παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
"Ονειροπολος"
Εσυ εισαι ο κοσμος. Ο κοσμος ειναι δικο σου κατασκευασμα. Οταν πολεμας με τον κοσμο, πολεμας με τον ευατο σου. Οτι βλεπεις στον κοσμο, ειναι δικο σου, γιατι το βλεπεις με δικα σου ματια, και ο νους σου αναγνωριζει μοναχα οτι γνωριζει. Οταν διακρινεις κατι κακο μπροστα σου, στην ουσια διακρινεις κατι κακο μεσα σου. Οταν διακρινεις κατι καλο σε οτιδηποτε, ειναι γιατι εχεις αυτο το καλο μεσα σου. Δεν μπορεις να δεις τιποτε και να καταλαβεις τιποτα, αν δεν το εχεις ηδη μεσα σου.

Να μην διστασεις να κανεις το καλο, παντου και παντα, αρκει να θυμασαι οτι κατι που ειναι καλο για σενα ισως να μην ειναι καλο για καποιον αλλο. Οποτε, κατι που ειναι "καλο", ειναι απλα καλο για τον εαυτο σου. Η λαικη ρηση "κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο", εννοει οτι ο γιαλος θα το φερει πισω σε σενα, γιατι σου ανηκει, γιατι το κυμα φερνει πισω στο γιαλο οτι πεταξεις στο νερο απο την παραλια. Αλλα, το κυμα φερνει πισω και το κακο.
Οτι σε κανει να νιωθεις καλα ειναι καλο.
Οτι σε κανει να νιωθεις ασχημα ειναι κακο
Να παρατηρεις ολους τους ανθρωπους προσεχτικα, αλλα να συναναστρεφεσαι στενα μονο με ανθρωπους που σου ταιριαζουν, μα ανθρωπους που σου μοιαζουν, που ειναι σαν εσενα. Αν δεν το κανεις θα εχεις παντα προβληματα με τους αλλους ανθρωπους. Αν αποτυχαινεις σε αυτες σου τις επιλογες ανθρωπων σημαινει πως δεν ξερεις καλα εσενα, αρα δεν ξερεις και ποιοι ειναι αυτοι που ειναι σαν εσενα.
Οταν βρισκεις τον εαυτο σου σε αδιεξοδο, οταν ανακαλυπτεις οτι εχεις πεσει σε παγιδα, το φταιξιμο δεν ειναι της παγιδας, αλλα δικο σου, γιατι αυτο σημαινει οτι δεν προσεχες που βαδιζες.

Ακολουθα την καρδια σου.
Οπου σου δειχνει η καρδια σου οτι πρεπει να πας, εκει να πηγαινεις.
Τα μεγαλυτερα εγκληματα ειναι εκεινα της καρδιας. Το μεγαλυτερο εγκλημα που μπορεις να κανεις ειναι να εγκληματησεις εις βαρος της καρδιας σου. Αν ακους τι σου λεει η καρδια σου, ποτε δεν θα κανεις λαθος.
Αλλα πρεπει να απαλλαξεις την καρδια σου απο τις δαγκανες της συνηθειας. Συχνα η καρδια αγαπα αυτο που απλως εχει συνηθισει να αγαπα, κι ο χρονος μπορει να την διαψευσει

Να κοιτας πολυ μακρια η πολυ κοντα. Πολυ ψηλα η πολυ χαμηλα. Πολυ βαθια η πολυ επιφανειακα. Πολυπλοκα η απλα. Αλλα να τα κανεις και τα δυο.
Και λαθος να κανεις, το λαθος δεν ειναι παρα μια αστοχη ανοητη παρατηρηση, αργοτερα θα ανακαλυψεις οτι ακομα και το λαθος εγινε για καλο. Μην φοβασαι. Ο μονο ενεργος εχθρος ειναι ο φοβος, γιατι ειναι συμμαχος της αδρανειας.
Μη φοβασαι τιποτε.
Μην φοβασαι μηπως κανεις κατι ανοητο. Θα σε κρινουν ανθρωποι που θα κριθουν απο την ιδια την ανοησια τους. Απλα κανε το, οτι κι αν ειναι αυτο που θεωρεις καλο. Οσο εσυ θα εισαι ανοιχτος, για να παιρνεις μαθηματα απο τις πραξεις σου, καμια σου πραξη δεν θα ειναι ανοητη, γιατι θα εχει συμβαλλει στη σοφια...
Μην φοβασαι την γνωμη των αλλων. Αν ειναι καχυποπτοι θα σε υποψιαστουν οτι κι αν κανεις, αν ειναι ειρωνες θα σε ειρωνευτουν οτι κι αν κανεις, αν δεν συμφωνουν με αυτα που λες θα στραφουν εναντιον σου οτι κι αν τους πεις, δεν μπορεις να τους πεισεις...
Μη φοβασαι το Αγνωστο. Δεν ειναι απαραιτητο να κρυβει κατι τρομερο, μπορει να κρυβει κατι υπεροχο. Κι αλλωστε απο το τρομερο, τι εχεις να φοβηθεις? Την μηδαμινη ευθραστη ζωουλα σου, που ετσι κι αλλιως θα την χασεις καποτε?
Να σεβεσαι τις αντιφασεις. Ο κοσμος ειναι φτιαγμενος απ'αυτες. Η μεγαλυτερη ελευθερια που θα μπορουσε να εχει ο ανθρωπος, ειναι αυτη που θα του επιτρεπει να ειναι ελευθερος να αντιφασκει. Να υπερασπιζεις το δικαιωμα σου να αντιφασκεις, και να αποδεχεσαι τις αντιφασεις τον αλλων. Οταν η ζωη δεν ειναι παρα συνεχης κινηση και αλλαγη, αναποφευκτα εσυ που εισαι ζωντανος αλλαζεις απο στιγμη σε στιγμη, οποτε το να αντιφασκεις σημαινει απλα οτι εισαι ζωντανος.

Να μετανιωνεις παντοτε για οτιδηποτε κανεις.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να εισαι παντοτε σε επαφη με τις διαφορετικες πιθανοτητες που λειτουργουν στο Συμπαν, να ξερεις οτι η πραγματικοτητα θα μπορουσε να ακολουθησει οποιαδηποτε επιλογη, κι οτι καπου, καπως, το εχει κανει, εστω κι αν την ειχες αφησει πισω σου.
Το παρελθον δεν υπαρχει, ανηκει μονο στην μνημη και στην φαντασια σου.
Το μελλον δεν υπαρχει, ειναι αποκλειστικα φανταστικη κατασταση.
Το παρον δεν υπαρχει, γιατι ειναι μια τοσο απειροελαχιστη στιγμη που κανεις δεν μπορει να την διακρινει, παρ'ολο που ολοι μας στεκομαστε επανω της.
Μοναχα αυτη η απειροελαχιστη στιγμη υπαρχει.
Το να δεις ενα πραγμα δυο φορες, σημαινει να δεις δυο διαφορετικα πραγματα.

Να εισαι ρευστος και ακαραιος.
Το νερο ρεει συνεχως αλλα δεν παυει ποτε να ειναι νερο η να επιστρεφει παντα στο νερο. Να εισαι παντα νερο.
Μονο αν εισαι ρευστος και ακεραιος μπορεις να εχεις ελπιδα.
Να διδασκεις οτι γνωριζεις.
Βρεθηκαμε εδω σε μια τραγωδια. Ο ανθρωπος ειναι απο τη φυση του τραγικος. Το μονο που εχουμε αληθινα δικο μας ειναι τα ονειρα μας και οι μνημες μας. Αυτα που καναμε και αυτα που θελαμε να κανουμε, αυτα που νιωσαμε και καταλαβαμε και αυτα που θελουμε να νιωσουμε και να καταλαβουμε. Η υφη του κοσμου αποτελειται απο ονειρα και μνημη, γιατι ο ανθρωπος αποτελειται απο ονειρα και μνημη. Αν χασεις τα ονειρα -δηλαδη την ελπιδα- και τη μνημη, σημαινει οτι εχασες τον κοσμο. Οτι εχασες τον ανθρωπο. Οτι εχασες τον εαυτο σου.
Τιποτα δεν ειναι ψεμματα και τιποτα δεν ειναι αληθεια, γιατι δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να βγει εξω απο τα πραγματα για να τα κρινει αντικειμενικα. Ολα ειναι υποκειμενικα, γιατι ειμαιστε ολοι υποκειμενα. Αντικειμενα δεν υπαρχουν.

Οποιος δεν ελπιζει, δεν προκειτε ποτε να βρει το ανελπιστο.
Κανεις δεν μπορει να βρει κατι που δεν εχει ηδη.
Να ονειρευεσαι. Το ονειρο ειναι το πρωτο σταδιο της υπαρξης.
Το ονειρο δεν ειναι τα παντα, αλλα, ειναι το πρωτο βημα για τα παντα..

Καλη Τυχη, οποιος κι αν εισαι... 

Παντελης Γιαννουλακης
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...