παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Προσδιορισμός χαρακτηριστικών στην Ωριαία Αστρολογία

Κατά τη μελέτη και ανάλυση ενός ωριαίου χάρτη ενδέχεται να βρούμε αρκετές ενδείξεις που αφορούν περιγραφή του ατόμου που κάνει την ερώτηση ή περιγραφές ατόμων που εμπλέκονται στο θέμα.

Το ζώδιο και οι όψεις του κυβερνήτη του ωροσκόπου μας δίνουν στοιχεία για το άτομο που ρωτάει.

Αν η ερώτηση δεν αφορά θέματα υγείας και ο ερωτών χρησιμοποιεί συχνά την ωριαία δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μία εμφατική περιγραφή εμφάνισης ή φυσιολογικής του κατάστασης.

Παλιότερα η μελέτη αυτών των στοιχείων ήταν χρήσιμη για τη διαπίστωση της εγκυρότητας των υπολογισμών σχεδιασμού του χάρτη καθώς αυτές γινόταν με το χέρι και το μυαλό του αστρολόγου.

Σήμερα με τη χρήση προγραμμάτων αυτήν η διασταύρωση δεν είναι καθόλου απαραίτητη.

 

Αρκετές φορές στο χάρτη εμφανίζεται ένας πλανήτης και επιβάλλεται να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά του ατόμου που αντιπροσωπεύει είτε για τον προσδιορισμό του, είτε επειδή αυτό το άτομο είναι άγνωστο αλλά είναι και το αντικείμενο της ερώτησης όπως κάποιος ύποπτος ως κλέφτης.

Φύλλο, χρώματα μαλλιών και επιδερμίδας, σημάδια, θέματα υγείας και ηλικία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που εξετάζονται.

 

Ειδικά για την ηλικία παραθέτω αυτούσιο το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον κείμενο αυθεντικής ελληνικής αστρολογίας:

 

Σύγκριναι δε δει και τας φάσεις και τας ηλικίας ΄η γαρ εώα ανατολή σημαίνει παίδας, η δε ύπαυγος σημαίνει το γήρας ΄στηριγμός πρώτος και ακρόνυχος, μεσήλικας, στηριγμός  δεύτερος και κρύψις,  τα μετά την μέσην ηλικίαν.

Συναρμόζων ουν άπαντα κατά τας φάσεις ΄ακριβώς ευρήσεις τας έξεις και τας ηλικίαςʼ οίον εάν Κρόνος τύχη εις τον του κλέπτου τόπον εώος ανατολικός, ούτε παίδας ούτε γέροντας, αλλά μεσήλικαςʼ Ερμής εσπέριος ανατολικός νέους, παίδας ʽ Αφροδίτη εσπέρια ανατολική, κόραςʼ Ερμής υπό δύσιν, μέσους.

Αφροδίτη υπό δύσιν του Ήλιου, μέσας γυναίκαςʼ οι ανατολικοί δυτικοί, νέους σημαίνουσινʼ υπό δε κρύψιν Ηλίου, πρεσβύτας ή πρεσβύτιδας λέγε τους κλέπτας ή κλεπτoύσας.

 
 

Το κείμενο προέρχεται από έναν κώδικα που περιέχει αποσπάσματα από το έργο του Πάλχου.

Πηγή: Δ. Γιαννακοπούλου , Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...