παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ησυχα...
Γεννηθηκα ησυχα μια κρυα χιονισμενη νυχτα.. βγηκα και αντικρυσα τον κοσμο, διχως να κλαψω.. ησυχα..
Μεγαλωνα ησυχα... με ενα χαμογελο και ποτε γκρινια και ας μου πετουσε ο αδελφος μου τα αυτοκινητακια του στο κεφαλι, γιατι του τα πειραζα.. μου λεει η μανα οτι απλα το εξυνα και μετα γελουσα .. (τοσο μαλακας ημουν)..
Πρωτη δημοτικου.. ηρθα στην ελλαδα.. θυμαμαι δεν ηξερα ελληνικα.. εμαθα να γραφω και να διαβαζω καλυτερα και απο τα αλλα πρωτακια.. η δασκαλα ομως μου τραβαγε το αυτι οταν εβρισκε ευκαιρια και με ελεγε χαζοαμερικανακι γιατι οταν μας ελεγε το μαθημα .. εγω χαμογελουσα.. μου αρεσε που καταλαβαινα και αυτη νομιζε οτι την κοροιδευα.. ημουν χαζοαμερικανακι.. και ησυχη..
Πεμπτη δημοτικου επιστροφη στην γενεθλια πατριδα.. ειχα ξεχασει να μιλαω αγγλικα.. ημουν εκει το ελληνακι.. οχι απο τους δασκαλους.. οχι.. απο τα παιδια.. You grease ball.. you are so ugly.. look at your hair, your shoes, your clothes.. is that the way you dress in greece?? Ολα αυτα με γελια και σπρωξιματα.. γυρω γυρω ολοι και στη μεση ο μανωλης.. εγω..ησυχα..
Πηγαινα στην σπιτικη φωλια με το παραπονο στα χειλη.. "Να το πεις στους δασκαλους σου" ¨Εμεις δεν μπορουμε να ερθουμε να μιλησουμε.. δεν ξερουμε αγγλικα.. τι να πουμε?" Με φωτισαν.. σαμπως ηξερα εγω..? Το ειπα στον αδελφο μου.. "Αφου εισαι ασχημη.. αχαχαχα" κι εγω.. ησυχη
ΟΙ επομενοι μηνες συνεχισαν σε αυτο το μοτιβο.. καθε μερα υπηρχε κι αλλο θυμα στο γκεττο του σχολειου.. που και που με θυμοντουσαν.. Μιλουσα πλεον την γλωσσα καλα μεσα σε δυο μηνες... τους ειπα να με αφησουν να μην ασχολουνται.. κουβεντα στην κουβεντα πηγα σπιτι με ανοιγμενη μυτη και μαυρο ματι.. "Αν ξαναρθεις σπιτι ετσι θα σε δειρω κι εγω!!" Ειπε ο πατερας.. Μα δεν καταλαβαινε οτι ημουν ησυχη.. οτι φοβομουν να σηκωσω χερι γιατι φοβομουν μην τυχων και τους κανω κακο?? 
Την επομενη φορα.. βρηκα το κουραγιο και τους πλακωσα ολους στο ξυλο.. πονουσα που τους χτυπουσα.. εναν εναν με την σειρα.. κατι τεραστιες αραπινες ειχαν μεινει τελευταιες.. εφαγα πολλες απο αυτες.. αλλα καταφερα μια καλη και τους εστειλα με ανοιγμενη μυτη.. Ημουν αισχος.. σιχαθηκα τον εαυτο μου.. δεν ημουν ησυχη πια.. Αλλα η ζωη μου κυλησε ομαλα μετα απο αυτο.. "Don't mess with her she's a tough mother fucker" ,,  Μια φημη που με ακολουθησε και μεχρι το γυμνασιο και που τουλαχιστων εζησα αυτα τα χρονια ηρεμα.. ησυχα και γελουσα..
Τριτη γυμνασιου.. το πρωτο μου αγορι  Μike ο πλατωνικος μου ερωτας.. Με πηραν χαμπαρι οι δικοι μου.. ¨Να την παρεις και να πατε ελλαδα.. οπως παει θα μας φερει κανενα μαυρακι για εγγονι.." Μα γιατι? ο Μαικ Ιταλος ηταν.. Για αλλη μια φορα δεν ημουν ησυχη.. Θυελλες αντιδρασεων.. ματαια.. ησυχια
Επιστροφη Ελλαδα στην πρωτη λυκειου..  Αλλα σε σχολεια παλινοστουντων.. παλιδρομουντων θα ελεγα εγω.. προβληματικα παιδια ΟΛΑ μας.. Δεν θυμαμαι και πολλα απο τοτε.. σκορπιες στιγμες μονο.. πολυς θυμος και οχι ησυχα..
Τριτη λυκειου.. ειχα πολεμησει πολλα δαιμονια.. και ειχα αποδεχτει τα οποια βασανα θεωρουσα οτι ειχα περασει.. ειχα σταματησει να μισω τους γονεις μου και τον αδελφο μου.. ημουν παλι.. ησυχη
Η ζωη απο κει και περα.. πανω κατω την ξερετε.. καθολου ησυχη.. εγω ομως ημουν ησυχη.. δεν μιλουσα.. γελουσα.. ησυχη.. με ησυχια γεννησα τα παιδια μου.. ευτυχως τουλαχιστον το κοριτσι εκλαψε.. το αγορι ομως οχι.. ειναι ησυχο και μου μοιαζει πολυ.. δεν χτυπαει ουτε αυτος κοσμο γιατι φοβαται μην τους κανει κακο.. το κοριτσι μου ειναι αγοροκοριτσο στο δημοτικο καθαριζε για ολους.. δεν ξερω ποιο απο τα δυο προτιμω.. την ησυχια η την φασαρια??
Μπαινω στην ζωη των ανθρωπων ησυχα.. και το ιδιο αθορυβα φευγω..
Γεννηθηκα ησυχα.. εζησα ησυχα.. φευγω ησυχα.. θα πεθανω ησυχα..

Οπου "ησυχα" βαλτε "μαλακας" κατα το δοκουν


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...