παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Κατάλληλες Ημερομηνίες για Μάρτιο 2014

Ποιες ημερομηνίες είναι κατάλληλες για νέα ξεκινήματα το Μάρτιο; Ποια ξεκινήματα δεν πρέπει να επιχειρούμε με τον Ανάδρομο Άρη; Η Γαβριέλλα μας χρησιμοποιεί τις γνώσεις τις στην επιλεκτική αστρολογία και μας ενημέρωνει!

Μάρτης, γδάρτης;

Ο Μάρτιος ξεκινά με μια ‘συμπαθητική' επιλογή για θέματα που αφορούν το επιχειρείν ενώ μέσα στο μήνα ακολουθεί μια σειρά ανάλογων επιλογών. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες που προτείνονται καθως θεωρούνται ευνοϊκές για θέματα 10ου οίκου (Καριέρα, επαγγελματικές σχέσεις με ανωτέρους και φιλοδοξίες), είναι οι ακόλουθες:

- 1η Μαρτίου γύρω στις 10.45 πμ (ωροσκόπος στις μεσαίες μοίρες των Διδύμων)

- 8 Μαρτίου κατά τις 10.30 πμ (ωροσκόπος στις μεσαίες μοίρες των Διδύμων)

- 22 Μαρτίου κατά τις 10 πμ (ωροσκόπος στις μεσαίες μοίρες των Διδύμων)

Με αφορμή τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες για το μήνα που έρχεται θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για τους κανόνες που διέπουν τις επιλογές για επαγγελματικά εγχειρήματα και ενάρξεις επιχειρήσεων. 

Γενικά για το ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων

Προτού ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους χάρτες, θα αναφερθούμε στους πρώτους κανόνες που πρέπει να πληρούνται όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση και θα διαπιστώσουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις γενικές ‘οδηγίες' που περιγράψαμε στα άρθρα των δύο προηγούμενων μηνών. Έτσι, δε συνιστάται να κάνουμε ένα «πρώτο επαγγελματικό βήμα» όταν η Σελήνη είναι σε τροχιά κενή πορείας και σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις (κυρίως προσπαθούμε να αποφύγουμε τα τετράγωνα) με άλλους πλανήτες.

Στον πρώτο χάρτη παρατηρούμε ότι, εκτός του ότι αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται (η Σελήνη έχει μόνο αρμονικές όψεις να σχηματίσει μέχρι να αφήσει το ζώδιο των Ιχθύων), έχουμε μια Σελήνη σε ‘γέμιση', αφού είμαστε λίγο μετά τη Νέα Σελήνη (ο χάρτης παρατίθεται στην εικόνα που ακολουθεί).

1-3-2014.gif

Όπως έχουμε πει, μια Σελήνη σε ‘γέμιση' είναι προτιμότερη για εγχειρήματα που θέλουμε να τα δούμε να ‘αναπτύσονται' και το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε επιχειρηματικό εγχείρημα. Εδώ η Σελήνη είναι επιπλέον σε αμοιβαία υποδοχή με το Δία ενώ σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Κρόνο, όπως και ο Ήλιος. Οι ευνοϊκές όψεις του Κρόνου με τα Φώτα σε έναν χάρτη επιχείρησης είναι ιδιαίτερα επιθυμητές καθώς θεωρείται ότι προσθέτουν αποτελεσματική οργάνωση και πειθαρχία.

Στο δεύτερο χάρτη δίνεται επίσης έμφαση σε θέματα του 10ου οίκου με τον κυβερνήτη του χάρτη Ερμή να είναι σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (ο χάρτης παρατίθεται στην εικόνα που ακολουθεί). 

8-3-2014.gif

Είναι ένας ‘καλός' χάρτης για θέματα Ερμή με τη Σελήνη στους Διδύμους να πλησιάζει σε τρίγωνο με τον εν λόγω πλανήτη. Αυτό μας φέρνει κοντά σε μια ιδέα στην οποία αναφερθήκαμε και στο άρθρο του Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει Σελήνη που να είναι περισσότερο ή λιγότερο επιθυμητή για ένα χάρτη επιχείρησης αλλά καλό θα ήταν αν μπορούσαμε να επιλέξουμε μια Σελήνη σε ζώδιο που σχετίζεται με το αντικείμενό της. Έτσι, όπως είπαμε, μια Σελήνη στους Διδύμους θα ήταν προτιμότερη για την έκδοση ενός περιοδικού, στο Ζυγό για το άνοιγμα ενός ινστιτούτου αισθητικής, στον Τοξότη για ένα ταξιδιωτικό γραφείο κοκ.

 

Γενικά για τον ανάδρομο Άρη

Έχουμε ήδη σημειώσει στα προηγούμενα άρθρα,  καθώς αναφερόμαστε στους ανάδρομους Ερμή και Αφροδίτη, ότι προτιμούμε οι δύο αυτοί εσωτερικοί πλανήτες να είναι σε ορθή πορεία όταν προβαίνουμε σε κάποιο επαγγελματικής φύσης ξεκίνημα. Αυτό το προσθέτουμε σα γενικότερο κανόνα για τους χάρτες επιχειρήσεων αλλά για το Μάρτιο τουλάχιστον δεν αποτελεί ζήτημα. Ο τρίτος μήνας του 2014 χαρακτηρίζεται απο την ανάδρομη πορεία του τρίτου απο τους εσωτερικούς πλανήτες, του Άρη. Θα προσθέσουμε στο σημείο αυτό λίγα μόνο σχόλια σχετικά.

Οι ενάρξεις που δε συνίστανται σε περιόδους ανάδρομου Άρη είναι εκείνες που αφορούν θέματα που ο Άρης φυσικά κυβερνά. Κατά κανόνα προτείνεται να αποφεύγονται οι εγχειρήσεις, εαν φυσικά είναι δυνατό να αποφευχθούν, και ο,τιδήποτε έχει να κάνει με μηχανήματα, με πιο ‘ενδιαφέρον' για τους περισσότερους παράδειγμα την αγορά αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα άσκησης σε σχέση με τον ανάδρομο Άρη, για την απάντηση θα παραπέμψουμε στο άρθρο του Φεβρουαρίου (κάνε κλικ εδώ για να το διαβάσεις). Όταν σχεδιάζουμε μια έναρξη προσπαθούμε να ‘ενδυναμώνουμε' τον πλανήτη που κυβερνά φυσικά το ζήτημα που την αφορά. Ένας Άρης στο Ζυγό, στην εξορία του, και ανάδρομος, ασφαλώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ‘ισχυρός' κι έτσι οποιαδήποτε ημερομηνία που τον ‘βρίσκει' σε τέτοια θέση είναι μακριά απο την ιδανική για μια έναρξη που σχετίζεται με γυμναστική, άσκηση κτλ. Χωρίς να αποτρέπουμε (τι μπορεί να πάει τόσο άσχημα;), θα λέγαμε ότι το εγχείρημά μας μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η στήλη θα επανέλθει μέσα στο μήνα (ιδανικά την ερχόμενη εβδομάδα) με τους υπόλοιπους κανόνες για τις ενάρξεις επιχειρήσεων.

 

*Οι χάρτες έχουν σχεδιαστεί για τη Λευκωσία της Κύπρου αλλά η ώρα μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως

Βιβλιογραφία

Auspicious Elections for February and March by Chris Brennan, The Mountain Astrologer, February/March 2014

The Only Way to Learn about Horary & Electional Astrology, vol. VI by Marion D. March & Joan McEvers

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...