παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Σύνδεση με τα προηγούμενα...

Μηνιαίες Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η διέλευση του Ήλιου από τον Τοξότη έως τις 21 θα δώσει έμφαση σε θέματα οικονομικά και υποθέσεις ιδιοκτησίας. Έπειτα, περνώντας στον Αιγόκερω, θα σας δώσει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων, γενικά, και θα σας βοηθήσει να εκφραστείτε πιο σωστά. Από την άλλη, ο Ερμής όλο το μήνα στον Τοξότη και ανάδρομος έως τις 13 θα εντείνει το άγχος σας, θα σας δώσει όμως και μικρές ευκαιρίες για να στηρίξετε τα οικονομικά σας. Η Αφροδίτη, τώρα, μέχρι τις 19 στον Αιγόκερω, θα δώσει έμφαση σε θέματα σχέσεων με άτομα από το στενό περιβάλλον σας και στις συναναστροφές σας γενικά, ενώ μετά από τον Υδροχόο θα στρέψει την προσοχή σας στα προσωπικά σας. Τέλος, ο Άρης στην Παρθένο θα εξυπηρετήσει προσδοκίες στα επαγγελματικά, ο Δίας, όμως, ανάδρομος στον Ταύρο, λίγο θα βοηθήσει στις σχέσεις σας, ενώ ο Κρόνος στο Ζυγό θα διατηρήσει το άγχος σας για το μέλλον..

Σπάστε τα δεσμά σας και κοιτάξτε μακριά

Αυτόν το μήνα, μολονότι ο ανάδρομος Δίας στον Ταύρο θα βοηθήσει αρκετά τις σχέσεις σας και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα σας δώσει περιθώρια δράσης, η έκλειψη θα σας παρασύρει στου δικούς της ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα, πιθανώς κάποιοι επιτήδειοι να σας χρησιμοποιήσουν οικονομικά ή συναισθηματικά. Κινηθείτε μεθοδικά, ώστε να αποκλείστε το ενδεχόμενο οι ενέργειές σας να εκπυρσοκροτήσουν εναντίον σας. Επίσης, κάντε διακριτικά ένα ξεκαθάρισμα στις σχέσεις σας και μη φοβάστε να αντιμετωπίσετε την αλήθεια, όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολη. Ακόμα, μη βιάζεστε να συμφωνήσετε ή να επιχειρήσετε, αν δεν είστε καλά προετοιμασμένοι, και συμβουλευτείτε άτομα που έχουν γνώσεις. Μια καλόβουλη προτροπή μπορεί να αποδειχτεί ανεκτίμητη.

Γενικά, πρέπει να είστε προνοητικοί στην εργασία σας, να αποφύγετε τις βιασύνες για να μην κάνετε λάθη στις συνεννοήσεις σας με τρίτους, να εξετάζετε σε βάθος τα δεδομένα ώστε να διεκδικείτε έξυπνα το συμφέρον σας και να μην ανοίγετε μέτωπα με συνεργάτες ή το ταίρι σας. Κατά τα άλλα, αν δεν είστε σε… φάση, αποφύγετε τα πολυσύχναστα μέρη, συναναστραφείτε άτομα που εμπιστεύεστε και εκτιμάτε και δώστε τη χαρά της παρουσίας σας σε όσους νιώθετε πραγματικά κοντά σας.

Όσον αφορά την υγεία και την διάθεσή σας, φροντίστε να ξεσκουριάζεστε αρκετά, προστατέψτε την τσέπη σας, προφυλαχτείτε ενάντια στα κρυολογήματα και , προσέξτε την ταλαιπωρία για ψύλλου πήδημα. Ακόμα, κρατήστε επιφυλακτική στάση αν σας κάνουν προτάσεις για επενδύσεις ή συνεταιρισμούς και δείξτε συνέπεια στις επαγγελματικές υποχρεώσεις σας. Και τις γιορτές περάστε τες με άτομα με τα οποία έχετε πολλά κοινά. Κατά τα άλλα, σας συμφέρει στις σχέσεις σας να είστε άμεσοι και ξεκάθαροι. Στην αισθηματική σας ζωή κάντε τις δέουσες υποχωρήσεις και αναζητήστε το αντίδοτο στο φόβο, στην απογοήτευση αλλά και στην οικονομική δυσχέρεια. Έτσι, σύντομα οι εξελίξεις θα σας αποζημιώσουν κιόλας.

Το νου σας να μην κάνετε λάθη στον αισθηματικό ή τον οικονομικό τομέα. Προσπαθήστε να διατηρήστε όσα έχετε πετύχει και αφιερώστε ενέργεια στα επαγγελματικά και ιδιαίτερα σε συζητήσεις για συνεργασίες στο μέλλον. Τέλος διευθετήστε πιθανά οικογενειακά ζητήματα.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Για εσάς τα πράγματα είναι καλύτερα συγκριτικά με άλλα ζώδια. Μολονότι δεν θα λείψουν οι δυσκολίες στις σχέσεις την καρδιάς, γενικότερα θα μπορέσετε να περάσετε τα μηνύματα που θέλετε και να διατηρήσετε τις αναγκαίες ισορροπίες. Ο Άρης στην Παρθένο θα σχηματίζει μια καλή γωνία έως τις 22, οπότε έως τότε μπορείτε να συνάψετε συμμαχίες και να έχετε στήριξη και αποδοχή από ανθρώπους δικούς σας ή άλλους. Επειδή όμως το βάρος των εκλείψεων θα είναι αισθητό και στην ψυχολογική διάθεση και στα οικονομικά σας πρέπει να το υπολογίσετε, έτσι ώστε να μην καταλήξετε είτε σε απογοητεύσεις είτε σε συγκρούσεις. Λίγο πριν από τις γιορτές, η Αφροδίτη περνώντας στον Υδροχόο, θα σας βοηθήσει στις σχέσεις σας με το στενό περιβάλλον σας και θα φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και στα προσωπικά σας. Προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό μυαλό.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Η περίοδος του Δεκεμβρίου θα είναι λίγο κουραστική και δύσκολη. Όσοι έχετε προβλήματα και χρειάζεται να προσέχετε περισσότερο, κάντε το! Το νου σας στο νευρικό και το κυκλοφοριακό σας. Κατά τα άλλα η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την εμφάνισή σας σε υψηλά επίπεδα και να παρουσιάσετε ένα αρκετά λαμπερό πρόσωπο στον κόσμο.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέτρια προβλέπεται η κατάσταση σ’ αυτόν τον τομέα. Κι αυτό γιατί περιστασιακά θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις και νεύρα στις συναλλαγές ή στις συνεργασίες σας. Βλέπετε, ο… συγχρονισμός ανάδρομου Δια και ανάδρομου Ερμή το πρώτο δεκαπενθήμερο θα φέρει νευρικότητα και ολιγωρία. Έτσι, η ατμόσφαιρα ίσως να είναι ηλεκτρισμένη στο χώρο της εργασίας σας, όλα ωστόσο δείχνουν ότι θα βρείτε λύσεις. Σ’ αυτό θα βοηθήσει αρκετά η Αφροδίτη μέχρι τις 19 από το ζώδιο του Αιγόκερω και η καλή γωνία που θα σχηματίσει με τον Ερμή, ο οποίος διέρχεται από την Παρθένο. Αυτοί οι δυο παράγοντες θα στηρίξουν τη δουλειά σας, κυρίως όσων είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και θα δώσουν ευκαιρίες, για μικρή βελτίωση στις συνθήκες εργασίας ή την εύρεση λύσεων σε προβλήματα που σας απασχολούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Στη δική σας περίπτωση ο οικονομικός τομέας πλήττεται και από την ολική έκλειψη Σελήνης στις 10, η οποία θα δυσχεράνει την κατάσταση σε ό, τι αφορά τη λήψη μετρητών. Βάλτε τα πράγματα κάτω, για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Είναι απαραίτητα να βάλετε επίσης προτεραιότητες, ώστε να μην παρασυρθείτε σε περιττά έξοδα. Πρέπει να συνηθίσετε τις απαιτήσεις για συνεχή αναπροσαρμογή, να έχετε ψυχραιμία και να μην ανήκετε τις καταστάσεις να σας επηρεάζουν. Είναι σημαντικό να μη γίνουν λάθη στη διαχείριση, γιατί οι συνέπειες θα είναι μακροχρόνιες. Από την Αφροδίτη στον Αιγόκερω φαίνεται ότι δικοί σας άνθρωποι θα σας φανούν χρήσιμοι σε ώρα ανάγκης κατά το πρώτο δεκαήμερο. Η καλή όψη του Άρη από την Παρθένο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, πάντως, θα βοηθήσει να καλύψετε τις βασικές ανάγκες σας και να κρατήσετε σε καλή κατάσταση τις άμυνες σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η διέλευση του Ήλιου μέχρι τις 21 από το ζώδιό σας θα δώσει έμφαση στις προσωπικές επιδιώξεις σας και περνώντας έπειτα στον Αιγόκερω, στα οικονομικά σας. Ο Ερμής, ανάδρομος στο ζώδιό σας μέχρι τις 13 και ορθόδρομος στη συνέχεια, θα διατηρήσει τεντωμένα τα νεύρα σας, επηρεάζοντας τις σχέσεις σας. Ευτυχώς η Αφροδίτη στον Αιγόκερω έως τις 19 θα δίνει μικρές λύσεις σε οικονομικά ζητήματα και έπειτα από τον Υδροχόο θα σας προσφέρει το περιθώριο να κινηθείτε πιο ελεύθερα ο Άρης στην Παρθένο, από την άλλη, θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις σας στον επαγγελματικό τομέα και θα σας υποχρεώσει να δώσετε νέες μάχες για κάποιο σκοπό. Ο Δίας τέλος, ανάδρομος στον Ταύρο, θα περιορίσει την τύχη σας στα πρακτικά ζητήματα, αλλά ο Κρόνος στο Ζυγό θα ενισχύσει τις ιδέες σας και θα σας βοηθήσει να συνεργαστείτε επιτυχώς με το … σύστημα.

Μην κολλάτε στα δύσκολα

Αρκετή δουλειά και έντονη δραστηριότητα προβλέπονται, είναι μάλιστα σχεδόν σίγουρο ότι η έκλειψη Σελήνης στου Διδύμους στις 10, μέσα από ένα μπαράζ… αναταραχών στον τομέα των σχέσεων, θα σας προετοιμάσει για σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο στην προσωπική σας ζωή αλλά και στην εργασία σας.

Μπορείτε, αν σκεφτείτε και ενεργήστε ρεαλιστικά, να βάλτε τις βάσεις για μια αναδιοργάνωση σε οικονομικά και επαγγελματικά. Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας για την καριέρα σας, δείξτε κατανόηση απέναντι στα προβλήματα των άλλων  και μην επιμένετε στην επιβολή των απόψεών σας, κυρίων όταν δεν τις αντιλαμβάνονται. Επίσης, διατηρήστε τις ασφαλιστικές σας δικλείδες και παράλληλα χρησιμοποιήστε την πείρα και το δυναμισμό σας. Προσέξτε πώς θα χειριστείτε και τα αισθηματικά ζητήματα. Σ’ αυτά χρειάζεται ανοχή και υπομονή. Κάντε υποχωρήσεις, αν αυτό σας συμφέρει. Επίσης, προσέξετε στη διαχείριση των χρημάτων σα, μην παρασύρεστε από εντυπώσει και μη στηρίζεστε σε υποσχέσεις, όσο καλοπροαίρετες και αν ακούγονται.

Παραμείνετε παρατηρητές όπου πιέζεστε να πάρετε άμεσα αποφάσεις, αν δεν είστε ψυχολογικά έτοιμοι, μεταθέστε τες χρονικά. Με το τέλος του 2011 και το πέρας της επιρροής των εκλείψεων, που σας είχαν για βασικό στόχο φέτος, ολοκληρώνονται οι αλλαγές που επιβάλλουν τα γεγονότα σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Κοντρολάρετε τους φόβους σας και καλλιεργήστε τις προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κατάσταση γενικά μπορεί να είναι δύσκολη αλλά δεν θα είναι για πάντα. Αυτό να το σκέφτεστε καθημερινά. Φροντίστε να έχετε εναλλακτικές λύσεις μέχρι το τέλος του χειμώνα και μην κολλάτε σε απογοητεύσεις ή εκνευρισμούς. Μέσα στη δίνη των αλλαγών που συντελούνται τώρα είναι φυσικό, ίσως και αναγκαίο, η δική σας ζωή, ίσως και η νοοτροπία σας, αν αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να προσαρμοστείτε με επιτυχία σε μια νέα πραγματικότητα που προς το παρόν δεν έχει πάρει σαφή μορφή.

Προσπαθήστε να διαφυλάξετε όσα έχετε κατακτήσει, να αποφύγετε τις φθορές και τις απώλειες. Επίσης, αναζητήστε βοήθεια για να λύσετε εκκρεμότητες οικονομικά ζητήματα και στρέψτε το ενδιαφέρον σας στα ταξίδια και στην ψυχαγωγία, ιδιαίτερα μετά τις 24 του μήνα.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο μήνας αυτός θα είναι λίγο… βαρύς, εξαιτίας της Αφροδίτης στον αιγόκερω, δίπλα στον Πλούτωνα, για όλη την γκάμα των σχέσεών σας. Ο Ερμής μπορεί να βρίσκεται στο ζώδιό σας, αλλά θα κινείται ανάδρομα έως τις 13. Αποτέλεσμα; Αρκετές παρεξηγήσεις. Επιβαρυντικό ρόλο θα παίξουν και οι εκλείψεις. Γενικά, το κλίμα αυτόν το μήνα θα είναι τέτοιο που θέλει εξαιρετική προσοχή και, από την πλευρά σας, το καλύτερο δυνατό. Αν το απαιτούν οι περιστάσεις, ακολουθήστε το δρόμο της συνθηκολόγησης και όχι εκείνον της αντίδρασης. Λάβετε υπόψη σας ότι η διέλευση του Άρη από την Παρθένο για εσάς τους Τοξότες θα φέρει κάποιες περιστασιακές δυσκολίες τόσο στις επαγγελματικές όσο και τις κοινωνικές σχέσεις σας, και σε αυτές πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας και τις παρορμητικές αντιδράσεις  ιδιαίτερα.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Η έκλειψη στο ζώδιό σας θα σας εκθέσει σε ταλαιπωρία, οπότε πάρτε τα μέτρα σας. Επειδή δεν απέχετε πολύ από την υπερκόπωση, βεβαιωθείτε ότι οι ψυχικές άμυνες σας είναι ισχυρές. Κάντε μια προσπάθεια να τονωθείτε ψυχολογικά ανανεώνοντας το στυλ σας, την γκαρνταρόμπα σας ή υιοθετώντας ένα χόμπι. Το γυμναστήριο, από την άλλη, θα σας βοηθήσει να νιώσετε όμορφα.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτόν το μήνα προβλέπεται να έχετε πολλή δουλειά αλλά και πολλά προβλήματα, εξαιτίας της διέλευσης του Άρη από την Παρθένο. Που μπορεί μεν να δημιουργεί δυσαρμονία με το ζώδιό σας αλλά αυξάνει την κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα. Από την άλλη, η επιρροή της σεληνιακής έκλειψης στις 10 Δεκεμβρίου θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες του ζωδίου σας μειώνοντας το τζίρο ή τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα παραπάνω και μόνο δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι, να μην παρασυρθείτε σε σπασμωδικές αντιδράσεις. Επίσης, να αποφύγετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, έως τις 23 τουλάχιστον. Υπολογίστε σε μια βελτίωση του κλίματος, όσο μπορεί να γίνει αυτήν την εποχή, κατά την Νέα Σελήνη και μετά τις 24. Κατά τα άλλα, αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσουν οι συνεργασίες σας και η σχέση σας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Μέσα σε ένα κλίμα αναστάτωσης, κάποια αστρολογικά φαινόμενα τάσσονται εναντίον σας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η έκλειψη. Από την άλλη, η παρουσία την Αφροδίτης στον Αιγόκερω αποτελεί μια ελπίδα και μια μικρή εγγύηση για την κάλυψη των αναγκών σας, αλλά και διευκόλυνση στις κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνετε. Θα δεχτείτε βέβαια μια ισχυρή πίεση από το στενό περιβάλλον σας, την οποία θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε. Προσπαθήστε να μην ενοχλείστε όταν σας ζητούν χρήματα ή σας πιέζουν να πληρώστε χρέη. Να ξέρετε πάντως ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο θα είναι πιο καταναλωτικό και κουραστικό σε σύγκριση με το δεύτερο. Γενικά, μη στηρίζεστε σε υποχρεώσεις τρίτων και προσπαθήστε να είστε μεθοδικοί και οργανωμένοι ώστε οποιαδήποτε αλλαγή ή ανατροπή να μη σας φέρει σε δύσκολη θέση.

*Πηγή: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ, Μηνιαίο Περιοδικό “astra & όραμα”, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 176.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

Τραχύς ο δρόμος του Δεκεμβρίου για όλους, εξαιτίας της δεύτερης έκλειψης της χειμερινής περιόδου στις 10 στους Διδύμους, στον τομέα εργασίας –υγείας για το δικό σας ηλιακό ωροσκόπιο, του ανάδρομου Ερμή μέχρι τις 13 στον τοξότη και της Νέας Σελήνης στις 24 στο ζώδιό σας, δέχεται την επιρροή των δυσμενών όψεων Ουρανού  - Πλούτων και θα δημιουργήσει ένταση τις μέρες των γιορτών. Βέβαια, μέσα σε όλα, θα έχετε κάποια υποστήριξη από την Αφροδίτη στο ζώδιό σας μέχρι τις 20. Καλός μαζί σας θα είναι και ο Άρης από την Παρθένο που θα προτρέπει να γίνετε εφευρετικοί και να κάνετε πλάνα για το μέλλον, αλλά και ο Δίας, για τους γεννημένου το Δεκέμβριο, όσον αφορά σχέσεις, παιδιά και δημιουργικότητα. Η Αφροδίτη το τελευταίο δεκαήμερο του 2011 από τον Υδροχόο θα ευνοήσει κάπως τα οικονομικά σας, αλλά θα αυξήσει και τις ανάγκες και τα έξοδά σας.

Πηγαίνετε με το ρεύμα

Ο μήνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με διάχυτη ένταση, ίσως όχι άμεσα σο μικρόκοσμό σας, αλλά μάλλον στο περιβάλλον όπου δραστηριοποιείστε, κάτι που φυσικά δεν γίνεται να σας αφήσει αδιάφορους. Με Ερμή και Άρη σε δύσκολες όψεις στο ξεκίνημα του μήνα και με τον πρώτο ανάδρομο, πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα στην επικοινωνία σας με τους άλλους , καθώς θα συσσωρεύετε άγχος και δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλά το θυμό. Μπορείτε να αποφύγετε τις συγκρούσεις, αν είστε υπομονετικοί και ψύχραιμοι και αφήνετε τα πράγματα αν εξελιχθούν. Ευτυχώς το τρίγωνο Αφροδίτης - Άρης στις 5 θα φτιάξει κάπως την κατάσταση, δίνοντάς σας λόγους να είστε λίγο πιο αισιόδοξοι και χαρούμενο.

Μέχρι τις 13 προσέξτε ιδιαίτερα στις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους με τους οποίους έχετε καθημερινή επαφή, γιατί εκτός από παρεξηγήσεις μπορεί να γίνουν και λάθη λόγω απροσεξίας ή αφηρημάδα. Η έκλειψη Σελήνης στις 10 μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα επαγγελματικά και επειδή τις ημέρες γύρω από αυτή θα είναι δύσκολα να σας ακούσουν και να ακούσετε κι εσείς με καθαρό μυαλό, αποφύγετε τις διενέξεις. Ευτυχώς μετά τις 14 ο Ερμής θα επανέλθει σε ορθή πορεία και σιγά-σιγά θα δείτε να βελτιώνονται οι συνθήκες στην επικοινωνία και να περιορίζονται οι καθυστερήσεις.

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας θα ενισχύσει τη γοητεία σας από τη μία και θα φέρει θέματα σχέσεων σε προτεραιότητα από την άλλη, καθώς θα συναντήσει τον Πλούτωνα και τον Κρόνο και θα …ζοριστεί. Στα αισθηματικά σας, αναλάβετε πρωτοβουλίες να για να λύσετε τα όποια προβλήματα. Μην αναβάλετε για την νέα χρονιά ό, τι μπορείτε να κάνετε μέχρι την έλευση του 2012. Οι δυσκολίες σε θέματα οικονομικά στις 18, με το τετράγωνο Αφροδίτη-Κρόνου, θα υποχωρήσουν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, αλλά πρέπει κι εσείς να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Τέλος, η Νέα Σελήνη θα προκαλέσει άγχος στους γεννημένους το Δεκέμβριο Δείξετε ευελιξία απέναντι στις αλλαγές.

Νιώθετε να έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σας, καθόλου εύκολο για εσάς που θέλετε να έχετε τον έλεγχο. Οι αλλαγές είναι το μόνο σίγουρο και κατά το Δεκέμβριο, γι’ αυτό αντί να προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να κρατηθείτε  στα παλιά, αφεθείτε στη ροή των πραγμάτων.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύνθετος και περίεργος μήνας ο Δεκέμβριος, αφού από τη μία θα ενισχύσει την ανάγκη σας να δώστε και να πάρετε αγάπη, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας μέχρι τις 20, και από την άλλη θα σας ζορίζει σε καθημερινή βάση, τόσο εξαιτίας της έκλειψης στους Διδύμους στις 10 όσο και της Νέας Σελήνης στις 24 στο ζώδιό σας. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να έχετε προβλήματα με το ταίρι σας αυτόν το μήνα, αλλά εξαιτίας των προτεραιοτήτων σας ίσως να μην έχετε το χρόνο και τη διάθεση να δώσετε το «παρών . Αν η σχέση σας παραπαίει εδώ και καιρό, πιθανότατα οι κόντρες να φτάσουν σε ένα κρεσέντο στις αρχές του μήνα, με τη σύνοδο Αφροδίτης - Πλούτωνα την 1η, αλλά και εξαιτίας του τετραγώνου με τον Κρόνο στις 18. Από την άλλη, αν στο ενδιαφέρον για κάποιο άτομο υπάρχει στασιμότητα, μην πάτε γυρεύοντας, αλλά περιμένετε τη νέα χρονιά για να κάνετε νέες κινήσεις προσέγγισης.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Με τόσους πλανήτες στον Τοξότη και την έκλειψη στους Διδύμους, η υγεία σας χρειάζεται φροντίδα. Θα είναι πιο ευάλωτη, βλέπετε, εξαιτίας των πολλών ωρών εργασίας και της κούρασης. Προσπαθήστε λοιπόν να αναπαύεστε περισσότερο και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με βιταμίνες. Ακόμα, μοιραστείτε τις ευθύνες και αξιοποιήστε στο έπακρο τις ελεύθερες ώρες σας. Είναι αλήθεια ότι θα έχετε αυξημένες κοινωνικές απαιτήσεις με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, αποφύγετε όμως ανθρώπους που λειτουργούν σας βαμπίρ, ρουφώντας την ενέργειά σας.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο μεγαλύτερο μέρος ου μήνα η δουλειά σας θα σας απασχολήσει έντονα. Κοντά στην έκλειψη στις 10, μάλιστα , θα πρέπει να ασχοληθείτε ταυτόχρονα με πολλά πράγματα ή και τις υποχρεώσεις άλλων. Ο Άρης στην Παρθένο, σε θετική όψη προς τον Δία (κάτι που θα συνεχιστεί και το πρώτο εξάμηνο του 2012) δείχνει ότι χρειάζονται νέες ιδέες αλλά και καλή στρατηγική για να… ζωντανέψετε τη δουλειά σας. Η όψη αυτή θα σας χαρίσει σωστή κρίση, τον απαιτούμενο ενθουσιασμό αλλά και οικονομικά οφέλη μακροπρόθεσμα. Η εβδομάδα μετά την ορθή μπορεί του Ερμή είναι κατάλληλη για να διαφημίσετε τις δραστηριότητές σας, τα προϊόντα της εργασίας σας ή για να ψάξετε για νέους συνεργάτες. Κοντά στις 10, στις 18 και στις 24, προσέξτε αρκετά στις σχέσεις με συναδέλφους και προϊσταμένους. Υπομονή και λίγα λόγια!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Μολονότι ο Δεκέμβριος θα είναι πολυέξοδος -ιδιαίτερα μετά τις 18 τα έξοδά σας θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ λόγω των γιορτών- θα βγείτε κερδισμένοι. Ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια της Αφροδίτης στο ζώδιό σας, που , μαζί με τον Άρη στην Παρθένο μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες πηγές εσόδων, να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς τραπεζών και πιστωτικών οργανισμών και να σας ευνοήσει σε διατροφές, κληρονομικά, φορολογικά κ.λπ.  Με ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 13, εξετάστε πάλι παλιές οφειλές και χρέη, για να καταλήξετε σε πιο συμφέροντες διακανονισμούς. Τα πιο σημαντικά έσοδα μπορεί να μπουν στην τσέπη σας μετά τις 20, που θα περάσει η Αφροδίτη στον υδροχόο. Ενδιάμεσα, προσπαθήστε να μειώσετε τα έξοδά σας. Το τέλος του μήνα μπορεί να φέρει μεγάλο κέρδος στο ταίρι σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το τοπίο του φετινού Δεκεμβρίου ίσως να μην είναι το πιο κατάλληλο υπόβαθρο για τη γιορτή των Χριστουγέννων, ωστόσο εσείς είστε πιο ασφαλείς σε σχέση με άλλους. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκαήμερο η Αφροδίτη στο ζώδιο σας θα σκορπίσει λάμψη στη ζωή σας. Με ανάδρομο Ερμή στον Τοξότη μέχρι τις 13 και την έκλειψη στους Διδύμους στις 10, στις φιλικές και ερωτικές σχέσεις σας θα απαιτηθούν αλλαγές, ενώ πιθανώς το πρώτο μισό του μήνα να υπάρξουν παρεξηγήσεις, αδράνεια και αμφιβολίες σε συνεργασίες. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, άλλωστε, δεν φημίζεται για τις απλοχεριές της, ακόμα περισσότερο τώρα, που θα συναντήσει τον καχύποπτο Πλούτωνα στη 1 και τον περιοριστικό Κρόνο στις 18. Τέλος, ο Άρης στην Παρθένο σημαίνει έξοδα, αλλά δεχόμενος την καλή όψη του Δία και στη διάρκεια του πρώτου εξάμηνο της νέας χρονιάς θα βοηθήσει να σταθείτε στα πόδια σας.

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας

Η περίοδος αυτή ξεκινά με τη σύνοδο Αφροδίτης - Πλούτωνα στον Αιγόκερω, στο 12ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, και θα φέρει στην επιφάνεια πικρά συναισθήματα είτε εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης είτε της μεγαλύτερης πίεσης που θα δεχτείτε στα οικονομικά.

Από την άλλη, ίσως να νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν όσο θα θέλατε ή ότι η αυτοπεποίθησή σας έχει πέσει. Η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα διανθιστεί και με άλλες δύσκολες όψεις, όπως το τετράγωνο του ανάδρομου Ερμή με τον Άρη, που θα σας κάνει κάπως απρόσεκτους στην επικοινωνία. Περάστε από το φίλτρο της λογικής, αυτά που λέτε ή όσα σας λένε, για να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Σε οικονομικά ζητήματα μην κάνετε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις, θα έρθετε σε δύσκολη θέση. Ευτυχώς το τρίγωνο Αφροδίτης – Άρη στις 5 μπορεί να λειτουργήσει… πυροσβεστικά, κι εσείς, παίρνοντας πρωτοβουλίες, να προσπεράσετε τα προβλήματα σε μια σημαντική σχέση ή να φροντίσετε για την τσέπη σας.

Η σεληνιακή έκλειψη στις 10 στο ζώδιο των Διδύμων, σε δυσμενή όψη με τον Άρη, αφορά ερωτικές σχέσεις, παιδιά και διασκέδαση και προοιωνίζεται ένταση. Έτσι, πιθανώς μια σχέση να φτάσει στο τέλος της ή να πρέπει να περιοριστείτε αρκετά στις εξόδους σας και στον τρόπο που διασκεδάζετε. Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε το Δεκέμβριο, σιγουρέψτε τα πλάνα σας μόλις ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία (14) και επιλέξτε καλύτερα την Πρωτοχρονιά παρά τα Χριστούγεννα, που ίσως να σας προβληματίσουν, εξαιτίας της δύσκολης Νέας Σελήνης, με καθυστερήσεις, κακές καιρικές συνθήκες, κάποια ίωση ή προβλήματα υγείας γενικά.

Η Αφροδίτη θα πάρει θέση στο ζώδιό σας στις 20 και ο πρώτος πλανήτης που θα συναντήσει είναι ο Δίας, που θα της χαρίσει έναν τόνο υπερβολής. Προσέξτε λοιπόν όχι μόνο τα έξοδά σας αλλά και την έλλειψη μέτρου στο φαγητό, το ποτό κ.ά. Σε γενικές γραμμές, όμως, η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας θα τονώσει την αισιοδοξία και τη γοητεία σας. Μετά τις 20, θα περάσετε καλά!

 

Είστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πολλούς, πρέπει ωστόσο να κάνετε μικρές αλλαγές και υποχωρήσεις σε επαγγελματικά ή προσωπικά. Προτιμήστε λοιπόν να βάλετε, λίγο νερό στο κρασί σας παρά να επιμείνετε στο δικό σας. Έτσι, τελικά θα πιείτε νερό από την πηγή και θα ξεδιψάσετε.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Δεκέμβριος θα είναι σύνθετος μήνας για εσάς. Από μια άποψη θα σας ευνοήσει στα ζητήματα της καρδιάς (η Αφροδίτη στο ζώδιό σας), από την άλλη όμως, μετά τις 20, επειδή θα υπάρχουν πιο σημαντικές προτεραιότητες, δεν θα σας επιτρέψει να αφιερωθείτε εκατό τοις εκατό στο ταίρι σας, στην απόλαυση και τη χαρά . Κάποιες μέρες και νύχτες, όμως, η ικανοποίηση που θα πάρετε θα αντισταθμίσει τις δύσκολες στιγμές. Μετά τις 20 η Αφροδίτη θα παίξει το ρόλο του συμφιλιωτή και του διαπραγματευτή και θα σας δώσει ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Μια ερωτική σχέση μπορεί να σας απασχολήσει κατά την Πανσέληνο –έκλειψη στις 10. Τίποτα δεν μπορεί να είναι το ίδιο μετά από αυτήν την ημερομηνία, ειδικά για τους Υδροχόους που έχουν τα γενέθλιά τους κοντά στις 10.2. Δεσμοί και φιλίες με σαθρό υπόβαθρο θα λήξουν , ενώ όσοι είστε μόνοι/-ες καλά θα κάνετε να ανοιχτείτε σο καινούργιο.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι πλανήτες στον Αιγόκερω και η Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο τις ημέρες κοντά στα Χριστούγεννα θα σας κάνουν πιο ευάλωτους σε θέματα υγείας, εξαιτίας του φόρτου εργασίας και, συνεπώς της κούρασης και του στρες. Το να αρπάξετε ένα κρυολόγημα ή μια ίωση δεν είναι απίθανο. Τι θα μπορούσε να σας βοηθήσει; Μα, φυσικά, περισσότερες ώρες αφιερωμένες στη φροντίδα του οργανισμού σας, άφθονος ύπνος, ποιοτικότερη διατροφή, βιταμίνες και λίγη ήπια άσκηση, όπως η γιόγκα. Αποφύγετε τα ξενύχτια και τις κακές συνήθειες που τα συνοδεύουν. Η Αφροδίτη θα ευνοήσει ζητήματα ομορφιά μετά τις 20.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι κουραστικό, ειδικά αν είστε σε φάση αλλαγής πόστου εργασίας και προσαρμογής σε νέο περιβάλλον, όπου υπάρχουν άλλες συνήθειες και άλλα άτομα. Η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Αιγόκερω στην αρχή του μήνα μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσει από την πλευρά σας, αν τεθεί θέμα εξουσίας και ελέγχου ανάμεσα σ’ εσάς και του συνεργάτες σας. Χωρίς να γίνετε δυσάρεστοι, προσπαθήστε να επιβληθείτε στον εαυτό σας και ανακαλύψετε τα αληθινά όριά σας. Έτσι θα αντιμετωπίσετε τους πιο φιλόδοξους από αυτούς. Κατά τα άλλα, η ορθή πορεία του Ερμή μετά τις 14 θα βοηθήσεις καταρχήν να πάρετε μια ανάσα από την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί το τελευταίο διάστημα στην επικοινωνία και να προωθήσετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Η νέα χρονιά θα φέρει εξελίξεις και στα επαγγελματικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η επιρροή του Άρη από  την Παρθένο, από το Νοέμβριο ακόμα, έχει κάνει κάπως σύνθετη την εικόνα των οικονομικών σας. Έτσι, ενώ τα έσοδά σας μπορεί να αυξήθηκαν γιατί εργαστήκατε περισσότερο, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, παράλληλα κάτι απορρόφησε πολύ περισσότερο από αυτά που βάλατε  (ένα σπίτι, μια ανακαίνιση, ανάγκες της οικογένειας, έξοδα για ένα ταξίδι, έκτακτες οφειλές και χρέη), και υπήρξε ανισορροπία στον ισολογισμό. Ο Δεκέμβριος θα αυξήσει τα έξοδα, αλλά μετά τις 20, σταδιακά, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Το πέρασμα της Αφροδίτης στο ζώδιό σας θα βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερα από μια δεύτερη απασχόληση, ή μέσω μιας αύξησης ή ενός μπόνους, χρειάζεται προσοχή όμως σε επενδύσεις ή σημαντικά μεγάλες αγορές. Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο σπουδαίο πρόβλημα μην ανοίγεστε μέχρι το καλοκαίρι του 2012. οφειλές και χρέη, για να καταλήξετε σε πιο συμφέροντες διακανονισμούς. Τα πιο σημαντικά έσοδα μπορεί να μπουν στην τσέπη σας μετά τις 20, που θα περάσει η Αφροδίτη στον υδροχόο. Ενδιάμεσα, προσπαθήστε να μειώσετε τα έξοδά σας. Το τέλος του μήνα μπορεί να φέρει μεγάλο κέρδος στο ταίρι σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Μια απαιτητική χρονιά φτάνει στο τέλος της, όχι ένα  εύκολο αλλά σίγουρα ουσιαστικό τέλος, αφού θα σας βάλει στη διαδικασία να σκεφτείτε τους στόχους και τις επιθυμίες σας, αν αποβάλετε το παλιό και φθαρμένο από τη ζωή σας και να το αντικαταστήσετε με το νέο, που θα συμβαδίζει με την εξέλιξή σας. Αυτό αφορά τόπο ανθρώπους όσο και καταστάσεις, αφού ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο όλο το μήνα θα κάνει την παρουσία του αισθητή. Από την άλλη, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω μέχρι τις 19 θα διευκολύνει την παραπάνω μετάβαση. Σε κάθε περίπτωση, η πιο ζόρικη περίοδος θα είναι, αυτή μέχρι τις 14, εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή, που δεν θα βοηθήσει στην επικοινωνία, και μιας έκλειψης, που θα υπονομεύσει την αίσθηση της ασφάλειας. Όλο το μήνα, ο Άρης θα απαιτεί ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, ενώ η Αφροδίτη μετά τις 20 από τον Υδροχόο θα σας στηρίξει ψυχολογικά.

Προλάβετε τις εξελίξεις

Ο μήνας ξεκινά με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα, που θα ξυπνήσει μέσα σας το πάθος, την κτητικότητα ή και τη ζήλια σε ερωτικές ή φιλικές σχέσεις, ή την ανασφάλεια και τις φοβίες σε επαγγελματικές. Μάλιστα, καθώς ο Άρης τετραγωνίζει τον Ήλιο, δεν φαίνεται να είστε τόσο πρόθυμοι να καταπνίξετε τα παραπάνω συναισθήματα. Καλό είναι, όμως, αυτήν την τόσο απαιτητική περίοδο, που δεν βοηθά στην επικοινωνία και ό ανάδρομος Ερμής από τον Τοξότη, να μη βιάζεστε να δείτε εχθρούς παντού ή να εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας έντονα.

Στις 4-5 Δεκεμβρίου το τρίγωνο Αφροδίτης – Άρη θα βοηθήσει να ενεργείτε πιο ψύχραιμα απέναντι στους άλλους. Η έκλειψη στις 10 στους Διδύμους μπορεί να αναδείξει κάποιο θέμα που αφορά το σπίτι ή την καριέρα σας, είναι πιθανό όμως εξαιτίας του ανάδρομου κυβερνήτη της έκλειψης, του Ερμή, η είδηση να προκύψει αργότερα, ακόμα και μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους. Η έκλειψη αφορά τους γεννημένους κοντά στις 10 Μαρτίου που θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες ή νέα περιβάλλοντα. Μετά τις 14 θα σταματήσει ο μεγάλος πανικός και οι συνθήκες ασφυκτικής πίεσης του πρώτου μισού του μήνα κι θα αρχίσετε να ετοιμάζεστε για τις γιορτές που ακολουθούν., Μπορεί να μην είναι τα πιο… φωτεινά Χριστούγεννα της ζωή σας -δεν προλαβαίνετε τις αλλαγές-, σίγουρα όμως θα σας    βρουν πιο συνειδητοποιημένους από πριν. Το τετράγωνο της Αφροδίτης από τον Υδροχόο προς, τον Δία στις 20 θα τονώσει την παιχνιδιάρικη διάθεσή σας, λειτουργώντας σαν φάρμακο στην πεσιμιστική διάθεση που καλλιέργησε ο μήνας στο πρώτο του δεκαπενθήμερο.

Αρκετά ευνοϊκά για τη διάθεση και τις σχέσεις σας το εξάγωνα Αφροδίτης – Ουρανού και το τρίγωνο Ήλιου – Δία. Κοντά στις 24 με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, θα νιώθετε την αδρεναλίνη σας να χτυπάει κόκκινο και θα

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...