουμε τις όψεις που τελεί από ζώδιο.

Δηλαδή, ακόμα και αν οι υπόλοιποι πλανήτες δεν έχουν γωνία με ανοχή, αν είναι τοποθετημένοι σε ζώδια συνδεδεμένα με όψη, θεωρούνται ότι ενδέχεται να έχουν ενεργοποίηση.

Από τις όψεις, οι σημαντικότερες είναι οι «δύσκολές» και εξετάζονται πρώτες, δηλαδή η σύνοδος, η αντίθεση και το τετράγωνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρόνος μπορεί να δώσει ενεργοποίηση σε θέματα έως και τριών οίκων, αυτού που απασχολεί με τη γενέθλια θέση του και επίσης, των οίκων στους οποίους αντιστοιχούν ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος.

Έτσι, αρκετά συχνά, όσοι βιώνουν την επιστροφή του καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλαπλά θέματα.

Κάποιες φορές επίσης, οτιδήποτε προκύπτει ως εξαιρετικής  σημασίας ζήτημα για κάποιον, είναι ζήτημα που έχει ενεργοποιηθεί επάλληλα καθώς ο Κρόνος πραγματοποιεί τον κύκλο του στο ζωδιακό με τις προαναφερόμενες σημαντικές φάσεις, δηλαδή τα τετράγωνα με τη γενέθλια θέση και την αντίθεση.

 

 sign: Η sexy γραμματέας του Ουρανού

In the traditional astrology we trust ;-)

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...