παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Its...cooking time!
Σάββατο και είναι μέρα για ψάρι και ιδέες για μία μικρή υπερπαραγωγή που ξεφεύγει από το μοτίβο του "ψάρι ψητό και μπρόκολο σαλάτα"  
 
   
 

Υ λ ι κ ά

fish1.JPG

4 φιλέτα γλώσσα

αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

μείγμα ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 ¼ φλιτζάνι νιζεστέ

1 κουταλιά γλυκού μπέκιν πάουντερ

½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 ¼ βότκα

1 ¼ φλιτζάνι ανθρακούχο νερό ή σόδα

 

 

 

 

Ε κ τ έ λ ε σ η

 

Ξεπλύντε τα φιλέτα και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε με το νιζεστέ. Βάλτε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 3-4 εκατοστά λάδι. Στο μεταξύ σε μέτρια γαβάθα ανακατέψτε το αλεύρι με το το νισεστέ και προσθέστε το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύοντας αδειάστε σιγά-σιγά τη βότκα και τη σόδα, να κάνετε κουρκούτι. Μην ετοιμάσετε το κουρκούτι νωρίτερα γιατί θα εξατμιστούν οι φυσαλίδες. Βουτήξτε ένα-ένα φιλέτο στο κουρκούτι και κατόπιν μεταφέρετε στο καυτό λάδι. Μην τηγανίσετε μαζί πολλά κομμάτια, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Αφήστε 1-2ʼ από την κάθε πλευρά το φιλέτο να ροδίσει. Προτού σερβίρετε ακουμπήστε σε πιάτο ντυμένο με διπλό χαρτί κουζίνας. 

 

Για σαλάτα, δοκιμάστε βραστές κίτρινες πατάτες σε χοντρά κομματάκια, όχι πουρέ , με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι και μάι δεύτερη, μαρούλι.

Το ψωμί να το φρυγανίσετε στο γκριλ ή στην τοστιέρα.

 

Για επιδόρπιο, μωσαϊκό σοκοκόλασης.

mosaiko1.jpg

     Υ λ ι κ ά 

    1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

 

    3/4 του ποτηριού του νερού νερό

    2 κουβερτούρες των 125 γρ.

    250 γρ. φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδας

    1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

    2 πακέτα θρυμματισμένα μπισκότα πτι μπερ

    1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή φουντούκια ή και τα δύο (προαιρετικά)

    Τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

 

 

 Ε κ τ έ λ ε σ η

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε επάνω στη φωτιά να βράσει λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, τις κουβερτούρες σε κομμάτια, τη φυτική μαργαρίνη ή το βούτυρο αγελάδας και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας τα. Προσθέτουμε τέλος τα θρυμματισμένα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια δίνοντας του το σχήμα του κορμού. Το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας.

Αφήνουμε τον κορμό σοκολάτας εκτός ψυγείου, μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει.

Μπορούμε επίσης, αν βιαζόμαστε, να βάλουμε τον κορμό σοκολάτας στην κατάψυξη για περίπου 1 με 2 ώρες. Τον σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια ή με σως σοκολάτας και παγωτό. Σημείωση: Ο κορμός μπορεί να γίνει και σε σχήμα σαλαμιού.

 

Αν σας εγείρονται απορίες για το ρόλο αυτής μου της δημοσίευσης σε ένα αστρολογικό site  και με ρωτήσετε, να ξέρετε οτι θα απαντήσω μετά δυσκολίας γιατί θα είμαι απασχολημένη τρώγοντας το δεύτερο κομμάιτ του γλυκού!

( Εντάξει, θα σταματήσω να ψεύδομαι, το τρίτο θα είναι... ) 

:-) 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...