παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Άρης στα ζώδια και τους οίκους
Stardome* @ 06.02.2010

Τα κυριότερα σημεία της ερμηνείας του Άρη στον γενέθλιο χάρτη

Η θέση του Άρη στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πως χρησιμοποιεί κάποιος την ενέργεια στην ζωή του. Τον τρόπο που επιδιώκει και επιτυγχάνει τους στόχους του. Τις αρχηγικές ικανότητες και την φυσική αντοχή. Δείχνει επίσης τον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματα του όταν αυτά ενεργοποιούνται (οργή, φόβος, επιθυμία κ.λ.π.) και την φύση της σεξουαλικής έκφρασης του άντρα.

Ο Άρης είναι η αρσενική ενέργεια και κυβερνάει παραδοσιακά δύο ζώδια: Τον Κριό (ζώδιο της νέας αρχής, του ξεκινήματος) και τον Σκορπιό (ζώδιο του θανάτου, του τέλους).

 

Στον αστρολογικό χάρτη, ο Άρης συμβολίζει:

 

Θάρρος

Δυναμισμό

Επιθετικές διαθέσεις

Μαχητικότητα

Δραστηριότητα

Ανταγωνισμό

Προσπάθεια

Άθληση

Μηχανική επιδεξιότητα

Πρωτοβουλία

Εγωισμό

Πάθος

Σεξ

Αντοχή

 

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

 

Το ζώδιο του Άρη παρέχει πάντα πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο κάποιος/α διεκδικεί και μάχεται για να υποστήριξη τον εαυτό του/της. Επίσης δείχνει με ποιο τρόπο εκφράζει τον δυναμισμό του/της και πως εκφράζεται και τι ζητάει στο σεξ. Ο Άρης είναι ένας προσωπικός πλανήτης, που σημαίνει ότι τίθεται στην υπηρεσία του Ήλιου (Ταυτότητα, Εγώ, Ζωτικότητα) και το ζώδιο του δείχνει τον τρόπο που μαχόμαστε για αυτά που θέλουμε να αποκτήσουμε αλλά και πως υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας.

 

Ο Άρης στον Κριό (Κυβερνήτης)

 

Στο δικό του ζώδιο, ο Άρης είναι ανεξάρτητος από το περιβάλλον του και έχει πολλές σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες. Χαρίζει στην προσωπικότητα φιλοδοξία και δυναμισμό. Θαρραλέος, βιαστικός, ενθουσιώδης, ειδικεύεται στις παρορμητικές κινήσεις. Κυνηγάει αυτό που θέλει χωρίς να νοιάζεται τι γνώμη μπορεί να έχει ο άλλος. Θα πάρει την πρωτοβουλία να προσεγγίσει τον στόχο αλλά στην πορεία μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του, γιατί θα το έχει κερδίσει ένας επόμενος ολοκαίνουργος στόχος. Αφήνει πράγματα στην μέση, είναι ανυπόμονος ακόμα και επιθετικός. Ο Άρης στον Κριό προσθέτει δύναμη στον χαρακτήρα αλλά και αυταρχισμό. Είναι πάντα έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια για καυγά.

 

Άρης στον Ταύρο (σε Αδυναμία)

 

Ο Άρης αποκτάει υπομονή και επιμονή στον Ταύρο, αλλά γίνεται και τρομερά πεισματάρης, ζηλιάρης, κτητικός. Το χρήμα και το σεξ είναι η κινητήριος δύναμη του. Μόνο που στον Ταύρο οι αξίες του Άρη εξευγενίζονται, γίνονται απόλυτα γήινες. Εδώ δεν μπορεί χωρίς την αίσθηση ασφάλειας, είτε μέσα από πρόσωπα είτε από υλικά αγαθά. Η απληστία είναι χαρακτηριστική αλλά το ίδιο και η αξιοπρέπεια. Με τάση να γίνει ο επόμενος Σκρουτζ, ο Άρης στον Ταύρο πρέπει να ανακαλύψει την αρετή του να μοιράζεσαι.

 

Άρης στους Διδύμους

 

Μόνιμα σε εγρήγορση, πνευματώδης, σαρκαστικός, συχνά σε κατάσταση μάχης με φίλους ή συγγενείς. Η γλώσσα του είναι καυστική. Με δυσαρμονική όψη δεν χρήζει εμπιστοσύνης. Δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί ή δεν σκοπεύει να κρατήσει. Του αρέσουν τα ταξίδια, τον ενδιαφέρουν οι επιστήμες και ο νόμος. Εξαιρετικά δραστήριος, είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και καλά. Αρκεί να μάθει να σώζει την ενέργειά του και να την διοχετεύει με σύνεση για να προφυλαχτεί από προβλήματα νευρικής φύσης. Καλή θέση για συγγραφείς.

 

Άρης στον Καρκίνο (σε Πτώση)

 

Υπερευαίσθητος, τα παίρνει όλα προσωπικά. Φιλόδοξος και σκληρά εργαζόμενος αλλά άστατος. Αρνείται να καβγαδίσει γιατί, εξωτερικά, δεν είναι επιθετικός. Εσωτερικά, ετοιμάζεται να εκραγεί με όσα έχουν συσσωρευτεί. Τον χαρακτηρίζουν δειλία και διστακτικότητα αν δεν υπάρχουν θετικές επιρροές στον χάρτη του να βοηθήσουν. Άτομα με Άρη στον Καρκίνο πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε όταν είναι πολύ κουρασμένα ή στεναχωρημένα. Η σεξουαλικότητα επισκιάζεται από τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες.

 

Άρης στον Λέων

 

Ενέργεια και φυσική αντοχή στο μάξιμουμ. Το Λιοντάρι είναι ζώδιο της φωτιάς και ο Άρης πύρινος πλανήτης. Δραματικός, ενθουσιώδης, φιλόδοξος και ορμητικός. Δεν σκοπεύει να μείνει στο παρασκήνιο εκτός αν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός Ποσειδώνας στον χάρτη που καταργεί το Εγώ του. Με δυσαρμονική όψη, ο Άρης στον Λέων σημαίνει φιλονικίες και εκρήξεις ζήλιας με όσους αγαπάει. Εμμένει στις απόψεις του, σιχαίνεται να μην έχει δίκιο. Διαθέτει ηγετικές ικανότητες και καθοριστική θέληση. Θέλει να αναγνωρίζεται γι΄ αυτό που είναι και ως εραστής.

 

Άρης στην Παρθένο

 

Αποδοτικός στην δουλειά, πρακτικός, με τεράστια ανάγκη να προσφέρει, εφευρίσκει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα αλλά θα κάνει ολόκληρη φασαρία για την πλέον ασήμαντη λεπτομέρεια. Διαπληκτίζεται με συνεργάτες και κατωτέρους του αν υποψιαστεί ότι δεν εργάζονται με τον δικό του ζήλο. Εστιάζει τις προσπάθειές του στο δέντρο κινδυνεύοντας να χάσει το δάσος. Ο Άρης στην Παρθένο κατά κανόνα είναι ευγενικός, ευχάριστος, ο ειδήμονας της λεπτομέρειας, αλλά πρέπει να μάθει να μην χάνει τον χρόνο του με θέματα που δεν υπάρχουν. Η σεξουαλική επιθυμία απωθείται με όλη την ενέργεια να διοχετεύεται στην εργασία. Καλή θέση για απασχόληση στην ιατρική, την πρακτική θεραπευτική ή το γράψιμο.

 

Άρης στον Ζυγό (σε Αδυναμία)

 

Εγκάρδιος στις σχέσεις και συνεργασίες του, αλλά χωρίς θετικές επιρροές από τον υπόλοιπο χάρτη, μπορεί εκτός από χαμηλών τόνων, να μετατραπεί σε έναν τεμπέλη με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Από αρνάκι γίνεται ξαφνικά στρίγκλος και αντίστροφα. Ο Άρης στον Ζυγό πρέπει να βάλει την οργή του σε καταστολή και να επιστρατεύσει την υπομονή και τις διπλωματικές του ικανότητες για να καταφέρει τους στόχους του. Έντονη διαίσθηση. Καλή θέση για δικηγόρο ή χειρούργο. Ρομαντικός ως σύντροφος και εραστής, συχνά παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία.

 

Άρης στον Σκορπιό (παραδοσιακός κυβερνήτης)

 

Πολύ δυνατή θέση για τον Άρη, αλλά χρειάζεται σωστούς χειρισμούς. Εκτός από την θρυλική σεξουαλικότητα, πλημμυρίζει από ένταση, υπερηφάνεια, ισχυρή θέληση, είναι απόλυτος στις απόψεις του και του είναι αδύνατον να συμβιβαστεί. Με τον Άρη στον Σκορπιό, η προσωπικότητα πρέπει να αναγεννηθεί, να μάθει να προσελκύει μέσω της αγάπης, όχι του φόβου. Η παρουσία του γίνεται αισθητή ακόμα κι αν στέκεται αμίλητος. Χρειάζεται να μάθει να πειθαρχεί τον εαυτό του, ενώ αν αναπτυχθεί πνευματικά, θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις θεραπευτικές του ικανότητες. Κρατάει τα σχέδια του μυστικά. Μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός και ο καλύτερος σύμμαχος.

 

Άρης στον Τοξότη

 

Αεράτος, φιλικός, αισιόδοξος Άρης. Αυθόρμητος αλλά μερικές φορές αναξιόπιστος. Χειρίζεται πολύ καλά τον λόγο, αν και συχνά μιλάει πολύ. Κάνει πολλά ταξίδια. Ένας μέσος Άρης στον Τοξότη ασχολείται με σπορ και τυχερά παιχνίδια. Ένας εξελιγμένος, μελετάει θρησκεία και φιλοσοφία. Με μότο του «μην μου βάζεις όρια» είναι πολύ ανεξάρτητος για να ανεχτεί οποιουδήποτε είδους περιορισμό. Με δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να γίνει χοντροκομμένος και απότομος. Ο Άρης στον Τοξότη πρέπει να μάθει ότι εκτός από τα δικά του δικαιώματα υπάρχουν και των άλλων. Δυνατή σεξουαλικότητα, δυσκολία στην αφοσίωση.

 

Άρης στον Αιγόκερο (σε Έξαρση)

 

Η καλύτερη θέση για τον Άρη. Δραστήριος και φιλόδοξος, εργάζεται για το κοινό καλό με υπομονή και επιμονή. Επιβλητική παρουσία που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις μόνο και μπορεί να γίνει εχθρική με τα εμπόδια που βρίσκει στον δρόμο για την κορυφή. Μιλάει λίγο και δεν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, γι αυτό συγκρούεται με ανωτέρους. Πρέπει να μάθει να εργάζεται με φιλοδοξίες, αλλά όχι για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Ο Άρης στον Αιγόκερο χαλιναγωγεί τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και κάνει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Άρης στον Υδροχόο

 

Με το αέρινο στοιχείο του Υδροχόου ο Άρης αξιοποιεί την δύναμή του σε πνευματικές αναζητήσεις και το ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα γενικότερα. Με ασυνήθιστη προσέγγιση των πραγμάτων, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός. Στον Υδροχόο, ο Άρης αποκτάει μεγαλύτερη ελευθερία απʼ ότι στον Αιγόκερο αλλά είναι λιγότερο προσεκτικός. Με δυσαρμονικές όψεις μπορεί να γίνει αφόρητα εριστικός και επιθετικός. Ανεξάρτητος, δραστήριος και τολμηρός, κερδίζει φίλους με την αξία και τις ικανότητές του. Στην σεξουαλική του ζωή τα αισθήματα δεν είναι απαραίτητα.

 

Άρης στους Ιχθύς

 

Δεν είναι και πολύ ευνοϊκή θέση για τον Άρη. Οι Ιχθύες είναι ιδιαίτερα δεκτικοί, πολύ καλοί στο να αισθάνονται και να διαισθάνονται. Το αντίθετο δηλαδή από τον Άρη, που με ορμητική δύναμη επιτίθεται για να κυριαρχήσει. Ο Άρης στους Ιχθύς συχνά δυσκολεύεται να καταφέρει τον σκοπό του επειδή αλλάζει συνέχεια γνώμη. Εξωτερικά φαίνεται ήρεμος αλλά μέσα του η μάχη εξελίσσεται. Χρειάζεται προσοχή στην χρήση αλκοόλ και φαρμάκων. Πολύ καλή θέση για μουσικούς, εξαιρετική για ντετέκτιβ ή ερευνητές του ανεξήγητου. Για τον Άρη στους Ιχθύς δεν υπάρχει σεξ χωρίς συναισθήματα. Πιθανότητα για δύο γάμους.

 

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

 

Ο οίκος που απαντάται ο Άρης στο Γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μια ένδειξη της σφαίρα της ζωής επιθυμεί ο καθένας/η καθεμιά να δραστηριοποιηθεί, με αφορμή ποιες καταστάσεις έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έρθει σε διαμάχες υπερασπιζόμενος τον εαυτό του/της, σε ποιες περιστάσεις μπορεί να γίνει εγωιστής/στρια και πολεμοχαρής. Είναι όμως και ο οίκος που μας δείχνει πού έχει την ανάγκη να θέτει καινούργιους στόχους, πού δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθεί, πού θα ταυτοποιήσει και θα γιγαντώσει το θάρρος, το δυναμισμό και την επιβεβαίωση του/της.

 

Άρης στον 1ο οίκο

Πέφτει με τα μούτρα σʼ αυτό που θέλει να πετύχει. Έχει ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντυπωσιακή σωματική δύναμη και είναι θετικός απέναντι στην ζωή. Εμπλέκεται σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις, δεν διστάζει να θέσει τον ίδιο τον εαυτό του σε κίνδυνο. Χρειάζεται προσοχή σε ατυχήματα από υπερβολική ταχύτητα και παρορμητικές κινήσεις γενικότερα. Με δυσαρμονική όψη, πρέπει να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του και να μην παραφουσκώνει το Εγώ του.

 

Άρης στον 2ο οίκο

Βγάζει χρήματα μέσα από επιχειρήσεις και σκληρή δουλειά αλλά δεν τα κρατάει για πολύ. Σε ζώδιο της Φωτιάς τα σκορπάει στον άνεμο, αλλά σε γη και Νερό είναι πιο συγκρατημένος. Το ζητούμενο με τον Άρη στον 2ο οίκο είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Πως διαχειρίζεται αυτά που κερδίζει. Σε δυσαρμονική όψη με τον Ουρανό, αντιμετωπίζει αναπάντεχες απώλειες. Διακρίνεται στην μηχανική, μηχανολογία και οτιδήποτε σχετικό με Αριανές τέχνες (κυβέρνηση, στρατός κ.λ.π.).

 

Άρης στον 3ο οίκο

Το σημαντικό εδώ είναι η σωστή κρίση. Το αντίθετο, σημαίνει μεγάλα προβλήματα. Δυσκολίες με αδέρφια και ένταση στο περιβάλλον στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας, μπορεί να έχουν φορτίσει με νευρικότητα και υπερένταση το άτομο. Σε δυσαρμονική όψη, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, ενώ σε εξαιρετικά δυσμενή όψη, ίσως δηλώνει ξαφνική απώλεια συγγενικού προσώπου Πολλά κοντινά ταξίδια. Η πνευματική ενέργεια στο μάξιμουμ διευρύνει στόχους και επιτεύγματα.

 

Άρης στον 4ο οίκο

Ο Άρης εδώ χτίζει τις βάζεις της ζωής του ατόμου σε υλικό και πνευματικό επίπεδο. Συμπεριλαμβάνονται το ένστικτο της ασφάλειας και η απόκτηση συνείδησης μέσα από εμπειρίες. Ο 4ος οίκος είναι οι ρίζες της ύπαρξης μας. Οι ενέργειες που υφίστανται εδώ δεν είναι ορατές, αλλά είναι αρκετά δυνατές. Όσο υπάρχουν συγκρούσεις και ένταση στην ψυχή του ατόμου, θα αντικατοπτρίζονται στο στενό περιβάλλον του με τον Άρη στον 4ο οίκο. Σε δυσαρμονική όψη, μπορεί να φέρει μια αυταρχική μητέρα στο προσκήνιο.

 

Άρης στον 5ο οίκο

Ο πέμπτος οίκος είναι το σπίτι της ενέργειας που απελευθερώνεται, η ακατανίκητη επιθυμία να το βγάλουμε από μέσα μας. Με τον Άρη εδώ, το άτομο κυνηγάει τους στόχους του με ασυνήθιστη ορμή και ανεξέλεγκτες κινήσεις. Ισχυρή θέληση αλλά και αλόγιστες αντιδράσεις. Στην παιδική ηλικία ο κόσμος του περιστρέφεται γύρω από το εγώ του, δεν είναι καλός στο να αγαπάει. Μεγαλώνοντας, γίνεται ένας από τους τζογαδόρους της ζωής.

 

Ο Άρης στον 6ο οίκο

Ο Άρης εδώ πρέπει να δουλέψει για να αποκτήσει. Διαθέτει μεγάλη ενέργεια, είναι πολύ δυναμικός και αποδοτικός στην εργασία του, αλλά επειδή είναι και ευέξαπτος προκαλεί συγκρούσεις με συναδέλφους και εργοδότες. Μηχανικό μυαλό. Τάση για υψηλό πυρετό αν αρρωστήσει.

 

Ο Άρης στον 7ο οίκο

Αποφασισμένος να πετύχει με τον δικό του τρόπο, κι αν τα καταφέρει, έχει καλώς.

Παντρεύεται πολύ νωρίς ή σε μεγάλη ηλικία, αλλά από την μια στιγμή στην άλλη. Εμπλοκές με τον νόμο. Προβλήματα σε συνεργασίες. Ο 7ος οίκος περιλαμβάνει τα δικαστήρια και όποιος έχει εδώ τον Άρη, είναι καλύτερα να επιλύει τις διαφορές του έξω από αυτά. Σε δυσαρμονική όψη, ο Άρης στον 7ο οίκο μπορεί να σημαίνει βίαιο σύντροφο, επεισοδιακή με άγριες συγκρούσεις σχέση.

 

Ο Άρης στον 8ο οίκο

Προστριβές πάνω από χρήματα συντρόφου. Δυσκολίες με το νόμο. Εξαιρετικά έντονη σεξουαλικότητα. Όταν ο Άρης βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, καλύτερα να αποφεύγεται οτιδήποτε σχετικό με την μεταφυσική. Πιθανότητα ενασχόλησης με την μορφή εμμονής.

 

Ο Άρης στον 9ο οίκο

Ταξίδια με μακρινούς προορισμούς. Συγκρούσεις με συγγενείς του συντρόφου γι΄ αυτό είναι καλύτερα να μένουν σε σχετική απόσταση. Θρησκευτικός ζήλος, που όμως με δυσαρμονική όψη μπορεί να παρεκτραπεί σε τυφλό φανατισμό. Ανεξάρτητη φύση, ανήσυχο πνεύμα.

 

Ο Άρης στον 10ο οίκο

Με τον Άρη εδώ, το άτομο συγκρούεται με τον πατέρα και συχνά αποφασίζει να εγκαταλείψει την πατρική στέγη. Το παραμικρό παράπτωμα όσον αφορά τον κώδικα ηθικής μπορεί να τον εκθέσει δημοσίως. Διοχετεύει την ενέργεια του στην επίτευξη επαγγελματικών στόχων όπου τα καταφέρνει περίφημα. Βασίζεται στις δυνάμεις του και εκπληρώνει τα όνειρά του.

 

Ο Άρης στον 11ο οίκο

Μπορεί να χρησιμοποιήσει φίλους και γνωστούς για να πετύχει έναν στόχο ή να κερδίσει κάτι. Το ζήτημα με τον Άρη στον 11ο οίκο είναι η σωστή επιλογή φίλων. Με την κοινωνική ζωή σε υπερδιέγερση το άτομο χρειάζεται να συνειδητοποιήσει την σημασία της σύνεσης και της ακεραιότητας. Να μάθει να λέει και «όχι».

 

Ο Άρης στον 12ο οίκο

Μπορεί να φαίνεται πράος και ευχάριστος αλλά αν τον στριμώξεις γίνεται αυτόματα εχθρός. Έχει φοβερές εκρήξεις κυρίως επειδή προσπαθεί να τις αποφύγει για καιρό. Με κρυφούς εχθρούς να παρεμβάλλονται στην ζωή του ο Άρης στον 12ο οίκο πρέπει να βασίζεται στον εαυτό του. Χρειάζεται να απαλλαγεί από την πίκρα και την μνησικακία που συσσωρεύονται μέσα του και να μάθει να εκφράζεται χωρίς να κηρύσσει πόλεμο.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 224 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...