παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Charlie Chaplin
Ο Τσάρλιν Τσάπλιν στο χαρακτήρα που έπλασε στους δρόμους της φτωχής συνοικίας Λάμπεθ στο Λονδίνο από μικρό παιδί...
     charlie chaplin.jpg
Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός, και πέθανε όταν ο Τσάρλι ήταν 12 ετών. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια μητέρα του είχε λαρυγγίτιδα. Όταν βγάζει το καπέλο και το ψεύτικο μουστάκι του, θυμάται την ημέρα που έπαθε την πρώτη της νευρική κρίση που αργότερα την οδήγησε στο ψυχιατρείο. Τότε εκείνος ήταν μόλις στα 5. Είχε ταλέντο για να ζήσει και τα αδέρφια του. Και να γίνει... Μεγάλος.

Είχε αρκετές αδυναμίες, ιδιαίτερα στα ερωτικά. To επαναλαμβανόμενο μοτίβο να κυνηγά "πιτσιρίκες" (15, 17, 19 ετών), στάρλετ της εποχής, τις οποίες έφτανε μέχρι και να παντρευτεί. Αποροφημένος από τις δημιουργικές του ασχολίες, έφτανε στο σημείο να τις βαρεθεί και τις παρατούσε συχνά με επεισοδιακό τρόπο. Η πρώτη του αγάπη στα 19 του, η 15χρονη χορεύτρια Hette Kelly αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Μετά από μερικά χρόνια έμαθε ότι πέθανε από επιδημία γρίπης...


Και πίσω από το ρόλο, τα παρακάτω...
                                                                         
1astro_charles_chaplin.gif

"Ο τρόπος της ζωής μπορεί να είναι ελεύθερος και όμορφος.
Αλλά έχουμε χάσει τον τρόπο.
Η πλεονεξία έχει δηλητηριάσει τις ψυχές των ανθρώπων - έχει φράξει τον κόσμο με το μίσος -μας έχει οδηγήσει στη δυστυχία και την αιματοχυσία.
Έχουμε αναπτύξει την ταχύτητα αλλά έχουμε κλείσει τον εαυτό μας σε μηχανήματα που δίνουν την αφθονία και μας έχουν αφήσει στην ανάγκη. Η γνώση μας έχει καταστήσει κυνικούς, την ευφυϊα μας σκληρή και αγενή. Σκεφτόμαστε πάρα πολύ και αισθανόμαστε λίγο. Περισσότερο από τα μηχανήματα χρειαζόμαστε την ανθρωπιά. Περισσότερο από την ευφυΐα χρειαζόμαστε την συμπόνια και την ευγένεια.
Χωρίς αυτές τις ιδιότητες, η ζωή θα είναι βίαια και θα χαθεί
" (από το μονόλογο του "Μεγάλου Δικτάτορα")
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...