παρακαλώ περιμένετε...
2014
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
(22/6 - 22/7)

Το 2014 με μια ματιά

Μια χρονιά που στο σύνολο της ο Δίας παραμένει στο ζώδιο σου δε μπορεί παρά να είναι μια χρονιά που θα αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον ακόμη κι αν τώρα σου φαίνεται μια από τα ίδια (μάλλον απίθανο, αλλά ποτέ δε ξέρεις...). Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να θυμάσαι για φέτος και να τα τρίβεις στη μούρη οποιουδήποτε σου λέει ότι φέτος «Είναι η χρονιά σου! Κάτσε και απόλαυσε τη τύχη και τις ευλογίες του Δία». Πρώτον αισθάνεσαι την ανάγκη να επεκταθείς και να ξεπεράσεις συμπεριφορές που κουβαλάς από το παρελθόν. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι επαγγελματικές συνεργασίες αλλά και μακροχρόνιες σχέσεις που κουβαλάς μαζί σου μπορεί φέτος να οδηγηθούν σε οδυνηρό, αλλά απαραίτητο τέλος. Δεύτερον, θα ελκύεις πόρους και ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν στην προσωπική και επαγγελματική σου εξέλιξη αλλά είναι δική σου δουλειά να τους εκμεταλλευτείς εποικοδομητικά. Κάθε άτομο που γνωρίζεις θα πρέπει να βρίσκεις τρόπο να λαμβάνει το καλύτερο από αυτό και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Από τις 16 Ιουλίου και έπειτα ο Δίας θα περάσει στον 2ο οίκο σου και όσα έχεις επιτύχει όλο το προηγούμενο διάστημα πρέπει να παγιωθούν και να γίνουν μέρος της καθημερινής σου ζωής.

Και μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα που προξενεί ο Δίας δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι ο Κρόνος βρίσκεται ακόμη μια χρονιά στον 5ο ηλιακό σου οίκο και για κάθε φιλικό χτύπημα του σύμπαντος στον ώμο υπάρχει και μια γροθιά που πρέπει να αποφύγεις με επιδεξιότητα πυγμάχου. Ήδη έχεις μάθει περισσότερα για τον εαυτό σου και αλληλεπιδράς με διαφορετικό, πιο ειλικρινή και ουσιαστικό τρόπο με τους οικείους και τους φίλους σου. Έτσι υπάρχουσες ερωτικές σχέσεις ίσως γίνουν δύσκολες καθώς ο χαρακτήρας σου αλλάζει και το άλλο μέλος αντιδρά στην αλλαγή αυτή. Επίσης αν έχεις οικογένεια τα παιδιά μπορεί να γίνονται βάρος αυτή την εποχή, είτε γιατί αισθάνεσαι ότι η παρουσία τους περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο σου, είτε γιατί έχουν ανάγκη από ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη. Αντίστοιχα νέες ερωτικές σχέσεις μπορεί να γίνονται αυτή την εποχή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που λειτουργούν διδακτικά για εσένα ή εσύ να λαμβάνεις ένα μικτό ρόλο ερωτικού συντρόφου και γονέα για τον/την Άλλο/η που είναι μικρότερος/η σε ηλικία από εσένα.

Τέλος, για τους γεννημένους/ες το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού αλλά και οι Σεληνιακές εκλείψεις στον άξονα Κριού - Ζυγού (15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου) προξενούν αναπάντεχες αλλαγές στον άξονα προσωπικής/επαγγελματικής ζωής, που πότε λειτουργούν σαν ευλογία και πότε σαν άδικα χτυπήματα της μοίρας. Το θέμα είναι να αποδείξεις ότι αντέχεις να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο.

 

Ο Κρόνος στο Σκορπιό και το στοίχημα με τον εαυτό σου

Δεν είναι ότι δεν παρουσιάζονται ευκαιρίες για διασκέδαση. Δεν είναι ότι απουσιάζει το φλερτ ή η κοινωνικότητα. Άλλα, να... Σα να πιέζεσαι λίγο... Ή και πολύ... Δεν σου βγαίνει πάντα με φυσικότητα το χαμόγελο. Αν νιώθεις ακριβώς τι θέλουν να πουν οι παραπάνω φράσεις τότε καταλαβαίνεις και την επιρροή που έχει η διέλευση του Κρόνου από τον 5ο ηλιακό οίκο σου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Συχνά σε κάνει να αμφιβάλλεις για το αν έχεις προβεί σε σωστές επιλογές ερωτικών συντρόφων, αν σκορπίζεις την ενέργεια σου σε ανούσιες καθημερινές πράξεις/εργασίες, αν ξοδεύεις το καλύτερο κομμάτι του Είναι σου για ανθρώπους που ποτέ δεν θα καταλάβουν πόση προσπάθεια απαιτεί από εσένα να είσαι παρών/παρούσα για να τους κάνεις να χαμογελούν. Με άλλα λόγια, παρατηρείς, για πρώτη φορά ίσως, πως τα συναισθήματα σου για πολλούς/ες φίλους/ες (ή και τον/την σύντροφο σου ίσως;) έχουν περάσει από την Αγάπη στην Συνήθεια. Φυσικά και δεν το θες. Φυσικά και σε πονάει. Όμως δεν είναι δυνατόν να επιμένεις ν' αλλάξεις τη ζωή των άλλων, όσο κι αν τους αγαπάς. Σωστά;

Υπάρχει μέσα σε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία όμως και ένα θετικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψεις: μετά από πολύ κόπο έχεις μάθει καλύτερα τον εαυτό σου αυτό το τελευταίο χρόνο. Ο χαρακτήρας σου αλλάζει και γι' αυτό το λόγο αλλάζει και η στάση σου απέναντι σε ανθρώπους που ως τώρα θεωρούσες οικείους. Όμως μην κάνεις το λάθος να θεωρήσεις ότι η γνωριμία με τον εαυτό σου έχει ολοκληρωθεί. Εξακολουθείς και φέτος να εργάζεσαι με μεγάλη ένταση για την ανοικοδόμηση της κοινωνικής σου εικόνας, ή για πιο σωστά, επιχειρείς να φέρεις πιο κοντά αυτό τη συμπεριφορά που σε κάνει ευτυχισμένο/η με την εικόνα που θες να εκπέμπεις στον επαγγελματικό στίβο. Ναι, αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ στοίχημα και μεταφράζεται σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεις μια εργασία που θα καλύπτει τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες σου ή σε περισσότερες ώρες εργασίας αν προσπαθείς να καθιερωθείς στον επαγγελματικό χώρο που ήδη βρίσκεσαι.

 

Ο Δίας και οι προκλήσεις της χρονιάς

Ο Δίας στο ζώδιο σου μέχρι και τις 15 Ιουλίου έρχεται να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στη κοινωνική σου ζωή. Με θάρρος, με ρίσκο, με πυγμή. Αν δε σε καλύπτουν οι συνθήκες της ζωής σου, τώρα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ τα τελευταία χρόνια να κάνεις τολμηρά βήματα όπως: αλλαγή σπιτιού, πόλης ή και χώρας κατοικίας ή ακόμη και μια απρόσμενη αλλαγή στην καριέρα, επιλέγοντας ένα επάγγελμα που δεν είχες ακολουθήσει ως τώρα. Αν βρίσκεσαι σε σχέση, το timing ευνοεί το επόμενο βήμα (συγκατοίκηση ή επισημοποίηση) ή τους τίτλους τέλους αν είναι δυσλειτουργική. Αν ανήκεις τέλος, στους ελεύθερους/στις ελεύθερες, ο κοινωνικός σου κύκλος ανοίγει, άρα αυξάνονται κι οι πιθανότητες γνωριμίες κάτι περισσότερο από αξιόλογες...

Όμως η παρουσία του Δία στο ζώδιο σου δεν έχει μόνο κοινωνική διάσταση. Το σημαντικότερο στοιχείο που προστίθεται στη καθημερινή σου εμπλοκή με τον κόσμο είναι η επιθυμία να γνωρίσεις τον εαυτό σου σε πιο προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο σε επίπεδο σχέσεων. Πιο απλά: θες να δοκιμάσεις τι μπορείς να πετύχεις στηριζόμενος/η στις δυνάμεις σου και μόνο. Τώρα θες να εκφραστείς ειλικρινά και άμεσα, να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες (ταξίδια και πειραματισμοί επιβάλλονται αυτή την εποχή) και γνώσεις (εξαιρετική περίοδος για σπουδές, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες). Σ' αυτό το διάστημα είναι απόλυτα φυσικά να γίνεσαι φανατικός/ή με τις απόψεις σου και να θεωρήσεις ότι είσαι σημαντικός/ή ή απαραίτητος/η χωρίς να πρέπει να αποδείξεις την αξία σου. Ευτυχώς έχεις το Κρόνο (όπως αναφέρθηκε πιο πάνω) που να σε συγκρατεί, αλλά και πάλι η παγίδα είναι μεγάλη κι αν πέσεις μέσα, ίσως χάσεις σχέσεις και συνεργασίες που σου είναι πολύτιμες..

Όταν ο Δίας περάσει στο 2ο οίκο του ωροσκοπίου σου από τις 16 Ιουλίου, οι προβολείς στρέφονται ξεκάθαρα στη σφαίρα της καριέρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική εξασφάλιση. Αν στο διάστημα που ο Δίας ήταν στο ζώδιο σου ξεκίνησες μια καινούργια εργασία, τότε τώρα πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά για να την κάνεις επικερδή! Αν αναζητάς μια εργασία, ζητούμενο είναι να σε εξασφαλίζει κυρίως οικονομικά - η φήμη και η περηφάνια μπορούν να περιμένουν για λίγο. Και κάτι σημαντικό τελειώνοντας: δεν είναι αυτή μια περίοδος για σπατάλες και έξοδα. Αν πάρεις φόρα, τα χρέη θα συσσωρεύονται γρηγορότερα και από μέλισσες πάνω από ένα ανοιχτό βάζο μέλι.

 

Το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού: Πίεση. Θάνατος. Αναγέννηση;

Αν σου έλεγαν πριν από μερικά χρόνια ότι θα πρέπει να δουλεύεις για 5 ανθρώπους, ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με τη ως τώρα κατεύθυνση της ζωής και των σπουδών σου και επιπλέον να δέχεσαι συνεχώς χτυπήματα στο τομέα των σχέσεων, τότε μάλλον θα έλεγες ότι παραδίνεσαι! Κι όμως δεν έχεις παραδοθεί (αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου) ή δεν θα παραδοθείς (αν ανήκεις στο 2ο, που επηρεάζεται αυτή την όψη). Η όψη με δύο λόγια; Πάμε να δούμε!

Ο Ουρανός στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου δείχνει ότι σε επίπεδο καριέρας και κοινωνικών ρόλων σπας το ένα φράγμα και το ένα στερεότυπο πίσω από το άλλο. Ίσως περίμεναν πολλοί από εσένα να είσαι ο/η ήσυχος οικογενειάρχης ή να είσαι ήδη επιτυχημένος/η με σπίτι, αυτοκίνητο και εξοχικό. Ας περιμένουν! Γιατί ο Ουρανός σε ξεκουνάει συστηματικά από τη βολή σου, δε σε αφήνει να απολαύσεις στόχους που δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία σου και σε ωθεί να αντιδράς χειρότερα και από Υδροχόο όταν κάποιος γονιός ή ανώτερος σου πάει να σε νουθετήσει! Ναι, φυσικά και μπορείς να παραμείνεις σε μια γωνία και να κλαις για την ασφάλεια που χάνεις, όμως αυτό δεν θα σταματήσει τις αστραπιαίες αλλαγές και τις δύσκολες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν στα άκρα τις αντοχές σου. Καιρός να φανείς γενναίος/α λοιπόν. Και γενναίο σε θέλει και ο Πλούτωνας από τον 7ο ηλιακό σου οίκο σε όλες τις σχέσεις. Το δύσκολο για εσένα ήταν και πάντα θα είναι να δεις τον/την Άλλο/η σαν αυτόνομη προσωπικότητα πέρα από τη σχέση σας. Τώρα καλείσαι να μην ζητάς και να μην απαιτείς πια ο/η Άλλος/η να είναι ο/η τέλειος/α σύντροφος ή συνεργάτης που θα σε προστατεύει από όλα και μαζί θα δημιουργήσετε την ροζ ευτυχία. Τώρα πρέπει να αποδείξεις με το δύσκολο τρόπο ότι αντέχεις το μαζί και ένα/μια σύντροφο ή συνεργάτη που έχει προβλήματα, που στραπατσάρεται συναισθηματικά και που μπορείς να τον/την πονέσεις και να σε πονέσει ανεπανόρθωτα. Αντέχεις μια τόσο αληθινή σχέση;


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 184 μέλη.

γιορτάζουν οι: Αγλαϊα, Άρης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...