παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Donna Summer και Φίλοι Αστρολογίας Θεσσαλονίκης

Εδώ και λίγο καιρό γεννήθηκε κάτι όμορφο, μία σελίδα στο facebook με τον τίτλο  Φίλοι Αστρολογίας Θεσσαλονίκης

 

 http://www.facebook.com/PhiloiAstrologiasThessalonikes

 

 

που με τη δυναμικότητα της ροής αυτού του είδους των σελίδων, φιλοξενεί άρθρα διαφόρων προσανατολισμών και προσέγγισης.

 

Διαβάζοντας το πολύ ωραίο και αναλυτικό άρθρο μας εδώ στο Stardome :

 

http://www.stardome.gr/library/c195,Donna_Summer_-_Queen_of_Disco.html

 

 σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε να δούμε και μία άλλη προσέγγιση στο χάρτη της καλλιτέχνιδος που χάθηκε πρόωρα, αυτήν την κλασσικής αστρολογίας και της ανάλυσης ιδιοσυγκρασιών με μία επιμελημένη παρουσίαση από τον ολοένα και ..κλασσικότερο κο Πέτρο Ελευθεριάδη.

 

Ο σύνδεσμός του άρθρου:

 

http://www.facebook.com/notes/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/donna-summer-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF/252822318158242

 

 

 

 

Και το άρθρο

 

Donna Summer και ταμπεραμέντο

από Φίλοι Αστρολογίας Θεσσαλονίκης, Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 στις 10:10 μ.μ. ·

Στην παραδοσιακή αστρολογία, το πρώτο πράγμα που κάνουμε αν θέλουμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι είδους ασθένειες είναι πιθανόν να προσβάλλουν το άτομο, τον χάρτη του οποίου εξετάζουμε, είναι να εντοπίσουμε το ταμπεραμέντο, την ιδιοσυγκρασία. Τέσσερις είναι οι τύποι ταμπεραμέντου. Χολερικός, αιματώδης, μελαγχολικός, φλεγματικός. Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιος τύπος που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, με διαφορά από τους υπόλοιπους. Έχουν προταθεί διάφοροι τύποι υπολογισμού της ιδιοσυγκρασίας, που δίνουν διαφορετική έμφαση στα επιμέρους στοιχεία του χάρτη, πάντως είναι γεγονός πως αν έχουμε έναν τύπο ταμπεραμέντου πολύ έντονα εκπροσωπημένο σε ένα χάρτη, όλες οι μέθοδοι θα καταλήξουν πάνω-κάτω στο ίδιο αποτέλεσμα.

   

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576849_252842988156175_216376181802856_474588_635555009_a.jpg

 

Το ταμπεραμέντο της Donna Summer είναι ξεκάθαρα μελαγχολικό. Το μελαγχολικό ταμπεραμέντο θεωρείται το λιγότερο "φιλικό" προς τη ζωή από τα υπόλοιπα και ασθένειες που συχνά προσβάλλουν τα έντονα μελαγχολικά άτομα είναι: καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρθρίτιδες, πάρκινσον, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη.

 

Στη συνέχεια, εξετάζουμε το επίπεδο της ζωτικότητας στον χάρτη, που μας τον δίνουν τα δύο Φώτα. Ο Ήλιος της Donna Summer είναι περιπλανώμενος στον Αιγόκερω και η Σελήνη της έχει ακόμα πολύ λίγο φως και βρίσκεται στο ζώδιο της εξορίας της, επίσης στον Αιγόκερω. Δεν είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε. 

 

Τέλος, εξετάζουμε τον 6ο οίκο του χάρτη (που είναι ο οίκος της ασθένειας και ΟΧΙ της υγείας), τους πλανήτες που τυχόν βρίσκονται μέσα σ'αυτόν και την κατάσταση του κυβερνήτη του. Στον χάρτη της Donna Summer δεν υπάρχουν πλανήτες στον 6ο οίκο, η ακμή του είναι στον Υδροχόο, επομένως κυβερνήτης του 6ου οίκου είναι ο Κρόνος.

Και παρατηρούμε ότι ο Κρόνος είναι ανάδρομος στην Παρθένο, ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στον ωροσκόπο. Ο δείκτης της ασθένειας πάνω στον δείκτη της υγείας. Υπάρχει βέβαια μια πολύ ωραία αμοιβαία υποδοχή Ερμή/Κρόνου (γεγονός που την βοήθησε και πολύ στην καριέρα της - Ερμής κυβερνήτης και του Μεσουρανήματος), από άποψη όμως ταμπεραμέντου είναι και οι δύο πολύ ψυχροί και πολύ ξηροί, δηλαδή πολύ μελαγχολικοί. Και ο Κρόνος βέβαια, είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της μελαγχολικής ιδιοσυγκρασίας.

 

Η Donna Summer έπασχε από καρκίνο στο στήθος και τους πνεύμονες. Πέθανε σήμερα σε ηλικία 63 ετών.

 

Πέτρος Ελευθεριάδης

 .

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...